Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 85 963
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 1 995
Ааа, спрях са аС.. не съм вече наивното камилче 🤣🤣 Да шЪтам до припадък и утре пак тъй, категорично цъ. Вече захитрях, да поумнея миЙ късно 😁🤣🤣
Скай, такава красота при теб, дето и да е.. Като ти гледам снимките и все си мислА.. кво ли е на такова място? Свиква се сигур, но ако миЙ за пръФ път.. на тез години може и сърцеблъс да получа 🤣🤣 Та, по- добре да глявам само.

Моя добра приятелка от младостта в реанимация от вчера.. думи нямам, за да изразя тревогата си. Стискам пак палците, но този път вече съм безнадеждна.. Силна жена е, но всяко нещо си има предел 😕  А тя е преминала през много, много, много....
Дано предчувствието ми е грешно. Толкова я мисля, че чак в магазина телефона си забравих.. Връщах се.. Там пък припаднала възрастна жена, лекарката от Спешното до нея.. Гледам и посягам да зъня на Спешното 🤨 Съвсем сгънах.. уф.

# 1 996
13,стискаме и ние палците! Дано се оправи приятелката. 🍀🤗
Ти си спряла,а аз от 16 та чак сега седнах. Голямо шетане,готвене... Обрах си крушите 😆 в буквален смисъл. Дайте идеи какво да ги правя,че явно са някакъв късен сорт и са още твърдички.

# 1 997
Трябва да лагеруват, за да узреят. Обикновено им трябват няколко седмици. Подреди ги в касетка или щайга, без да се опират много една до друга и ги прибери в избата, на хладно. На попска круша ми прилича, когато доузреят стават много сладки.

# 1 998
Яж ги! Точно такива твърди ги обожавам! Сладки, меки круши не обичам. Вчера купих 2 кг и ги нападнахме с тийна.Може и сладкиш с круши да спретнеш.
1999 е било последното за предния век пълно слънчево затъмнение. Моето голямо чудо тогава беше на 1 + малко отгоре, аз студентка, никакъв спомен нямам да съм гледала. Днес шефката извади стъкло и гледах частичното затъмнение. Килеша (по Тринки) днес има 4-ка по предмет по който аз имам педагогическа правоспособност, че и 3 години я упражнявах. Половината материал научил, а другата - не, защо и той не знае, при проблем не пита. В интерес на истината ни той, ни брат му обичат предмета, а двамата с баща им това учихме в СУ.

# 1 999
Днес още 4 перални.
Нямат край, нямат...

Инак- ориз с гъби и сушени домати от мен, отделно имам супа, постна- с картофи, моркови, нахут, спанак, има и от снощното пиле да се дояжда (по чудо не се изяде цялото).

След разговор с баща ми, ми остана горчив привкус.

# 2 000
Търти, дано има късмет жената и сили, да се пребори 🍀

# 2 001
Ех, Търти, дано твоята приятелка се справи и с това и успее да се пребори.

Еха, мушмул. Не съм виждала от детството си, когато в съседния двор имаше дърво. Колко сме играли в този двор, колко мушмули сме набрали. Няма го вече нито дървото, нито двора, нито къщата.

Вчера и днес правя опити с тиква в Ети. Вчера беше на пара, днес директно я пекох. Днешната се хареса повече.

# 2 002
Много рано се стъмва ве, еееее, не мога да му свикна Worried

Обрах си крушите 😆 в буквален смисъл. Дайте идеи какво да ги правя,че явно са някакъв късен сорт и са още твърдички.
Опечи си няколко в тавичка поляти с мед, стават страхотни Fork And Knife

# 2 003
Аз пък продължавам ударно да стерилизирам печени чушки в ЕТИ. Почва да ми писва. Останаха около пет килограма за печене. До тук съм направила 20 и един два буркана. Следващият хладилник ще бъде с по-голям фризер определено.

За вечеря минах с паниран кашкавал и мини банички, замразени. Останаха доста от тях и за утре. Яд ме е, че днешните домати не ги уцелих. Меко казано са дървени.

# 2 004
Търти, дано се оправи дружката. Стискам палци! Hands Pray

Много рано се стъмва ве, еееее, не мога да му свикна Worried

Дъщеря ми онзи ден става и нещо се замота покрай бутоните на външните ролетни щори до хола. В следващия момент се светнах, че е решила, че съм ги спуснала и иска да ги вдигне. А те си бяха вдигнати. Grinning Това в 7,30 се развива действието.

И аз пекох днес тиква, отново. Ама във фурната. Вече няма, като термити са Тилчетата след училище. Grinning

Ооо, печени круши обожавам! С мед, орехи, може и с топка сладолед отстрани. Sunglasses

# 2 005
  • София
Търти, дано се оправи приятелката ти!

За бабата в бакалията също ще се надявам.

Скай, рецептата я взех от една книга с рецепти, която купих преди време и така и не сготвих нищо от нея. Та реших да я уважа най-сетне, но Пантата не одобри картофената пица.

Написвам ти рецептата както е в книжката, но търпи всякакви вариации .
За блата сваряваш и намачкваш картофи. Объркваш ги с мазнина и сол. Разстилаш ги върху намазнена тава, като преди да ги разстелиш поръсваш с галета ( аз направих и една тава върху хартия за печене без мазнина и галета, повече ми хареса).
За плънката се запържва лук, добавят се настъргани  домати, сол, мъничко захар, сушен босилек. Ври до готовност.
Готовите домати разливаш върху блата. Нареждаш нарязани маслини. Поръсваш с настърган кашкавал . Печеш в предварително загрята фурна докато кашкавалът придобие видът, в който го обичате.

Уф, онова дете днес пак е тормозило Пантата. Пресрещнало я в коридора, казало й " трябва да умреш" и избягало. Шляпнало я и леко по бузата с пръсти, не с цяла длан. От друг клас е. В петък съм в почивка и ще диря майка му да говоря с нея. А на щерката казах ако пак се случи, да каже на учител. Знае името на детето, но не и от кой клас е. Този път поне е имала и свидетел - нейна приятелка от класа.

# 2 006
  • France
Много... ъ... неприятно поведение. Даже не мога да намеря точно прилагателно. Хубаво е, че ти е казала. Не трябва да остава сама с този проблем Hug кажи ù, че леля Филка я гушка.

# 2 007
  • София
Това дете по-голяма ли е? Момче?
Бих дала съвет как да отговори Пантата, но съдейки от моето дете. А то е и беше бая по-непукист. Тя, милата, е явно много чувствителна.
А да не е някаква идиотия покрай Хелоуин? Не, че е оправдано, но да са измислили някаква такава игра? Да сплашват по-малките.

# 2 008
  • Пловдив
13сче, дано има късмет жената!

Аз съм гроги...лягам и не мърдам.

# 2 009
Панде, аз не бих се занимавала с майката - на вашата класна до другата класна и ако се случи още веднъж, писмено до директора. Онази майка я е читава, я не. “Да умреш” плюс шамар е достатъчно основание да ги вдигнеш на ура.

Общи условия

Активация на акаунт