Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 48

  • 71 576
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 16 633
Цитат на: Hrispa76 link=topic=1486789.msg45416919#msg45416919date=1665489055
Момичета,...........
Гледам, много често тук в темата ястия с лаваш... за какви рецепти най-често го използвате вие...
Хрис, ето моите предложения или по точно това, което съм правила аз с лаваш:
Скрит текст:
Студени сандвичи или хапки от лаваш с крема сирене или майонеза и плънка по желание:





Лаваш на тиган с плънка отново по вкус:

Затворена пица с лаваш на фурна:
Преди изпичане намазвам затворените пици отгоре със зехтин.
Може да се направят и сладки варианти на горните предложения с течен шоколад, сметана, сладко, мед.
Стават чудни домашни дюнери с лаваш.
Баница съм виждала, лазаня, торта, крекери. Избора е голям.
Пп Моят лаваш основно го купувам от Лидл. Доволна съм. Съхранявам в хладилник, в оригиналната опаковка. Траен е.

# 151
  • Мнения: 7 982

Млечна баница с юфка в еърфрайера

Сиврия със сирене и яйца ( пак там)

# 152
  • Мнения: 7 022
Вретено по родопски по Бени,с гарнитура задушени зеленчуци в масло.Но две яйца ми дойдоха в повече в свинската кайма.

Супа топчета за малкия гладник

# 153
  • София
  • Мнения: 15 828
Лаваш с кайма и кашкавал  и накрая намазан отгоре с чесново масло. И бяло пилешко мариновано и панирано, с картофки.



# 154
  • Мнения: 16 440
Кавърма с каквото има. Извинявам се, че е от тавата, но ще я затворя в буркани.

# 155
  • Мнения: 890
Салата от цвекло по рецепта на Бени

Шарен боб, директно от тенджерата (извинете, бързах)

Печена тиква
Оползотворихме и семките

# 156
  • Мнения: 7 022
Сирос,конкретно в тази кавърма какво има? Търся месни ястия,подохящи за носене в кутията,а това на вид ми допадна.

# 157
  • Мнения: 17 116
Ябълков сладкиш, ММ каза че миришел на есен, според мен направо на коледа мирише с тия подправки, но още има да се дояжда от летния сладолед, та имам да правя още сезонно ароматизирани сладкиши Smile

# 158
  • Мнения: 16 440
Ренко,
Скрит текст:
Запържих /във фурната/ висменка, да хване цвят, после добавих праз, гъби, моркови, червена чушка. Като се поопържиха и те, сложих сол, черен,червен пипер, чубрика, джоджен и половин консерва домати. Оставих да се запече и да остане на мазнина. Поръсих с магданоз. Става и с кромид. Може и кашкавал да се поръси.

# 159
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 676
Печен паламуд, нямаше време за подреждане.

Цяла вечер с ММ се занимавахме със зимнина. Лесно, лесно с фикса на Dr. Oetker, но продукти останаха, фикса не стигна... Sad Нямаше да правя уж туршии


# 160
# 161
# 162
  • София
  • Мнения: 12 217
Здравейте!
ТИКВИЧКИ НА ФУРНА

ГРЪЦКА МЛЕЧНА БАНИЦА

ПАЛАЧИНКИ С ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ,

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 163
# 164
  • София
  • Мнения: 3 451
Домашни вкусотийки от вчера:
Пилешка супа
Бобена салата с босилек
Картофено пюре
Домашни пил. хапки с корнфлейкс
Салата с макарони, шунка, царевица..


Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт