Кралски работи и клюки - октомври 2022

• 64 631
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
И аз не им разбирам драмите с тези титли. Решила Маргрете, взела ги. Нейно право си е, а на тях специално са им непотребни. Нито са децата на престолонаследника, нито се очертава да са работещи рояли. За мен в днешно време си е съвсем нормално само монарха, консорта, децата им и децата на престолонаследника да имат титли. Ако има работещи рояли, които не попадат в този списък, нека и те си запазят титлите. При тях има логика да ги ползват, но на всички останали неработещи братовчеди, чичовци и учинайки - за какво са им? По-добре да са без тях.😀

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 16:05 от EsmeW.

# 61
Ани, в някои арабски страни е най-видно.
Но пък Щатите скоро ни направиха показно, колко е лесно да се ограничат правата на жените в днешно време.
Тук, обаче, трябва да отбележа, че това не го отнасям в такава степен до Йордания. Дори не знам дали йорданските жени осъзнават какъв джакпот са ударили с модерни и прогресивни крал и кралица като Абдула и Рания.

# 62
Абдула не беше ли поръчал един журналист, който се изказва срещу него, да го заглушат? Май го бяха арестували, но не помня подробности.

# 63
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Учудвам се, че така толерантните европейци с техните "ценности" не са си научили
децата да не се подиграват. Кога толкова малки деца разбраха значението на титлата
принцеса, кога разбраха, че и е махната и кога успяха да я подиграят?
Наистина всички рояли напоследък прекаляват, абсолютно всички.
Хайде малко смирение, не се знае в каква жестока криза ще се наложи да живеем,
не се знае дали ще има отопление/ток за цяла Европа, да не говорим за доходите
на хората, тези тръгнали да реват до един за титли. За мен няма никакво значение
вторите, третите и т.н. с какво се занимават. За тяхно съжаление са се родили след
преките престолонаследници, да си хващат ако все още не са хляба и да не дразнят
поданниците на монарсите си. Николай няма да остане без прехрана, Хари също,
Маделин също, време е абсолютно всички да действат. Нека само монарха и прекия
му наследник да имат, да ходят да си режат лентички и да се здрависват с хората и толкова.
И понеже се разрази преди полемика и за Зара. Да тя може и да е олимпиец и да си изкарва парите с езда,
но не смятам, че работи колкото да речем един обикновен човек. И да не забравяме, че всички тези хора макар
и не преки наследници се възползват от връзките, името, престижа и покровителството на манархиите си.
Един обикновен човек изобщо никога няма да бъде равнопоставен на един роял, макар и не работещ и без
титла.

# 64
И Йордания е в кюпа, Ани, просто Абдула в съюзник на Запада и затова по-малко се чуват критиките.

А мен ако питат само крал и кралица трябва да има. Всички други титли, както казвате в днешно време, са излишни.

# 65
Абдула не беше ли поръчал един журналист, който се изказва срещу него, да го заглушат? Май го бяха арестували, но не помня подробности.
Може ли линк?

# 66

А мен ако питат само крал и кралица трябва да има. Всички други титли, както казвате в днешно време, са излишни.
Никой не е казал, че титлите на престолонаследника и децата му са излишни. Дори точно обратното. Вижда се, че във всички монархии престолонаследниците са доста въвлечени и всеотдайни. Трябва да има приемственост.

Няма никаква логика Маргрете да маха титлите на Фредерик, Мери и децата им.

# 67
Реферирам "днешно време". Наясно съм, че не смятате титлите на престолонаследниците за излишни.
Аз обаче ги смятам, излишна суета

# 68
И аз подкрепям решението на Маргрете, но ми се струва, че можеше да се справи по цивилизовано.

# 69
Маргрете се поизложи с тези титли, такива неща се комуникират предварително, а е явно, че Йоаким и семейство са шокирани. Не се прави така.
Другото обяснение е, че има някакъв вътрешен разрив, за който не знаем.
Иначе знаем, че и без титли ще се оправят, много ясно.

Хубава Шарлийн на парижката седмица на модата вчера:

Костюмът изобщо не ми харесва, но тя е свежа и е с хубава чантичка.😇

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 15:22 от Анонимен

# 70
На мен пък много ми хареса Шарлийн. Шик е!

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 15:07 от Tiramisu29

# 71
  • Sofia
Нали беше обявено, че още през май са уведомени, че ще бъдат махнати титлите на принцовете? Но явно не са приели новината и е имало съпротива, затова е решено да се обяви. Като гледам интервютата, кой знае вътрешно какви скандали са правили за тия титли.

# 72
Без значение как е облечена, много се радвам, че този път в очите на Шарлииин  има живец. Дано да го виждаме по-често и да се чувства все по-добре.

# 73
  • София
Цялата тази работа с титлите е много странна. Хем искат монархия, приемственост, традиции, кръвна връзка, хем не им отърват принцовете и принцесите да са си такива. Ако това не натоварва бюджета, не ги издържат данъкоплатците, с какво пречат.
Щото е странно едни от внуците на монарха да са принцове, други да не са - нали уж кръвта вода не става.
Със смяната на монарха нещата така и така ще се изместят.
Но явно има някакви нужди от хем запазване на традиции, хем модернизация и влизане в новото време - малко шизофренно ми идва.
Иначе ми е все едно, не са ми я взели на мен титлата, но нямаше да ми е приятно, също.Може да разбирам доводите, но нямаше да ми хареса.

# 74
Нямам линк.😀 Четох го тук в тази тема, по точно в едно от предишните и издания. Ама нищо чудно и да е изтрито с тази модерация. 😂 Някой, ако се сеща да припомни повече. Аз затова и питах.
Категорично не вярвам Маргрете да не е предупредила сина си за решението си, ама той може би не е бил много съгласен и ето сега има новина. Аз лично нищо странно не виждам и в това едните и внуци да са с титли, а другите - без. При положение, че едните са децата на престолонаследника - там е приемствеността на монархията, а другите ще са обикновени граждани по план, а не работещи рояли. След време пък само децата на Кристиян би трябвало да са с титли, ако няма нови промени или пък не махнат монархията.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 17:00 от EsmeW.

Общи условия

Активация на акаунт