Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 808
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Ами Didister , по - скоро започва да се нерви, да мята с ръце и крака(отколкото да плаче) и и трябва време да се успокои.Всъщност тайната е , че вече е на 3м и по - скоро започна да си изгражда режим , а не толкова , че аз съм я научила да заспива сама.Ето ,сега съм до нея, тя е в количката , първо плака , защото и се доспа, после понервничи, сега затваря и отваря очи и следващата фаза е да заспи надявам се, че час и половина бодърстване минаха отдавна.
За коликите никакви капки не ми помогнаха.Всъщност има едни хомеопатични - Коликинд, които се дават преди или след ядене.Те сякаш имаха някакъв моментен ефект.Иначе Пробиотик Панда сякаш действа добре на стомахчето.
Ние вчера бяхме на втора ваксина(2ри прием на шествалентната).Малкото пак плака силно, но бързо се успокои.Не е вдигала температура, но спа много неспокойно.
Лекарката я изтегли 6800кг , което е крайно далеч от истината.Според мен е не повече от 6300, ама по нейните сметки(тя винаги я тегли повече) е наддала малко над килограм за месец и 4см на височина.Вече е 63см.

# 571
Ами Didister , по - скоро започва да се нерви, да мята с ръце и крака(отколкото да плаче) и и трябва време да се успокои.Всъщност тайната е , че вече е на 3м и по - скоро започна да си изгражда режим , а не толкова , че аз съм я научила да заспива сама.Ето ,сега съм до нея, тя е в количката , първо плака , защото и се доспа, после понервничи, сега затваря и отваря очи и следващата фаза е да заспи надявам се, че час и половина бодърстване минаха отдавна.
За коликите никакви капки не ми помогнаха.Всъщност има едни хомеопатични - Коликинд, които се дават преди или след ядене.Те сякаш имаха някакъв моментен ефект.Иначе Пробиотик Панда сякаш действа добре на стомахчето.
Ние вчера бяхме на втора ваксина(2ри прием на шествалентната).Малкото пак плака силно, но бързо се успокои.Не е вдигала температура, но спа много неспокойно.
Лекарката я изтегли 6800кг , което е крайно далеч от истината.Според мен е не повече от 6300, ама по нейните сметки(тя винаги я тегли повече) е наддала малко над килограм за месец и 4см на височина.Вече е 63см.
Подкрепям и аз, че коликите като цяло трябва сами да преминат. Ние обаче взимаме еспумизан/инфакол защото много се беше подул корема от газове, хем сме с леко мляко Лактана, не смятам че е от млякото. Та  в някои случай еспумизана като цяло облекчава газовете, не самите колики доколкото съм забелязала....

# 572
В листовката пише, че активното вещество е нистатин, което е противогъбичен антибиотик.
Това със содата приложимо ли е за толкова малко бебе? Педиатърката ни уж е от старата школа, а не ми спомена за сода. Благодаря ви за отговорите!
Здравейте, дали някоя от вас има опит с млечница? Малката е на 20 дни и днес педиатърката каза, че има малко гъбички. Езичето е бяло, не цялото, само посредата. Аз я наблюдавам, след АМ наистина е бяло, след кърма не, или поне доскоро не беше. Сега действително виждам, че си стои бяло.
Трябвало да се дава малко вода след хранене.
Изписа ни Фунгостатин, но виждам , че е антибиотик, хич не искам да и го давам...
От друга страна ме е страх да не се задълбочи. Някоя да е давала Фунгостатин?
Здравей, фунгостатин не е антибиотик, кой ти го каза това? Активното вещество е нистатин, което се пие за гъбички и като цяло не е силен противогъбичен препарат, има къде къде по-силни. Какво те притеснява? Разбира се, че трябва да започнеш изчистване на млечница, в някои случаи въобще не е лесно да се отърве бебче и се налага дълго лечение. Нека вие не сте този случай в частност но трябва да започнеш да го лекуваш.

# 573
  • София
С малката не съм давала, но баткото изпи доста фунгостатин, на по-късен етап с дактарин го мажех. Не е имало проблеми, важното е да спазиш срока до край на лечението, а не да спреш след ден-два подобрение.

# 574
С Фунгостатина мажат бебетата в родилното, така че не се притеснявай.
Една неонатоложка ми каза, че при възрастните много помага за херпес на устата, с памуче се маже.

# 575
Благодаря Лизи, не знаех. Ще започнем лечението, дано помогне бързо. Четох, че било горчиво, силно се надявам да не е така.

# 576
Аз използвах Фунгостатин две опаковки и имаше ефект. Пламена още от родилното беше само на АМ. Първите два дни беше с шишета от родилното и езика и стана бял. Знаете покрай раждането какви перипетии имах и докато се осъзная тя беше с бял език,защото там не изваряват,стерилизират шишетата.Моя мъж ми донесе шишета на 3 ден,след като вс ден ги вземаше и стерилизираше. Отделно че там млякото го правят с вода която не е затоплена,абе филм. След като се прибрахме смених всички биберони на шишетата и направихме два курса с Фунгостин като имаше пауза 10 дни от единия до другия курс. Езичето се изчисти и нямаме вече такъв проблем,но да отбележа че при Пламена положението беше целият език бял като сняг,благодарение на родилния дом в уж частна болница🤣

# 577
Аз използвах Фунгостатин две опаковки и имаше ефект. Пламена още от родилното беше само на АМ. Първите два дни беше с шишета от родилното и езика и стана бял. Знаете покрай раждането какви перипетии имах и докато се осъзная тя беше с бял език,защото там не изваряват,стерилизират шишетата.Моя мъж ми донесе шишета на 3 ден,след като вс ден ги вземаше и стерилизираше. Отделно че там млякото го правят с вода която не е затоплена,абе филм. След като се прибрахме смених всички биберони на шишетата и направихме два курса с Фунгостин като имаше пауза 10 дни от единия до другия курс. Езичето се изчисти и нямаме вече такъв проблем,но да отбележа че при Пламена положението беше целият език бял като сняг,благодарение на родилния дом в уж частна болница🤣

Тук не се използват шишета за многократна употреба. То в началото нали изпива по около 30тина милилитра и шишенцата бяха малки на Hipp с каучуков биберон и след употреба се изхвърляха.
Която мама се чувстваше добре отива сама до едно малко помещение като кухничка и си приготвя сама млякото. То беше от тези малки дозички  готови и си го надписваш с твоето име. Гореща вода да затоплим шишенцата имаше винаги.
Та изненадана съм, че дори и в частна болница, а процедират така.

# 578

Тук не се използват шишета за многократна употреба. То в началото нали изпива по около 30тина милилитра и шишенцата бяха малки на Hipp с каучуков биберон и след употреба се изхвърляха.
Която мама се чувстваше добре отива сама до едно малко помещение като кухничка и си приготвя сама млякото. То беше от тези малки дозички  готови и си го надписваш с твоето име. Гореща вода да затоплим шишенцата имаше винаги.
Тя болницата е в провинцията. Работи с направление но си доплащаш фактически. Аз накрая накарая моя да ми донесе кана,шишета само млякото беше от там.Тяхните шишета бяха изподрани на Лорели.Бях вдигнала скандал понеже два вечери попадах на една акушерки която наблюдава бебетата уж. Пламена си беше при мен от ден втори. Малката бе с много силно изразена жълтеница и я будех да я храня. Едната вечер съм търсила 40 мин акушерската да ми направи мляко. Беше легнала да спи в една от стаите за пациентки. Аз бях си платила да съм в самостоятелна стая. Болницата е на два етажа малка. И тъй жената спи и бебетата зарязани! Звъннах на моя към 1 вечерта и бях запалила джапанките. Като я намерих така я насолих,а оправданието беше че си е секнала кръста.🤷♀След което ми носи доза от 100 мл. Нахраних малката и в 4 часа пак легнала и спи и я намирам и и казвам трябва ми мляко и тя ми вика ми “нали ти дадох”И аз превъртях тотално. Тя ми направила 100 мл да може да не я занимавам,ама аз престояло мляко няма как да дам не бебето си. И от тоагава и казах че аз ще си правя всичко. Мъжът ми донеси всички антуражи от нас и така. Просто съм възмутена от някои от акушерките и от едната детска лекарка. Понеже аз родих в частна болница и ни пратиха в окръжна за преглед на детето дето му изкараха хиляда неща и нито едно не бе вярно. Скоро в същата болница където раждах на една майка изкараха бебето глухо,а нямаше нищо такова в последствие. Просто не ми се кометира!

# 579
Скрит текст:

Която мама се чувстваше добре отива сама до едно малко помещение като кухничка и си приготвя сама млякото. То беше от тези малки дозички  готови и си го надписваш с твоето име. Гореща вода да затоплим шишенцата имаше винаги.
Тя болницата е в провинцията. Работи с направление но си доплащаш фактически. Аз накрая накарая моя да ми донесе кана,шишета само млякото беше от там.Тяхните шишета бяха изподрани на Лорели.Бях вдигнала скандал понеже два вечери попадах на една акушерки която наблюдава бебетата уж. Пламена си беше при мен от ден втори. Малката бе с много силно изразена жълтеница и я будех да я храня. Едната вечер съм търсила 40 мин акушерската да ми направи мляко. Беше легнала да спи в една от стаите за пациентки. Аз бях си платила да съм в самостоятелна стая. Болницата е на два етажа малка. И тъй жената спи и бебетата зарязани! Звъннах на моя към 1 вечерта и бях запалила джапанките. Като я намерих така я насолих,а оправданието беше че си е секнала кръста.🤷♀След което ми носи доза от 100 мл. Нахраних малката и в 4 часа пак легнала и спи и я намирам и и казвам трябва ми мляко и тя ми вика ми “нали ти дадох”И аз превъртях тотално. Тя ми направила 100 мл да може да не я занимавам,ама аз престояло мляко няма как да дам не бебето си. И от тоагава и казах че аз ще си правя всичко. Мъжът ми донеси всички антуражи от нас и така. Просто съм възмутена от някои от акушерките и от едната детска лекарка. Понеже аз родих в частна болница и ни пратиха в окръжна за преглед на детето дето му изкараха хиляда неща и нито едно не бе вярно. Скоро в същата болница където раждах на една майка изкараха бебето глухо,а нямаше нищо такова в последствие. Просто не ми се кометира!
Скрит текст:

Малеее, малее думи нямам. Да спи легнала, хах, че и ти " направила" млякото. Сецнала се била жената, от бебетата сигурно ,дето по 3-4 кг тежат...
Дано успях скрит текст да направя, че дълго стана. Ако не...ще трябва "съфорумката( тя си знае коя е)" пак да ми го обясни  Blush

# 580
  • София
Някой май беше поръчвал дрехи от Киндерленд. Ок ли са?

# 581
Мами,имам отворен Аптамил пронутра 1.
Минахме на Лактана био и сега търся на кого да го подаря,защото е грехота да го изхвърля.
Ако някоя майка го иска или ако познавата такава около вас,ще се радвам да го изпратя❤

# 582
Някой май беше поръчвал дрехи от Киндерленд. Ок ли са?

Още не са пристигнали, като ги получа ще споделя

# 583
анчо много интересно това с еднократните шишенца и дозичките.Дали имаш снимка , че ми стана любопитно.Много добра идея.По този повод се замислих кой мие всички шишета в болницата 😀 и кой знае как ги мият , добре, че се стерилизират поне.
Момичета , не помня дали го коментирахме , ама какво подарихте на АГ- тата , по - специаално тези,  които бяхте с избор на екип? Че аз имам леко терзание , че нищо не дадох на проследяващия , който трябваше да ми е и израждащ , но го нямаше и раждах при друг в крайна сметка.За него си платих за екип, занесох му малка лична почерпка за подслаждане и градус и скромна зелена сума в плик, дали е окей? Всъщност трябва лимда се чувствам длъжна да дам нещо и за проследяващия АГ, макар , че скоро надали ще го видя.

# 584
Орехче, опитах снимка, но нещо не мога да я кача.
И са на Нук шишенцата не Хип, млякото беше Хип. 80мл са. Бибероните са каучукови. Ползвахме и изхвърляхме всичко след това.
Естествено шишенцата не са стъклени, но за два- три дни не ми пречеше. Иначе в къщи използваме стъклени шишета.

Успях!

Общи условия

Активация на акаунт