Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 807
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Леле…каква е тази “частна болница” с неадекватни акушерки?! Ужас!
Орехче, за АГ аз подарих колаж и кутия белгийски бонбони. Малко е банален подарък, но той се зарадва 🙂

# 586
Е, Анчо , то и тук по болниците шишетата са пластмасови, а не са еднократни , тъй че....аз даже и за себе си реших да ползвам пластмасови,че съм малко кашкавалена в ръцете и реших , че стъклото ще има да го чупя.
Кате , мн ти е хубав колажа , а и до колкото виждам и докторът участва!
Аз за втора вечер правя рисково " упражнение " да местя малката от едно място на друго.Леко се събуди и заспа пак, но и днес е все така неспокойна.Сякаш след ваксината коликите се завърнаха с пълна сила.Дано е временно!

# 587
  • София
Моята май има скок в растежа. Ще се гръмна. Много ми се спи.

# 588
Ходихме на контролен преглед днес. Никол е порастнала с 2 см и почти 800 грама. Сега е 60 см и 5,280 кг. Дадоха ѝ 2ра доза ротарикс и шествалентната. Не плака много, за сега няма температура.
Ние с мм и Никол сме на село, а какичка реши, че ще остане в София с майка ми и утре да ходят на разходка в Зоологическата градина.
Утре мм ще налива бетон на една площадка в задния двор, а ние с Никол ще ходим до Пазарджик на кафе и да се шлаем.
Най-хубавото е, че свеки я няма. 😁 На екскурзия е до Истанбул, а с едно дете живота е направо рай! 🤣

Неизвестна, аз съм купувала преди на Жаклин дрехи от Киндерленд, добри бяха, но не бяха бебешки а около 3-4 годишна. Сега поръчах за Никол няколко неща, но още не са пристигнали.

# 589
  • Бурса
Аз купувам от Киндерланд от дъжд на вятър. Има физически магазин близо до нас. Доволна съм. Вземала съм на каките и бельо и дрешки и пижамки, за бебо пелена, а скоро му купих и космонафт от там. Издадоха ми карта преди време и сега покрай РД на малката кака ползвах 30% намаление.

# 590
Здравейте момичета!
Яна пак не е акала, днес и е 3ти ден, не знам какво да правя, давам омни биотик панда и абоколикен, правя масаж на корема,  тя продължава да ръмжи, извиква се, плаче, само по корем и е добре, чак като се напъва и повръща по малко постоянно. Последнитете три пъти е ходила с микро клизма Мелилакс. През ноща пак спаха на спалнята при нас, защото Яна, като изръмжи и буди брат си и започва едно реване, направо ужас.
И с това акане, не зная вече как да и помогна и какво да направя Cry
Колко време да чакам, преди да предприема нещо. Коремчето и е подуто.

# 591
Здравейте момичета!
Яна пак не е акала, днес и е 3ти ден, не знам какво да правя, давам омни биотик панда и абоколикен, правя масаж на корема,  тя продължава да ръмжи, извиква се, плаче, само по корем и е добре. Последнитете три пъти е ходила с микро клизма Мелилакс. През ноща пак спаха на спалнята при нас, защото Яна, като изръмжи и буди брат си и започва едно реване, направо ужас.
И с това акане, не зная вече как да и помогна и какво да направя Cry
Колко време да чакам, преди да предприема нещо. Коремчето и е подуто.

Нормална ли е консистенцията след като се изака? Защо не се консултирате с гастроентеролог ?

# 592
Лизи нали даваше Лактолоза МИП, към нея не се привиква, но към клизмите се привиква.   Не я давай еднократно, а няколко дни подред, аз давах по 1 седмица, давала съм и 3м без прекъсване.
https://palcho.bg/bg/product/168.html
Това е чай за разхлабване. На Митко му действаше. Може да се прави и млякото с него ако не пият вода. По времето на Митко имаше и мляко на същата фирма с разхлабващ ефект, но той отказа да го пие. Сега не знам дали го има, на мен в детския магазин ми го бяха поръчали, защото не го поддържат като асортимент. Но чая е хубав и яз съм пила от него.

# 593
Здравейте, снощи не съм спала изобщо. Антон крещи и се дере и иска само на ръце. От една седмица се завърнахме в Англия с все багажа, общо взето кротък беше в самолета. Количката и столчето за кола ги прибраха преди да се качим.
Една седмица се занимаваме с формуляри за регистрация, защото е без личен лекар още и съответно само с първите ваксинации 48 часа след раждането. Тук изглежда може изобщо без ваксини да се ходи на градина и училище.  От два дни аз хванах някакъв вирус и днес малкия е с температура и много кисел. Дадох му Нурофен за деца, малко под препоръчваната доза и сякаш се успокоява. Не знам къде ще намеря лекар в Англия не дай боже да се стигне до там. Иначе хапна и се унесе да спи. Аз също още не се чувствам добре.

# 594
На моята АГ подарих ваучер за масаж. Много се зарадва, но ние сме приятелки от дълго време и знаех, че има нужда от нещо подобно. Може пък и за някоя от вас да е вариант.
Вещице, май ти неше пусала за Лефакса. След колко време усери подобрение?
А мислите ли, че мога да давам лефакс и био амика като ги редувам?

# 595
Гро, Яна не  ака, точно след лефакс, вече не знам колко време мина, поне от седмица  съм го спряла и не може да започне да ходи редовно, а съм го давала 2 ,3 дни, преди да го започне акаше почти на всяко хранене, така че наблюдавай детето. В листовката на лефакс мисля, че пишеше по 7 пъти на ден, мисля, че ако им даваш по малко няма да има ефект, аз им давах по 5,6 пъти на ден, две впръсквания, не се подобриха.
Сега давам абоколикен, което е като био амиката (същата съставка), но Яна пак има много колики, на Сами намаляха малко, явно е индивидуално, на Сами му се регулира корема след Лефакса за 3 дни и започна да ака, не като преди на всяко хранене, но един път на ден.
Болинон, ще пробвам пак с Лактулоза, благодаря, не знаех че към клизмите се привиква
А за млякото, предписаха ми Фризовом, точно за да я разхлаби, но не стана, а и аз давам и кърма, лекарката каза да не спирсм да и давам кърма, аз мислех да я обърна само на Фризовом, докато се изака.

На моята АГ подарих ваучер за масаж. Много се зарадва, но ние сме приятелки от дълго време и знаех, че има нужда от нещо подобно. Може пък и за някоя от вас да е вариант.
Вещице, май ти неше пусала за Лефакса. След колко време усери подобрение?
А мислите ли, че мога да давам лефакс и био амика като ги редувам?

# 596
Момичета, много съм притеснена. Болна съм от три дни, вдигнах 38°, но за едно денонощие свалих температурата. Сега се почна с хрема, болка в гърлото... Не знам как да предпазя малкия, само се надявам да не се разболее.
Другото ми притеснение е за наддаването на малкия. Вчера направи 3 месеца, а тежи 6,400кг. Не знам колко е дръпнал на височина, чак петък сме на консултация при педиатър. Храня с АМ и от последната консултация не съм вдигала милилитрите по препоръка на педиатърката. Мислите ли, че тези килограми са много?

# 597
Голямото ми дете точно на 4м беше 8,200кг, докторката никога не е казвала нищо. Според мен си е добре.

# 598
Предозиране с Пробиотик води до разхлабване, примерно Биогая, давате 2 пъти по 5 капки днес и почти задължително има резултат.

# 599
Момичета, много съм притеснена. Болна съм от три дни, вдигнах 38°, но за едно денонощие свалих температурата. Сега се почна с хрема, болка в гърлото... Не знам как да предпазя малкия, само се надявам да не се разболее.
Другото ми притеснение е за наддаването на малкия. Вчера направи 3 месеца, а тежи 6,400кг. Не знам колко е дръпнал на височина, чак петък сме на консултация при педиатър. Храня с АМ и от последната консултация не съм вдигала милилитрите по препоръка на педиатърката. Мислите ли, че тези килограми са много?
Мойта вчера я теглих няма три месеца,след 8 дни ги прави и е 7.200,64см. На 120 мл🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт