Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 492
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Мен зъбите не ме плашат колкото това. Не мога да не ви го покажа. От английската група във фейса.

# 646
Joy ти пипнали го? Дере ли? Чувала съм, че е възможно да избият и първо кучешки зъби. На баткото стоеше сякаш са избили, по високо от останали я венец, беличко и петричко, може би на около 3м и половина-4м да е бил и при каката беше после така, но си избиха когато си им беше времето.

Мажик мен и това не ме плаши. Захранването ми е големия проблем. И като си помисля, че момента наближава почва да ме боли глава.

# 647
Ще се опитам да го снимам утре. Боцка си.

# 648
Меджик какво мляко пият тез бебета при вас?
Нещо ме съмнява мене тая работа - то е почти, че и над нивото на дивана. Я си представи сега Божко например до къде ще стигне ако е изправен - щото там пише, че са уж на по 12, 17 седмици 
 Rolling Eyes

# 649
  • Велико Търново
То зависи колко е голям диванът, Вики сега я наложих и е една глава над него 😃. Но да, стряскащо си е 😄.
Нашата Сузи ( котката), тази вечер за пръв път се умилка в краката на малката 😀.

# 650
Джой може всеки зъб да израсте пръв на теория. Вече има бебета раждащи се с някои зъб. В дебелите книги пише, че първо трябва да е долен резец, но заради промяната в храна климат и тн тн вече няма невъзможно неща.
Мен захранването не ме плаши, ужас имам от момента е който прохождат и пипат навсякъде. Няма спасение тогава.
Каката, като отказа пюретата, а вече беше захранена с около 10 зеленчук и няколко плода си ги пиеше на гъста каша от шише, после пак ги прояде. Та все ще ги захраним някак, не бойте се. 😉

# 651
Джой може всеки зъб да израсте пръв на теория. Вече има бебета раждащи се с някои зъб. В дебелите книги пише, че първо трябва да е долен резец, но заради промяната в храна климат и тн тн вече няма невъзможно неща.
Мен захранването не ме плаши, ужас имам от момента е който прохождат и пипат навсякъде. Няма спасение тогава.
Каката, като отказа пюретата, а вече беше захранена с около 10 зеленчук и няколко плода си ги пиеше на гъста каша от шише, после пак ги прояде. Та все ще ги захраним някак, не бойте се. 😉
На мен с каката пипането на всички ми беше най-малкия проблем. Още не беше проходила като хората като започна да се катери на всички, което стърчи и 2 пръста над земята. Косите на хората по площадките се изправяха, защото вървеше хваната за ръка, но се катереше сама по вертикалните стълби на пързалките и катерушките, свалях я от горното стъпало на пързалките за да не я прегазят горе. На година и 3-4м я оставях напълно сама на пързалките, има на едната площадка, на която пързалката няма междинни отвори и няма от къде да падне от високо. В яслата като се адаптира им беше изкарала акъла, защото се беше качила по секцията и беше тръгнала да скача от там на леглата. Леличката я беше хванала, вика ама тя се катери по бързо отколкото аз се движа, после беше почнала да пада със секцията. Прави шпагат и закачили и се леко крачето и значи се е качила. Така, че пипането ми е малък проблем. Дано това да е по кротко.

# 652
А аз за зъбите се притеснявам.
Но се притеснявам и за крачетата на тези деца дето са ги оставили така на 3 месеца. Незнам с какво ги хранят Grinning Майка ми каза, че са ГМО.
Защо се притеснявате от захранането? Аз незнам какво ме очаква и затова нямам страх сигурно. Зъбите ме плашат и то това, че може да има температура Disappointed тая температура....
Утре сме на ваксина, а на мен ще ми правят цитонамазка. Една година ме викат и ако не отида вече ще ме глобят.

Болибон, описа брат ми. Първите му думи  бяха "ка'ча - коча" в превод "ще се кача да скоча"... По над сто пъти се качваше на раклата на леглото и скачаше от там. На 9 месеца проходи. В училище като беше по малък все викаха майка ми да го сваля от парното, а тя се ядосваше, че те пък "от едно парно" не могат да го свалят. Само, че той се качваше на покрива на сградата на парното Grinning
Не можеше и да качи кг дълго време, защото не ходеше по земята буквално.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 22:46 от Magic1720

# 653
Значи ако тези дечица са на 12 седмици аз съм трамвай. Много ми се вижда нереално, на 12 или 17 седмици да е толкова стабилно.
Гледайки баткото, за него се притеснявам повече какво ни чака като дойде пубертета. За Никито ме притеснява момента в който ще тръгне на ясла / градина. И ваксините и температурите и зъбките и захранването минава с много любов и търпение. Притеснява ме когато друг трябва да се грижи за детето ми

# 654
  • Асеновград
И мен ме притесняват зъбките доска как ще е.. дано мине леко ама.. той вече много се плюнчи си гризе биберона на една страна все едно го сърбят венците, та подготовката е започнала според мен, а кога ще избие първи зъб вече не знам.

И на мен ми е интересно защо ви притеснява захранването.. аз така го чакам с нетърпение, даже мисля на 4м още да го захранвам лека полека,че той е доста лаком, повръща, млякото не му стига, отделно не че е запечен но се напъва да ака постоянно, даже днес цял ден не беше акал и му сложихме свещичка вече защото много плачеше и се напъваше, при него е закон поне по веднъж да се изходи, в идеалния случай 2-3 пъти.😅
А и доста умело си хапва всичко което му дам с лъжица засега😂😅.

# 655
  • Велико Търново
Виктория за втори път се дави тези дни, миналата седмица се задави като я изправих да се оригне и едвам си пое въздух. Тази вечер докато спеше се задави със слюнка, добре че я бяхме я оставили на дивана при нас, че ММ веднага я изправи.

За сега не се притеснявам нито за зъбки, нито за захранване, може би единствено дали ще успявам да поддържам чист пода всеки ден, че сега нещо не ми се получава .

# 656
Едва ли е кучешки зъб Simple Smile има едни кистички по венците, които излизат понякога, нормални са, и могат да драскат на пипане.

# 657
А как сте решили да захранвате - готови пюрета или сами ще си ги правите?
Някоя от вас беше преди споменала, че с първото детенце същата "грешка" като мен е направила - търчане по магазини за био месо, био плодове/зеленчуци и се започва една хамалогия - аз правя то не ще, айде търсиш други комбинации да направиш само и само да му хареса.
Резултата : до ден днешен е злояда. Хубаво ми казваше бабата на мъжът ми - давай да опитва от всичко. Ама ние олеее кренвирш как така, не може има консерванти, пържено пак не е полезно, сладко въййй захар. Голяма шматка съм била. Не, че да го тъпчи човек със салами от малко, но пък то нашето беше направо мъка с това домашно приготвяне на храната специално за нея.

# 658
Момичета, тези, които давате Панда, забелязвате ли, че кутиите са различни в различните аптеки? Да не би да има разлика някаква, понеже ми се струва много ниска цената, днес пристигна от аптека Ремедиум..

# 659
Да обясня какво ме притеснява в самото захранване. Значи чудиш се ти какво да му въведеш, как да го сготвиш, цял ден (не буквално) се занимаваш с 2 лъжици манджа и то накрая отказва категорично да яде. И още ми го въртят този номер мойте, а не са злояди. Обаче каквото им сготвят бабите го ядат, ама и те ги глезят. Че и пак ще трябва да се чудя кое след кое беше и кога. С баткото направих грешката да започна с плод, после не искаше да яде зеленчуковото пюре, обаче в мига, в който сложих вътре месо рязко го прояде. На каката пък имаше един период, че за да яде трябва в пюрето и да има сирене, само на рибата не съм слагала сирене.

Онези деца няма никакъв шанс да са на 12 или 17 седмици. На 17 седмици тепърва започват да се учат да седят седнали, даже и затова им е рано, а какво остава да са си стъпили на краката.

Общи условия

Активация на акаунт