Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 465
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Мен захранването ме притеснява, защото ми звучи сложно. Трябва да се следва ред за въвеждането, после трябва да се готви, после да се мият чинии и всичко наоколо. Кучето ми е тровено от «добри хора» и има много слаб стомах, дриска от всичко, различно от кучешка храна за чувствителен стомах. Та рискувам след всичко това да се чудим как да оправяме и косматото дете. Към това прибавете, че мразя да готвя, вегетарианка съм и с ММ ядем различна храна.
Отделно ме е страх от задавяня,  алергии. И натравяне.
Дали мога да го кърмя до3г, после направо да му предложа от пържолите на баща му😅
Споменавала съм и преди, свекърва ми гледа детето на дъщяря си и бяха 3 месеца в БГ при моите родители. Та това дете на 10 месеца ядеше само кисело мляко, АМ, млечна каша, 1 вид плодово пюре и няколко вида плодове. Цялата махала се опитваше да го нахрани. Майка ми и свеки се бяха видяли в чудо. Като се сетя и ме втриса.

# 661
Аз си мисля да я захранвам на 5м някъде с пюре. Другите две ги записах на 8м и половина да детска кухня, надявам се и тази по него време и да и харесва. Покрай мен майките се оплакват, че преди 10м не им позволяват да ги запишат, така е по правилник. Преди 2г и нещо пак беше такъв правилника ама я записах каката, да се надяваме, че пак ще стане. От задавяне и натравяне не ме е страх, но от алергии - да, по скоро се притеснявам да не направи алергична реакция и аз да не разбера. Сигурно няма как да се случи това, ама все пак.

Вашите по колко пъти на ден акат. Това моето още ака като новородено на всяко хранене, а аз го чакам да качва килограми. И то ака обилно, не само да пръцне. Накрая май ще е най лекичката от всички, на 2м и половина почти успя да стане 4,640кг. Буквално е качила за това време килограм и половина, само като си спомня, че баткото качваше по 1,200кг на месец, на АМ обаче и все ми се струва малко. Според докторката е добре.

# 662
Едва ли е кучешки зъб Simple Smile има едни кистички по венците, които излизат понякога, нормални са, и могат да драскат на пипане.
E  кисти нямаха само:-(
То хемандиоми, то шум в сърцето, ужасни крусти, все още треперя за очичките дали се доразвиха. Стегнатост на мускулите и не вдигане на главичката стабилно както трябва.  Проблеми с акането...

# 663
Едва ли е кучешки зъб Simple Smile има едни кистички по венците, които излизат понякога, нормални са, и могат да драскат на пипане.
E  кисти нямаха само:-(
То хемандиоми, то шум в сърцето, ужасни крусти, все още треперя за очичките дали се доразвиха. Стегнатост на мускулите и не вдигане на главичката стабилно както трябва.  Проблеми с акането...

Тези са нормални Simple Smile като порастат зъбките, изчезват, не ги мисли

# 664
Момичета, изпратиха ми илюстрирана схема за захранване много лесно направена по седмици след 5месец на ХИП . Разбира се илюстрациите са на ХИП, човек може да ползва каквато и да е марка, който желае ще му я пусна на лично, да пише!

# 665
Момичета, изпратиха ми илюстрирана схема за захранване много лесно направена по седмици след 5месец на ХИП . Разбира се илюстрациите са на ХИП, човек може да ползва каквато и да е марка, който желае ще му я пусна на лично, да пише!
Лично за мен тази схема е ужасна. Твърде бързо се маха млякото и се заместват хранения. Като знам, че на мойте закуска им предлагам след годинката, а тук до годинката вече няма мляко, напълно са отбити. Да не говорим, че наблягат на кашите, които за по едри бебета не се препоръчват, защото ги надуват допълнително. От тях се качват бързо килограми, говоря за купените каши.

# 666

Ще се радвам да ми я изпратиш да я поразгледам.
Аз в момента следя приложението на Хип за развитие на бебчето по месеци. Тоест то е информация за всеки месец.
А не става ли да го прикачиш и да може, който иска да го разгледа от групата.

# 667
Ами файла е доста голям защото е по дни, детайлен и е пдф. Нито тук, нито на лични за жалост виждам начин да го прикача като пдф файл...

# 668
Това със захранването, някак ми се струва много далечно Joy
Някой назад беше писал, че започва гастротус бейби, внимавайте че причинява запек, наблюдавайте детето.
Аз пък сега се чудя да не им докарахме разстройство с фризовома Joy въпреки че го давам един, два пъти на ден.
Вчера Сами е акал 3,4 пъти, а Яна само един, но доста редичко.
Май не е много.
  Джой ти си герой, мина през какво ли не, надявам се с порастването им, да ти става по леко!
Пламинго, аз преди няколко нощи така си изкарах акъла... храня Сами, той започна да се мъчи да повърне с един странен хълцащ звук, не можеше да си поеме въздух, и така около 10, 15 пъти се мъчеше да поеме въздух и не става, в същото време и Яна е повърнала в леглото няколко капки и се задави, не знаех на кой да помогна, оплаших се, започнах да викам мъжа ми, той не се буди (спи дълбоко) направо изтерясах и го шибнах, той скочи и отиде да вдигне Яна, а аз се сцепих да рева после, много се оплаших.

# 669
Ами файла е доста голям защото е по дни, детайлен и е пдф. Нито тук, нито на лични за жалост виждам начин да го прикача като пдф файл...
В фейсбук групата не можеш ли?

# 670
Да, може ли линк към групата?

# 671
Да, може ли линк към групата?

Аз не съм в тази група, защото нямам фейсбук. Пробвай на лични ако стане. Ако не стане, не е проблем. Все ще ги захраним тези бебчовци. Дето казва Червенокоска на три и направо от пържолата да започват Grinning

# 672
Хехехе разбира се, просто исках да съм полезна.

# 673
Това със захранването, някак ми се струва много далечно Joy
Някой назад беше писал, че започва гастротус бейби, внимавайте че причинява запек, наблюдавайте детето.
Аз пък сега се чудя да не им докарахме разстройство с фризовома Joy въпреки че го давам един, два пъти на ден.
Вчера Сами е акал 3,4 пъти, а Яна само един, но доста редичко.
Май не е много.
  Джой ти си герой, мина през какво ли не, надявам се с порастването им, да ти става по леко!
Пламинго, аз преди няколко нощи така си изкарах акъла... храня Сами, той започна да се мъчи да повърне с един странен хълцащ звук, не можеше да си поеме въздух, и така около 10, 15 пъти се мъчеше да поеме въздух и не става, в същото време и Яна е повърнала в леглото няколко капки и се задави, не знаех на кой да помогна, оплаших се, започнах да викам мъжа ми, той не се буди (спи дълбоко) направо изтерясах и го шибнах, той скочи и отиде да вдигне Яна, а аз се сцепих да рева после, много се оплаших.
Аз бях писала за сиропчето. Точно четох за този страничен ефект,а тя и без това ходи по веднъж на ден с 300 зора напоследък. Какво мога да и давам за този рефлукс?
Четох за оризова каша която се слага в млякото. Някой дали е наясно с тази схема? Сгъстява млякото и спирало връщането🤷♀

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 15:26 от Милото

# 674
Мен пък от нищо не ме е страх 😃😃 може би, защото не знам какво ме чака 😄 но не се настройвам предварително, а коментари от рода на "ауу сега със зъбките ще ви се вземе здравето" откровено ме дразнят. Всеки родител е минал през това, те и коликите бяха много страшни уж, но не мога да кажа, че е било някакъв кошмар. Може би имахме късмет, тя никога не се е драла от рев. И не бих казала, че съм мега изморена или недоспала, будя се всяка нощ, но като я видя и сега вече като ми се усмихне изобщо не ми е драма. Някак ми беше ясно, че след като имам бебе няма да спя както преди и ще говоря за акита 😄😄
Болибон, бебка също ака като новородено, от както сме се прибрали от болницата имаше само един-два само напишкани памперса. Другите задължително са поизцапани, а два пъти на ден има и голееееми изхождания. Но пък си наддава доста, първия месец 1.3 кг, втория 1.7 кг, изцяло на кърма е.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 10:36 от M.Angelovaaa

Общи условия

Активация на акаунт