Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 73 442
  • 952
  •   1
Отговори
# 195
Тествах го, когато тествах и новия Жадор. Много бързо се загуби покрай бялото творение. Почти никаква трайност няма при мен Органзата. Бях в шок, защото очаквах чудовище Grinning.

# 196
  • София
Момичета и момчета, отдавна не съм писала в темата, но имам нужда от помощ. Италианският зет е полудял по конкретен парфюм на Фрагонар и искам да му купя за Коледа.
Не откривам вносител в България, а от производител ми предлага опция да взема само пълнители 2х200 мл, за да ми достави до София.
Цената не е висока, но самото количество ме притеснява и, че е пълнител, а не обичайното шише 50 или 100 мл с опция за пръскане.
Дали аз не съм пропуснала нещо в търсенето и да може да се купи и у нас, в магазин, шоурум или онлайн?

# 197
Момичета и момчета, отдавна не съм писала в темата, но имам нужда от помощ. Италианският зет е полудял по конкретен парфюм на Фрагонар и искам да му купя за Коледа.
Не откривам вносител в България, а от производител ми предлага опция да взема само пълнители 2х200 мл, за да ми достави до София.
Цената не е висока, но самото количество ме притеснява и, че е пълнител, а не обичайното шише 50 или 100 мл с опция за пръскане.
Дали аз не съм пропуснала нещо в търсенето и да може да се купи и у нас, в магазин, шоурум или онлайн?
в Пловдив има магазин с доста неща на фрагонар, ако не е супер спешно, мога да мина да ги питам за телефон и да Ви го дам.

# 198
  • София
Може ли да ми изпратиш някакъв контакт на лични, за да видя дали доставят до София?

# 199
  • София
Не знам Rose Cherie на Guerlain дали се предлага в България, но определено е много мой тип и много лесен за харесване. Закачлив, момичешки - роза, виолетка, нещо като череша (няма в пирамидата, но се усеща, а и в името). Има и доста сладост. Тествах и новия на Jimmy Choo - Forever, но не останах впечатлена, напомня ми на много други.

# 200
  • София
Много благодаря на всички, които реагираха толкова бързо!
Прекрасни сте!
Даже вече поръчах.
Форумът е голяма сила.

# 201
...Тествах и новия на Jimmy Choo - Forever, но не останах впечатлена, напомня ми на много други.
Много е траен! Много! В края остава една апетитна "карамелизирана захар" (не и карамел) и няма изветряване Simple Smile) На мен ми звучи весело, празнично и младо. Но да, и аз се чудя, дали бих го разпознала сред много други, заради нещо характерно. Не съм и голям познавач, де.

# 202
Днес се пръсках с него, ама много. Уууу питаха ме веднага във фризьорския салон с какво съм и искаха снимка.

# 203
  • София
Явно съм очаквала много повече, като четох пирамидата, то не бяха черешов ликьор, бадеми, боб тонка и аз вече си представях едва ли не, нещо като Feve Deliciouse (не мога да го напиша на френски).

# 204
Тествах го, когато тествах и новия Жадор. Много бързо се загуби покрай бялото творение. Почти никаква трайност няма при мен Органзата. Бях в шок, защото очаквах чудовище Grinning.

Къде го тества?

# 205
Вчера дълго се чудех какво да избера да нося. Спрях се на Органза от Жеванши. Просто прекрасен за определени случаи (оперен спектакъл в моя случай). Пръсках се вчера в 18.00  и в момента все още при всяко движение сама усещам аромата. Този, който имам е от 1998г. Течността е станала е направо цвят бордо, но като качества няма никакъв проблем. Отдавна не го бях ползвала, но много ми се хареса точно като за есенен парфюм, и обмислям дали да не си купя.
Мислите ли, че ако закупя пълноразмерен ще е като този който имам?
Точно преди два дни го видях в Сефора в мол Сердика и ми направи впечатление. Имаше и Амариж...Абе Живанши правят някакви магийки,че толкоз да ми харесват.
Апропо, Трусарди ми доказаха,че не съм права да отричам ванилените нотки в един парфюм. Взех го заради невена и ментата (няма я в описанието,но моят нос,дважди прекарал Ковид, явно изкривява възприятията),а накрая оставам в компанията на ванилия и това НЕ ме дразни. Мистерия.

# 206

Къде го тества?

Във Велико Търново.

# 207
Днес се пръсках с него, ама много. Уууу питаха ме веднага във фризьорския салон с какво съм и искаха снимка.
Densi, да питам.. Simple Smile Намирате ли общо между I Want Choo Forever  и Miss Dior Absolutely Blooming Dior ?

# 208
Абсурд, те са от различни вселени. Нотки, излъчване, всичко е противоположно.

# 209
  • Germany
Добро утро и от мен в тази прекрасна неделна есенна сутрин!
Влизам рано рано за да се похваля с новото ми есенно откритие - Shalimar Millésime Tonka Guerlain
Скрит текст:

Тези, които ме познават по-отдавна знаят, че имам органическа непоносимост към класическия Шалимар, в нито една от версиите му. Досега. Обаче. Разглеждайки сайта на Герлен, търсейки информация за друг парфюм, погледът ми попадна върху тази невероятна снимка

и вече бях засмукана във водовъртежа. Пирамидата е невероятна, и след малко умуване и против всякаква разумна логика, а само по интуиция, го поръчах на сляпо от официалния сайт на Герлен. Поръчах си и проба от форума, за всеки случай, да го пробвам преди да го отворя, нали, да не бъда така съвсем безотговорна Joy. Разбира се, парфюмът дойде преди пробата, а сърце парфюмно не трае, та въобще и не я и чаках, ами се гмурнах в дълбокото.
Shalimar Millésime Tonka Guerlain е Моят Шалимар. Започва уникално, като взрив от карамелизирани бадеми от коледните базари, с щипка канела и много бобова тонка! И много мед. Плътен, гъст, разкошен мед. И много ванилия. Но не такава готварска. А онази фина прахообразна и дървесна ванилия, която мирише на подострени моливи, на графит и на ванилия. Създава се едно плътно, леко алкохолно усещане, като на стар и хубав коняк, отлежал дълго в дървени бъчви, и ароматизиран с ванилови ноти. И в цялото това богатство от силни тонове има и капка масло от бергамот. Не си представяйте свежи цитруси, нито лимоновите корички на класическия Шалимар, защото такива няма. Бергамотът тук е маслен, усещат се и горчивината от семките му, и от кората му. Но е чудесен контрапункт на ванилията, тонката и карамелизираните бадеми. Тонката е много реалистична, сладка, като смес от разпрашена ванилия с канела, млечна, леко алкохолна и много наситена. Ако познавате тонката от Fève Délicieuse на Диор, точно такава е и тук. Пищна, плътна, разточителна, много секси и излъчваща. А сега засилете усещането от тази страхотна сладка експлозия и с мед, и то пресен, току що изваден от питите, без нищо мръсно в него, и ще разберете за какво иде реч. И въпреки, че изглежда, че парфюмът е ужасно сладък, това въобще не е така. За мен това не е гурме парфюм, не е никой от съвременните сладки парфюми. Това е отново парфюм класика, парфюм, показващ нов прочит на едно класическо съчетание, с нова добавка от мед и тонка.
В базата парфюмът се успокоява, но не загубва тази аура от пищност и наситеност. Ето тук се появяват чувствените пудрени ириси с фини кожени фасети, примесени с невероятен и много красив жасмин самбак, плътна дървесно-амброва база, и ванилено-тонков воал, спукащ се отгоре. Тук вече се усеща приликата с класическият Шалимар, но точно най-хубавото от него, което идва дълги часове след напръскването му, и коетоусещам и в Шалимар Инисиал. Парфюмът го усещам горещ и сгряващ, като разтопено злато и течни смоли, като кехлибарен алкохол и горяща камина.
Не бих казала, че е новаторски, защото за мен този парфюм е като микс от Fève Délicieuse, в частта с тонката, ванилията е много сходна и почти идентична с ванилията от Café Chantant Nobile 1942 и Cuir Béluga Guerlain, точно в това сухо, дървесно усещане, и тези моливи и графитът. Усещам нещо и от спайси-дървесното и канелено  богатство на Cologne du 68 Guerlain. И от амбровата мекота и тонката на Elixir Charnel Oriental Brulant. Ирисовото изсъхване е сходно с класическия Шалимар и Шалимар Инисиал.  А плътният жасмин самбак, върху гореща дървесна-амброва база ми носи усещането на Alien Essence Absolue Mugler. Сякаш е смесено най-доброто от тези парфюми, и се е получил Shalimar Millésime Tonka Guerlain Yellow Heart
Разбирам защо феновете на класическият Шалимар са разочаровани от този парфюм. Той не е старият Шалимар. Не е и Тонка империал, както се надяваха някои. Той е съвсем нов и различен парфюм, който трябва да бъде разглеждан самостоятелно. За мен е много красив, модерен, съвременен, но и класически. Флаконът е просто истинско бижу, и ако сте почитатели на този горещ секси стил, то не се бавете, парфюмът е лимитиран и едва ли ще се задържи дълго на пазара. Невероятна трайност, без да е нахален. Усещам си го през цялото време, сякаш съм сгушена в мек пухкав шал, и усещам мека пулсираща топлина през цялото време. Цената му е 107€ за 50 мл, и дойде с още три проби по избор.
Напръскана съм с него от шест часа сутринта, отново, и ми е едно хубаво, еуфорично и щастливо, точно като за неделна сутрин Yellow Heart
Усмихнат и слънчев ден от мен!

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 19:04 от kovatcheva

Общи условия

Активация на акаунт