Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 070
  • 952
  •   1
Отговори
# 75
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте и благодаря за чудесната тема! Flowers Rose
Не пиша често, но доста научавам, за което съм благодарна. Hug
Есенните ми аромати са разнообразни, защото напоследък доста експериментирам и се изненадвам от себе си. От миналия сезон фаворитът ми е Adults. Също съм приготвила Noir, Gris Charnel, D600, Tardes, Musc Noir For Her и Narciso. Чакат ме и кестените в DKNY Women Fall, а за много специални случаи Angel Liqueur de Parfum Mugler. И, да, искам нов аромат и то не един. Но май съм се прицелила доста нависоко, така че планът е дългосрочен - Coromandel и Angels' Share By Kilian. Blush От по-достъпните съм набелязала Poppy & Barley Jo Malone и This is Her! Vibes of Freedom.
Вчера тествах няколко аромата на Frederic Malle и изненадващо Vetiver Extraordinaire ми грабна сърцето, но ще трябва още тестване . Пробвах и Portrait of a Lady, защото на блотер ми беше харесал много, но на моята кожа началото беше тежко, почти задушаващо. След часове - чудесен, омайващ аромат, но в крайна сметка не е за мен.

Скрит текст:
Soir de Lune има прилика с Frederic Malle Portrait of a Lady,
Някой Simple Smile моля те направи по подробно сравнение. Страшно съм разочарована от Портретът, и му търся заместител. Сверих го сус старата ми мостра, променен е в неприятна за мен посока.
Признавам си, наблюдението, че "Soir de Lune има прилика с Frederic Malle" много ме изненада, защото първият ми е в категорията "hate", а втория, в крайна сметка много харесвам. Отново виждам колко различни възприятия имаме. Simple Smile

# 76
Този сезон наречен есен, все така преходен и променлив, водещ към студа и влагата е винаги много интересен. Част от летните парфюми вече не седят по същия начин, а част стават още по-хубави. Днес нося Rogue Love - Rihanna. Лятото е по-тих и незабележим докато днес излъчваше силно около мен. Дори един господин ми отвори вратата като ме видя да нося тежки торби, а това скоро не се беше случвало. Мисля че и парфюма помогна, защото го отминах и той тогава изтича след мен да помогне.
За идващите студове съм подготвила Good Girl, My Way Intense, Crystal Noir, Narciso Ambree, Boy Toy, всъщност имам доста нови които искам да видя и как ще се развиват в студа.
За сега времето малко се стопли, но преди 2 седмици бях сериозно впечатлена като се събудих една нощ зъзнеща и навън се оказа едва 5 градуса. Веднага тогава извадих въпросните зимни парфюми с голямо вълнение и сега мятото ми за парфюми на тоалетката е "препълнено" 🤭
Още не ми се иска да прибера летните любимци. Това лято ми се стори доста късо, не знам за вас. На мен ми мина като един миг...

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 17:04 от Lale_Lili

# 77
Дами, може ли впечатления от бранда Moresque  с какво е специален, заслужава ли си да се рязучава.
Аз приключих с Теренци, придобих впечатления, сега се чудя дали да не похвана тях...
Днес нося tuttle отдалеч не е зле, отблизо острите дървеса смесени с воднисти праскови  почти ми причиняват гадене, но странно, че някак ми харесва явно, защото за трети пореден ден съм с него. Иначе-красиво шише, както винаги

# 78
  • Враца
Моите есенни аромати, са:
Alaïa Alaia Paris (който вече ми привършва),
L'Agent Agent Provocateur ( с който винаги получавам комплименти)
Angel Nova Mugler (нова, много обсебваща придобивка Heart)
L'Interdit Eau de Parfum Givenchy ( пак нова придобивка, с която още се опознаваме)
и естествено Allure Eau de Parfum Chanel (дългогодишен мой любимец, с който много добре се погаждаме )
Simple Smile

# 79
Прекрасна тема🤎
Вчера пробвах новият парфюм на Pacco Rabane Fame и много ми хареса от първото фъс- много сочен, екзотичен с това манго направо божествен, ноо след 2-3 часа в драйдауна се появи една много позната и адски дразнеща ме нотка.
Незнам коя е точно, мисля, че я има в базата на някои Мюглерски парфюми, например в Уоманити е много изразителна, в Елиън по малко, също и в някои летни Ангели.
Нещо остро, химическо като мастило от химикал Flushed Немога и да я опиша точно, но е много трайна тази нота.
Моля споделете ако се сещате коя е, да знам да я избягвам.

# 80
Имам нужда от съвет за Hermes Twilly - какво мислите за оригиналото Twilly и за Twilly Eau Poivrée? На мен от една страна ми харесват и са оригинални в сравнение с много други масови парфюми, но от друга страна усещам някаква остра нотка, може би от туберозата ...

# 81
Благодаря за новата тема.🌼
С настъпващата есен все повече ми се носят сладки и сгряващи парфюми.
На преден план вече съм извадила:
BDK Velvet Tonka - сладък, пудрен и кадифен. Ароматът ми напомня на крем за тяло.
Zadig&Voltaire Girls Can Do Anything - Страхотен е както в топло, така и в по-хладно време.
Сладостта в него се дължи повече на  тонката, ванилията е по-малко осезаема. Сутрин при по-ниски температури се усеща и зеленината в него, но за кратко. Много любим парфюм ми е.
Libre Intense - Топъл, сладък и дълготраен аромат.
Un Air d'Apogee - Първите няколко секунди след пръскане усещам много зеленина и тютюн. След това уляга и започва да се усеща, и аромата на окосена и изсушена от слънцето трева, придружена от топлината и сладостта на мед и мимоза. Омайващо сладък е, без да е задушаващ или някъртващ.
За вечерни партита на преден план излизат Black Orchid и Donna Noir Absolu.
Noir Absolu поръчах миналата година съвсем на сляпо след като на няколко места прочетох, че носи вайба на Black Orchid. При първото пръсване усетих само роза и много, много пипер. Почти ми се доплака, защото го взех за близо 300лв. от сайта на Валентино. При следващите разносвания вече разкри истинската си красота. Дава ми супер самочувствие. Усетих мека кожа, сладка опияняваща слива и ликьор. Много жалко, че е спрян от производство.
Това са парфюми, които за мен носят духа на есента. На тези слънчеви и топли есенни недели, които обожавам. Ще изкарам по-напред в шкафа и Jimmy Choo Fever, Decadence, Angel Muse,  L'interdit Rouge.
За изборния ден избрах Bois d'Amande. Много ми прилича на Бакара, само че с много ванилия. Дълготраен е също така. След една дълга разходка из Витоша все още го усещам. Дори получих комплимент от няколко дами в планината.

# 82
Victoria83
В Hermes Twilly, "остър" може да усещате джинджифила, или бергамота? Но той е много добре балансиран парфюм. В Hermes Twilly eau Poivree - пипера.
Туберозата е с много "мек" аромат.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 21:02 от Magda Dimitrova

# 83
Имам нужда от съвет за Hermes Twilly - какво мислите за оригиналото Twilly и за Twilly Eau Poivrée? ...

Първият, според мен, е доста самобитен. Тубероза, да. Къде ли не я има. Но тук тя пее едно очарователно соло. Изразителна, но не и натрапчива, качествено съпроводена от другите нотки, които само я отсенчват и подсилват красотата ѝ. Нежен, асоциирам го с младо девойче, с бяло цвете в косите и широко отворени, много доброжелателни и пълни с доверие очи.

Другият - не го познавам. Но определено звучи добре. Бих го потърсила. Пипер, роза и пачули ... това е за повече зрялост и изразена женственост. Но знам ли. Simple Smile

# 84
И аз много харесвам Girls can do anything, винаги ме топли и създава настроение особено в студените зимни дни Simple Smile

# 85
Веднъж на 3-4 месеца успявам да се запиша и аз в темата 😅

Аз от есента започвам със зимните направо - парфюмът , който ползвам всеки ден - Ла Бел , само да ми захладнее и минавам на Le pafrum.
Чат-пат веднъж месечно слагам и друго.

Та любимите ми " други"  за есента ,които много държа да притежавам, са Libre Intense и Mon Guerlain edp.Страхотни са в студеното, особено ако има вятър става красота.

Иначе в съзнанието ми за есенни парфюми изкачат съвсем други неща - TF Black Orchid ( също PR Lady Million Prive ) и JC - Jimmy Choo edp.Бих казала и V&R Rolf Flowerbomb Nectar.
Нямам ги вече и трите,но някак си точно това настроение ми носеха - като ги помириша в съзнанието ми изниква  есен.

# 86
Момичета, днес срещнах едно момче, което ухаеше прекрасно, но говореше по телефона и не можах да го попитам кой е парфюма.  Аромата според мен беше унисекс - топъл, уютен, сладък, но не нахално, а в същото време изпълни цялато помещение. Сякаш усетих роза, но много деликатна, кафе не съм сигурна, по-скоро нещо медено, топло.Подозирам, че е възможно да е Интенс кафе на Монтал, но не съм го тествала. Някакви идеи според вас? Не мога да различавам нотките, но горе-долу това усетих...

# 87
Момичета, днес срещнах едно момче, което ухаеше прекрасно, но говореше по телефона и не можах да го попитам кой е парфюма.  Аромата според мен беше унисекс - топъл, уютен, сладък, но не нахално, а в същото време изпълни цялато помещение. Сякаш усетих роза, но много деликатна, кафе не съм сигурна, по-скоро нещо медено, топло.Подозирам, че е възможно да е Интенс кафе на Монтал, но не съм го тествала. Някакви идеи според вас? Не мога да различавам нотките, но горе-долу това усетих...
Направо невъзможно, има хиляди варианти точно на този аромат, някои с доста мъжко звучене. А може и да е бил някой тип испириран от, който да звучи по-добре от оригинала.... Аз бих прегшедала клипчета с наименование intense cafe dupe и после във фрагрантика сравнявате Simple Smile

# 88
  • Germany
И защо да е невъзможно? Интенз кафе или Ристрето на Монтал са унисекс парфюми и стоят страхотно на мъже. В Германия дори се носят основно от мъже. Доста от колегите ми носят и  Flowerbomb на V&R и на някои им стои по-хубаво, отколкото на жени. Освен това са достъпни, и не виждам защо трябва да се търси дуплика.
Анджела, възможно е да е бил и парфюм от щанда на Армани, марката прави много секси сладки мъжки парфюми, вижте Кодовете, Stronger With You и фланкърите му, все ки мисля, че от там може да изскочи парфюма, който сте харесала.

# 89
Stronger With You го има половинката ми, не е той, но е в тази насока. Усетих го като не особено мъжки, но все пак на момчето му отиваше (IT е, така, че предполагам може да си позволи по-висок клас парфюм).Ще потърся отливки от Ристрето и Интенс кафе. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт