Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 491
  • 952
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Солена луна, не зная дали пишеш за Л'инстант едТ или едП, но все пак, макар и различни и двата аромата са силни, трайни и шлейфови. Никак не мога да се съглася, че седят близо до кожата.
По питането за Адикт и Л'инстант аз харесвам много и двата аромата, но нека е Адикт, по-носим е. Втория макар и прекрасен, може да бъде главоболен за много хора и за мен понякога.

# 271
Чудо голямо ако не те кефи т.е какво като коментарите са превъзходни, а на теб лично не ти харесва.
Разбира се, че не може всички да сме единодушни в предпочитанията си. Лошото става, когато се подведеш по хубави отзиви и поръчаш на сляпо, а изненадата в крайна сметка не е приятна.

И аз сякаш имам сходен вкус с Dez и Densi. Сигурно има и други, да ме извинят, че не мога на момента да изброя поименно всички. Във всеки случай съм искрено благодарна.

# 272
 Аз нямам сходен вкус с никого и за това предпочитам да си създавам собствени впечатления за ароматите , което е и най-правилно всъщност.

# 273
Бях споменала, че има нещо анималистично, определено това е животното. Сериозна съм
Иснтант Едп визирам, при мен шлейф след първите 15 минути няма. Иначе е траен, но стои близо до кожата.
Макадамия, така е, но от хилядите аромати си има нужда от дори и приблизителен ориентир кое да потърси човек. Някои отливки са трудно откриваеми, искам да знам заслужава ли си

# 274
Аз нямам сходен вкус с никого и за това предпочитам да си създавам собствени впечатления за ароматите , което е и най-правилно всъщност.
Подкрепям. Обаче сигурно не съм единствената, която в повечето случаи няма възможност да пробва преди покупка. Ето защо чета и се водя по мнения от форума.

# 275
И аз много чета и така се хвърлях на хубави описания, но вече не .... чета едно , а като ми пристигне бутилката - в нея съвсем друг сок сипали - хахаха

# 276
По мнения от форума се водя само за тест. За покупка вече отдавна не, защото определено не винаги усещам това, което другите усещат. Не правя същите асоциации, носейки парфюма нито пък моята кожа е като на някой друг и да се развие парфюмът по същия начин няма как да стане. С две думи или тест или стрелба насляпо и ако не се получат нещата, подарявам. Имам хора около мен, които се радват на всичко. Друг е въпросът, че бързо разлюбвам нещо, което в началото ми е харесало и все търся единствения и неповторимия.... парфюм, разбира се. Relaxed Но май тук всички сме нещотърсачи. Stuck Out Tongue

# 277
И аз много чета и така се хвърлях на хубави описания, но вече не .... чета едно , а като ми пристигне бутилката - в нея съвсем друг сок сипали - хахаха
А, да, и това се случва понякога.

# 278
И аз съм много претенциозна и имам чепат нос, затова само по него се водя. Пример от последните страници - Dior Addict е класика и много харесван и носен парфюм, масово се определя като секси, а на мен ми става лошо от него, слизала съм от автобус чак. Затова не се подвеждам по описания, а само ако разнося хубаво парфюма веднъж, че и втори път, и ми хареса, тогава обмислям покупка. Защото съм имала случаи от първо фъс да ми хареса, купувам, прибирам се и...на втория път избива нещо неприятно, което е останало скрито при първата проба - заради температура ли, заради прехласване ли, не знам. А пък на сляпо да поръчам трябва много да ме перне сачмата (и такива случаи е имало).
Подбирам какво да пробвам по нотките - обичам ветивер, кожа, смола, тамян, ванилия, тонка, кафе, гардения, мента. Обикновено не се спогаждам с лавандула, жасмин, тубероза, мускус. С розата и пачулито са ни love-hate отношенията. Обаче има и изключения - Либре ми отнесе главата, въпреки лавандулата. В Мон Герлен пък уж не е толкова изразена, а ме задушава. В общия случай обаче видя ли лавандула - предубедено заобикалям.
Понякога пробването и разучаването на парфюми ми носи даже по-голямо удоволствие от купуването, така че драма няма.

SOTD: Elixir des Merveilles Hermès. Защо го отлагах толкова, защо, защо? Разкошен парфюм, точно по моя вкус. Нямам търпение да изгрее слънце и да го наснимам, защото е едно фотогенично малко съкровище.

# 279
Klodiliaблагодаря,чудесно ме ориентира:hugs: Харесвам и двата споменати,на които прилича,обичам да нося този на Van Cleef през лятото и идеята за нещо сходно,но по-сладко и плодово много ме привлича.Проверих сега обаче  след като те прочетох и действително, почти навсякъде е или изчерпан или не се предлага...Малко по диагонала търсих, но само на едно  - две места го намерих,може би наистина го спират... Много харесвам Соня Констант!

# 280
#That Obscure Object of Desire, как ме подсети сега за Елексира, много го харесвам за есен и зима - отивам да го издирвам-дано ми се падне бутилка преди реформулацията ......

# 281
Пристигнааа!!! Hug
Голямо чакане и дебнене за добра оферта падна.
Само го отворих да видя дали е цял и още не съм пръскала, ама ще е тези дни/седмици, като ми дойде музата.

# 282
  • София
Извън дискусията, Si Fiori  спрян ли е- нещо не се ориентирах.

Спрян е, да Cry

# 283
  • Пловдив
От къде е купен снимания Jimmy Choo ?

# 284
  • София
Голяма лотария е като цяло купуването на парфюми, поне при мен. И от нотки можеш да се подведеш, колкото и да си опитен, и от чужди мнения, както и от собствения си нос и кожа, ако не тестваш по-продължително преди да купиш. Последното невинаги е възможно или пък просто нямам търпение за него. А и ми се е случвало да разлюбя набързо някой парфюм, който ми се е сторил хубав първоначално, както и обратното - след упорито разносване, да открия красотата в даден парфюм, към който съм била резервирана (макар че това ми се случва доста по-рядко за съжаление).

Общи условия

Активация на акаунт