Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 438
  • 952
  •   1
Отговори
# 495
Дами, може ли коментар за Xerjoff Wardasina? Харесвам Naxos.
Много сериозна роза. Един от не харесваните от мен парфюми на марката. Нищо общо няма с Наксос. Никога без проба!
densi, благодаря! спирам да го разсъждавам отдалече.

# 496
Дами, кой да взема, колебая се.
Crystal noir edp 2020
Mon Guerlain bloom of rose edt

Не мога да реша кой тип аромат харесвам повече.

Двата са много различни за мен, а същевременно ми харесват.

Утре очаквам да дойде crystal noir, поръчах от венера едно мъниче.

От много време му се каня, просто мускусът и пиперът за мен са равносилни на есен.
Дано мъничето на Cristal Noir е по старата формула. Във Венерата точно Cristal Noir от 90мл. е по-новата формула, която се различава значително от старата. Миналата година го развалиха парфюма. Дано имате късмет и да е старото Versace. Убийствен аромат и аз много го харесвам.

Благодаря, Руми! Има ли как да разбера дали е старата формула? Не съм сигурна, че ще мога да определя по нос. Днес имах излизане и вече си мечтаех да се напръскам с него! Утре в обедната ще тичам до куриерската фирма.

# 497
Lost Alice ми е особено любим, нося го есен-зима като съм по цял ден на открито, но е специфичен парфюм и по офиси не искам да го водя.
Madeleine ми идваше близък до Алисата и го пратих на едни форумна дама да му се радва.

densi,  Rose de Chine / TF беше по-красивата роза нали?

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 08:56 от Al Georgieva

# 498
Sherylin ще разбереш със сигурност, аз, където съм пълен лаик усетих. Самият аромат е малко различен, губи се кокоса, отделно вече не е толкова силен и траен. Преди при мен се усещаше над 6-8 часа, сега на третия едва го долавям.

# 499
Момичета и момчета, моля за мнения за Montale Oudrising https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Oudrising-60402.html и Mancera Black Line https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Black-Line-18049.html.
Търсих с търсачката, но не открих нищо съществено. Фрагрантика също не ми помогна особено.
Искам нещо тъмно, опушено, тамянесто, но да има и сладка нотка. И трайно, и излъчващо, разбира се.

# 500
В момента,в който прочетох мнението на Клодилия за руския чай, ръката ми сама изви волана към Парадайс. Инак една мила дама ми го беше обещала на отливчица...
Та...в напълно мой стил,но уви (о,как само) не е моят. На блотер изпъкваше ментата и някаква зеленина. На ръката ми сякаш се губеше и звучеше задавен. Никаква химия Sad а иначе е точно в целта със своята свежест и опушеност. О,да- и кожата почти не я усещам:(
Явно ще е Килиан или Екс нихило

# 501
Както писах в другата тема получих Hundred Silent Ways и Hacivat от Makeup. Категорично мога да кажа, че не е ОК да се тестват от близо със забучен нос в китката, силни парфюми са и е вероятно да се загуби чувствителност към аромата. При мен стана така с Hundred Silent Ways, който дойде в събота и след първото помирисване не го усещах до днес. Днес за малко да повторя грешката с Hacivat, от близо го изгубих, а като спрях да го търся постепенно усетих, как изпълни колата.

# 502
Дами, кой да взема, колебая се.
Crystal noir edp 2020
Mon Guerlain bloom of rose edt

Не мога да реша кой тип аромат харесвам повече.

Двата са много различни за мен, а същевременно ми харесват.

Утре очаквам да дойде crystal noir, поръчах от венера едно мъниче.

От много време му се каня, просто мускусът и пиперът за мен са равносилни на есен.
Дано мъничето на Cristal Noir е по старата формула. Във Венерата точно Cristal Noir от 90мл. е по-новата формула, която се различава значително от старата. Миналата година го развалиха парфюма. Дано имате късмет и да е старото Versace. Убийствен аромат и аз много го харесвам.

Благодаря, Руми! Има ли как да разбера дали е старата формула? Не съм сигурна, че ще мога да определя по нос. Днес имах излизане и вече си мечтаех да се напръскам с него! Утре в обедната ще тичам до куриерската фирма.
Старият парфюм е с онази силната, пристрастяваща сладникава нотка на кокос в началото, която най-вероятно ви е впечатлила. Новият е чист спирт, махнали са точно най-впечатляващите нотки от парфюма и е като някаква лоша, несполучлива имитация на оригинала. Няма ги ориенталските нотки, които в съчетание с цветните изграждаха вълшебството на този парфюм. Но при 30-те мл. все си мисля, че е голяма вероятността да е все още старият, понеже нали по-често се купуват големите милилитри и там по-бързо се е случила смяната с новата вече формула.

# 503
  • София
Klodilia и аз не си представям Маделин в офис, по-скоро си представям персонажа, който за мен би носил аромата идеално. Иначе харесвам сладости Скандал, Флауърбомб…но тук си е друг вид сладост. Определено съм съгласна с теб, и също мисля, че не би станал масовка.

Нося Flowerbomb два дни, и се сетих колко го харесвам и как ми е липсвал лятото ❤. Май ще си търся още едно бутилче.

# 504
Точно това имах предвид преди няколко страници, и преди да ми преиначат мнението няколко пъти. Stuck Out Tongue Winking Eye
Дори според нотите да изглежда, че това е "нашият" аромат, дори да е ниш, и изработен от качествени съставки, пак няма гаранция, че ще се разберем с него.
(Някой пак се беше разприказвал за 30 и 300лв.)
Намерих си отливка на Ashore Heart Eyes (от чешките парфюмни). Amouage на сляпо не бих купила, въпреки 4те ми любимци за всички времена на марката.

# 505
madelaine за мен е много буквален аромат на сладкарница, в комплект с тезгяха с кафе машините, хладилна витрина, торта орехи с карамел, шарени плочки на пода и жълти отблясъци , просто картина. Единственото, което не ми харесва, е че е  тих и се усеща само лек полъх от време на време.
С hundred и аз имах сходна среща, в която си казах нищо особено, на втория тест вече сме най добри приятели. Надявам се да се е харесал, много ми е на сърце.
Crystal Noir се съмнявам да може да се намери в стария си вид вече..... А да се познае може само по аромата според мен, и то е очевидно, точно тайбствената гурме нотка на млечен кокос и още нещо тъмно и пристрастяващо я няма, сега усещам само захар. Но подобно усещане, усилено на макс намирам в evody Reve D'anthala.

# 506
Lost Alice ми е особено любим, нося го есен-зима като съм по цял ден на открито, но е специфичен парфюм и по офиси не искам да го нося.
Madeleine ми идваше близък до Алисата и го пратих на едни форумна дама да му се радва.

densi,  Rose de Chine / TF беше по-красивата роза нали?
Дааа

Ох, напръскана съм до уши с новия мъжки Фредерик Мал. Разкошен бергамот в началото. Сега си тръгвам от представянето му и научих много неща за парфюмите на марката, които за мен са шедьоври. Много съм превъзбудена от толкова парфюмна красота, облечена в подходящи думи.

# 507
Благодаря ви, момичета! Явно нямам късмет и късно съм се сетила! Аз от венера го поръчах, явно ще дойде новата версия. Дано не е голямо разочарование, поне като е мъник ще свърши сравнително бързо. Много жалко ако трае 3 часа, защото аз обичам силни и трайни парфюми.

Днес разходих adults на killian. Сдобих се с него, когато беше топло и не можех да го нося. Чак сега му се наслаждавам напълно.

# 508
Аз досега си мислех, че имам някакъв дефект в носа що се отнася до Crystal noir. На мен ми мирише на пот(и по конкретно мъжка пот в съчетание с парфюм. Не мръсна, ама все пак...) и...ъъъ не. И даже не е нужно да го пръскам на кожа, за да кажеш, че има някаква реакция с нея. И сега като казахте, че повечето мъже не го харесват, а повечето жени да, се чудя дали всъщност моят нос не забелязва това, което другите хора само подсъзнателно регистрират.

# 509
  • The Evergreen State
Благодаря за мненията за Signature Mont Blanc на всички Flowers Cherry Blossom. В списъка ми с желания е, но ще отложа покупката за по-нататък.
Тези дни пръскам Мис Диор 2021, получих няколко комплимента за него. Траен е много, напръсках се вечерта след като се изкъпах и остана много дълго време на пижамата ми. Капризни са Мис Диорките, напомнят ми на котки, красиви, достолепни и игриви. Тази е по-укротена и гушлива от 2017 но си е пищна и красива.

Френската сладкарница показана от Клодилия ме заплени много, извадих каквито ванилии имам в шкафчето, доносиха ми се всякакви сладкишести аромати.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 11:05 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт