Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 356
  • 952
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък съм много, много разочарована от новот Чу. Два дни го нося, а още дори не мога да запомня аромата му. Изчезва за няма и половин час. Нямам думи.

# 661
А при мен държи над 8 часа, че и повече. Много си го обичам.

# 662
Момичета, харесвате ли Ajmal Sacrifice for her? Аз не съм заклет фен на Alien, просто ми е любопитен този, а и обожавам лилави флакони. Ще ходя да го тествам в Сердика, видях, че го има. Навярно е писано преди години, но ще се радвам пак на отзиви. Благодаря!

# 663
Миналата вечер имахме гости.
Влиза момичето в нас и веднага усещам Angel Nova много отчетливо и силно.
Казвам и, че това ми е един от любимите парфюми и бла-бла, а тя ме поглежда и пита "Ама той наистина ли си мирише още? Аз си го пръсках сутринта преди работа и нищо не усещам вече!".

# 664
  • София
Някой би ли просветлил лаик като мен какво значи “шлейфов” аромат?

А ако говорим за трайност и кожа, това е просто начин да се избяга от реалността.
Наистина на всяка кожа парфюма стои различно, но пръскайки го на дреха пак мога да разбера траен ли е или не. Или на др човек

# 665
Шлейф е аромата по стълбите на сградата 1/2 час след като човека е минал, или влиза нов човек в статята и тя се напълва с аромата на парфюма му

# 666
Може ли малко информация за Girl of now Elie Saab? Казах, че няма да поръчвам на сляпо, ама много ме изкушава по описание. 😁
Лично аз съм съгласна и с двете мнения тук за парфюма. Харесва ми този парфюм, при мен е траен, много доволна бях преди години, когато го видях. Веднага си го купих, не съм се колебала дали ми харесва достатъчно.  Водят го ориенталско-цветен, някъде само цветен, но имайте предвид, че е доста сладък парфюма. И точно затова някои имат проблем с него. Лично аз му се наслаждавах много, носеше ми настроение, определено съблазнителен аромат. Но истината е, че и тези, които пишат, че не е някаква супер оригинална сладост, са прави. Много зависи дали ви допадат по-сладките парфюми. Може да ви дойде и по-сладък, отколкото искате. Но по принцип, ако обичате предимно  ориенталските аромати, не мисля, че ще съжалявате.

# 667
  • София
Шлейф е аромата по стълбите на сградата 1/2 час след като човека е минал, или влиза нов човек в статята и тя се напълва с аромата на парфюма му
А не е ли когато носи диря след човека?

# 668
Може ли да помоля тези от вас които са пробвали тоалетната вода и парфюма на Phylosikos да изразят мнение за тях. Виждам че пирамидата е различна на двата. Аз имам семпъл от тоалетната вода и ми допада, но обичам и кокос и заглеждам и парфюма. В чуденка съм за поръчка. Моля помогнете ❤️

Виждам, че никой не те е отразил, а аз не мога да не се включа, тъй като това е един от най-любимите ми парфюми.
Тоалетната вода е една малка идея по-остра и зелена, докато парфюмната е с повече креместа смокиня и смокиново мляко. Кокосът също се усеща повече при ЕДП. Няма го в официалния състав, но за моя нос е там.
Но като цяло, разликата не е голяма, аз лично се наслаждавам и на двата варианта и бих взела кой да е от тях.

Някой би ли просветлил лаик като мен какво значи “шлейфов” аромат?

А ако говорим за трайност и кожа, това е просто начин да се избяга от реалността.
Наистина на всяка кожа парфюма стои различно, но пръскайки го на дреха пак мога да разбера траен ли е или не. Или на др човек

Шлейфов значи парфюмът да се носи след теб като опашка откъдето минеш. И да остава в стаята, след като си я напуснала. Няма общо с трайност, траен може да е, без да е шлейфов. Може би връзката е само в това, че обратното не е възможно - да е нетраен, а да има шлейф. Поне за мен няма начин да е така.

# 669
Може да не го усещаш, но да има шлейф.например Касиопея на Теренци аз почти не я усещам, но веднъж се върнах за нещо забраввно и стълбите ухаеха. Шлейф може да проверите и като минете от някъде, наведете се и после се изправите.... Генерално аз спирам да усещам ясно аромати след два три часа, но на някои шлейфът ме лъха периодично. Ни някои просто ги няма, например задиг girls, някои том Фордове и аткинсъни, или вариант две, ароматът се разпада инсе превръща в неопределена приятна миризма ала парфюмерия, ярък пример - мон герлен, роклите, арманитата, Интердит.
Това са моите наблюдения, на моята  кожа

# 670
Здравейте,не знам дали съм на правилното място.Търсих с търсачката ,но не открих отговор на въпроса ми.
Дали рефилите могат да пълнят всяко шише,или са направени да пълнят само оригиналното на парюма?

# 671
Преболедувах много неприятен вирус и обонянието ми стана остро и капризно. От повечето парфюми така ми прилошава, че стигам до решение да махна почти всички от и без това скромната ми сбирка. В момента понасям само Very Valentino (неувяхваща парфюмна любов) и донякъде Chopard MAGNOLIA PARFUMÉ AU VÉTIVER D’HAÏTI, като вторият ми е доста слабо изпълнение на маестро Морийас в сравнение с Кралските му градини.
Парфюмна депресия...
Колежка носи много фин и омайващ за носа ми парфюм, попитах  кой е - оказа се D&G Light Blue, класическия от 2001 г. Утре ще получа остатък в бутилка. Изобщо не ме интересува летен ли се води или не, силно се надявам да се сработи с кожата ми.
Относно реформулирането. Основен принцип е да не се пипа нещо, което доказано работи добре - отнася се за всичко, машини, технологии, лекарства, козметика... Но нали индустрията трябва да се помпа... Няма да правя генерални изводи, това е мое мнение, че пак на някоя ще докривея с думите си.
За себе си се радвам, че не прескочих критичната бариера на бройки и вложено време в разучване и пазаруване, за да се превърна в парфюмен маниак. Достатъчно ми е да съм леко претенциозен консуматор и да си угаждам на капризите.

# 672
Основен принцип е да не се пипа нещо, което доказано работи добре - отнася се за всичко, машини, технологии, лекарства, козметика... Но нали индустрията трябва да се помпа... Няма да правя генерални изводи, това е мое мнение, че пак на някоя ще докривея с думите си.
За себе си се радвам, че не прескочих критичната бариера на бройки и вложено време в разучване и пазаруване, за да се превърна в парфюмен маниак. Достатъчно ми е да съм леко претенциозен консуматор и да си угаждам на капризите.
По първа част веднага мога да те оборя без да влизам в примери, защото има спрени лекарства именно защото работят добре, за другото да не говорим.
По втора част подкрепям напълно.
Пример за много траен парфюм при мен е Коко Шанел, до толкова, че понякога и на мен ми идва в повече.

# 673
  • Тополовград
Не пиша в темата защото не разбирам много много, но редовно Ви чета.всяка Коледа купувам на сина си 32 год.и дъщеря си  29 год.парфюм по ваша препоръка. Миналата година  беше  шанел шанс тендре и  Шанел Bleu edp.Много ги харесаха. Може ли пак да ми препоръчате мъжки и дамски парфюм 
около  200 лв. Благодаря.

# 674
Основен принцип е да не се пипа нещо, което доказано работи добре - отнася се за всичко, машини, технологии, лекарства, козметика... Но нали индустрията трябва да се помпа...
По първа част веднага мога да те оборя без да влизам в примери, защото има спрени лекарства именно защото работят добре, за другото да не говорим.
Нали това пиша - работят добре, но са спрени, за да върви търговията с нови по-лоши. Не е нужно да ме оборваш, на едно мнение сме, ако съм се изразила неясно - сори. Никой няма сметка от "работещи" лекарства, нито от трайни парфюми - нали трябва да се харчи.
Достатъчно ми е да усещам аромата на парфюма си няколко часа. Никой от моите няма нужда от подновяване, освен ако от сутрин до вечер не съм навън - тогава нося в чанта.

Общи условия

Активация на акаунт