На море в Турция - тема 76

• 59 883
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Балчик
Ние за това сме набелязали SUENO BEACH SIDE като един от хотелите, защото е на пешеходно разстояние до Сиде. За Белек и аз установих, че няма къде да се отиде. Ние тази година бяхме там и освен Land of legends друго нямаше нищо интересно.

# 436
Ние сме си набелязали Аска Лара за идната година, живот и здраве, но не намирам много информация. Сещам се, че Роже преди години беше се изказал ласкаво за нея. Има ли някой пресни отзиви?

# 437
  • Варна
Хоп! И аз в групата за оферта за Лонг Бийч Алания от Варна. Още не са го пуснали (прегледах 3 агенции), така че чакането продължава.

# 438
Ние се чудим дали да резервираме за Crystal waterworld в Belek, цената ни устройва, но съм разколебана от лошите отзиви в Трипадвайзор. Въпросът ми е някой посещавал ли го е? Ние сме трима възрастни и се мъчим да се вместим в 4000 лв, но за 9 нощувки със собствен транспорт, и то август месец, защото студентката започва с учениците от 15.09. Май трябва да се насочим към Алания чисто финансово, но там плажовете не ми харесват. Държим на басейн и плаж, където няма нахвърляни хавлии преварително, че да не ги събираме и хвърляме Wink и да имаме спокойствие, и на чистотата и хубавата храна. Ако имате идеи ще съм благодарна. Просто с тези цени тази година набелязаните хотели стават мираж. Били сме в Сиде в Камелия Фулия, Оз Премиум и Джакаранда, и в Литоре в Алания, не искаме да повтаряме хотелите.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 13:13 от Краси888

# 439
  • Пловдив
То е ясно ,че тази година с тези цени ще се правят доста компромиси.Потресена съм .То се очакваше повишение ,но те направо са прекалили.

# 440
  • Sofia
Понеже за първа година гледам за Турция - ами скъпичко е. Ще отидем, но не очаквах толкова да ми струва, честно казано. Около 7хиляди за двама възрастни и две деца със самолет, едното от които се води възрастен, ами доста ми се струва, догодина ще гледам за Испания, вместо Турция.
Дано поне оправдае очакванията. За тези, които са гледали и миналата година - какъв е процентът повишение на цените според вас?
Другото ми разочарование са агенциите - пращам мейл с конкретно изброено какви изисквания имам - имам чувството, че никой не ги чете. Пращат ми шаблонни оферти, които не отговарят на това, което търся.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 14:50 от NBM

# 441
Високите цени са презастраховка срещу инфлацията. За изминалия летен сезон никой не очакваше толкова висока инфлация и хотелиерите се оплакваха (българските де, ама и при турците едва ли е била по-различна ситуацията), че с евтините продажби на ранни записвания са били на загуба или в най-добрия случай - на нула. Така че тази година - парен каша духа, слагат си много висока надценка и на който му отърва - резервира. Ако не успеят да си продадат хотелите на тези цени и инфлацията не стигне калкулираните от хотелиерите космически висини,  ми се струва, че ще видим много приятни цени на last minute. Но все пак, никой не знае накъде ще тръгне инфлацията.
При всички положения истерията, която създават туроператорите, е абсолютно изкуствена.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 14:03 от GG_BG

# 442
  • София
Цените са безумни . Да не говорим, че и Емералд и турс клуб тръгнаха с що- годе нормални цени, които вдигнаха точно след два дни след като обявиха, а на опити за резервации на старите не връщат имейл и нищо. Аз лично се бях настроила за две почивки в Турция, но при тези цени и една ми се вижда много. Със сигурност ще отида , но просто цените избухнаха брутално.

# 443
  • Пловдив
И аз забелязах ,че някои агенции качиха за хотели които следях в сайтовете им едни цени а след някой ден ги смениха.Като се обадих да питам отговора беше ,че работили по сайтовете още и да гледам по високите.Хич няма да бързам да запазвам за никъде.С тези цени едва ли ще има толкова наплив.А и не съм много запозната но мисля ,че агенциите запазват стаи в определен хотел и целта им е да ги продадат.Като няма мераклии ще ги свалят.

# 444
  • София
Краси888 кой от Джакаранда и Камелия по ви хареса, че съм се огледал точно в тия...е не точно Фулия, ами Селин. Джакаранда много ми го хвалиха, а пък като гледам е с рейтинг 4,0 в трипа. Селин пък е с 4,5 но пък почти всяко мнение е куцо.

# 445
  • София
Високите цени са презастраховка срещу инфлацията. За изминалия летен сезон никой не очакваше толкова висока инфлация и хотелиерите се оплакваха (българските де, ама и при турците едва ли е била по-различна ситуацията), че с евтините продажби на ранни записвания са били на загуба или в най-добрия случай - на нула. Така че тази година - парен каша духа, слагат си много висока надценка и на който му отърва - резервира. Ако не успеят да си продадат хотелите на тези цени и инфлацията не стигне калкулираните от хотелиерите космически висини,  ми се струва, че ще видим много приятни цени на last minute. Но все пак, никой не знае накъде ще тръгне инфлацията.
При всички положения истерията, която създават туроператорите, е абсолютно изкуствена.
GG_BG, лошото е че високите цени идват не от тур операторите,  а от самите хотели.
Напливът към Турция е много голям, летният сезон там все още не е завършил, макар че е ноември, а скоро ранните резервации, определени като период не от туроператорите, а от хотелите ще свършат.
Англичани, германци, руснаци резервират постоянно, като за тях цените не са толкова отчайващи колкото за нас и нашите доходи. Като повечето се стараят да направят резерации в момента за хубавите хотели и по-високите категории стаи в тях. Надеждата ласт минет може да се осъществи за по-бюджетни и ниско категорийни хотели.
Ласт минет е добра опция за тези, на които им е все едно кой ще е хотела и нямат претенции за определен хотел. Като след престоят в тях обикновено идва и очакваната реакция: Хммм, затова ли бих път до Турция....
За съжаление хубавото струва пари....
За цените на агенциите нищо не мога да кажа, защото все още в продължение на 15 години очаквам която и да е българска агенция да ми даде по-ниска цена за хотел, който желая, отколкото аз сам съм си намерил .
И аз като GG_BG смятам, че надеждата умира последна и все някой ден ще дочакам това чудо да се случи Simple Smile

# 446
  • У дома !
Лонг бийч в Алания или Максерия в Дидим? Кой бихте ми препоръчали? За двама възрастни, които обичат водните пързалки и не излизат от комплекса през цялата почивка...

# 447
  • Берлин
Аз не мисля, че на last minute ще излезе нещо, което си струва. А при цените, които се оферират, не разбирам какво налага ползването на агенции. За мен времето за проучване и избор на хотел е до 15-ти октомври, а до 30-ти същинската резервация.
И да, сезонът в Тр е достатъчно дълъг, за да могат хотелите сами да поставят цените си. А и в този случай огромният интерес подкрепя растящите цени.

# 448
Краси888 кой от Джакаранда и Камелия по ви хареса, че съм се огледал точно в тия...е не точно Фулия, ами Селин. Джакаранда много ми го хвалиха, а пък като гледам е с рейтинг 4,0 в трипа. Селин пък е с 4,5 но пък почти всяко мнение е куцо.
На мен повече ми хареса Джакаранда. Стаите огромни, банята и тоалетната отделни и луксозни. Плажа много просторен. Еднакво хубав с на Камелиите, има и тенти и чадъри. Може би ми хареса повече, защото бяхме 2020г и нямаше много хора. Фоайето кристално чисто, красиво и просторно , на Фулия - нищо особено.
Днес цял ден гледам хотели. Много ни хареса и като цена Utopia resort&residence, Роже беше писал за Utopia World, но другите двама не го харесаха, почти няма отзиви за него, но написаното не е хубаво, та се чудя дали да резервирам, иначе като инфраструктура ми се струва много спокойно местенце. Някой случайно да е ходил там и да каже? Да очаквам ли, че веригата Utopia ще държи качество във всичките си хотели?

# 449
  • София
Роже беше писал за Utopia World, но другите двама не го харесаха, почти няма отзиви за него, но написаното не е хубаво, та се чудя дали да резервирам, иначе като инфраструктура ми се струва много спокойно местенце. Някой случайно да е ходил там и да каже? Да очаквам ли, че веригата Utopia ще държи качество във всичките си хотели?
Аз лично не зная кой не е харесал Утопия Уорлд.
От пишещите тук и във ФБ групата почивки в Турция само Goldeva е писала отзив и той беше изцяло положителен.
Веригата Утопия държи много, подчертавам МНОГО ВИСОКО ниво на ол инклузив и качество само в своя си хотел- Утопия уорлд. Останалите два, които взеха под своя бранд миналата година са много бюджетни, за да очаквате нещо кой знае какво като качество  и обслужване.
И крайно време е да разберем, колкото и да не ни се иска това, че няма хотелиери, които да държат високо ниво на ол инклузива и обслужването и ниски цени.
Високото качество включва консумирането на висококачествени храни и напитки, които струват пари. Включва обучен персонал, който струва пари. ВКлючва много допълнителни детайли, които също струват много пари- като поддържане на огромните територии и озеленяване, чистота на общите части, басейните, изграждане на много забавления за деца, много пари за качествена вечерна анимация и т.н.
Ниската цена винаги е плод на много компромиси...

Общи условия

Активация на акаунт