На море в Турция - тема 76

• 60 213
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Роже, имах предвид под другите двама-останалите двама човека от семейството ми. На мен Utopia world ми хареса, но те са млади хора по на двадесет и няколко години и чисто визуално не им хареса комплекса и по-специално интериора на вилите. Благодаря ти за включването -ще се опитам да им повлияя на мнението.

# 451
  • София
Роже, имах предвид под другите двама-останалите двама човека от семейството ми. На мен Utopia world ми хареса, но те са млади хора по на двадесет и няколко години и чисто визуално не им хареса комплекса и по-специално интериора на вилите. Благодаря ти за включването -ще се опитам да им повлияя на мнението.
Да, Краси888, архитектурата и екстериора не са най-съвременните и модернистични. Ако това е основния критерий за избор на хотел, по-добре се насочете към някои от новите след 2018година хотели. Неприятното е, че за 4 възрастни резервацията за тези нови хотели си е цифра.

# 452
Благодаря ти hatred Flowers Hibiscus
Мислих, че само турски граждани могат да резервирят директно през хотела, БГ туристите резервират през тур оператори
[/b][/b]
pampinela, резервирахме през сайта на хотела.

# 453
  • София
Мислих, че само турски граждани могат да резервирят директно през хотела, БГ туристите резервират през тур оператори
[/b][/b]

Няма проблем с резервацията през сайта на хотела. За доста турски хотели съм резервирала по този начин и всичко е било наред.
В интерес на истината, веднъж докато бях в Турция се опитах да резервирам за Royal wings и когато стигнах до въвеждане на данни и плащане ми излезе някакво съобщение, че не мога да продължа, защото засеченото ip не съответства на заявената националност. Но не знам дали е просто единичен случай. Не ми се е случвало да пробвам отново да резервирам хотел в Турция докато съм в Турция.

# 454
Горещо благодаря hatred
[/b][/b]

Няма проблем с резервацията през сайта на хотела. За доста турски хотели съм резервирала по този начин и всичко е било наред.
В интерес на истината, веднъж докато бях в Турция се опитах да резервирам за Royal wings и когато стигнах до въвеждане на данни и плащане ми излезе някакво съобщение, че не мога да продължа, защото засеченото ip не съответства на заявената националност. Но не знам дали е просто единичен случай. Не ми се е случвало да пробвам отново да резервирам хотел в Турция докато съм в Турция.

# 455
Аз днес загледах Делфините в Алания-делукс и Ботаник. Искам да попитам тези, кото са били, дали територията им е обща-както при Камелия и Вон, или са на доста голямо разстояние или има други хотели между тях. И естествено мнения Simple Smile
Двата Делфина не да с обща територия, между тях има хотел( мисля, че беше Мукарнас или нещо подобно). Територията е една за Ботаник и Платинум, ако сте във втория използвате всичко  на територията! Ако сте в Ботаник, единствено не може да използвате ресторантите и баровете вътре в сградата на другия! Басейните, външните барове, ресторантите, анимацията всичко е общо!

Делфин Ботаник и Делфин Ботаник Платинум са на обща територия и се ползва ВСИЧКО от двата хотела. В Делфин Ботаник не работи основния ресторант, храненето е в основната сграда на Платинум. Делфин Делукс, червения на цвят ако някой ги е виждал всичките, е отделен и не се допуска преминаване между другите два и него. Предстои разширяване на Делфин Ботаник след реновиране на най-старата сграда на територията му.

# 456
Не само Роже,аз също написах подробен отзив за Utopia World,като включих и доста снимки.
Ако ви е любопитно,намерете и прочетете.
Запазих там отново за 2023.

# 457
Не само Роже,аз също написах подробен отзив за Utopia World,като включих и доста снимки.
Ако ви е любопитно,намерете и прочетете.
Запазих там отново за 2023.
Благодаря , но повече се интересувам от Utopia Resort & Residence .

# 458
  • Plovdiv
Понеже за първа година гледам за Турция - ами скъпичко е. Ще отидем, но не очаквах толкова да ми струва, честно казано. Около 7хиляди за двама възрастни и две деца със самолет, едното от които се води възрастен, ами доста ми се струва, догодина ще гледам за Испания, вместо Турция.
Дано поне оправдае очакванията. За тези, които са гледали и миналата година - какъв е процентът повишение на цените според вас?
Другото ми разочарование са агенциите - пращам мейл с конкретно изброено какви изисквания имам - имам чувството, че никой не ги чете. Пращат ми шаблонни оферти, които не отговарят на това, което търся.
Нашия хотел от 2022 година 2 възрастни беше 2400 лева, за следващата 2023 цената е 4400. За 3 възрастни беше 3400 за следващата е 6600. В проценти доближава 80-85.

# 459
  • Sofia
Благодаря, явно има голям скок. Когато започнах да гледам бях повлияна от доста форуми, където се коментираше как е глупаво да се дават хиляди левове в БГ и в Турция може да се отиде на по-евтино и по-хубаво. Е, по-евтино не намерих, дано е по-хубаво. Спрях се на Tuı Magic Life Jacaranda, Сиде в крайна сметка и мисля да резервирам и да спра да се оглеждам.

# 460
Някой да е бил в хотел Аква фентъзи в Кушадасъ? Моля за отзиви!
Здравейте, миналата година бяхме в Аква фентъзи септември месец. Хотелът преди пандемията се раздели на две части. Едната е под TUI. Така в момента има два хотела ползващи общ аквапарк. Частта на TUI за мен е по-добра (визирам храна и поддръжка на общите части). Имат си отделни сцени и анимации. Гостите си ползват само техния хотел и ресторант. Общ е само аквапаркът. Консумацията в аквапарта е срещу заплащане. Не може да се внася нищо вкл. вода. Аквапарка е страхотен, за мен лично един от най-добрите в Турция. Относно хотела- храната не е много разнообразна, но пък има всичко. Сладолед има само 2пъти през деня, следобед и на вечеря. Плажът е просторен, а пясъкът много особен като черна глина с частици черен брокат. Водата е чиста, но заради тъмния пясък винаги изглежда мътна. Вечер правят дискотека на плажа. Има анимация за деца и възрастни, която не е лоша, но и не е нещо уау. Стаите са просторни и сравнително големи. В частта взета от TUI ( TUI Blue) всички стаи са след ремонт. Има основен ресторант и ресторант до плажа, където се сервират бургери, палачинки, картофки, пилешки хапки, макарони, салати и др. Като цяло хотела е хубав, за мен най-добрия в Кушадъсъ, но сравнен с повечето на юг към Анталия е доста по-компромисен ( по отношение на храна и плаж) . Ако не ви се пътува дълго и държите на Кушадъсъ, това е най-добрия избор!
Ние бяхме тази година 2022 юли месец и не ни хареса. Басейните и зоната около тях не почистваше през деня, храната беше еднообразна, аква парка е голям с много атракциони, но само до тук също не се потдържа чисто, завехтели са съоръженията. Има далеч по добри аквапаркове в Турция. Чака се много за да се пуснеш по основните атракций. Единственното хубаво нещо в хотела бяха стайте, но ти не си отиваш за да седиш в стаята.

# 461
А имате ли наблюдения някоя агенция да дава отстъпки за черен петък?

# 462
  • София
NBM, и сз често виждам такива мнения по разни фб страници, които те оставят с впечатлението, че в Турция е много евтино и даже пенсионерите почиват там. Това е вярно за евтини хотели с автобусен транспорт и наистина е много заблуждаващо. Когато кажеш колко струва и че вече цените са доста близки с дори екзотични дестинации и на хората не им се вярва. И масово българите даже не почиваме във високия сезон..

# 463
Здравейте.Имам въпрос към Роже.Беше споделил във фейсгрупа,че на рецепция в ( турските хотели става дума) има значение през  кого е резервирано.Много моля Роже да поясни какво означава това.Резервирано от български  тур.оператор неглижират ли туристите или е нещо друго? Благодаря предварително.

# 464
  • Пловдив
А имате ли наблюдения някоя агенция да дава отстъпки за черен петък?
Писала съм.Не се надявайте на черни петъци.Ако някоя агенция пусне нещо ще е за смотани хотели за които няма желаещи.
ОНЕКС  са пуснали хотели.Цените и техните са трепачи.

Общи условия

Активация на акаунт