Нашите кухни - тема 92

• 47 761
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря за отговорите! Прави сте!    Ще питам утре дали фурната може да се премести,  заради контакта и ще помисля. Частта под прозореца я добавих, за да има още малко работен плот. Беше без него.

Ако правилно се ориентирам в размерите, това е много бърза визуализация с икейската програма за кухни. Така си имате 60 см м/у хладилник и мивка, 60 см съдомиялна, изтеглящ се механизъм за бутилки и 60 см дълбок ъглов шкаф с механизъм.

Ако хладилникът ви се струва много близо до вратата, бих променила единствено шкафа м/у хладилника и мивката от 60 на 40/45 см и ще изглежда така:

Или пък съдомиялната (лично бих запазила по-големия размер) от 60 на 45 см, но отлява на мивката:

# 301
Аз не бих сложила хладилник до вратата, ами до прозореца. Както и не бих сложила бутилки до фурна, ами тави.
Мдф вратата на моята съдомиалня от ляво до фурна отиде, от топлината. Облицовката се деформира и имаше проблем да се затваря съдомиалнята.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 08:28 от amy_nka

# 302
За хладилника няма място до прозореца, тъй като там има следващ, дори може би врата.
Пак казвам, за мен няма добър ход за фурната да е по дългия ред, затова бих я сложила само нея под прозореца, а котлоните да си стоят под абсорбатора, те не пречат на шкафовете/миялната отдолу

# 303
Ето го и този вариант:

При работеща фурна, плотът отгоре става неизполваем. Няма как човек да стои пред фурната, ако тя работи. А и да не работи, пак не е удобно, заради дръжката на вратата.

За мен вариантът с най-малко компромиси е съдомиялната да е м/у хладилника и мивката.
Ако съдомиялната е 60 см, разстоянието м/у мивката и котлоните ще е 40-50 см (това е икейската програма с фиксирани размери на шкафовете, затова там шкафът е 40 см):

Ако съдомиялната е 45 см, то това разстояние ще стане 60 см:

# 304
Последният вариант от 3те визуализации щях да предложа и аз.Съдомиалня спокойно седи до хладилник.

# 305
  • Пловдив
Момичета, чудни сте! Благодаря ви!
Смърфиетка, мнооого благодаря за визоализациите! След всички изказани мнения, вероятно ще преместя съдомиалната от ляво на мивката. Беше от дясно, защото предполагах, че с дясна ръка ще е по-удобно зареждането. Не съм имала съдомиална и не съм ползвала никъде до сега, но ще преглътна лявостояща. Иначе за 60 см.-ва, мисля, че ще ни е прекалено голяма. Двама сме, децата са самостоятелни. Даже се замислях за съдомиална кубче, за да мога да сложа още едно чикмедже под нея Thinking
И да, след прозореца в ъгала има голям френски вратопрозорец и вратата се отваря на вътре към шкафчетата.
Сега ще прочета още няколко пъти всички мнения и ще действам.

# 306
По принцип съдомиялна отдясно е по-добре, но както свикне човек. Все се налага да се правят някакви компромиси. Не си слагайте кубче, размерът позволява поне 45 см. съдомиялна. Спокойно ще си миете тавите и тенджерите в нея, в кубчето не става.

# 307
И аз съм за съдомиялна отляво. 3-тата визуализация на Смърфиетка е доста добра!

# 308
  • София
Здравейте, започваме ремонт и най - трудната част се оказва кухнята. Имам много чуденки. Апартаментът не е малък, но мястото за кухня ми малее. Прикачена е скица. Чудя се за мястото на хладилника дали да не е в ъгъла, след колоната, но ми се струва, че няма да е удобно, но пък ще имам по- голям работен плат.Пералнята и сушилнята ще са в мокрото.
Приемам и благодаря за всяко мнение.

# 309
Прозорците при кухнята френски ли са или са си на нормална височина?

# 310
  • София
Прозорците при кухнята френски ли са или са си на нормална височина?
Френски са в целия апартамент. Исках да ги променя в тази част, но естествено не ми позволиха Grinning

# 311
Холокухнята не е малка, но е с такова разположение, че нямаш много опции.
Изкушаващо е да сложиш хладилник зад колоната, но много ще затвори помещението.
Бих предложила да сложиш там трапецовиден или секторен шкаф - ще служи за килер и ще побира много неща - напитки, чаши, продукти... Каквото искаш, и в същото време погледът ще се плъзга по него и няма да има ръб.
А самата колона само ще облицоваш като фалшив шкаф за да няма прекъсване.

Не мога да намеря подходящ пример, но да се получи такова заобляне в края, но от горе до долу:

Освен това нямаш място за остров, а и нямаш достатъчно плот за месене, готвене, рязане...
Затова бих препоръчала трапезната маса да е по поръчка с каменен плот като плота на кухнята. И така хем ще служи за плот, хем е много практична, защото лесно се чисти и не се разваля от храна и напитки.

# 312
  • София
Черна станция, благодаря за включването.
Идеята за масата е много добра. Идеята за шкаф преди колоната ми беше тази

# 313
Не ти препоръчвам такъв стъклен шкаф, освен ако не държиш в него 4 купички и 3 чинии, както е на снимката. Ако се ползва като истински шкаф и се напълни, изглежда ужасно и ще те дразни постоянно, особено на това място.

# 314
Каквото решиш, аз лично не обичам стъкло - трудно се поддържа и става само за "красиви" и подредени неща. Да е същото като шкафовете за мен е по-добре, но това няма значение, твоят вкус е определящ. Идеята ми обаче е да закръглено и да свързва ръба на колоната с ръба на стената с дъга.
Дъгата освен, че не спира погледа също така и осигурява да не се блъскаш в шкафа, както става ако е с ръб.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 21:20 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт