Нашите кухни - тема 92

• 47 774
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Phloxx, да, права си, и Черна станция- също. Явно пак ще преосмисля идеите Blush

# 316
Наистина не е с много възможности мястото. Аз бих сложила остров , не много голям и с опция да се сяда откъм страната с терасата. Има избор на по-ниски бар столове.
Съответно трапезна маса с възможност за разтягане, иначе в събрано положение по-компактана - представам си да седи на една линия с острова, да кажем приблизително около дивана както сега е начертан.
Телевизор на стеничката към терасата, не виждам колко е голяма но вярвам че може да се нагласи. Съответно дивани в долния десен ъгъл-под прозореца и по стената.

# 317
Привет!
Това е трети пореден ремонт за нас и съответно трети опит за развод. Като молбата започне да стърчи от джоба и на някой майстор застрашително идва сетен час, значи сме към края… Ама тук нещо не се вижда да е скоро.
Стигнахме до кухнята и чак сега откривам темата. Ще се връщам назад да чета, както и да преглеждам старите.

Накратко - този път избрахме да използвамд Диалог в Пловдив. Трябва да избирам електроуредите. Дилемите са между Фабер и Тека за абсорбатор? Каква да е микровълновата за вграждане? Марка на свободностоящ хладилник с фризер в долната част? Доволни ли сте от черни мивки бланко с хром батерия, подвижна? Текущата ни е тека - водата е варовита, редовно имам бяло, а подвижното не се закача добре и пада. Също така, има ли щастливи домакини с фурни и плотове на бош? Имам един от 2ра серия и съм малко със смесени чувства.

Дизайнерката ме убеждава да лепя плочки за гръб, но упорито се дърпам, тъй като много искам да изпратя бригадата, която шест месеца предимно се мотае и пуши цигари.

# 318
  • София
Second, благодаря за идеята. Мислих го, но и ширината си мисля, че не е достатъчна.
Телевизорът го плануваме да е на стената със спалнята.

# 319
Когато аз съм започвала да проектирам винаги първо начертавам основните маршрути на движение - от вратата към балкона, към масата, от масата към кухнята и прочее. И после гледам да няма ръбове и остри завои и така проектирам мебелите. Където трябва слагам заоблености и скосявания.

# 320
  • ENGLAND
Phloxx, да, права си, и Черна станция- също. Явно пак ще преосмисля идеите Blush
Ако имаш достатъчно място можеш да сложиш тесен, но по-дълъг остров и да залепиш масата. Ако си гледала "Мен не ме мислете" там има почти същото в апартамента на главните герои.
Моята маса бях я сложила в средата, сега е залепена за едната стена, супер ми е удобно, вместо да я обикалям непрекъснато.
Не мога да намеря добра снимка на това, което казвам.
Също така, има ли щастливи домакини с фурни и плотове на бош? Имам един от 2ра серия и съм малко със смесени чувства.
Дизайнерката ме убеждава да лепя плочки за гръб, но упорито се дърпам, тъй като много искам да изпратя бригадата, която шест месеца предимно се мотае и пуши цигари.

Моите фурна и плот са на Бош. Имам ги от юни, даже още не съм използвала всичките функции, доволна съм,  ама и аз не готвя много. АЗ съм много доволна от уредите на Бош, имахме хладилник с фризер и пералня, издържаха 15 години, миялната ми и тя е Бош, още си работи. Не съм фен на уреди с много функции, за мен е все тая.
Имах и плочи за гръб, сега съм с плоскост, бного бързо я поставиха и много лесно се чисти. Но зависи от дизайна на кухнята ти.

# 321
  • София
Doret, не съм гледала този филм. Сега ще поровя, благодаря.

# 322
  • Раковски
Привет!
Това е трети пореден ремонт за нас и съответно трети опит за развод. Като молбата започне да стърчи от джоба и на някой майстор застрашително идва сетен час, значи сме към края… Ама тук нещо не се вижда да е скоро.
Стигнахме до кухнята и чак сега откривам темата. Ще се връщам назад да чета, както и да преглеждам старите.

Накратко - този път избрахме да използвамд Диалог в Пловдив. Трябва да избирам електроуредите. Дилемите са между Фабер и Тека за абсорбатор? Каква да е микровълновата за вграждане? Марка на свободностоящ хладилник с фризер в долната част? Доволни ли сте от черни мивки бланко с хром батерия, подвижна? Текущата ни е тека - водата е варовита, редовно имам бяло, а подвижното не се закача добре и пада. Също така, има ли щастливи домакини с фурни и плотове на бош? Имам един от 2ра серия и съм малко със смесени чувства.

бих заложил на cata, после фабер

# 323
  • ENGLAND
Doret, не съм гледала този филм. Сега ще поровя, благодаря.

Ето, нещо подобно https://www.google.com/search?q=island+with+table+attached&rlz=1 … rc=68GTy1E8_MbU8M

# 324
  • гр. София
Привет!

И при нас при всеки ремонт сме пред развод с нервни кризи, винаги сме на противоположни мнения....
Аз съм с фурна и индукционен плот на Бош 4 серия. Не са нещо Уау!, но аз съм много доволна. Но аз не готвя много с тях, ползвам Инстант пот. Затова и не заложих на по-скъпи.

# 325
Здравейте, имам нужда от информация за покупка на кухня от Икеа, София. Каква е процедурата ако може някой, който е купувал вече да сподели? Имам размери и знам къде какво искам да има, права кухня 240 см дължина с вградена печка и абсорбатор, насочила съм се към системата Knoxhult. Някой купувал ли е такава кухня и горе-долу колко струва? Ако може да ме ориентирате, търся бюджетно решение с оптимална комбинация на цена-качество и визия, благодаря! Имам оферта за Ирим същите размери MDF гланц, но нещо не ми допада дизайна - около 1800 лв само шкафовете ми дадоха без мивка,  смесител и без ел.уреди, височина на горен ред 72 см.

# 326
Има си тема за икеа, там ще са по полезни вероятно.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1493535.270

# 327
Здравейте, имам нужда от информация за покупка на кухня от Икеа, София. Каква е процедурата ако може някой, който е купувал вече да сподели? Имам размери и знам къде какво искам да има, права кухня 240 см дължина с вградена печка и абсорбатор, насочила съм се към системата Knoxhult. Някой купувал ли е такава кухня и горе-долу колко струва? Ако може да ме ориентирате, търся бюджетно решение с оптимална комбинация на цена-качество и визия, благодаря! Имам оферта за Ирим същите размери MDF гланц, но нещо не ми допада дизайна - около 1800 лв само шкафовете ми дадоха без мивка,  смесител и без ел.уреди, височина на горен ред 72 см.
На място най-добре да се отиде. На сайта има списък с шкафовете от серията, за да си направите сметка кое как ще пасне.
Иначе за бюджетна кухня най-добра оферта цена/качество без аналог за мен е Metod Veddinge. Вратите не са 18 мм, но са боядисан MDF (не са гланц), което е много по-добро от фолио. Има и 25 г. гаранция. Права кухня 240 см (отделно хладилника) с панти с плавно затваряне, с 3 чекмеджета големи 80 см и едно 60 см с плавно затваряне; горните и долните шкафове без плота и карачетата чисто са високи 80 см. 2200 лв излиза с дръжки, релси за окачване, крака и плот. Мивка, аспиратор за пълно вграждане, фурни и котлони са отделно.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 15:53 от drago_2008

# 328
Много благодаря на drago_2008 за ценната информация!
Днес обикалях по магазините и събирам отзиви за следните фирми, които ми препоръчаха за кухня - Eргодизайн, Евромар, Genomax. Има ли някой да си е поръчвал кухня на Ергодизайн - от всички тя излиза най-скъпа за размера който имам около 2700 лв и за най-дълго време на изпълненине 2 месеца. Въпросът е дали е качествено - ако някой е ползвал техни кухни или на другите 2 фирми моля да сподели, благодаря.

# 329
За кухня не мога да кажа, но купувахме две спални от тях и упътването им за сглобяване беше някакъв ужас. Втората и като сглобка не ми хареса. Това, след като всички останали мебели ни бяха от Икея и за единичен гардероб имаше упътване от 16 страници 😁Ползват се вече две години и иначе няма проблеми. Ако правите кухня при тях задължително си заявете монтажа да е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт