Нашите кухни - тема 92

• 47 776
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
извинявам се,че репликирам,но...
...то,пък едни ползотворни 16 странициии....
упътвания като за хАмериканци

# 331
Може и така да е, но на спалните беше картинка с части на спалня и три пликчета с болтове, бе никакви указания. Честно не си представих ако трябва да сглобяваме по разчупен гардероб Simple Smile

# 332
Мда, разглезени сме от икеа и очакваме и другите така..
на мен пък ми се падна нещо от друг продавач-без дупки в които да се поставят пантите…

# 333
Много благодаря за споделеното, но аз пак да питам : има ли някой с кухня произведена от Eргодизайн, Евромар или Genomax? Моля, за отзиви

# 334
  • София
Не съм писала в тази тема от 10 години Simple Smile
Налага се да сменяме аспиратора и се чудя какъв да сложа. Задължително трябва да е свободностоящ, декоративен и в размер от 50 до 70 см. На мен ми харесва подобен на този, който имаме. Аз съм ниска и не ми пречи, но другите си удрят главата. Гледах и различни наклонени аспиратори, но на всички лампите са отзад, а при нас стената с гърба е изнесена напред и светлината няма да стига до плота. Чудя се какви варианти имам в такъв случай. Цветът не ми е проблем (ще пасне бял, черен, сив и инокс), дори мога да направя компромис и с шума.
В момента е по този начин:
Скрит текст:

# 335
  • София
На фаберите с Т-форма обикновено светлините са отпред, има и много каминни, които са с предни светлини. Разгледайте на сайта на Лексгруп, има много 60-сантиметрови варианти, които могат да ви паснат.

# 336
Ще ви бъда много благодарна, ако ми препоръчате хубав препарат за теракота.
Майсторът е налепил новите плочки и после е къртил и боядисвал без да покрие. Чудя се и след като ги почистя, ще приличат ли на нови. Предполагам, че само ние сме попаднали на такъв..

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 14:12 от marigold_

# 337
https://bauhaus.bg/preparat-za-pochistvane-na-plochkikamak-melle … d/p/9935#:~:text=Препаратът%20Mellerud%20за%20почистване%20на%20плочки%20и%20камък,гранитогрес%20и%20други%20подови%20плочки%2C%20изработени%20от%20керамика. , специализиран препарат, няколко пъти е препоръчван в темата.

# 338
И този също-дава се за след ремонти. Ползвах да почиствам след поставяне на плочки, много силен.
https://bauhaus.bg/preparat-za-intenzivno-pochistvane-mellerud/p/9942

# 339
  • гр. София
Латекс се почиства лесно, тъй като е водоразтворим и с нещо по-абразивно, но внимателно все пак, ще го изчистите. Останалото с оцет, може разреден и пак внимателно.

# 340
Ако е прясно изцапано с латекс, е по-лесно, бързо се разтваря. Но ако се е спекъл вече, изисква повече "накисване" и няколко ръце търкане, с домакинска гъба, примерно.

# 341
Здравейте! Включвам се с въпрос по вечната тема - ПДЧ или МДФ. Предстои ни да правим кухня и нагласата ни беше корпусът да е от ПДЧ, а вратите от МДФ. Един от мебелистите, с когото се консултирахме, обаче ни убеждава, че най-добрият вариант е цялата кухня да е от ПДЧ, тъй като МДФ-ът е много неустойчив и капризен по отношение на поддръжка и чистене. Разбира се, цената също е по-висока. ПДЧ плоскостите, с които той работи, са на Egger и той твърди, че са много устойчиви и качествени. Притеснявам се обаче, че при измокряне ПДЧ-то може да се надуе. Някой има ли опит с кухня изцяло от ПДЧ? Благодаря предварително

# 342
  • Пловдив
Не знам как е възможно ПДЧ да е по-устойчиво от МДФ.
Ще изразя лично мнение от собствен и чужд опит на мои близки.
Корпусът е най-изгодно да се прави от ПДЧ. Обикновено долният ред изобщо не се вижда и ако не ви се дават излишни пари, може да си го поръчате от "бяло гладко". Вратичките обаче, особено на долния ред, е добре да са МДФ. Има вече какви ли не варианти, включително и анти фингър, ненадраскващи се (аз съм с такъв). Горният ред може да е от ПДЧ, особено, ако цвета е различен, защото едва ли ще намерите абсолютно еднакъв цвят МДФ и ПДЧ.
Предходната ми кухня беше изцяло от ПДЧ, но с метални кантове и съответно съм нямала проблеми с водата.
Мои близки са с долен ред ПДЧ, постоянно забърсват водата и въпреки това с годините се изду плоскостта на шкафа под мивката.

# 343
Не знам как е възможно ПДЧ да е по-устойчиво от МДФ.
Ще изразя лично мнение от собствен и чужд опит на мои близки.
Корпусът е най-изгодно да се прави от ПДЧ. Обикновено долният ред изобщо не се вижда и ако не ви се дават излишни пари, може да си го поръчате от "бяло гладко". Вратичките обаче, особено на долния ред, е добре да са МДФ. Има вече какви ли не варианти, включително и анти фингър, ненадраскващи се (аз съм с такъв). Горният ред може да е от ПДЧ, особено, ако цвета е различен, защото едва ли ще намерите абсолютно еднакъв цвят МДФ и ПДЧ.
Предходната ми кухня беше изцяло от ПДЧ, но с метални кантове и съответно съм нямала проблеми с водата.
Мои близки са с долен ред ПДЧ, постоянно забърсват водата и въпреки това с годините се изду плоскостта на шкафа под мивката.

Много благодаря за мнението! И мен ме притеснява надуването и ми е странно, че мебелистът толкова държи на ПДЧ-то, при положение че е и по-евтино от МДФ, но най-вероятно ще си действаме с МДФ въпреки неговите препоръки.

# 344
Ако вратичките са МДФ боя, то няма как да проникне вода, за да ги раздуе. МДФ-ът се раздува при системно подлагане на влага - в лошо вентилирана баня. В кухня няма да се случи. Покритието при нормална употреба е достатъчно здраво и не се надрасква много лесно. Ние сме с МДФ боя врати и нямам притеснения.

Ако имате малки деца, които да мятат колички или да удрят с черпаци по вратичките, ПДЧ-то на Егер ще се справи, фолиата са им здрави. По-добре от вратичка МДФ с фолио.
Уточнете обаче Вие какви врати сте харесали - МДФ фолио, акрил, боя, естествен фурнир? Различно качество са и различно устойчиви.

Общи условия

Активация на акаунт