Нашите кухни - тема 92

• 47 646
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Missence,имам фурна Тека,среден клас,от повече от 6 години.До сега с нея ядове не съм имала.Дано и ти да случиш на безпроблемна!

# 166
Когато купувах фурна исках да е с най елементарни функции, щото ако има много функции не ги ползвам. Продавача ми обясни, че трябва да гледам вътре да ми хареса като размер и на външен вид да ми пасва на кухнята и желанията. Фурните прегарали вътре, а какво пише като марка на нея нямало значение. Не твърдя, че това е така, но има логика

# 167
Аз съм на същото мнение. Бих купила фурна с обикновени функции, но от по-реномиран производител. Отколкото такава с 800 функции от нисък клас. Имам бош с всякакви лиготии, но от тях реално не използвам доста голяма част.

# 168
  • София
Изобщо не ми трябват 800 функции и на мен. Hands Plus1

# 169
  • София
Здравейте! Чудя се къде да си чучна питането за вградена фурна.
В други стари теми чета, че се обсъждат висок клас фурни, които тръгват от 1200 лв. нагоре. Аз обаче не искам да дам повече от шестотин и нещо макс седемстотин.
Заглеждам една Беко, която е със страшно много функции, но реших да потърся отзиви.
https://www.emag.bg/search/beko%20bbis13300xmse?ref=effective_search

Ако сте в София, вчера гледах в магазина на Техномикс на бул. Мадрид, че са в някаква промоция и има чудесни фурни на доста изгодни цени. Ето тази например беше намалена под 500 лв., а този Електролукс беше малко под 600 лв.

# 170
  • на Мелмак
На мен не ми трябват, но всъщност децата ми ги ползват. Може би, защото не им е задължение готвенето Grinning С Неф висок клас съм. Доволна.
Здравейте, мацки и Шадоу!
Чета ви заради мивките.
Ще ми трябват две, може и три. Една за Пловдив, там с тази варовита вода ще е бежава, една за ваканционен имот, с мека вода, като Софийската. Там ми се иска да е черна, няма да се ползва много. И една ако реша да сменя моята в София, което засега не е сигурно. Идеята ми е, че чета повече за гранитни мивки. Преди години 10,може би имаше едни други тенденции. Може би е имало и гранитни. Ориентирала съм се към такива на Тека, Бланко и Шок. Четох и Шадоуман за някакви материали, които се поддържат по-лесно. Обърках се, честно Simple Smile
Та, моля да споделите - гранитните мивки ли са най-добрите в момента?
Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 06:36 от etty775

# 171
  • Раковски
На тека друг им прави мивките, преди бяха шок (може пак да са ама не съм в течение на нещата). Ако е шок да е от кристадур (приблизителни цени с бланко), кристалайта (бюджетен вариант) се подържа по-тръдно. Ако си правя ся кухня ще взема мивка от евролукс. Неръждаемите мивки все по-рядко се използват, но ако ви е страх,  че може да я счупете или спукате (гранитната) минавате на неръждаеми/алппака , примерно на тека са ОК.

опаа, ама аз не съм мацка... ама се разприказвах/разписах.

# 172
Ползвах дълги години светла мивка. В новия дом реших сива/черна. Голяма грешка. Всеки ден съжалявам, че е тъмна.

# 173
Аз използвам черна бланко и  светло бежова шок. Черната все ми изглежда мръсна и постоянно я мия и подсушавам. Иначе мивката си е хубава, ама цветът не е практичен. А шока днес помислих, че съм я уморила с една яко загоряла скара, но излезе боец и оцеля без никакви поражения. То бяха препарати, чернилки, стържеща тенекия по дъното на мивката, направо ме беше страх, какво ще видя след като я измия.
Най-практична ми беше двойна метална мивка, ама с тия нови моди... търкай сега черната да си модерна😆

От какво може да се спука гранитна мивка? Това е ново двайсе за джаста-праста, като мен? 🤔

# 174
  • Бу-у-урга-а-ас
Благодаря на отзовалите се!
Виждам, че обсъждате мивки. Аз имам ужасно горчив провал. Преди 6 години се изкушихме да вземем бежова светла мивка, която да е в тон с ретро кухнята. Купихме явно нисък клас мивка - около 350 лв., Пирамис, която започна да мухлясва по ъглите на втория месец. Явно материалът е пориозен и задържа гъби и спори. Нямам обяснение, но ако сега трябваше да избирам щях да взема по-висок клас и тъмна. Иронията е, че в движение преди да влезем в магазина, прочетох във форума коментар подобен на моя, който беше последван от иронични забележки, за хигиенните навици на домакинята и аз също реших надменно да подмина. Сега си блъскам главата.

# 175
Аз има много светла мивка (крем, жасмин, шампанско) и вече пета година нямам проблеми с мухъл. И  е по-устойчива на петна от тъмната, тъмната може да побелее от силна основа.

# 176
Аз съм си харесала бежава мивка на Фат, но за плота и печката съм в голяма дилема. Харесала съм два варианта на Горение, ретро серията и друга. Ама такива лоши отзиви чета, копчетата парели. Вътре лошо покритие. И се чудя какво да правя. Отделно пиролиза или не. Защото е къща като нагрее 500 градуса да не падне бушона...

# 177
  • София
Здравейте - видяла съм се в чудо! Имам поръчана и частично доставена ИКЕА кухня във Варна. За монтажа обаче ми казват че съм в някакъв списък за март месец, а всички монтажници на които звънях не желаят да сглобяват ИКЕА кухня.

Имате ли някой / фирма за сглобяване на ИКЕА кухня за Варна, който можете да препоръчате??

# 178
Здравейте! Чудя се къде да си чучна питането за вградена фурна.
В други стари теми чета, че се обсъждат висок клас фурни, които тръгват от 1200 лв. нагоре. Аз обаче не искам да дам повече от шестотин и нещо макс седемстотин.
Заглеждам една Беко, която е със страшно много функции, но реших да потърся отзиви.
https://www.emag.bg/search/beko%20bbis13300xmse?ref=effective_search

Ако сте в София, вчера гледах в магазина на Техномикс на бул. Мадрид, че са в някаква промоция и има чудесни фурни на доста изгодни цени.

Бих препоръчала магазина на същата фирма, но на бул. Сливница - то си е почти на разклона за Банкя. Магазинът е много голям и има много голямо разнообразие на показани модели, включително и промоция на стари модели/мостри. И най-важното-адекватно обслужване. Преди година някъде ходих до магазина на Подуене, защото ми е близо, за нещо дребно - вътре клиенти-йок, затова пък персоналът беше отегчен, че някой му разваля спокойствието. Вдигнах се към другия магазин и всичко се случи за 5-10 мин., а имаше доста клиенти.

# 179
Гледам, че обсъждате мивки..да похваля моята Бланко, тази година направи 20г, без никакъв проблем, като нова е, след като я измия. Спомням си когато я купувахме, стоманена, висок клас, 300 лв струваше, почти една моя заплата тогава. Едвам се навих да дам толкова пари за една мивка. Е, сега съм щастлива ,че съм взела това решение. За новата кухня ще е същата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт