Нашите кухни - тема 92

• 47 640
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • Бу-у-урга-а-ас
В моят случай със скапаната мивка има надежда за корекция, защото е с долен монтаж и силно вярвам, че ще я сменим в някой хубав момент. Плотът и гърбът на кухнята са от технически гранит.
Сега обаче сменяме старата фурна с вградена и отгоре с двойка котлони в една ниша, която се образува след усвояване на терасата.
Как мислите да се изкуша ли там да не слагаме камък за плот? Реално това ще е площ за готвене само, а мръсната работа с водата, кълцането и пр. ще се случва в другата част на плота, който е достатъчно голям и устойчив.

# 181
Ами според мен, то около котлона винаги си е мръсна работа - цвърчи, пръска - сосове, мазнина и.т.н. Не знам, някои постилали хартии отстрани, ама аз не мога да се занимавам. Особено както от няколко месеца съм с порцеланов плот (грантогрес и още не знам какво му казват) - светъл, се родих откъм чистене. Забърсване с мокра кърпичка и това е.

По повод мивките  и преди съм писала. Бях 15 г.с Бланко иноксова с оцедник - до края си беше съвсем ОК. Сега с новата кухня взех бяла Бланко силгранит под плот. Лично аз я чистя много лесно, но по-често от старата (всеки ден поне вднъж забърсвам с гъбичка с препарат за чинии, не е кой знае какво чистене, де) и трябва да се пази - да не се изпускат тежки неща вътре, да не се излива супер гореща мазнина (така пише в упътването), да не се търка с тел и агресивни препарати. Това, мисля, важи за всички гранитни мивки. Да си призная честно, малко повече й слугувам и й треперя отколкото на иноксовата, ама красотата иска жертви Smile

Котлоните - Горенето на майка ми е така - пари около бутоните, много е непрятно. И ние бяхме с Горение -4-ка, при нас не пареше, просто изведнъж се развали - нещо на нагревателните плочи, ама на всички изведнъж. Двете работеха отчасти, а другите две - изобщо не. Даже не го дадохме на поправка - вече правехме нова кухня и го сменихме с индукционен на друга марка.

Фурните - единствената функция, на която държа, е пиролизата. Да, бих добавила и вратата на Неф, която се прибира отдолу. Другите са повече или по-малко стандартни при всички фурни. Е, най-най-модерните имат су вид и други глезотии, но те отиват на цена колкото една кола на старо Grin, особено при високия клас фурни. А и се съмнявам някой да готви постоянно су вид..., но пък, който иска и може да си го позволи - защо не.

# 182
  • София
Здравейте - видяла съм се в чудо! Имам поръчана и частично доставена ИКЕА кухня във Варна. За монтажа обаче ми казват че съм в някакъв списък за март месец, а всички монтажници на които звънях не желаят да сглобяват ИКЕА кухня.

Имате ли някой / фирма за сглобяване на ИКЕА кухня за Варна, който можете да препоръчате??
Опитай с Варна домашен майстор - Varna Home Services

# 183
Прибиращата се отдолу врата на Неф ме изкефи максимално в магазина.
Но не съм готова да дам толкова пари само заради тази екстра. И аз ползвам само 1-2 функции на фурната, всичко останало ми е излишно, за моите домакински и готварски навици.

# 184
  • София
Здравейте - видяла съм се в чудо! Имам поръчана и частично доставена ИКЕА кухня във Варна. За монтажа обаче ми казват че съм в някакъв списък за март месец, а всички монтажници на които звънях не желаят да сглобяват ИКЕА кухня.

Имате ли някой / фирма за сглобяване на ИКЕА кухня за Варна, който можете да препоръчате??

Може ли линк? Не успях да намеря в Гугъл.

# 185
  • София
Скрит текст:

Може ли линк? Не успях да намеря в Гугъл.
https://www.facebook.com/varnahomeservice0988712505
Нямам лични впечатления все още. Следя ги, защото ми предстои сглобяване на мебели от ИКЕА.

# 186
  • гр. София
По повод питането за мивки....И друг път съм писала, че съм с гранитна на Франке - фатгранит обаче. Цвят графит ли беше, асвалт ли беше....не помня, но е тъмно сива, почти черна. Много съм доволна  - не седи мръсна, дълбока е, бързо съхне! Супер!

# 187
  • на Мелмак
Благодаря ви за мненията за мивките Hug
Шадоу, поправих се Simple Smile

# 188
  • Раковски
Впрочем за сефте чувам мивка да мухлясва. За хората със засечени/зацапани мивки нека пробват туй нящо.
https://www.cisto.bg/produkti/techen-gel-za-otpushvane-na-kanali-v-banjata-25
Фурната с прибиращата врата на неф е добре да е в колона, ако е на пода е пои-различно.

# 189
  • София
Ох, доставиха уредите, вкъщи са! Утре започва монтажа на кухнята, стискайте палци! Вълнувам се, не знам защо.

# 190
  • Бу-у-урга-а-ас
Да, парадокс. За сега с хигиената и засичането се справям като я оставям пълна до горе с вода и Доместос/белина за една нощ.
Мухълът в двата ъгъла обаче само изсветлява, без да изчезне напълно.

Нов въпрос. Моля препоръчайте подходяща боя за стените на кухнята. Разбира се опция миене ми се струва задължителна. Едната част от стените ще са с мазилка от микробетон.
Обхвана ме страхотно вълнение. Толкова време го чаках това "ремонтче". Реално в момента ще правим само вградена фурна с плот отгоре с котлони в ниша с размер около метър и освежаване на стените. Послушах ви и решихме за плота на котлоните отново да използваме технически камък.
Вчера ни хрумна да разгледаме вариант за кухненска ъглова пейка. В момента сме с обла маса и столове, но понеже сме само двама масата е долепена за стената и 3 от столовете са извън кухнята. Струва ми се, че новият вариант ще допринесе за уюта.

# 191
  • София
Ние сме спряхме на бои Spirit.

# 192
  • на Мелмак
Купих мивка, на Шок, това, което било по-хубаво. Simple Smile
Технически камък за района на Благоевград да препоръчате?

# 193
  • Раковски
По цената ще рзбереш.

# 194
  • на Мелмак
Не познавам добре района, но камъка може да опозная Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт