Нашите кухни - тема 92

• 47 708
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • София
missence, много е хубава със здраве да си я ползваш. Доволна ли си е от фирмата? От изработката? Какви са механизмите? Аз още не съм им звъняла, изчаквам за да си уредя едни други неща и тогава ще действам.
Много съм доволна от комуникацията с фирмата и работата им. Изработката е много добра, но все още не е ползвана, за да дам отзив след експлоатация. Механизмите са blum.

shadowman, подобен цвят е и твоята кухня, на мен определено ми харесва.

# 241
missence, може ли и аз да ти видя кухнята? Търся фирма за Варна и се чудя към коя да се насоча.

# 242
  • София
missence, може ли и аз да ти видя кухнята? Търся фирма за Варна и се чудя към коя да се насоча.
пост # 236 Hands Plus1

# 243
Много е красива. Със здраве да си я ползвате!

# 244
  • Раковски
missence, много е хубава със здраве да си я ползваш. Доволна ли си е от фирмата? От изработката? Какви са механизмите? Аз още не съм им звъняла, изчаквам за да си уредя едни други неща и тогава ще действам.
Много съм доволна от комуникацията с фирмата и работата им. Изработката е много добра, но все още не е ползвана, за да дам отзив след експлоатация. Механизмите са blum.

shadowman, подобен цвят е и твоята кухня, на мен определено ми харесва.

Не е моя, направих с скоро.

# 245
Здравейте,момичета!Едно бързо въпрос че
25 години използвам миялна ,която ми е от дясната страна до мивката.Правим ремонт и мисля да преместя мивката на друтата стена.Ще имам място от ляво и от дясно,но от дясно се притеснявам да не стане някакво засичане на шкафовете.Та ,срещате ли неудобство,ако миялната е отляво или е въпрос на навик?

Здравейте, при мен миялната е от ляво, понеже мястото не позволяваше друг вариант! Според мен е въпрос на навик.

# 246
С миялната се примирих,но само това да беше.Съвсем се обърках.Кухнята ми е 3.50 на 3.50 м  Г_образна и не мога да ги наместя нещата.
Проблема е,че третата стена е от началото до края прозорец и не мога да залепя  хладилника.Ако ги направя последователно хладилник,колона с фурни и котлони ще ми изяде много от работния плот поне 2 м.
И понеже повече глави мислят по-добре от една ,ако имате желание да ми помогнете ще снимам или чертая Grinning

# 247
Разбира се, според мен помощ да даде акъл никой няма да откаже. Сложи чертеж на помещението, къде са водата и отдушника и ако имаш някакво изискване, което не си склонна да пренебрегнеш...

# 248
Разбира се, според мен помощ да даде акъл никой няма да откаже. Сложи чертеж на помещението, къде са водата и отдушника и ако имаш някакво изискване, което не си склонна да пренебрегнеш...
Благодаря!
Така чертая аз,изобщо не ме бива.
Като цяло разполагам с 3 стени по 3.50 м
Старата ми кухня беше до комина и все ми беше малка.Сега ще я удължим.
Под отдушника имах котлони,отдясно ми беше  мивката,а фурната ми беше в колона.
Хладилникът си стоеше свободно след комина.
Първоначалната ми идея беше
Хладилник,фурна с микровеле в колона ,котлони,което е едни 2 м.Въпреки ,че отдушника е на 3 м. разстояние си мисля,че може да се отведе аспиратора.И за да остане местенце за работа реших да преместя мивката на бившите котлони/водата не е проблем/даже изместихме тръбите:joy:,но и това не е проблем,пак ще ги преместим ,ако се наложи.
И се получава така ,че тази страна ,която ми е удобна за работа няма да ми остане място.
Дали ще разберете нещо?

Мога да прежаля микровълновата и фурната да е под плота

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 23:19 от hblagoeva

# 249
hblagoeva, прозорецът от край до край ли е? Ако не е, колко има до стената и самият той, на каква височина почва?

Коминът с какви размери е?

Колко дълга е стената, където има плот дълбок 85 см, защото цялата е 3.50 м?

Колоната с какви размери е и къде почва? Или нямате предвид бетонена колона, а шкаф-колона?

Масата в това помещение основна ли ще е и за колко човека или ?

# 250
Прозорецът е от край до край на височина 100см от пода.
Има и трегер по тавана,който е от усвоена тераса
Комина като цяло не играе роля по ширина.Там може да се варира.Именно затова мисля да се изравни,без чупка.дълбочината му е около 25 см
Обмислям да изтегля масата за хранене в ъгъла на хола,но в същото време да не нарушавам навиците на ММ.Като си цъка на компа в ъгъла на кухнята да се завърта и да си хапва по нещо,както беше по-рано с масата за хранене.
Харесвам островче,но мястото не е много голямо.Гледах едни на 2 нива,но пак ме притеснява мястото.
Засега сме четирима

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 09:15 от hblagoeva

# 251
При нас има развитие
Очакваме скоро да почнем с ремонта
За кухнята имахме вече две планиращи срещи с ИКЕА
Остана последната за поръчката

Ето това е крайният ни проект, всички други идеи постепенно отпаднаха в процеса на планиране

# 252
При нас има развитие
Очакваме скоро да почнем с ремонта
За кухнята имахме вече две планиращи срещи с ИКЕА
Остана последната за поръчката

Ето това е крайният ни проект, всички други идеи постепенно отпаднаха в процеса на планиране

Аз бих мръднала мивката на дясно и не бих сложила чекмеджета под нея. Не ми се струва практично така разположението ѝ. Горния ред шкафове (там дето завършва с отворени рафтчета) защо не го изтеглихте до края на стената?

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 19:07 от amy_nka

# 253
Подкрепям по- горното мнение за мивката. Ако бях на ваше място биех направила ъгловия горен шкаф като долния.

# 254
И за мен,не е най-доброто място за мивка там.

Общи условия

Активация на акаунт