Сполучливи имитации на маркови парфюми - 46

• 51 213
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Няма задължителни парфюми, зависи какво харесваш ти самата като тип аромати. Дай някакви насоки. Тежки или леки, свежи или сладки, силно женствени или унисекс и т.н.

Иначе като много сполучлив на Мартинез мога да посоча например Bal d’Afrique Byredo, но той определено не е за всеки вкус.

# 376
Нося парфюми от всички категории, затова не споменах конкретни. Дамски основно, досега с нищо унисекс не съм се разбрала. Не обичам ориенталци особено, тютюн, подправки и т.н. Бонбонести парфюми също не ми допадат, но всичко си е до проба при мен - на моменти се чалвам и си харесвам нещо, което уж никога не бих носила. За зимата много обичам ванилия, вишни, напоследък все към такива оригинални налитам. Пролет и лято нося основно свежари, цветни + по някоя акватична нотка. Сега основно ми се ще да попълня зимни аромати, че изфъсках доста от моите.

# 377
Много благодаря за уточненията относно Love by Kilian Don’t be shy Simple Smile В сайта на Мартинез търсачката не го намира, защото е написан ето така: LOVE DONT BE SHY, а с търсачката във Фрагрантика не се открива, защото пък там е записан ето така: Love by Kilian By Kilian Simple Smile така или иначе - в сайта на Мартинез е изчерпан. Не знам дали възобновяват изчерпаните си аромати или приключват с тях.
Аз пък днес минах през ДМ за нещо...и... Simple Smile излязох от там ето с това в ръцете:
AREEN Тоалетна вода Raw'aa, 100 ml Направо се залепих за този аромат в момента, в който го помирисах от тестера...Мъжки ли е, унисекс ли е, не знам, но смятам аз да си го нося...Това е някаква ...бомба. Още не мога да определя защо така "залепнах" за него, но, бога ми, наистина е много красив! Във Фрагрантика не го откривам. Намерих в нета някаква пирамида: Връхни нотки : лавандула, Средни нотки : морски, Базови нотки: кехлибар, пачули.../не знам дали е истинска пирамидата/...Има и свежест, има и сладост, сякаш има и уд в него...Някой знае ли дали имитира нещо и, ако да, то какво ? Не, че това ми е определящо, аз вече съм решила, че ще си го нося, но ме гложди любопитство Simple Smile
Ето как изглежда:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/areen-toaletna-voda-raw-aa-p6295124028007.html

П.П. А ето и едно друго описание и пирамида на същия парфюм:
Скрит текст:
Описание на продукта
Парфюм Raw'aa от Swiss Arabian/Areen Eau de Toilette
Парфюмът Raw'aa от Swiss Arabian/Shurouq Eau de Toilette е топъл аромат на лавандула с флорални нотки и боб тонка. Лимони и виолетки отварят леко парфюма и флорални във връхната нотка.
Топла, пикантна канела в сърцето е придружена от рози, здравец и лавандула.
Топлата и мека основа се формира от боб тонка, пачули и кехлибар.
Топъл, флорален парфюм с прекрасна дълбочина, подходящ за всеки повод, но особено препоръчителен за вечерта.
Основни акорди: ароматни, флорални, свежи, топли, пикантни
        Връхни нотки                     Средни нотки                          Базови нотки

плодове, зелени нотки        рози, шафран, алдехид                 мускус, Oudh

За жени и мъже.

• Количество: 100ml Eau de Toilette

И още едно описание от друго място:
Скрит текст:
An essential oriental perfume to make the difference. This perfume can easily be worn in the west, as it is suitable for both eastern and western tastes.

Top notes: Almond, coffee
Heart notes: iris, jasmine, sambac, tuberose
Base notes: sandalwood, cocoa, tonka bean, vanilla

Capacity: 100ml
Brand: Areen

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 18:45 от solar_fields

# 378
Solar, то има няколко на тая марка в ДМ. Много са хубави, аз харесах много един в бяло шише и всеки път се пръска като вляза. Не го купувам, защото трайността (при всички тия) е обидно слаба за Ориенталец.

# 379
Reddish, пробвай Montblanc Singature - женствен, ванилов и много пипнат е на Мартинез. Подходящ е за сезона.

# 380
Пробвайте не повече от 3 според мен и на ръката, защото са съвсем различни на листче. Аз пробвах въпросния Love don't be shy и на мен беше сууупер сладък локумест, не можах да го изтърпя. Пробвала съм и Императрицата, на първо помирисване беше свеж и красив, после ми замириса на трева. Може да пробвате Signature на Montblanc.

# 381
Solar, то има няколко на тая марка в ДМ. Много са хубави, аз харесах много един в бяло шише и всеки път се пръска като вляза. Не го купувам, защото трайността (при всички тия) е обидно слаба за Ориенталец.
the_demon, аз нямам никакъв опит с арабските парфюми. И трябва да кажа, че този не ми е нетраен. Хем на кожа го пръснах. Да, близко до кожата стои, но не ми е нетраен. Усещам аромата от разстояние около 30-40 см. Преживя вечерния ми душ преди малко, да, след банята отслабна в пъти, но имаше следа по китките ми все още...Може би останалите "ориенталци" са още по - мощни, знам ли ? Simple Smile А този, белият, за който говориш, при нас го нямаше...Имаше други няколко, един от които ми напомни Блек Афгано, друг, който беше фруктов като начало, но с "тъмен" дървесен подтон... Харесаха ми. А може ли да се види някъде какво имитират ? Във Фрагрантика няма нищо за тях.

# 382
Нямам идея какво имитират.  Аз харесвам ето този. И да, права си, стои по скоро близо до кожата.
За моя пише че имитира Oud Malaki/Chopard
https://100percentscent.com/product/areen-oud-hayat-edt-100-ml-unisex-2/

https://www.pazaruvaj.com/parfjumi-c3262/chopard/oud-malaki-edp-80ml-p242960907/

# 383
Относно препоръката от Мартинез, подкрепям за Монблан Сигнатуре. Пробвай още Ла Белл  на  Жан-Пол Готие и Волче Вива  на Валентино уникални аромати,прекрасно пресъздадени.

# 384
Добър ден,дами! Някой знае ли дали има имитация на Carolina Herrera - very good girl? 🤗

# 385
# 386
Кои са ароматите на Маринез, задължителни за проба? ....
Аз не съм от феновете на Мартинез,защото при мен не са трайни,но Май Уей на Армани на Мартинез ми е сред всички фаворити! Най-близък до оригинала и много траен...........не знам защо с другите им аромати не се разбирам, бързо бягат.Иначе и Африканския Бал им е страхотен и Wood Sage & Sea Salt Jo Malone !

# 387
Благодаря, момичета! Съвсем спонтанно реших дневният ми аромат да е Viva la juicy noir, в такова настроение съм. За вечерта ще измисля друго. Вие с какво сте днес?

# 388
Paco Rabanne XS for her , на Martin Lion. Днес го разносвам за първи път.

# 389
  • Deutschland
Честит рожден ден, Джуд. Бъди щастлива и сбъдвай мечтите си.
Днес съм с 57 JA на Заг, продаден ми уж за черно Версаче. Някога е бил Жадор под този номер, сега Кристал ноар и се чудя всъщност кой ли е. Ако е Версаче, няма общо с този на Рефан, ама изобщо. Жадор познавам отлично, но и той не е.
Или са лепнали грешен етикет или са ми наляли не това, което исках.

Общи условия

Активация на акаунт