Има ли срамна работа?

• 20 513
  • 486
  •   1
Отговори
# 285
Не знам влогърството дали е от въпросните "срамни работи". Аз не бих рискувала с такива авантюри, защото не съм на такъв акъл и възраст, когато човек ги прави. Но ако е напълно необвързан, защо не. Познавам един млад швейцарец, мой колега, който пък беше напуснал работа и беше живял една година в Австралия, като там беше поработвал нещо, докато беше скитал.

Наистина, не мога да кажа за друг човек дали не го подпомага някой и дали харчи спестени пари. Конкретното момиче-влогърче видях, че рекламира известна марка фотоапарати, а и залягаше доста над работата си, докато пътувахме заедно. Нейни си решения, нали от мен пари не иска, явно си е направила сметката.

# 286
От влогърството могат да се докарват супер пари, дори и в България. Виждала съм хонорари на някои инфлуенсъри, работех в агенция за дигитален маркетинг.

В началото повечето го стартират като допълнително занимание и ако потръгне, се превръща в професия.

# 287
  • out of space
Контрольор/ка в ГТ.
Не знам какъв човек трябва да си (с малки изключения), постоянно да се караш с хората, а едни две тетки директно ги засилих с ритник през вратата.

То много хубаво, че и се хавалиш ...

Имаше статии за супер любезни и възпитани контрольори и то писани от техни пътници с благодарност за доброто отношение. Та пак всичко си е до човек.

Две тлъсти контрольорки провериха билетчето на пътничка, изискаха целия талон и директно едната си го прибра в джоба. Жената си го поиска обратно, но без резултат, разплака се- купила си талон с последните пари.

Откачих.

На много контрольорски кретении съм присъствала и почти винаги намесвала. Дай му на мижитурката малко власт и глей кво става.
И айде да не ми се обяснява как не всички са такива, щото фокусът е в масовостта на изключителната наглост на  цитираната от мен група "професионалисти".

# 288
Какви са тези талони и защо контрольорката го е задържала?

# 289
  • out of space
Какви са тези талони и защо контрольорката го е задържала?

Талон с 10 билета. Изгодно е, защото така ти излиза еднократно пътуване 1,20, а не 1,60.
Взе го, защото тогава получаваха по 10 ст. на скъсан билет. Един вид й сви целия талон като така ще вземе 1 лв. за него, а жената бе дала 12 лв.
Сега не знам как е след скорошните промени.
Двете пачи се давеха от смях слизайки, а жената плачеше. Тогава лекинко се намесих.
Две спирки след това се качи нов контрольор и грам не хвана вяра на "провинилата" се пътничка.

# 290
Това не е срамна работа, а нагъл крадец на служба.
Въпросните пачи едва ли и като хора струват нещо и това няма нищо общо с професията.

# 291
  • out of space
Това не е срамна работа, а нагъл крадец на служба.
Въпросните пачи едва ли и като хора струват нещо и това няма нищо общо с професията.

Охххххх! Срамно е, защото е тенденция.
Както и да е- темата има въпрос и вече няколко отговора от мен.
Досадно ще ми е да разказвам за десетки ситуации, които бих описала точно срамни за съсловието и унизителни за потърпевшите. Нито в магазин, нито на строеж, например, имам толкова негативни впечатления от работещите там.
Стига толкова.

# 292
  • Столичанин ама не в повече :D
То кой ли няма истории с тея наглеци, спомням си веднъж (доста отдавна) се прибирам от работа нощна смяна, и си дремя в трамвая, качват се контроли давам си билетчето, ама полусънен не го гледам в ръцете и след малко ми го връща, ама било имало още една пробита дупка (някакви други пътници ми разправяха как нарочно пробивали още една дупка Laughing ), и айде скандали ама тогава се ядосах много. Бил съм свидетел как жена с количка като се е качила на задна врата и отива до шофьора да си купи билетче (с количка напълно естествено става по-бавно), и някакви дето се качиха с нея ама от по-предна врата и препречиха пътя и я свалиха, щото нямала билет.

# 293
Те за тва редовно ги бушонират, явно има защо.

# 294
  • София
Заради едно дете, което стоеше до кабината на шофьора и изчакваше автобуса да спре, за да си купи билет и две такива, които буквално го нападнаха вербално, се намесих. Казах, че искам да си запиша номерата на служебните им карти и ще се обадя веднага на полицията за нападение над непълнолетен. Моментално се стреснаха и скочиха от автобуса.  А само малко преди това подминаха едни по-особени пътници и не им поискаха нищо. Явно бяха решили, че детето е лесна жертва.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 19:27 от Andariel

# 295
Аз съм казвала на контрольор, подминал особени пътници, да се върне да ги провери и тогава ще му покажа мойта карта. Негодуваше нещо, но не провери нито мен, нито тях, отказа се. Joy

# 296
  • София
Не исках да замесвам тези пътници, защото ме достраша да не ми скочат, а знаеш, че на тях нищо няма да им направят. Доядя ме, че контрольорките се хванаха за детето, личеше си, че е възпитано дете, на възраст сигурно седми-осми клас, бях свидетел как пита шофьора за билети, беше си приготвило стотинките и чакаше. Това стана буквално на двеста метра преди спирката, така да се каже, минаха му в гръб. Детето се шашна.

# 297
Кат се сетя от едно време още столичани как обичат да си купуват билети, не се чудя на поведението на контрольори.
Във Варна пътници скачат на контрольорите, задето реагират на порочната практика “предай нататък”

# 298
  • Пловдив
Както беше във вица - и ти си прав, и ти си прав.

# 299
В Русе пък и където сме пътували (без София) билетът се купува от шофьора или кондуктор, който съпровожда автобуса/ тролея. Няма "предай нататък", защото няма как да се качиш от предната врата (само от нея става качването, ако няма кондуктор) и да минеш покрай шофьора без да платиш или да дадеш карта. Изключение са майките с колички, които се качват от средната врата. Няма разправии, освен ако не се направят на интересни с връщане/ разваляне на банкноти. Няма и нередовни пътници.

Общи условия

Активация на акаунт