Има ли срамна работа?

• 20 462
  • 486
  •   1
Отговори
# 375
Това с престижна и непрестижна работа е голям предразсъдък.
В интерес на истината, явно и аз съм човек с предразсъдъци, защото вчера моя скорошна позната ми каза, че работи като чистачка и аз малко се шокирах, а нямаше да се впечатля, ако работеше каквото и да е в някой офис. Sad

# 376
Това с престижна и непрестижна работа е голям предразсъдък.
В интерес на истината, явно и аз съм човек с предразсъдъци, защото вчера моя скорошна позната ми каза, че работи като чистачка и аз малко се шокирах, а нямаше да се впечатля, ако работеше каквото и да е в някой офис. Sad
Да ви кажа работата в ифис може да бъде много гадна и ужасна. Аз в момента съм в офис и бих била по-щастлива като магазинерка, но в готин колектив. За мен  дъното е работата в офис на куриерска фирма. Това е по-лошо от всичко. 10 часа на ден и събота до 15ч. за ниска заплата. Вдигаш тежко, постоянно те записват камери и санкциониратз отговаряш за пари и още много неща. Това за мен е убийство. Успокоявам се, че поне не съм в такъв офис.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 11:02 от ЗЛОДЕИДА

# 377
Радвам се, че виждам едни и същи усмихнати и приветливи лица в офисите на куриерските фирми, от години.  Хич не ми дреме каква им е заплатата и условията на труд, помня, че на един момък му предложих да се сменим, в отговор на разяснения непоискани. Знаела ли съм аз колко е тежка работата.

# 378
Освен заплатата, те си докарват и от бакшиши.

# 379
Не казвам, че е непрестижно, а че е неплатено на база часовете и задълженията.

# 380
Парите си ги изкарват от бакшиши, като сервитьорите.Особено, тези които разнасят по адреси.

# 381
Не казвам, че е непрестижно, а че е неплатено на база часовете и задълженията.
Дали? Кое тогава ги мотивира да работят тази нископлатена работа? Откъде да дойдат  парите за увеличение на заплатите? Куриерските компании имат политики за франчайз и партньорства, малко ми е неприемливо да слушам за заплати в бранша. Simple Smile
Аз работя много над това, което ми се плаща като основна заплата. Никой не ми дава нищо отгоре, изработвам си го. Мога и да не.

# 382
Аз също мисля, че работата в куриерска фирма е доста зле платена. Особено тези в офисите, натоварено е, много клиенти, накрая заплатата каква е? Колко взимат, аз обяви съм гледала около 1200-300.

Може би за малък град е ок, където има само 1 офис, хората се познават, държат се възпитано и няма този оборот от пратки.

# 383
Няма срамна работа, но мен би ме било срам, ако имам добро образование, а след това работя абсолютно не квалифицирана работа. За себе си говоря и зная, че е предразсъдък. Моето образование и професия са едни от най - желаните и харесвани за всички времена. Веднъж отивам в магазин за чорапи, от тези, с картинките. Момчето, много приятно и по повод търсене на определена картинка стана въпрос за професии. Оказа се, че той има същото образование, но не е карал задължителен стаж и си има магазинчета за чорапи. Поразговорихме се, дори му предложих съдействие за стажа, което принципно не е проблем. Ами той такава теория ми разви, че се замислих. Чувстваш се искрено щастлив и доволен от труда си.
Различни хора, различни възгледи. Всеки трябва да върши това, което му носи удовлетворение.

# 384
Да, бе, всички искаме минимум 3 бона и никакво напъване.

# 385
Какво значи никакво напъване? Ми всяка работа или  професия си изисква труд, време, отговорности, доказване, ако искаш да растеш, съпътствани с работа в зловредни колективи, недооценяване на труда ти, и т.н.
Но, когато на повечето работи хвърлят 1300.лв, па ти се оправяй ,как да стане.
Хората да 3 бона заплата биха дали всичко от себе си, ама на малко места ги дават.

# 386
Е те затова отиват да работят ,,срамна" работа- за пари.Санитарките в някои отделения си вадят по 100- 200 лева на ден, шофьорите и те си докарват 5- 6000 лева и повече.
Защото с престижна работа за 1500- 2000 лева, не можеш да си купиш на децата, това което купуват ниско квалифицираните, не можеш да ги изучиш без лишения, не можеш да си или им купиш жилище без кредит, който те заробва цял живот.По-добре да си ниско квалифициран с пари, отколкото голтак с ,,имидж".Защото, ако се разболееш нещо по-сериозно, никой не те пита какво работиш, а ,,ще платите ли"?И когато платиш, тогава започват да те лекуват.

# 387
Аз мисля, че никой не говори тук за това да се пестиш и да не се напъваш. Ама за 1300 няма да се напъвам, много ясно.

Санитарките и сестрите наистина си докарват по 100-200 и повече на ден от “бакшиши”. Иначе рискуваш да те оставят да си умреш в ла*ната. Грозен израз, но това видях с очите си по болниците.

Аз такава работа не бих работила, болниците ме карат да се чувствам зле и не искам да се грижа за никого. За учител също не ставам.

В офис можеш доста да се напъваш, аз лично го правя. Обичам да си върша работата качествено, търся развитие и се чувствам удовлетворена.

# 388
Хехе. За друг няма да се напъваш, нито за 1300, но би оценила ако някой го прави зс теб, нищо, че му плащат 1200.
😀

# 389
Аз не определям заплатите на хората. Смятам, че трудът на много места е подценяван. Нямам собствен бизнес и не плащам заплати. Не разбирам, Дренка, защо такъв коментар?

Общи условия

Активация на акаунт