Ако тоалетните и хигиената бяха критерий...

• 2 686
  • 38
  •   1
Отговори
Пускам тази тема, за да не разводнявам наборната. Наистина призовавам към диалог нас - родителите относно въпроса, дали образованието не върви ръка за ръка със средата, чистотата и условията. Елементарната хигиена е изключително важна и за мен е унизително в 21-ви век, детето ми да предпочита училищна среда с висока хигиенна култура, вместо с такава образователна. Апелирам към диалог и сериозно обръщане на внимание към проблема!
Не може да няма топла вода, не може да не работят тоалетни, не може децата да се чувстват силно притеснени от това да имат елементарни физиологически нужди.
Не може подобен фактор да се асимилира като избор за бъдеща среда.
Мили родители, наистина ли точките са факторът, а нещо толкова простичко просто пропускаме някак?

# 1
Страхотна тема. Това е първото нещо което гледам, когато ходя в ден на отворените врати.

# 2
Благодаря за подкрепата! Тези дни се нагледах на точки и класации, но не видях нито един коментар за условията в институциите. Детето ми само ме насочи към тази ситуация. В 21- ви век сме. Има сериозни пропуски в хигиенните норми на училищната среда. Добре, нека приемем, че тоалетната хартия е лично задължение - няма как да има биде, а и традициите ни не са в този диапазон. Но да няма топла вода и сапун е прекалено, а това е масовка.

# 3
  • София
Аз по тоалетните си избрах университет, в 7ми клас явно съм била с късмет, защото попаднах в училище с прилични без да ги имам предвид при избора.

Нещо друго повече ме притеснява мен лично - климатизацията. Все по-топли зими, адски жеги в края на учебната година, а климатиците са лукс. От претопляне и дехидратация стават страшни бели.

Няма как да получиш максимума от училище, ако тръгваш с нежалание към сградата всеки ден, защото нямаш елементарни битови условия. За душове в съблекалните при 10 минути междучасие даже няма смисъл да отваряме дума.

# 4
Аз по тоалетната си избрах университет, в 7ми клас явно съм била с късмет, защото попаднах в училище с прилични без да ги имам предвид при избора.

Нещо друго повече ме притеснява мен лично - климатизацията. Все по-топли зими, адски жеги в края на учебната година, а кшиматиците са лукс. От претопляне и дехидратация стават страшни бели.
Това е безумие! Прашасалият паркет на по 40+ години изциклен, но въздъхващ тъжно като издъхващ старец на фона на майските жеги или затворените стаи през февруари, където студът се приплъзва из всяка фуга, а междувременно класните се мъчат да стоплят класната стая с "духалка", чийто контакт се запалва изпод писъците на присъстващите. М... а иначе избираме елита, езиците и не знам какво още.

# 5
  • София
Не знам за къде говорите, но имам поглед над няколко софийски училища и санитарните помещения са повече от добре. Ремонтирани, диспенсъри за сапун, хартия, сешоари

# 6
  • София
Не знам за къде говорите, но имам поглед над няколко софийски училища и санитарните помещения са повече от добре. Ремонтирани, диспенсъри за сапун, хартия, сешоари
Споделете кои са тези училища, че тук сме тамън 2 майки на класици, които търсим точно тази информация 🙂

# 7
Скрит текст:
Споделете кои са тези училища, че тук сме тамън 2 майки на класици, които търсим точно тази информация 🙂

Историята с женската съблекалня дали е известна? Че там бях потресена от класицизма Rolling Eyes

# 8
На пръв поглед темата изглежда странна, но е всъщност доста философска.
Трябва ли всичко да е на шест или човек може да преодолява някакви препятствия. Ако всичко е спокойно и подредено за какво ще се бори човек. Кога се разкрива пълният потенциал? Когато ти е супер спокойно и подредено...
Спомням си как преди много години една американка се ужаси от тоалетна с клекало (съвсем чиста). Казах й, че друго няма, да се оправя както иска.

# 9
Нямам против клекалата и в нашите условия ги намирам за повече от удачни, въпросът е, че няма дори топла вода, а и ток.. но тук не засягам електричеството. Вероятно ще ме разбере Jackobiana за втория казус. Относно първия, не намирам липсата на поддръжка и здравия парцал на леля Митра през краката, за невъзпитателен, ако челядта не съумява да спазва елементарни правила Wink

# 10
  • София
Къде няма топла вода и ток и какво направихте вие, като родители?

За какъв етап ви трябват училища?

Честно казано, не знам да има неотремонтирано софийско…

# 11
Скрит текст:
Къде няма топла вода и ток и какво направихте вие, като родители?

За какъв етап ви трябват училища?

Честно казано, не знам да има неотремонтирано софийско…
[/quote]
Дайте примери за прогимназии и гимназии, моля! Аз с моя скромен опит - само три училища за седем години, открих едно с нормални санитарни обстановки.

# 12
То може да се попитаме какво ни е по-важно. Детето ни да има добри условия за учене или добри условия за с.а.не....
Кое ни е по важното - да учи или да се изхожда..... комфортно.

# 13
То може да се попитаме какво ни е по-важно. Детето ни да има добри условия за учене или добри условия за с.а.не....
ако не може да се изходи свободно, дали ще може да учи спокойно?
Допълвам се. Според мен принципът на домашното акане е много важен. Но те са деца. Не може да му вменя  къде да снася. Сещаш се. И не мога да го упрекна, че няма навици на тази възраст.

# 14
  • София
Когато няма ползваема тоалетна, дори щори на прозорците, съблекалня, годна за ползване и всичко това е в училище, в което си влезнал с приемен изпит, намиращо се на другия край на града, битовите несгоди определено пречат на усвояването на материала. Никой не говори за лукс, а за условия, съизмерими с нормалните.

ПП Кофа за боклук, метла и лопата купувах, децата сами метяха пода в стаята, хигиенистката само изнасяше боклука, но не всеки ден. Не съм чула някога да е мит пода в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт