Има ли срамна работа?

• 20 508
  • 486
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз се чудя как не се страхуват с това препродаване на билетите, че някой от пътниците ще се оплаче или ще им спретнат сляпа проверка от някоя медия. Не знам защо си рискуват работата така и допълнителни проблеми.

# 316
Ами добре, съгласявам се - не е срамно да се краде, даже е похвално и обществено приемливо.

# 317
Те и проверяващите не се натягат много. Проверяват дали на този курс билетите сред пътниците са след последния описан номер в края на предишния курс и това е. По тази причина билетчета за връщане се дават на тези, които са преценени като надеждни - редовни пътници, близки, съседи и т.н. И се дават да речем последните два билета, за да може в документа, който се попълва в края на всеки курс, да бъдат вписани като начални за следващия.

Всеки ден се изумявам какви неща помня отпреди десетилетия, а ако ме питаш за стихотворението на детето от снощи, няма да се сетя.

# 318
При нас събота и неделя няма кондуктор и билетите са от шофьора.И не си вземам билета с цел парите да останат за шофьора.И не само аз.Фирмата е общинска, в общината са си сложили такива заплати и бонуси, че шапка да ти падне, а като отидеш за нещо те размотават от един на друг и не знаят какво да правят.

Как остават за шофьора? Като не си вземеш билет или като вземеш,  а той не отчита парите; друго? Не разбрах добре.
Друг да ми мисли за парите, сакън. Нема нужда.

# 319
  • София
Явно дава парите, но не взима билета. И после шофьорът го продава втори път.
Има един тънък момент, че явно е малко населено място. Когато шофьорът не обяви достатъчно продадени билети, най-много да спрат линията за събота и неделя и така сама ще е прецакала себе си.

# 320
  • Пловдив
Не си го взема, за да даде възможност на шофьора да го продаде втори път и да го отчете само веднъж, да.

# 321
  • София
Билетът е вашата застраховка.

# 322
Явно дава парите, но не взима билета. И после шофьорът го продава втори път.
Има един тънък момент, че явно е малко населено място. Когато шофьорът не обяви достатъчно продадени билети, най-много да спрат линията за събота и неделя и така сама ще е прецакала себе си.
Да спрат тролейбусите на най-големия квартал в града е немислимо.А и да ги спрат имаме и таксита ,,линията на тролея, цената на билета", а и коли си имаме.

# 323
  • София /Абсурдистан
За контролата в ГТ са избирани с конкурс по малоумие, психопатии и дива агресия. Само ме тези си качества не ги проявяват към една мургава група, просто ги подминават, а предпочитат старци и деца. Малкото случайно попаднали там свестни хора не се задържат дълго на тази работа. Има толкова нормални работи, тези не са ги взели никъде на друго място и това е дъното. Много по- добре е да има кондуктори, които да продават и проверяват билети. В София по спирките махнаха будките и няма от къде да купиш билет, а шофьора не винаги продава, хем това му е работа. А от както има метро, няма големи тъпканици в автобусите.

# 324
Вие хубаво набрахте по баира, но в защита на контрольорите искам да кажа, че не е лесно цвл ден да си на крак и всеки момент да се разправяш с тарикати, келеши и цигани, които си мислят,че са твърде умни/млади/тъмни, за да плащат. Контрольорите от известно време се качват с един-двама полицаи, за да не изядат боя от някой с права.
А най ме дразни майка с малко дете/количка като е гратис и опитва да мине с някоя ревлива версия. За мене това е върховна наглост.

# 325
  • Столичанин ама не в повече :D
Еми аз съм виждал друго (за майката с количката) и то толкова ме е впечатлило в негативен смисъл, че да го помня сигурно вече 10-15 години.

# 326
  • София /Абсурдистан
Споко, те с цигани не проверяват, подминават ги като бърз влак.
За мен това е срамна работа. Срамно е и катаджиите да се крият в храстите като мишоци, вместо наистина да контролират трафика и да помагат, което им е и работата.

# 327
  • в сърцата на децата <3
Ами добре, съгласявам се - не е срамно да се краде, даже е похвално и обществено приемливо.
Ами не виждам тук някой да се възмущава от източените милиони за "магистрала" Тракия (например), но от левчето за билетче на контрольорката - бол. Кое е "срамно" аз етикет не мога да сложа - едни хора ги е срам да ходят голи, други нямат против и дори е модерно по разните му там паради. Други хора ги е срам да минат гратис в рейса, докато едни още по-други хора не ги е срам да крадат с десетилетия милионите и да продължават да се явяват по медиите.

# 328
Тая нагласа - политиците крадат милиони, та защо аз да не мина гратис в градския транспорт, е основната причина България да няма как да се оправи. Манталитетът е най-големият проблем.

# 329
Контрольорите в София колкото и да ги бият малко ще им е. Всички са за разстрел.
Аз съм виждал на трамвайната спирка прил ул. Сан Стефано как дърпаха и заплашваха едно 8-9 годишно момиченце. Направо искаха да го отвлекат, опитваха се да го влачат на някъде по улицата. И при направена забележка от един преминаващ дядо му креснаха да мълчи, че ще го пребият. Момичето успя да избяга нагоре по Сан Стефано, а контрольора се просна на предния капак на излизаща от 5то РПУ патрулка и ги накара да го гонят. Ония тръгнаха на аварийки, че явно ги беше страх да пуснат лампите (че да не им искат обяснения после) срещу движението и причиниха страшно задръстване.
И възрастните ми родители така са ги заплашвали и то при редовни документи. Играят го комбина с полицаи и като решат да изнудват някой си викат полицай да им помага, ама не от 112, а по личен телефон.

И мен така си позволиха да ме дърпат и заплашват заедно с някаква патица от общинска полиция. И то при редовни документи и не в автобус, а не спирка след като съм слезнал, а те още не се бяха качили. Пусках жалби и в МВР и в общината, познайте дали някой ми отговори. От тогава избягвам градския транспорт и си карам колата, пък нека да е мръсна и задръстена София. Ако пак тръгнат да ме дърпат контроли или милиционери съм решил да ги пребия, при законна самозащита, и после да съдя държавата в Страсбург. Явно само така става тук.

Общи условия

Активация на акаунт