ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - проекти и колеги. АС + други романтични К-драми - тема 518

• 21 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Бел, много си е добре подредбата. С руския и нашия превод един след друг вече не е трудно да схвана къде са разминаванията.

Феми, не чети😁
Интересувам се какво се случва с Ча по навик, отдавна не е това, което беше  newsm43 Талантлив е, приема предизвикателствата на професията и е различен всеки път, като реши може да изглежда добре, но... липсва ми харизмата му, онази загадъчност в него която те привлича и те кара нетърпеливо да чакаш и да се вълнуваш за следващите му изяви колкото и редки да са те. Той никога не се е впускал от сериал в сериал, но дългите му почивки не са ми пречили. Сега ако смени професията и мине зад камерата просто няма да ми направи впечатление. Загуби блясъка си.

А Мерт Язъджъолу ми напомня по странен начин на младия Ча, макар, че нито на външен вид ми е бил така внушителен, нито присъствието му на екрана съм го намирала за толкова силно. Но ми е интересен hahaha
Като пишман-туитърка ми е малко неясно въз основа на търсенията ли, що ли, новините за актьорите пак започнаха да ме намират напоследък и да отговоря на Рори, че Мерт Я. ще участва в нов сериал - Darma Duman. В каста видях познато име - Хафсанур Санджак, която последно не разбрах отпадна ли като партньорка на Ча в Шивачът или просто е приключила работата си по него, та се е насочила другаде.
От вчера изказвам странни предположения, но в последно време паметта ми не е особено услужлива по тези въпроси  😝

Ето го Мерт с приятелката му Афра - колежка от Йешилчам 🙃/навързани са турските актьори, във всяко дизи колеги и колежки на нашите/

И от фотосесия, предполагам нова

Младее, не се е променил много от последния сериал, в който го гледах.

# 136
Марги , без да ми казваш знам че се интересуваш от патроните по навик.
Имаш си нови любимци.
Ча умее да е загадъчен във всяко отношение.  
Какво да ти кажа добре че си има много верни фенове, които не чакат благодарност дори и за РД. Аз си признавам ,че чаках. Късметлия е винаги съм го казвала. Броят дните до януари за проекта.

Хафсанур не играе в Шивача беше кандидатка избраха Алина Ча настоял за нея.
След това стана проблем като напусна и търсиха друга. Повечето се стряскат от договора.
За новата колежка това е  шанс и няма да го изпусне.
Хафсанур играе в между мен и света по Дисни плюс с Демет Йоздемир и Буура Гюлсой.
Добре се справя Хафса и смела интимна сцена изигра с риск да я оплюят.

Мерт и Афра са сладури като чифте. Heart Eyes
Дано се задържат. Мелиса и Мустафа Коч изглеждаха толкова влюбени. Какво се случи те си знаят разделиха се.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 18:21 от femmi2

# 137
Мерт ми хареса и ми напомни на Ча в сериала, който само аз гледах. В ЧР артистката спрягана за негово гадже тогава повече ми харесва от тази Афра. Интересен е Мерт, но не като любимец. Просто го откроявам сред останалите актьори. Всъщност си харесах по подобен начин и актьора изиграл големия брат на Филиз. Сред турските актьори най-много харесвам Ча и Арас след него, Къванч и Бурак Дениз съм ги харесала в сериалите им в които играе и Хазал. Други техни сериали не съм гледала и не ми се гледат. Докато Арас много ми хареса в Ичерде и бих го гледала пак, но не в мафиотски сериал. Керем и Ханде са сладки като двойка на екрана, имат някаква химия, но пусто историята не ме грабна. Някак дори ми напомни за една лятна такава с Демет и уж истинското й гадже в онзи момент. Уж, защото никак нямаха химия като екранна двойка.

# 138
Рори, аз помислих, че Феми има предвид новите ни любимци. Общите. Но и за Ханде и Керем не е в грешка, де. Мен ме докоснаха. ❤️С цялото ми мрънкане, без значение колко често съм разхождала любимото ми конче и съм изразявала недоволство към сценарий или обидния за интелекта хумор - наскоро ме осени мисълта, че това е сериала, на който са посветени най-голяма част от коментарите ми за целия престой във форума. 😳😉

Харесвам Къванч от изброените, но предимно следя информацията за него. Отдавна в нищо не съм го гледала.

# 139
  • Варненска клюкарка
Ча много отдавна ми изглежда като средностатистически турчин. В тълпа ми е неразличим. Особено като ходеше с разни камуфлажни и с шапка, от тези с които се снимаше имаше някои които ми изглеждаха по-добре от него.... За мърлящината с козините и провлачени дрехи да не започвам.

Рори, мисля че АйЮ просто споменава датата че на този ден е 14та годишнина от първия и концерт,  или сингъл или въобще начало на кариера, не мисля че е случайно избрана дата, но по-скоро отбелязването е заради Ковид ваканцията от концертна дейност- 3 години май не е правила концерт. Ако всичко е наред, догодина вероятно пак ще направи концерт.

Не мисля че там заподозря 14-ти, просто усети че тя прикрива нещо или не иска проблеми за принцовете. Но и тоя 8ми, клюки щели да тръгнат. Какво, като я качи на своя кон все едно няма да тръгнат. Мисля че 4ти през цялото време гледаше на 8ми и близостта му с девойката, като на роднинска привързаност. Поне нейната отчиташе като такава, все пак тя беше расла в дома му. Нали нататък му казваше че вече нямат нищо общо и да не я мисли, когато онзи се направи на възмутен че принц предлагал брак на перачка. По странна ми е реакцията на Йонка, която можеше да каже на 4ти за чувствата на девойката към брат и. Тогава не се знае дали 8ми щеше да оцелее, но девойката със сигурност щеше да даде фира във войтната между двамата и така Йонка да се отърве от нея. От друга страна е странно че и 8ми късно разбра за чувствата на 4ти, въпреки че още от 4та серия трябваше да има едно на ум, когато нашия принц каза пред всички, че тя му принадлежи, после и когато поиска краля да му я даде.... Това ако не показва интерес на мъж към жена какво е тогава?

В разговора на брега в БГ превода и в руския има доста съществени разлики. В руския когато девойката му казва че не е ПекА, 4ти и казва че ще убие любовта и към другия и изобщо че и забранява да обича друг мъж. В нашия и казва че няма да му се налага да убива ПекА. Мисля че никога не би посегнал на ПекА, дори да беше казала че е той. Доста е различно от нашия нали? Има разлики и в разговора им в ареста, по-красив е на руски,  казва и че умее да вълнува сърцето му... Ще го донеса тези дни....Понякога една думичка, един съюз преобръща целия смисъл, вече съм давала други примери.
Рори, сега ще ме караш да цъкна другата озвучка. Дано поне да е от ДВД че да е с липсващите кадри, защото гласовете там са доста неприятни. Но ще е по-нататък че утре и в сряда няма да имам никакво време...

Линковете, особено ако са видеа със субтитри цъкам на компа и там не ми изскача прозорец за регистрация.

# 140
Тук, в темата имаме само две двойки общи любимци и всяка си има настрана по още някоя двойка, която е привлякла вниманието. Но обикновено все мрънкаме за нещо по сценария и ти разхождаш коня.
Хубаво е, че можем да си говорим така свободно за общи и лични любимци.
Като стана въпрос за Чачослав днес се замислих за коя негова визия от бляскавия му период се сещам на първо място и без да се замисля - лилавата ризка и кораловата ризка. После визията му в планината и в началото на ПЕ. Също така в първите серии, когато се захласваше по първокурсничката и от моя челен сблъсък. Абе много са, ама като се сетя за него и първо с лилавата ризка го виждам.

Белл, другата озвучка е с логото на телевизията. Едва ли е ДВД, но ето че кадъра при лодката е по_дълъг. Мисря да цъкна и други серии през другите гласове, но са много неприятни, защото оригиналните корейски гласове не са заглушени и се чуват едновременно двата езика и трудно отделям руските думи. Но с нормалната озвучка повечето диалози имат лек нюанс и са по-красиви от диалозите с БГ субтитри.
8и всъщност усети, че има нещо между тях. Не мисля че случайно предупреди 4и,че нищо в неговия дом не му принадлежи. Но когато на рождения ден на 10и тя хукна след 4и принц 8и погледна с подозрение, после много се впечатли и около скриването на белега и нейните панически предупреждения. Подразни се, че 4и я изведе, а той е страхлив и само обещава. Мисля че 8и разбра за чувствата на 4и преди 4и да успее да ги дефинира за себе си, но не тго считаше за заплаха, докато Сю не му каза че 4и ще бъде крал и докато той не я изведе на нощна разходка. Просто 8и беше убеден, че тя има очи само за него.
И разговора на Сю и 10и преди сватбата му с озвучката е по-хубав от субтитрите. Направи ми впечатление, че тя реагира на признанието на 4и по различен начин отколкото на признанието на 10и. Въобще през цялото време, дори и когато тя още не се е разочаровала от 8и нещо я привлича към 4и и все търчи подире му под някакъв предлог. На практика тя макар и неосъзнато привлича вниманието му. Много ми харесва начина по който е показано зараждането на тази любов. Само не ми харесва края. Това че тя умира с мисълта, че той я мрази. И той страда, но поне има купчина нейни писма с признание за обич и че й липсва. А заради глупостта на 14 и отчасти заблудата му, че може да я спечели за себе си тя не можа да си отиде с чувството че все още е неговата единствена любов. Тя умира, когато решава че той няма да дойде, а точно тогава той получава съобщението че тя го вика, но се разминават. Жестоко е и към двамата!
Що се отнася до продължението няма логика той да не помни. Тя помнеше 21в и личността си като Ха Джин. Освен това около заминаването на астронома показаха, че 4и се досеща за някои неща. Не става въпрос за прераждане, защото тогава няма да я е намерил, а евентуално ще я обикне отново. Но това ще е различна, нова любов между Ха Джин и новата самоличност. Това е просто съвременен човек със същото тяло и лице и без спомените на 4и, не е 4и.

# 141
Рори , така е. Мен не ме грабват вашите нови любимци  за това сме различни хората.
Аз ви бях сложила двойката, която в момента ми привлича вниманието и набира много фенове.
Джанер Топчу и Рабиа Сотюрк. Джанер получи първата си професионална награда. Страхотна харизма, красота и талант. Вече е с два млн. последователи.
В реала е с една от маалатЪ. Седем години е с нея. Хубавите ябълки прасетата ги ядът.  

Рори , за лилавата ризка и визия няма спор ТОП. Аз ти я показах, когато дойде в диспансера и те поздравих с Носталгичното видео.
Там е толкова непринуден и само с поглед и реакция разбираш какво изпитва към спец. колежка.
Когато го гледам настръхвам и разплаквам. Култово интервю. Като правя тема и си го слагам. В ПЕ също си е естествен и красив. Ичерде е Брутален и визия и тяло. В началото на Протектор е красваец. Сега в Шивача е с готина визия.За камуфлажа в ежедневието и аз го дялкам. С това хоби така е. Дуда се облича грозно и рядко ми харесва.
Ча на събития е стилен и ухае на парфюм.

Хазал Кая отново е на първо място в Социопол в новата седмица.
Браво на нея. Активна , интересна. Заслужава да е на първо място.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 21:16 от femmi2

# 142
  • Варненска клюкарка
За мен в роля ДжГ е по-химичен от Ча. Видяхме че това мъже, жени, водещи, гости, коне, даже и с плюшена играчка химичи човекът с всичко. А зад кадър е като в друг сериал Joy. Двамата са красиви по различен начин, но докато новия любимец сипе чар бясно, Ча вече ми е много спечен. ДжГ на 40 е с отлична кариера и изглежда като да е на 30 , Ча на 32 изглежда като на 40 и след 8г. не знам дали ще се сеща някой за него ако я кара както сега.. Светът вече живее в мрежата и връщане назад няма...

Щом не е заглушен оригиналът, значи тяхната пета серия съм гледала аз, където в корейския тук там се чуваше по някоя руска дума. И качеството на картината беше ужасно.

Рори, според мен, както Профа каза, 8ми в 4та серия просто си маркираше територията. Появи се алфа мъжки и 8ми  показа нокти, нищо повече. Мисля че девойката по това време само му беше интересна на нашия принц, заинтригува го  - как може някой да не се страхува от него и да не извръща очи, обратното, накара му се заради някакви хора които можел да прегази, настояваше да и се извини, той принца....Попадна в банята при него, видя белега му, наби малкия принц, въобще знатно се беше проявила край него и това няма как да не му направи впечатление. Освен това беше красавица....  Не бих нарекла това любов. Там нещата се избистриха след ездата - до тогава дошло и било времето за женене, ми да се женела, по време на ездата готов да не се подчини на кралска заповед, а след нараняването и повече никога не пусна девойката, само когато тя достатъчно се постара, лично я освободи от себе си, но дори и тогава не я нарани.
Според мен 8ми схвана докъде са напреднали нещата чак когато 4ти лично му каза че е изпил отровата заради Сю. До тогава не знаеше за чувствата му, защото си общуваше с девойката, тя нищо не му казваш по този въпрос и той си живееше в блажено неведение. Дори когато 4ти я изведе онази вечер, тя не даде на никого лоша дума да каже за него. Остави 8ми да си мисли че са отишли да погледат изгрева, ама къде не уточни....Имаше си тя слабост към 4ти от самото начало неясна дори за самата нея - иначе доста можеше да го насоли, но никой нищо не разбра, станалото -станало, остана си между тях двамата, думите, целувката, дългата нощна разходка, предисторията за да се стигне до тук.... Всичко си остана между тях. Няколко човека само заподзряха почти по едно и също време, когато 4ти разбра че се е влюбил - Йонка, кралицата и 13ти. Всезнаещия астроном не го включвам в сметката, за него тайни нямаше а и как да има- нали той самият сложи девойката на пътя на 4ти.

Все забравям да кажа, че в руската озвучка 10ти по време на пердаха наричаше девойката похотливка. Тя го отпочна че бил перверзник когато го хвана да наблдава преобличащата се прислужница, а той нея я наричаше похотливка и тя затова подпали така Joy

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 21:27 от Беллора

# 143
Феми, така е. Ти ме посрещна в диспансера с интервюто с лиланата ризка. Беше много мило от твоя страна, а пък той там е невероятно красив и харизматичен.

Белл, когато пред всички каза, че Сю му принадлежи Йонка му каза, че нейният 4и брат, който познава никога не би я спрял така. Попита го да не би да има чувства към девойката, а 4и се усмихна и не й отговори. Това не беше мълчаливо отрицание на въпроса й. Повече изглеждаше като мълчаливо подтвърждение. После когато преминаха през момента с покриването на белега в руския превод й казва, че когато е спрял Йонка, когато е докоснала лицето му и сега е знаел, че тя му принадлежи т. е сам определи кога е започнал да я вижда по този начин. Освен това, по-рано щогато й хвана ръката и попита как да е сигурен дали може да й се довери и тя му каза, че може да й вярва 4и казва нещо от сорта, че много пъти или че от доста време се пита това (т. е. може ли да й се довери). Освен всичко друго на брега й казва, че тя е единствения му приятел. Интереса и привличането си го имаха още от челния сблъсък. Изясняването на отношенията им се случи постепенно и с различно темпо. Дори тя се чудеше защо уж обича друг, а не може да игнорира 4и. На брега той й каза да избяга от него ако може и да хвърли украшението ако иска. Това украшение остана и за дъщеря им, а единствения опит да избяга от него беше при прането, защото знаеше, че в този момент общуването с нея може да увеличи наказанието му.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 22:19 от Рори72

# 144
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Все се каня да питам, да не би в руската озвучка, в която така сте потънали, на главната да ѝ казват Сю, че непрекъснато така я пишете? Като в уестърн се чувствам. Joy
Гад дем ит! Ма моля ви се, не се учете от братушките и от комшуто на произношения. То там така ги изговарят разни чужди думи, че понякога изобщо не може да се разбере каква е думата.

Като стигнете до 20 епизод, свирнете. Ще си го припомня и може да се включа в дискусията, ако е по сюжетните линии.

В последния хит на Псай и Шуга, който ви бях сложила, се пее "Пандемията свърши ..." Wink. И той изнесе концерт за първи път след затварянията заради ковид.

# 145
Всъщност на корейски чувам 4и да я нарича Сюя, като я-то е по смачкано някак затова я на ричам Сю. По-близко до оригиналното звучене ми е. Иначе не съм се замисляла руснаците как превеждат името й. Аз изгледах вече 20та с всички руски преводи. Но пак ще я гледам когато хронологично стигна до нея.

# 146
  • Варненска клюкарка
Самият 4ти я нарича така Сю-я. Чува се съвсем ясно. И 8ми и братовчедката, и всички които са и близки я наричат по този начин. Само когато говорят с някой друг за нея я наричат с пълното и име. Тези които не са и близки като Йонка  също я наричат с цялото и име Хе Су. В нашите субтитри принцовете се наричат с цели имена, но  в оритинал на корейски си говорят и се обръщат един към друг без фамилията Уанг - 14ти го наричат Чона, най ясно се чува когато кралицата го нарича така. Проф, прослушай серията когато кралицата изблъска 4ти когато удари шамар на брат си. 4ти често го наричат Со-я, така го нарече и краля в края на втора серия когато се изправи ранен след ритуала, 3ти го наричат Ю-я, 8ми и 10ти ги на.ичат Ук-а и Ън-а. 9ти е Уон-а...
През ум не би ми минало да използвам имената им от руски, така ги кълчат на руски че едва се разбира...

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 23:24 от Беллора

# 147
О, да. Рори, съгласна съм с теб, че 8-ми доби  ясна представа за чувствата на 4-ти преди той самият да ги е дефинирал за себе си. Просто не приемаше заплахата за реална, вярваше, че Су има очи само за него и чувствата на 4 са несподелени.
Изключително неприятно му стана на 8 когато в килията тя се поинтересува за състоянието на 4-ти след натравянето, отдръпна си даже леко ръката... Осъзнаваше онова, което те самите още не бяха проумели - че не са си безразлични един на друг 😉
Още повече, че 4-ти е готов да пожертва живота си за нея като пие отрова и заради неподчинението си към краля...
И в 10-ти век нищо човешко не им е чуждо, но първоначално това между 4 и девойчето по-скоро бих го описала с думата привличане.

Рори, наистина е много хубаво, че си обсъждаме свободно любимците - общи или лични, за баш патрона се случва да се изкажем и малко негативно, но не се приема (надявам се!) от никой като лична обида и всичко е точно.
Не се наемам да ги сравнявам Ча и ДжГ - втория вярно сам си е химия, много интересен мъж с неизчерпаема енергия, но сега впечатленията ми от него са по-пресни, та и това си казва думата. Иначе всеки от тях в определен период по различен начин, но в еднаква степен ми е оказал въздействие hahaha Любима визия на Ча в АФК пък и като цяло ми е тази на Емко 2 ¾ - към края на втори сезон. Не помня коя от нас реши, че в този му вид няма как по друг начин да го представим освен чрез смесено число 🤣 Има го с бяла тениска в 64-5 и карирана ризка в 67еп., кажете ли Емко - в този вид първо си го представям.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 23:50 от Margarita N.

# 148
  • Варненска клюкарка
Ще липсвам! Този път дядо ми наистина умира...

# 149
Ех... Така и не посмях през изминалите месеци да попитам как е, но се надявах, че има подобрение. Бъдете силни, Бел.spoko

Общи условия

Активация на акаунт