ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - проекти и колеги. АС + други романтични К-драми - тема 518

• 21 073
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Варненска клюкарка
Проф,  аз от устата на 4ти продължението го чувам по-различно от теб, но няма да споря, защото и няма как да го проверим. Испаноезичните спореха между mi amor и preciosa mia - любов моя и скъпоценна моя. Втория израз на испански така ми го преведе Гугъл, но доколкото знам означава и прекрасна моя. Но пък няма никъкъв смисъл девойката на скъпа и прекрасна да се смущава, това може да и го каже всеки, дори и жена, затова съм склонна да се съглася с повечето, които твърдят че и казва "мога ли да те наричам любима моя?" .... Но се разбира че  нито  английския, нито в руския или българския превод мое момиче, моя жена и прочие са точни в превода.... Не ги знам защо са се омотали така. Освен ако първоизточника на всички преводи не е английския, някой не е догледал нещо и от там инерцията е като развален телефон.  Както и да е, казва и нещо мило и само за нея, специално нещо което да не свързва с животинка или предмет. А зад кадър има снимка на която се хилят,  явно казаното наистина е нещо специално, представям си как са се шегували после един към друг любов/скъпа безценна или скъпоценна  моя Joy

Малко талии и дзруги неща...
Скрит текст:

Това може би е в ДВД версията

Това ми е много красиво

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 19:15 от Беллора

# 121
  • Дубай
Цитат
не казва "не саранг", а казва производна дума най-близо звучи "не сараньйанън". Което успях да го открия като 내 사랑하는, в превод от Гуги е скъпи мой или в нашия случай точно скъпа моя. Щото при тях мой, моя си е все "не".

За епизода къде Су се блъска в четвърти,  в градината ли говорите?

Сарание/Сараньо се превежда обичам те,от корейския ми сериален мисля ,че я пита

Любима ли да те наричам?Любима моя

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 19:44 от I.V

# 122
НОВО От Официалната стр. на Ланкоме Париж . Lancôme сподели видео от подготовката на поканата на посланика на марката Турция #HazalKaya в Париж за 10-годишнината на La Vie Est Belle.  

https://twitter.com/hazalkayafanss/status/1579107699199217666?cx … WhMDUjcCFj-orAAAA

Нежно Ухание . Толкова Истинска и Красива !
👑💫🤩🌸🌸💗💗

Жалко че при нас няма навсякъде Ланкоме . Може и да си поръчам и направя подарък стига да не са прекалено солени цените .  

Това е нов колаж от Фенка , която ги Обожава двамата .  Нека мечтаем и вдъхновяваме.
Знае ли човек може отново да ни зарадват на някое събитие и да ги видим с техните завладяващи красиви топли усмивки .  Така като ги гледаш си мислиш  Сродни Души ! Two Hearts

Колегите на Ча и Хазал в новото дизи от 19 Октомври Сряда .Ще  следим информативно  и мисля да го загледам.
Акън и Бенсу Сорал са готини един до друг ще фърчат флуиди  . Сандрита да му мисли Joy тоя път Хакан Баш не изпрати букет като в Ичердето .   Стилистите на Капан ми харесват Определено си разбират от работата. Тийзъра ми хареса .  Там е  Ръза Коджоолу също от Ичерде .
Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 20:03 от femmi2

# 123
Емоционална си ти баджаначке, не пестиш критики и похвали, но понякога от бързане се получават изказвания като за очите 🤪
Хареса ми видеото с Хазал за годишнината.😍

Бел, ходеща енциклопедия си и задоволи любопитството ми напълно 🙃😉
Двама различни са значи - Мехмет Динчелер и Мехмет Аслан. Първият съм го чувала покрай Ханде Ерчел, но кой да се сети...

Ив😊
"Любима моя" е с достатъчно силно значение, че да предизвика притеснението на момичето към което е насочено. 4 вместо пак да заяви, че му принадлежи, съобрази се с нейните чувства и ѝ разкри своите. Така както умее, без да увърта ненужно. Страхотен персонаж.

# 124
  • Варненска клюкарка

За епизода къде Су се блъска в четвърти,  в градината ли говорите?

Сарание/Сараньо се превежда обичам те,от корейския ми сериален мисля ,че я пита

Любима ли да те наричам?Любима моя
Ив, това е и моето мнение и на още много които намерих по въпроса. Рускините бая дискусия бяха отпочнали - имаше примери от испански, гръцки, румънски, френски и италиански и все за любов ставаше дума в казаното от 4ти.
Смятам и че грешката тръгва от английския любителски превод, който е използван най-масово за преводите  на други езици и където и да се направи сверка,  често излизат някакви безсмислени неща. Но някои които са усетили грешката са се погрижили да я оправят или пък са гледали по платформи с официален превод.

Марги, да, тук девойката се смути, а не и се случваше хич. В края на същата серия когато заваля снега, даже успя тя да смути 4ти когато видя че я гледа, обърна се към него  и му зададе въпрос "какво" а той там отмести поглед, смотолеви че му е странно че не се страхувала от него затова.... После в следващите серии цяла лекция и тегли по темата "ти си моя" - като изключим моментното и смущение когато се канеше да я целува и тя замръзна на място, когато това се размина, пет минути по-късно му се усмихваше и му ловеше погледа на площада, точно като думите му да са и влезли през едното ухо и излезли през другото.
А сцената като се блъсна по нос в 4ти ми е много сладка, той изумен че нея не я е страх, тя му размахва пръст само да го чуела още веднъж да я нарича така...-А той специално и уточни и успя да я смути Joy

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 21:20 от Беллора

# 125
Не можа покрай мен и ти да се отпуснеш емоционално баджаначке.  
В бързината така се получи. Мисълта ми е че като се усмихва и Очите му се усмихват.

# 126
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много е гадно като заключат старите теми, нищо не може да цитира човек.
Това ми е поста от преди две седмици - https://bg-mam.ma/p/1478106/45346066 и в него пише това -
Цитат
Значи ... това с навеждането в 4-та серия го чувам да я пита "моя скъпа", но не успявам да идентифицирам какво още казва. Т.е. звучи като "Моя скъпа ли да ти казвам?" макар, че не е точно да ти казвам. В израза "моя скъпа" съм убедена. Както и че няма след него обръщения като жена, съпруга, момиче.
Радвам се, че най-накрая сте дошли до аналогичен извод.

Хубава е Хазал в промото на парфюма. Purple Heart

Снощи изгледах последния епизод на Тайната градина. Някои неща ми бяха непонятни, ама така е като поглъщаш направо крайния резултат, без предисловията. Главните са сладки заедно, а свекървата си остана непреклонна към тях, въпреки че с охота си приемаше внуците. Laughing Скоро мисля да го почна от началото. Най-вече ми е любопитно показването на снимачната дейност, като част от сюжета в сериала. Иначе има нещо, което не ми харесва в начина, по който заснемат и поднасят историята. Странно ми е. Същото беше и като пробвах да гледам Гоблин. Хем ми харесва, хем с нещо не ми е таман. Виж, АС е направен по коренно различен начин. Сигурно затова така ме грабна.

# 127
  • Варненска клюкарка
Гледах едно видео от Гоблин- пресконференция, четене на сценарий, общуването на главните. Даже не съм сигурна дали не са една от двойките които са се взели официално от онова видео на Рори.... Химичат, но не ме привличат да разцъкам сериала. Не са ми и красиви ли, но не ми се догледа както когато разцъках видеа с АС. За ТГ имам впечатления най-вече от последните серии и тук там от по-предните, но не е нещо което ще повторя. Последна серия ми бешще много забавна, хубавичко се посмях, но и за мен има непонятни моменти. Финалът също е сред тях.

Проф, аз в предната тема примера с моя жена го дадох за да подчертая че смисълът не е просто тип моето момиче, което е твърде банален израз  и хората наричат така дори кучета и коне.... Също така писах че "Моя жена"  е твърде силен по смисъл, но явно падругите са търсили нещо, което да подчертае човешка принадлежност физическа и емоционална и специално отношение към някой човек.  Затова вече няколко пъти казвам че не е нито моя жена, нито мое момиче, също така съм сигурна че не е и скъпа моя - твърде банален израз и неопределящ нищо че девойката да хукне на минутата от там. Да не забравяме че те вече си имаха приказка, по предния ден макар че го бяха оставили на въображението ни, те уж закусваха на хълма, но се прибраха по тъмно, и девойката остана там с него целия ден по собствено желание, без никой да я кара, пък  4ти така беше светнал, че за малко и кавалерска същност да демонстрира около нея. Това продължително общуване предопредели и думите му на другия ден че тя му принадлежи. Девойката нито се страхуваше от него, нито изпитваше някакви притесненя, но казаното след като се сблъскаха явно успя да я смути  достатъчно, а тя е момиче от 21 век една "скъпа моя" е израз който може да чуе дори и от приятелка . Съдейки и по споровете в различни езикови групи, казал и е нещо любовно. Има и снимка зад кадър как се хилят Joy  Сред зрителите има хора много по-запознати с езика, но не са имали късмет да редят субтитри. Склонна съм да вярвам ченякои наистина  са много по-наясно. Знаем и какви неща сме чели понякога от ресдящите субтитрите.... Рускините които ровят страшно много  и навсякъде намират мнения от испански, италиански, гръцки, румънски, сръбски и още куп езици и критикуват руския превод че има неточност в конкретната сцена и че 4ти пита да я нарича ли негова любима.  В същата серия в края като заваля снега и той не я закачи на тази тема, тя даже успя да притесни него - нямаше проблем  да го гледа в очите и да се наложи той да отмести поглед. Следващия път когато на девойката и се искаше да избяга след като 4ти стана откровен беше на брега, но беше принудена да чуе всичко.

# 128
Белл, и аз още отпреди смятам че й каза моя любима или любов моя.
А пък нашите субтитри май са върху руските субтитри, а те са върху една от озвучките, а в серията, която изгледах с тази озвучка в началото благодариха на някой, че е предоставил румънски субтитри за превода. С други думи развален телефон. И не е само това мястото с променен смисъл. А когато диарозите и историяна са смислени има значение какви точно са думите. А и това рязане ва сцени... Например при озвучката когато я дръпна в лодката ги показват отстрани и как се гледат отблизо по продължително, отколкото в нашия вариант. Ами не е все едно и също веднага да отскочи или да се види че задържат погледите си и чак след това се отдръпва. Между другото в тази сцена със залитането в лодката се вижда, че Айю отдолу е с дънки, а изглежда толкова слала. Представяте ли си колко тънко би било кръстчето без дънковото уплътнение.
Белл, съгласна съм и че е много вероятно да крие връзка с цел да не се влиае на кариерите и на двамата. Все пак мъж на 40г., и то с неговата харизма и популярност е трудно за вярване. Че и живее със сестра си. Сега да погледнем една друга звезса. Жена на почти 30г. и то с нейната харизма, популярност и мега успешна музикална кариера без връзка е трудно за вярване. Че и да живее със съквартирантка при милионите които има. А колко са удобни за прикритие сестрата и съквартирантката. Странно съвпадение, че и на двамата дългогодишните връзки приключват официално (неофициално може и по-рано) през първата половина на 2017г. А бившето гадже на жената е набор на мъжа. И двамата вече 6г. са без връзка, но пък се посещават приятелски на концерти в т. ч. и зад граница и си пращат подаръци. И един детайл, който много ме впечатли. Сред снимките след концерта на Айю през септември има една на която нашия 4и е сам с онова светещото нещо, с нещо като зелена възглавничка и надпис, който обяснява че на снимката е със светещото нещо от Айю и подаръка от майка й. И се запитах защо майка й да му подарява каквото и да е било ако са само приятели и се виждат само по концерти и предавания. Майка ми познаваше всичките ми само приятели момчета, черпила ги е, някои даже ги е и хранила, но подаръци не им е правила. За пръв път подари нещо на мой приятел мъж когато заживях с него и се очакваше да й стане зет.
А и Белл, забравили, че когато са приели да участват в общ проект някъде във вселената е избухнала свръхнова. Съдба е това. Дано да я следват правилно.

Феми, на снимките след зелената пижама Хазал много ми харесва. Те от същия период ли са? Да съжаление в последните снимки на Ча я тяма оная магия от погледа и излъчването му отпреди да стигне 30г. Сано да се промени и отново да засияе, въпреки че веме е на 30+.
Все се чудя може ли да те питам някъде не попадна ли на инфо за нови проекти на Мерт със сложната фамилия. Той ми направи впечатление във Всяка твоя сълза, после н последните керии на Чурна роза и ми е рюбопитно какво се случва с кариерата му.

# 129
Рори Hug Видеото и колекцията от Перспектвие  са ги заснели преди да проличи хамилето на Хазал. На Ланкоме са в сегашен период.

За Мерт Язанджоолу има проект не запомних какъв. Много сериали много нещо на комшиите. Гаджето му Афра се снима в момента в хитовия Зимородок с висок рейт на ОГМ Пикчърс.  
Не го гледам но се коментира доста от зрителите. Сценария не е нещо особено. Афра не ми харесва, като актриса.
Иначе е хубавица.
Мерт и Афра бяха заедно събитие сега не мога да сложа снимки.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 16:20 от femmi2

# 130
  • Варненска клюкарка
И за мен харизмата на Ча отдавна я няма, освен това лежи и на стари лаври, а като не прави нищо за феновете и популярността си, за следващия си проект може да му се наложи да направи още повече отстъпки отколкото за този.....

Рори, сигурна съм че има кой да им топли краката нощем, ама за кариерите им е по-безопасно да не се разчува за половинките им. Споменах я тази сестра, защото бях ви ксазала за един мой любимец който живееше уж с родителите си, а последно беше на 44.. Като се сетя за него и направо имам дежа вю за някои неща сега..... За Айю ще е много трудно с такава кариера да има връзка. Мъжът до такава жена трябва да забрави за  егото си, така мисля. Другия вариант е някой суперзвезден като нея, но пак ще е трудно. Ако беше обратното и мъжът да е звездата в семейството щеше да е по-лесно .... Рори, аз пък друго се сещам- там където Проф преведе някакво блиц интервю и го питат Айю  или Бекхьон и той отговаря какъв Бекхьон, Айю е обект на моите романтични чувства ... (Проф, поправи ме ако греша, по това време не сварвах да разцъквам всичко, от две седмици откак бях започнвала сериала) Ходенето по концерти е едно, ама тя го урежда по свои ангажименти - не само в Хотел дел Луна, но и по предавания. Не забравям и как на награждаването  на 2 пъти се опита да я хване за ръка, това във всички култури и религии означава едно нещо... Абе определено доста добре се разбират.
Рори, възглавничката също е подарък от Айю за феновете, заедно с лайтстика и още нещо мисля че имаше. Трябваше да дадеш линк че да видим къде и какво пише за майка и, но да, ако е вярно е странно наистина.

Омазването в преводите на много езеици тръгва от едно място и подозирам аз английския любителски превод. Руските са три , два са еднакви . Нашия е ясен - от руски е, но на места също много омазан. Сега няма как с подробности но има 2 неща които напоследък ми вадеха очите. Едното е на брега, при нас мисления им диалог започва така:
БГ "Никой от двама ни няма да е в безопасност принце"
а в руския е доста по- категорично значението:
РУ "И на двама ни ще се наложи да отговаряме за това" (напускането на двореца, в неговия случай извеждане на придворна)
и нататък в руския:
4ти "макар че могат да ме изгонят за това от Сонгак, много ми се искаше да те доведа тук"
т.е. че може да му се случи заради спонтанното му решение да я изведе от двореца, а в нашия превод 4ги и казва
БГ суб "дори някой ден да напуснеш Сонгак, исках да те доведа тук" Определено има разлика в смисъла, нататък даже още повече, но не помня всичко, а и е дълго.  Другото е после когато тя го кани в стаята за да му помогне както се изрази- диалогът на мислите им започва така:
 БГ " Не става въпрос че ме е страх от теб или не те харесвам принце"
РУ " Не се боя от вас и не ви презирам ваше височество"  
А това с презрението би било напълно оправдано с оглед на насилието от предната вечер, тя не се изплаши, но смятам че сълзите и там бяха от обидата.... Но това са дребни неща които само леко променят смисъла, има и много по фрапантни разлики. Колкото преводачи, толкова и преводи както се казва, но когато се променя смисъла вече  е неприятно защото се омазва съдържанието. Примерно загрижеността на 4ти пред г-жа О след завръщането им само с 2 думи разлика на руски става по дълбока, отколкото е в нашия превод.... А още не съм разцъкала 20та на руски.... Затова много ми се иска един ден да видя нашия дублаж, предполага се че с превод от от оригинала....

Рори, не съм забелязала разлика в продължителността на сцените там където описваш, но ще разцъкам. Също не съм виждала и дънки под полата, но защо не, студено е и са се спасявали както могат.

Извинявайте за подредбата, но от работа ми е много трудно спазването на словоред и пунктоация. От 2 часа го пиша това, та си забравих половината неща които имах да казвам ..Бързам и каквото-такова....

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 16:35 от Беллора

# 131
Не бъдете категорични какви отстъпки е правил преди да сте изгледали проекта и историята. 
( ако изобщо го изгледате. ) Лошото е че ще го разточват по НФ като е три сезона. 
Шивача наистина ще е ново за него и нас.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 22:34 от femmi2

# 132
Белл, аз имах проблем да вляза в 8а серия с озвучка и цъкнах за проба в други гласове. Там е друг екип преводачи (тези от румънските)
Там ги дават в лодката леко отвисоко, като със завивката. Още не съм стигнала до разговора с придворната на озвучка, че заради нетръгването на ТВто превключвам и едвам стигнах допреди насилствената целувка. Но за мен разликата между телефон и ТВ екран е огромна и си се пробвам докато стане.
И аз се зачудих какъв ще да е подаръка и решик че може би възглавничката. Това беше малко преди да открия как става с линковете, но после се появяват други снимки и клипове. По същия начин втори път не попаднах на онази снимка с ухото. На ДжунГи ушите са големички и някак по-различни, а онова ухо много напомняше на неговите. И да, ако имат нещо пове от трафик на камиони с храна и се крият със сигурност е заради нейната кариера. Обаче жена на 30г вече вероятно мисли и за други неща от живота, освен за кариерата на кпоп звезда. Много се зачудих защо така грандиозно отбеляза 14ата си година в шоубизнеса. Не е ли някак логично да отбележи 15та годишнина? Освен ако планира други събития които ще й попречат след една год. да пее на стадиона. А може догодина да са планирали да ни изненадат със сезон 2 и да са заети със снимки. Едно е сигурно. Имат отношения, които поддържат 6г и като човек с много само приятелства с мъже вамирам техните отношения за различни, особено като отчетем и възрастта им. `

Феми, на мен чисто физически Ча вече ми изглежда като обикновен симпатичен мъж на неговата възраст. Загуби се УАУ ефекта. Но това не означава, че не е талантлив. Нямам това предвид. Но го няма блясъка на звезда. Хазал се преориентира и макар и бременна блести (без тоалетите от сватбите и отровно зелената мъжка пижама)

# 133
Рори , разбирам те и не споря за Уау ефекта. Донякъде го върна в новият проект.  
Хазал е фурия красива, активна и ухажва феновете си.

Рори , докъде стигнаха в ОС по бТВ ?
Мина ли номера с хапчето на Хандела в бара?

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 22:43 от femmi2

# 134
В петък пи хапчето, но днес пак уреждахме въпроси с онлайн обучението и пропуснах серията. Явно докато е втора смяна ще гледам частично, другото ще търся в интернет.

Белл, успях да видя началото на 10 еп. край брега на морето. Разликата в смисъла на думите на 4и е съществена. И аз искам да видя бг аудиото на БТВ, защото предполагам че е директен превод от корейски.
Усети се, че Сю каза че ще се прибере с него, защото любимият й е пред тях, но защо реши че е 14и и изобщо не допукна, че може да е 8и. Дори когато тя отрече да е обичала 14и пак не му хрумна да заподозре 8и. Явно разговора с О ще остане за утре с озвучката.
Да ви питам вие как гледахте линковете, които Крис даде. На всички ми иска регистрация, а аз нямам. И без друго "малкия" ме е абонирал за някакви видеа и вечно чистя памет и се чудя струва ли си да си правя регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт