ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - проекти и колеги. АС + други романтични К-драми - тема 518

• 21 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • Варненска клюкарка
Тези дни е толкова интересно в темата, че забравих че шях да преслушвам АФК за дублажа....

Големи са шемети тези момчета, как са оживели от толкова смях не знам Joy
Тука мисля че режисьора изръси някаква простотия в микрофона и не могат да си съберат устите и да започнат снимки, а нашият човек на 2:01 се прекръства 3 път, нали е вярващ католик, явно по този начин се опитва да се успокои, а от телевизията, нали видеото сие тяхно, пускат надпис  Good Bless You Crazy

Скрит текст:

Рори, ето това видео щях да ти нося и все не ми оставаше време да го потърся в ЛСтата ми, снощи го открих, но от телефона нямаше как да го метна. Тука насилната целувка е една идея малко по-различна от тази в серията - попадат право уста в уста. Има я и сцената с цялата прегръдка в 16-та серия, явно тези неща са ги пуснали при тях.
По отношение на закуската, мисля че просто са ги оставили в някакъв момент да се нахранят, в друго видео в кадър докато хапват, около тях има човек от екипа. А и им подхвърлят шеги, не репетират, макар че екиппа остава зад камерата. Май терена към въпросния момент не става много за снимки, снегът се топи, от дърветата капе вода, влагата е голяма, а наоколо из гората е кално, тя с тази дълга рокля ще стане саде коприна.... Имали са някакви планове, помъкнали са и храна, екип и техника, но видяхме само няколко кадъра с по 3 изречения....

От как Проф преведе че много харесвал прегръдката край чаршафите, колкото пъти ми мине пред очите и обръщам специално внимание и да ви кажа на репетициите даже ми е още по-нежна - тя го гледа и се смее, той я хваща, намества я и я прегръща- красота Heart
Много обичам от репетициите и момента с отравянето, тука го няма целия момент от  въпроса му "къде ми  34-та страница" докато рови по сценария Joy  И понеже все блея по неговите ръце, тука съм пропуснала такава нежност - тя му хваща ръката, а неговото посягане назад и докосването на  нейната е в отговор на това.

Намерих и някакво видео в което 3ти се закача мило с АйЮ, а видимо още не беше момента с допирни точки в сериала. Шегува се с нея, щипва я по бузките и така, но понеже и него го видях снощи и с тези йероглифи за заглавие, пак ще ми трябва време отнново да попадна на него....

Проф, все се каня да те питам.... Това където новите ни химици са на някаква сцена, ЛДжГ е с наметало, Айю с черна пола и бяла блузка (стоп кадъра на това видео) Изиграват сцената от 11 серия под дъжда, но какво е всъщност това, някаква театрална постановкка ли? На сцена са виждам. Май съм назад с материала от теб с около два месеца и докато наваксам кое какво е....

# 16
Белл, при нас има изрязани сцени от 16 до 20 епизод. Нали по едно време попаднах на сайт със сериите с англ. субки. На този сайт намерих от 11 до 20 серия. До 15 и да има нещо изрязано при нас ще е съвсем малко и несъществено и не го усетих при тази ужасна картина. В този сайт не намерих от 1 до 10. Исках и тях да прегледам за липсващи кадри. Наплимер тази яка прегръдка в 16 епизод е много липсваща за мен. Но все пак не знаем по лейдито как са ги давали. Надявам се по нова година пак да го пуснат. По БТВ е минал юли 21 и ноември или декември 21.По лейди през юли 22. Пада се по нова година да мине пак по лейдите. Шегувам се, ама кой знае...
Много ми харесват и огледалните сцени с 8и и 4и на няколко места. Тази при прането също една от тях и ми е
много любима.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 12:49 от Рори72

# 17
Този път да изпреваря Профи, ако има още нещо да ме допълни🤪😉
Бел, там където пресъздават сцената под дъжда от 11 епизод е от концерт на АйЮ в Тайпе през 2017г., където нашия човек е специален гост.
И по други техни участия съм я виждала...

И на мен Рори много ми харесват огледалните сцени. В 12 еп. тя пита 8-ми дали му е липсвала, докато 4 сам ѝ го каза 💜
В онзи момент са и думите ѝ, че не може да живее, но не може и да умре...
А кралят все пак знаел за астролога, че е от друго време, а Хе Су била като него 😳 Снощи си припомнях 12еп. и ми направи впечатление.

# 18
Има и сцени в които той повтаря нейни думи и съко много ми харесват. Страхотни похвати са използвали Напр. като узурпира терасата на астронома с каква наслада защото вече и мислеше за нея каза, че в двореца не може да вижда звездите които греят специално над Корьо. В друга сцена каза на 14и,че колкото е по-нагоре в йерархията толкова по-големи отговорности има.
Много ми се иска не само да видя оригиналните серии преди рязането на сцени, но и да чуя/прочета професионален превод директно от корейски. Има много нюанси в преводите като някои от тях променят или допълват или поясняват смисъла на казаното в диалозите. Давам пример с 3 различни превода на думите на 4и към 14,когато разбира, че отглежда дъщеря му.
В БГ и един от руските варианти му казва, че би искал от време на време да посещава двореща по подразбиране с общата им дъщеря. В единия руски и англиския от сайта с гадната картина (съгласно гугъл преводача) след като го освобождава от изгнанието казва веднага да се отправи в двореца. А в трети руски превод казва неко по средата - наказанието ти свърши, но искам да те видя в двореца. Белл е споменала някои моменти, но има и други. В някои случаи се променя изцяло счисъла на казаното, в други се допълва или пояснява. Явно с Белл сме по-дребнави в това отношение и държим на детайлите. Затова ако ми кажете къде могат да се гледат сериите в оригиналния им за Корея и азиатските страни вариант, въпреки че няма да има превод ще ги изгледам с кеф (Много харесвам гласонете на актьорите, а също и езика и) и ако има изрязани сцени ще ги открия.
Леле колко по-богато е възприемането на ТВ екран и с качество 720, но гадния интернет проваля удоволствието. Една серия я гледам на части с часове
Скрит текст:
Казах на ММ да вземе усилвател за интернета. Не знам ще се съгласи ли. Не иска да разбере, че не може да правим опити с местоположението на рутепа и антенките, защото училището на детето изцяло зависи от наличието на интернет и ако в стаята където е има почти нормален интернет то не бих рискувала по никакъв повод да го радбутаме

# 19
Има си явно някои доста съществени разлики при различните преводи и на вас са ви направили впечатление. Там където при завръщането си 4-ти ѝ казва, че работата като перачка повече ѝ отива вече и на мен ми се набива на очи, преди макар и нелогично не се замислих дали е вярно...

Фенско творчество 🙂

# 20
  • Варненска клюкарка
Аз съм по детайлете, много държа на тях,  никога не съм го крила. Рори, целувката за която споменах и се мяркат към 2 секунди от нея в горното видео е от края на 9та, началото на 10та, но точно тоя миг го няма в сериите - проверих. Та явно има рязано и от други серии.
Аз навсякъде срещам серии с лого CBS, единствено руската озвучка е без лого, няма и  йероглифи като субтитри. Превода на озвучката прилича на английски примери, което може да означава и че са ползвали английския превод, а може и да не са... Нашия със сигурност е от руските субтитри, но е поомазан, на места с напълно объркан смисъл...
Това за отговорността,  девойката го клъвна още на втория им челен сблъсък, когато го догони да и с се извини, пък той в 4та серия го каза на 14ти, явно много се беше впечатлил  hahaha То така се започва де - първо се впечатляваш  hahaha
Марги, благодаря за видеото, сега ми се изясни. Направи ми  впечатление мащаба на концерта и преди 5 г.и това което видяхме преди 2 седмици, може и само този да е бил така, но все пак... И розов микрофон😂

# 21

Ново от Перспективе Green Heart

И Още картички за РД
Като истинска русалка съвременна във водата Blue Heart

От нерездалната аркадашка и колежка Селин Шекерджи

Марги , не видях че си намерила шапка и ти пратих .
Нищо все пак ги запази като потрябват . 

Красавец .Пу ! Харизматик .  Heart Eyes

CupidBroken Heart

Съблазън ! Sleeping

# 22
Видях Феми, но не са с размерите на шапки... Така ги виждам аз нещата, мисля в този вид да ги оставя и да се върна вече към темите които ни вълнуват 🤪 Което не съм успяла да го добавя, не се чувствай пренебрегната, но не мога да му намеря място. Ще стане наблъскано.

# 23
Ехаааа , нашата е на върха на световно ниво.Hands Clap Знам, че е важна тая класация и там гледат артистите .  Няколко седмици Хазал беше на 4 място .  Доста са разглеждали партито от Париж.
#HazalKaya е на върха на #IMDb Starmetre тази седмица.
@ХазалКая110
https://twitter.com/socipol/status/1576825716259241984?cxt=HHwWgICqpc6ogeIrAAAA

От Ланкоме - Париж
Все така успешно да си сътрудничат . Личи си стил , качество.
Хазал блестящо рекламира козметиката им. Hands Nail Care

нежно женствена топла усмивка

Ухание на нежност и парфюм.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 16:25 от femmi2

# 24
Да, imdb е авторитетна класация 👍
Хазал тази седмица се е класирала на 2558-мо място сред повече от 11 милиона имена по целия свят и заема първо място сред турските актьори. След нея са Джан Яман и Ханде Ерчел.

# 25
  • Варненска клюкарка
Да, така беше и като излезе ПП Класацията е динамична и се променя всяка седмица и става въпрос не в световен мащаб, а сред турските актьори. То не е и точно класация, а резултатите за търсенето на името и, а после от  IMDb обобщават.

Още една известна актриса не иска да свързват името и с Келебека.
Цитат
Бенну Йылдырымлар объявила о своем отказе от номинации на премию "Золотая бабочка", так как выбор победителя по ее мнению является несправедливым

# 26
Като погледнах Обобщението Чаатай е на 14  - то място в IMD.
По принцип дърпат като имат изяви ,проекти излъчени.   

За Келебека младите колеги си траят засега.
Или са на различно мнение или не им се занимава с това.
По възрастните отказват номинациите заради нечестен избор.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 14:23 от femmi2

# 27
  • Варненска клюкарка
Марги снощи с  голямо удоволствие преслушах песните и изчетох текстовете. Дори и да не са редактирани, думите и въобще целия им смисъл е великолепен.  Една песен май ми се губи, но не помня и в първата тема като прописахме за АС дали я имаше. Нямам идея за заглавието и, но озвучава първия челен сблъсък в края на първа серия,  когато се срещнаха очите им. В първа серия в този момент озвучавансето е разлино от озвучаването на първия челен сблъсък в началото на  втора серия.

Снощи случайно пак попаднах на видеото за което ви бях споменала преди няколко дни, сложих го в скрития текст, но за съжаление няма субтитри на никакъв друг език или поне аз не намерих. Сипе чар, с нормална прическа, много е красив, но водещата не се трае, цвили като  някакъв кон. Все пак я изтърпях половин час и видях че освен да дъвчат шантавите му визии и прически и други роли, говорихаа десетина минути и за работата му в АС споменаха и козметиката с българско розово масло.

Скрит текст:

Със същата такава прическа ви бях споменала и за видео с бяло кимоно и черен колан, срещу противник облечен по същия начин, с който се поклащаха в такт, на ляво  и дясно а накрая нашия с една ръка го събопри. Не знам състезание или представяне някакво, но очевидно спортно събитие за някой от бойните му спортове беше. Единственото друго което помръдна у него, докато събаряше противника си, беше че бретона му литна във въздуха.... Много беше добър в това, което правеше. Горното видео снощи отново го намерих случайно, надявам се и това с противника да ми попадне пак, че и в двете няма ни една  дума на английски и хабер си нямам как да го открия....Първия път ми се появи когато търсех ЛДжГ спорт, ама сега не ми излиза....

# 28
Аз често попадам на това видео, но още в началото водещата ме отказва и никога не съм му давала шанс. Сега заради това, че Белл я е изтърпяла ще пробвам пак.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 13:23 от Рори72

# 29
Бел, благодаря за видеото. 🌺 Ще си го изгледам после с бг субки. Видях, че има.
А онази песен за която пишеш не съм я пускала с превод, но може да го направя 🙃

Общи условия

Активация на акаунт