ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - проекти и колеги. АС + други романтични К-драми - тема 518

• 21 036
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Профче, отидох там където тя беше обяснила, но има една дузина езици, но не и български, затова попитах. На клипа с песента от челния сблъсък от 1 еп. Белл е намерила руски суб., а като потърся автоматичните излизат само корейски. Затова питам какво евентуално допълнително трябва да направя. Все още съм на телефон само.

# 46
Слагам този превод, който ми звучи най-добре и тук-там доукрасен от мен 😆

Намерих песента, но нямам представа къде да търся българския превод, руския е само частичен....

Твоята усмивка, дори аромата ти,
винаги съм чакал, броейки на пръсти,
независимо къде съм си само ти...

За какво съм мечтал, на какво съм се надявал, знаеш ли? (Ти не знаеш)
Само те пожелах.
Искам да ти призная, че те чаках.

Когато крещя, че те обичам всеки ден.
Когато извиквам името ти всеки ден,
спомням си моментите, в които стоеше пред мен.

Ден след ден, не мога да заспя при мисли за теб.
Ден след ден си само ти.
Чуваш ли звука на треперещото ми сърце?
Обичам те, обичам те, обичам те!

Като мине време
ако сме заедно, ако си до мен...
само мисълта за това ме кара да плача.

За какво съм мечтал, на какво съм се надявал, знаеш ли? (Ти не знаеш)
Само те пожелах.
Искам да ти призная, че те чаках.

Всеки път когато крещя, че те обичам,
всеки път когато извикам името ти,
всеки път си спомням моментите, в които стоеше пред мен.

Не мога да го избегна, не мога да спра.
Съдбата, която дойде при мен
дори всичко да се промени,
ще те гледам вечно, ще те защитавам.

Обичам те  - думите, които сърцето ми ти казва.
Благодаря - думите, които очите ми ти казват (очите ти казват).
Винаги ще стоя тук (стоя тук).
Помни (помни) Помни (помни)
Помни (ще помня).

Ден след ден, не мога да заспя при мисли за теб.
Ден след ден си само ти
Чуваш ли звука на треперещото ми сърце?

# 47
https://youtu.be/TNdJ9x_S1bg
Текста на тази песен сякаш е писан за тях.

# 48
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Така и така сме на вълна песни, да изсипя малко инфо, тъкмо съм го разучила.
Скрит текст:
Някъде, като срещнете в субтитри на клипове или в други текстове, да пишат нещо за МАМА, да знаете, че не става въпрос за ничия майка Mr. Green
Всъщност това са азиатските музикални награди MAMA (от Mnet Asian Music Awards), т.е азиатският еквивалент на MTV наградите. Наградите MAMA са голяма церемония по връчване на музикални награди, представяна всяка година от развлекателната компания CJ E&M. Проведени за първи път в Южна Корея, по-голямата част от наградите са спечелени от K-pop изпълнители, въпреки че има и други азиатски изпълнители, които печелят в различни категории награди, като например за най-добър азиатски изпълнител и други професионални награди.
Началото им е през 1999-та в Сеул, като с годините са се разширили и като музикален и като географски обхват. По настоящем шоуто се излъчва на живо в тринадесет страни в Азия. В Южна Корея се излъчва в Mnet и в каналите на CJ E&M. През годините се провежда в различни държави. Шоуто се излъчва и онлайн чрез Mnet K-POP, официалния YouTube канал на KCON за останалата част от света, както и на KCON.
На 23 август 2022 г. CJ E&M обяви, че занапред събитието ще бъде ребрандирано просто като „MAMA Awards“.
Наградните категории са Големи награди и Конкурсни награди. Четирите големи награди,  известни като "десанг"(daesang) са изпълнител на годината, албум на годината, песен на годината и световна икона на годината. Конкурсните награди обхващат над 10 категории, сред които най-добър мъж изпълнител, най-добра жена изпълнител, най-добра мъжка група, най-добра женска група, най-добър нов изпълнител и т.н.
Изключително престижно и голямо признание е да си награждаван многократно. Всъщност тази статистика ме провокира да ви опъна този чаршаф.Stuck Out Tongue Winking Eye
Абсолютни шампиони в това отношение са момчетата от BTS. След всичко тяхно, което изгледах и изслушах смятам, че напълно си го заслужават.
Те водят класацията по брой получени десанг награди с цели 17, в периода 2016-2021.
Втори след тях по брой десанг награди - с 6, в периода 2013-2017 са момчетата от групата на нашия 10-ти - Ехо.
Другите надолу в класацията не са ни важни, затова не ги давам.
Не по-малко любопитна за нас е и класацията по брой получени конкурсни награди.
Тук първото място, с по 11 награди в различните категории, е поделено между мега звездите BTS (в периода 2015-2021) и ... нашата АйЮ (в периода 2011-2021). Ако някой още не е разбрал, тя Е мега звезда! Затова може да напълни сеулския олимпийски стадион, както само мъже и мъжки групи са го правили досега. По-надолу в тази класация, петото място с по 4 награди в различните конкурсни категории се дели от петима, като двама са нашият 10-ти - Бекхьон самостоятелно (за периода 2016-2021) и групата му Ехо отделно (за периода 2012-2016). Част от конкурсните награди е и тази за най-добър ОСТ. За 2019-та печели песента “Remember Me” от сериала на на нашата АйЮ “Hotel Del Luna“. Впрочем за 2019-та намерих обширна статия на чист български и ви давам линка за да придобиете по-широка представа за какво иде реч.
http://trueastasia.com/2019/12/05/%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4 … D0%B4%D0%B8-mama/
Бекхьон е абсолютният триумфиращ мъжки изпълнител в последните години на „MAMA Awards“. Той печели категорията през 2019 с песента "UN Village" , през 2020 с песента "Candy", а през 2021 с песента "Bambi". Тази последната съм ви я пускала тук с вграден клип. Много ми харесват и песента, и клипа.
АйЮ печели категорията най-добър женски изпълнител 5 пъти. През 2012 с песента "You and I", през 2014 с "Friday", през 2017 с "Palette", през 2020 с "Blueming" и през 2021 със "Celebrity".
Още 3 награди АйЮ получава в категорията най-добро вокално изпълнение. През 2011 с "Good Day", през 2020 с "Blueming" и през 2021 със "Celebrity". С тези две песни е получила по две награди.
Както по-рано днес споменах АйЮ има обща песен с Шуга от BTS. През 2020 с песента "Eight" двамата печелят наградата за най-добро сътрудничество. Година по-късно, през 2021, АйЮ печели същата награда за песента си "Nakka" с дуета AKMU.
11-та ѝ награда е през 2014 в несъществуващата вече в момента категория най-популярен вокалист.
Не мога да не отбележа, и че е номинирана за десанг наградата артист на годината 5 пъти. Три пъти са я изпреварили BTS, един път Ехо и един път Girls' Generation. Само цели групи могат да я победят, сам изпълнител не е достатъчен.
Специално за Белл ще отбележа, че през 2011 с наградата за най-добър ОСТ е отличена песента "That Woman" от сериала Тайната градина. За награда на ОСТ-а на Хотел дел Луна писах по-нагоре.
В наградите за най-добро видео от 2017 насам доминират без всякаква конкуренция BTS. Напълно заслужено според мен.
АйЮ, Шуга и наградената "Eight".

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 01:53 от profi_1

# 49
  • Варненска клюкарка
Крис той тези неща от по 2 серии ли нарича сериали? Нали имал 3 преди АС. Според мен толкова кратки роли и то от младини не биха оказали влияние чак такова от което той се е притеснявал че в Сърцата му е четвърта роля. По-скоро прилича на филми от по 2 части. Но да, всеки започва от някъде, хубавичко се посмяха, че и аз без да разбирам и дума Joy
Явно ще трябва да се боря с английските субтитри.
Дано отново да попадна и на другото видео което исках да ви покажа - там няма шоу, много е сериозин, съвсем различен е от това което се вижда по интервюта, концерти и т.н.  И много силен физически.

Проф, беше ми интересно да прочета. Аз по отношение на музиката май трайно се пренасям в Азия, намерих рая на баладите, такива каквито отдавна не се правят на запад .  Дошло ми е до гуша от виене в стил R&B.  А аз в обясненията си за Градината, още не съм стигнала до музиката, но там има страхотна балада, дует на мъж и жена Heart Обикновено върви за фон на ГГ, много е хубава.

Виж го ти нашия 10-ти.💜

И по този повод от известно време ми се въртят на мен някакви неща, примерно защо има толкова критики към АйЮ в ролята  и в АС. За мен изобщо не става въпрос за липса на мимика, нейната си е супер. Но по отношение на музикалната и кариера, тя е супер звезда. Хрумва ми един не много удачен пример, ама аз ако в някоя роля гледам Лили Иванова (казах ви че примера ми не е никак удачен, просто да покажа мащаба на популярност на име  в нашата страна) няма да мога да се филмирам с образа който тя изгражда в някой сериал, без значение колко добра актриса е, за мен тя ще си остане Лили Иванова, певицата.  На корейците ако им вкарат момчетата от  BTS в някой сериал, те няма да ги приемат в сериалните им образи, просто защото са супер популярни от музикалната сцена.  Та и АйЮ а в АС са още няколко  много известни лица от поп културата  - 10ти, девойката в ролята на неговата съпруга също е звезда от музикалната сцена.... Ние по-на запад ги приемаме и ни харесват в ролите си, защото почти нищо не знаем за тях и другата им кариера, не сме ги слушали години да ни пеят....Така си мисля-че причината е това, не знам как върви сериала и на НФ....

БТС пълнят стадиони на запад от години, явно си има защо, вече съм разказвала случая с момиче от класа на сина ми, което беше пощуряло по тях и майка и и уйдисваше на акъла да я води по концертите им в чужбина. Възпитание с тояга и морков, това беше моркова, но детето хвана правлния път, сега  е колежка на сина ми в университета и доколкото ми е казвал, още им е фенка, макар и не като на 15-16 г...

Рори и това е прекрасно, много красив текст -  
Скрит текст:
Жестокая любовы на Филип Киркоров.

Има и една на която са наредили техни кадри - Ты моя, с  текст баш като от устата на 4ти Joy Точно сега обаче не мога да разцъкам да видя коя беше от тези които съм запазила, по късно ще видя....

Много им отива и ритъма на тази, много ми харесва.

Слушам красива музика на всякакви езици, само балкански ритми не понасям, ненавиждам къдрави орнаментики и протяжни пияндурски гласове, направо се потрисам и изобщо не мога да стигна до текстовете им. Тези дни попаднах и на сръбски фенски видеа на АС и с кадри на ЛДжГ, но не можах да ги изгледам заради озвучаването, още първите звуци ми остъргаха мозъчната кора Scream

Събирам си красиви неща на ЛС и така са ми много лесно достъпри........

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 13:13 от Беллора

# 50
Крис той тези неща от по 2 серии ли нарича сериали? Нали имал 3 преди АС. Според мен толкова кратки роли и то от младини не биха оказали влияние чак такова от което той се е притеснявал че в Сърцата му е четвърта роля. По-скоро прилича на филми от по 2 части. Но да, всеки започва от някъде, хубавичко се посмяха, че и аз без да разбирам и дума Joy
    Белязано сърце му е 18 или 19 проект, преди него само три са исторически "Gunman in Joseon", :Tale of A-rang", "Iljimae" за това говореха, че този ще му е 4ти, и не знае какво толкова ще може да изиграе. В това интервю :
https://youtu.be/jDrAJYsDIsE
    Аз заради това предпочитам ако си набележа актьор да гледам от началото. Дори и в първите мини-сериалчета, където ролите му не са главни, но не са и по 7секунди се вижда удоволствието с което го прави. А някой ако е погледнал първите му стъпки в балета Joy да се обади да се похилим заедно Joy  С тази му визия , не знам защо се сещам за покемони.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 13:34 от Krissttinna

# 51
За мен Айю е перфектна в ролята си не по-малко от ДжунГи в не неговата. Освен това тя е мега звезда сега. Преди 6г. е била звезда, но не толкова. Необяснима е за мен тази негативна реакция към изпълнението й. Съвършенна е и с мимиките, и с интонациите, жестовете и движенията си. Какво повече може да се иска. Ако нейната игра не беше на нивото на ДжунГи светът нямаше да полудее по тази двойка и тяхната история.
И за разлика от вас не отписвам възможността да направят втори сезон или пък пълнометражен филм за срещата им в 21 век. Макар че са можели да заснемат още 15 мин. към 20 еп. и зрителите да получат своя щастлив финал. Е, аз го виждам маалко по-различен от носна кърпичка подадена от мъж със същата външност, който обаче не помни тази любов. Не се връзва с провокациите на астронома и към двамата и върналите се спомени и чувства на Ха Джин. Мисля си, че по един или друг начин ще има продължение и то не по-късно от 2023г. Някакво мое усещане е.

# 52
Единственото клипче с балет, на което съм попадала, беше от репетиции към някакво телевизионно реалити. И клипчето основно е фокусирано върху друг от участващите мъже, явно звезда по онова време. А нашият само се мярка на заден фон за стотни от секундата. Във всеки случай подскокът с пирует му се удаваше по-добре отколкото на останалите. Крисс, ако дадеш линк към това, което имаш предвид, може да се похилим заедно.

Белл, АйЮ паралелно със звездната си певческа кариера развива и филмова такава. Още от 2011 участва в сериали, като преди АС е играла в 4. Сещам се за поне две други супер успешни певици, които са се реализирали и като супер успешни актриси - Шер и Лейди Гага. Едва ли им е бил на корейците проблемът да я възприемат като актриса, тя вече е била такава. А и както сама припомняш, в продукцията участват още куп отлични и награждавани певци. Бекхьон дори получи награда за ролята си на 10-ти. Според мен АйЮ има по-западно излъчване и експресивност пред камерата, което може би не е разбираемо от корейската публика. Т.е. очакванията са, че ще мимикира като корейка, например като Йонка, а вместо това са получили не така елементарното, а далеч по-дълбоко и многопластово присъствие на АйЮ. Образът, който играе е сложен за възприемане. Спомни си, че и на Рори синът лесно разбра и хареса Йонка.
Не съм се задълбавала да проследявам следващият ѝ сериал Хотел Дел Луна, но съм останала с впечатлението, че е много добре възприет от корейската публика, включително и самата АйЮ в главната роля. Значи не е заради нея недолюбването на АС.

И да си призная честно, с кеф бих гледала сериал с участие на някое от момчетата от BTS Crazy. Много са артистични, смятам че на някои от тях би им се получило страхотно.

# 53
  • Варненска клюкарка
Ясно, значи АС е четвърти исторически. Тая четворка много съдбовна нещо- 4ти исторически, 4ти принц, 4ти крал...
Ама много продуктивен бе!

Снощи в късния сериал по Лейди бъдещи снахя и свекърва се напиха като казаци. Определено имат някакви обичаи, почти ритуали в пиенето на твърд алкохол - кажат по 2 думи и обръщат  шотовете, накрая сина се чудеше коя по напред да подбере към къщи😂
Този син е певецът, звезда и братовчед на главния момък... За пръв път хвана момичето и се разходи с него за ръка - феновете го разкостиха, не го ли било срам, не ги уважавал. Наричаха го Оппа... А когато главната го нарече така (той е братовчед на нейния пич, който е главния) нейния я скастри яко и я изгледа накриво да не наричала така братовчед му, той бил нейния Оппа и само него можела да нарича така. И там има съдбовна любов и фентъзи елемент, но са мноого далеч от нашата нова тиха лудост. Накратко главния живее втори живот благодарение на бащата на момичето, който загива докато го спасява. С момичето щом завалеше дъжд и някак си сменяха телата... Но имам много изпуснато и нямам представа как се влюбиха. Последно главния беше 2 дни в частична амнезия, но така си спомни, така нахлу в главата му всичко изведнъж, лицето му, очите му, беше толкова истински шокиран, че ме разплака снощи. Дано тази вечер да успея да изгледам последна серия...

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 14:14 от Беллора

# 54
След 31 минута, заради тази му визия се сещам за покемоните.
https://www1.dramacool.cr/flying-boys-episode-1.html
На предишната страница съм сложила линкове към  2серийните му първи проекти от далееечната 2004година.
    Бел, не се влюбиха. Младежът и се лепна според необясними за него причини, и само цъфваше където е тя ,като през цялото време и обясняваше, че всъщност не е за него. Нещо като любовното обяснение в "Гордост и предрасъдъци" .  Аз го довърших , в к-драма го има.

# 55
Колегите вече ме гледат озадачено. Joy Joy Joy

# 56
Без да разбера и дума от това, което си говорят се скъсах от смях. след 31 мин. Останалото ми е скучно, нали не разбирам за какво става дума, но Крис, око има още балет нататък дай координати. С тази прическа ми прилича на лъвче от анимационен филм. Покемоните бяха някаква анимация, нали? Чувала съм за тях, но нямам визуален спомен. Била съм голяма за да ме ивтересуват лично, но е било преди да имам дете за да съм била принудена да ги разпознавам.

# 57
  • Варненска клюкарка
На предишната страница съм сложила линкове към  2серийните му първи проекти от далееечната 2004година.
    Бел, не се влюбиха. Младежът и се лепна според необясними за него причини, и само цъфваше където е тя ,като през цялото време и обясняваше, че всъщност не е за него. Нещо като любовното обяснение в "Гордост и предрасъдъци" .  Аз го довърших , в к-драма го има.

Аз втора седмица съм сама в стаята, още не мога да спра да се хиля на това което цъкнах Joy но не ми остана време да се изкажа отработа... Какъв е срамотен и беличък и като цар лъв в главата Joy

Крис, това ясно, каззваше и че е грозна, черна и късокрака, според мен сам себе си успокояваше че не е влюбеин и че няма как да се влюби в такава като нея, щот той нали си пада п о 90-60-90 и да са под 30.... Баш любов си беше . какъв беше тоя огън от него? И оная целувка докато танцуваха на коледното парти, отиде към минута....  И саможертвата, готовността да загуби всичко за което е работил,нали майка му го изряза нещо... И живота си даде за нея, добре че се размина и всеки си се върна в собственото тяло. Дано не ми се доспи, че искам да го догледам с дублаж.

Проф, те Гагата я разсипаха от критики, нищо че филма се хареса много. И Уитнш Хюстън навремето я разсипаха, нищо че филма и саундрака бяха хит. Марая Кери я размазаха от критики също, даже нямам спомен в какво игра.... Дженифър Лопез редовно я плюят за актьорските и превъплъщения.... Както и да е, за мен АйЮ е великолепна, така си пасват че друга не си представям на нейно място. нито пък на негово. Гледам 13ти и 14ти- хубави момчета, ама хич не ги виждам до Айю ако трябваше да са в ролята на 4ти.

Аз бях питала за балет или някакви класически танци в предната тема или по-предната беше. Мернах в два видеоклипа с негова песен с една балерина, но мисля че е от някой от концертите му, защото, наоколо се виждат неща, които съм виждала докато пее една от баладите си на един концерт. Балерината беше цялата в черно и брокат, даже с черен чоропогащник- преметна я от бедро на бедро, завъртя я и я наведе назад. Повдигна я беше усмихпнат с тъмен костюм и к-поп прическа.

Рори
 Ты моя
Скрит текст:

# 58
Белл, така е. Да бъдем честни. Това, което ни побърка са Айю и Джунги заедно и поотделно с великолепни, съвършенни превъплъщения в ролите си. Сценарий, музика, диалози, история, блестящи актьори в останалите роли щяха да ни впечатлят веднъж, да изпишем няколко страници и да продължим с друг сериал, ако Хе Су и/или Уанг Со бяха изиграни от други актьори. За месец и половина пишем трета тема и още ни държи, заради тези двамата. Аз лично смятам че и те, колкото и добри роли да изиграят в бъдеще имат само още един шанс да постигнат същия УАУ ефект като актьори - да изиграят продължението на любовната приказка на Су и Со.
Не съм сигурна и че версията за нехаресването на сериала и Айю в Корея изразява мнението на публиката. Мисля, че това е становище на критици, професионалисти - техния СЕМ, който е следвал някакви разписани критерии без да се отчете интереса на зрителите. Дори 5-6г. по-късно не само ние на запад, но и там все още се говори за сериала и двойката. Това е достатъчно по въпроса дали се харесва на зрителите. В нета е пълно с видея с актьорите, историята на Корьо, клипове от сета, клипове с оригиналната музика, клипове с друга музика, клипове с фенско продължение пуснати преди часове, дни, седмици, месеци, години от хора от всякакви народности в т. ч. и корейци, защото си вървят с корейските йероглифи.
И като стана въпрос за клипове с друга музика руските песни са подбрани много майсторски, така че текста напълно да пасва и на кадрите в клипа и на красивата приказка за любовта и на болката на героите от раздялата и смъртта.
Някой друг е имал проблем с актьорските качества на Айю, не зрителите и феновете.
Белл, аз снощи веднъж попаднала на клипове с руски песни видях много и с изключение на една (заради кряскащата изпълнителка или мелодия не разбрах какъв точно ми беше проблема с нея) и музиката, и текстовете бяха изключително красиви и подходящи.
Донеси да го видим нашия 4и като истински танцьор с балерината.
В линка от Крис е безумно смешно това, което прави, но то си е по сценарий де.
Крис, а те всъщност отидоха на балет за да впечатлят едно момиче, нали? Но не разбрах кой от двамата сваляше момичето и балетното приключение привлече ли вниманието й. При мен това видео няма нито субт., нито автомат. превод.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 18:38 от Рори72

# 59
  • Варненска клюкарка
Рори, аз само питах Проф  в началото на предната тема. В две видеа с негови песни просто се мяркат по 2 секунди от този танц.  Нмам представа къде да я търся тази изява.

Аз също мисля че до голяма степен е работа на критиците, още повече че сериалът приключва с 11% рейтинг, повишава го с 2-3 последните 2 серии, т.е. има интерес и той се повишава. Затова е странно решението да не бъде продължен. Не знам, от това което съм чела, знам че има критици обслужващи нечии интереси... По това време върви и друг исторически сериал, чудя се кой ли е, казват че бил по-успешен.
А по концерти народа пощурява щом изпълнителят запее песента от първия ч„елен сблъсък и тръгнат кадри от сериала  на някоя видео стена....Heart

Общи условия

Активация на акаунт