ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - проекти и колеги. АС + други романтични К-драми - тема 518

• 21 444
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Варненска клюкарка
Рори, във всички култури и религии хващането по определен начин ръка в ръка означава едно и също и няма нищо общо с хващане под ръка. Мисля че на ДжГ му се искаше да я хване по определен начин, затова и не случайно камерата зуумна ставащото зад вратата на колата, а и феновете с голям кеф разнасят този кадър 😜
Иначе по едно време след като няколко дами на Оскарите паднаха оплетени в дългите си рокли и плетящи краци на високи токове, или просто заслепени от прожекторите, ги придружаваше мъж когото хващаха под ръка за да ги изведе на, или свали от сцената. Подаване на ръка на дамата да се опре на нея, също е израз на галантност. Но после феминистки изцепки сложиха край на това и преди 2 г. ако не бъркам пак падна някоя... Под ръка си е норма.
На представянето на сериала Айю я има под ръка и с 8ми и с ДжГ.
Няма ли поне субтитри на английски това видео? Аз бих искала пък да знам на едни снимки от сета на 11та серия какво я тика да пие толкова настойчиво. С една ръка я беше подхванал през гърба/кръста, а с другата и тикаше шишенцето - много настойчиво и много лично някак. И я гледаше в устата да не изпусне и капка.

Изобщо не мога да пия. ММ още ме разправя как като гаджета навремето му се наложи да ме носи до колата заспала от нищо и никакъв коктейл със  100 гр. пенливо вино и някакъв ликьор...  За 250м. нито такси, нито да ме пусне да си почине...Явно и аз имам накаква такава ензимна недостатност, от алкохол се омагьосвам за норматив. Повтарям се, май преди години бях разказвала случката...

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 18:49 от Беллора

# 241
В един от големите Туитър профили Обсъждат Емир и Фера
Какво да правят  няма ново трябва да върви комуникацията и поддържат любимеца.

Рори , ти какво мислиш съгласна ли си с коментарите ? Да ти кажа честно За мен Емир беше този, който се бори повече и прощаваше. Обичаше я повече и от себе си дори.
На нея не и беше лесно не намери сили да се Опълчи и махне от това семейство. Имаше много възможности да му каже истината. На думи е лесно  след като го опозна разбра, че няма да я остави дори да не е богата. Разбирам я класите не са хубаво нещо ....  Това със заминаването за три години ме вади от Обувките и това недоразумение. Такъв е сценария . Ако не беше заминала нямаше да има разтърстващата сцена в парка и любомито Емир сега аз те питам  С мен ли си ?  Колко сълзи пролях и още ми е емоционално като я гледам.  

Една от най-силните черти на характера на #EmirSarrafoğlu беше, че дори да го нараняваше, той НЕ можеше да излъже. Винаги беше честен с думите, чувствата и действията си. Тази сцена е друг пример за това. 🥺

https://twitter.com/OnlyCagatayU/status/1581658273639694337?cxt= … WgoDQxbz0lvMrAAAA

Коментари и Отговори

Цитат
Фериха беше толкова грешна, че сключи сделка като "ти прости лъжите ми, аз ще простя онази вечер"! Ако мислите, че го е казал от гняв, тогава не трябва да го повдигате тук. Тя се опита да обърне нещата и да направи себе си правилната, а Емир виновен! Тя не се интересуваше от чувствата на Емир

Цитат
Не беше само Фериха, а цялото й семейство. Това, което ме подразни най-много, беше как се смятат толкова високо за себе си, когато всъщност не правят нищо друго, освен да лъжат, мамят, крадат, използват и малтретират хората... всичко това за пари. Emir Sarrafoğlu беше единственият честен човек в това шоу.

Цитат
В отговор на
@team_ulusoy
Нито веднъж не пое отговорност за лъжите си и не се извини на Емир. Тя винаги хвърляше вината върху него и за съжаление той рядко отстояваше себе си... тази сцена е един от тези редки случаи и затова я обичам.

Цитат
Добре казано. Не само Емир беше положителен герой, той беше светец, защото търпеше Фериха и семейството й и продължаваше да й прощава. Начинът, по който го виждам - това беше нейната ревност към Джансу, тя искаше всичко, което Джансу имаше (и искаше).. това беше игра за нея.

Цитат
Сигурно сме гледали различни предавания. Емир никога не е изневерявал на Фериха (тя беше тази, която замина с друг мъж за 3 години). Когато спеше с други момичета, те бяха скъсани. Освен това изминаха 3 години от нейната смърт, преди той да срещне Гюнеш.

когато вижда списанието и бой Unamused
това Емир, като го види и ще му гръмнат бушоните.

ДеФОм и тях си ги Обичам:heart: Ардуча в това историческо не мойш го позна. Искам го като в Кирилк Ашка

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:50 от femmi2

# 242
Белл, видеото няма субт. на англ., но го гледах от ютуб на ТВ. Ако попадна на него от телефона може пък да е вариант със субтитри и ще го донеса. Казвам го само веднъж, но на тези награди 8и също беше сладък. Е, и на играта с чуковете, признавам. Не знам за какво го наградиха, но беше много смутен.
Белл, с ММ не сме се държали за ръка дори 5г. като гаджета. На мен ми е тъпо големи хора да се държат за ръка Хващала съм го под ръка или той мен през раменете. Сигурно в мен има нещо странно, но едва ли съм единствена, затова ми е трудно да си правя изводи, но определено имаше нещо там с ръцете и е някак сладко и леко детинско. Тя изглежда по-голяма, той по-малък и визуално са на една възраст в новогодишната нощ на наградите.

Феми, изобщо не разбирам тези коментари на какво стъпват и откъде дойде това, че Гюнеш се появила 3г. след смъртта на Фера, като аз го видях като 3м.Не съм на това мнение със сигурност, но нека стигнем до тези моменти и ще коментираме ситуацията. Засега, до тук разбирам постъпките й, макар че са един вид обида за родителите й и е тъжно.

# 243
Рори , грешка в превода няма как да е 3 год.
Не биваше да се случва това с Гюнеш и продължението.
Безсмислено е. Колкото и добър да си не зависи само от това. Отделен сериал можеше да има успех. 
Обида е за семейството й.  Но и те си имат трески за дялане. На Мехмет му позволяваха и прощаваха, щото е мъж.

Аз останах разочаровона от раздялата на Алп и колежката Айча Туран.
Стана разправия преди старта на сериала на Алп Навруз. Той не е от тези които ще остават да пишат глупости.
Това е живота. Не е лесно в техните среди.
Някой връзки не мойш ги разбра в реала ,други се разделят. Имаше любов беше видимо.

Лабумски не си губи времето. Сега се говори че е с Фарах Зейнеп.
Какво му се лепят нито е красавец...

# 244
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
===
Профче, днес руския сайт пак е забил и иска да разпознавам коне за да докажа че съм човек, но пак не ме признава за такъв и не пуска. Може и при теб нещо такова да е.
Рори, нищо не  разбрах. Не съм се оплаквала от сайтове. За какво говориш? newsm78

13-минутен клип, не откривам, но пазя това - https://www.youtube.com/watch?v=Y6zJCRqtad8
Ако имате предвид нещо друго, значи не съм разбрала.

И още нещо, не са наричали АС неуспешен, а не толкова успешен, колкото са очаквали. А и това не е оценката на феновете, а на уж професионалисти, дето не знаем кой точно им плаща. Белл, правилно беше обърнала внимание, че по същото време върви и друг исторически сериал.

Белл, радвам се, че отново си активна. Hug

# 245
Линкът към руския сайт аз поне не мога да го отворя.

Във връзка с цитираното.

Същото видео, но при мен беше 13 мин. Липсват 2те награди на ДжГ. И ми се струва, че въпросите на водещите бяха повече, защото ми се струва, че двамата на сцената продължи повече отколкото тук. Но може и само да ми се струва. Едната награда на ДжГ беше някаква по-обща май, а другата свързана със сериала. Поне така ги разбрах.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:40 от Рори72

# 246
  • Варненска клюкарка
Рори, наред си си. И на мен ми е тъпо това с ръцете, но факт, че така се приема в обществото. Факт че тя видимо му се измъкна там, а феновете много се радват на тези кадри 💜
Аз също не се чувствам комфортно за ръка с ММ, ако примерно е хлъзгаво го хващам под ръка.
Това че награждаването е в новогодишната нощ го чувам за пръв път. Сигурна ли си? Може би просто да е излъчено тогава или качено в този ден на ЮТ?

# 247
Разбрах. Аз говорех за линка в поста на Крисс, за разкодирането, който при мен в работата служебно го филтрират и не стига до компа. У дома нямам проблем и го отварям.

По-важното е, че ви нося поемата на Уанг Уей (701-761) - "Отстъпление от планината Чонтан" (или Чонгнан, май е по-правилно).
В това стихотворение Уанг Уей говори за живота си, когато се е оттеглил от светските дела, живеейки в планината и спокойствието, което намира. Южната планина е друго име за планината Zhongnan, което буквално означава Последната южна планина. Петият и шестият стих често се цитират в Китай.
Бих добавила и в нашия филм. Превеждах от английски превод, правен от преводач, затова не звучи точно както в АС, но то май в сериала е обърнато в повелителна форма към друго лице. В английския превод не е така, авторът говори за себе си, макар според Гуги в оригиналното стихотворение да е в повелителна форма.
Моля ви, не издребнявайте!!!

В средата на живота ми
Харесвах Будисткия път;

сега животът ми закъснява и съм си у дома,
покрай Южната планина.

Желаейки този
прекрасен, самотен живот,

превъзходен на декори - житейски дела
сега изчезнали от съзнанието.

Ходейки до
ръба на водата,

Седя и гледам
как облаците се издигат и появяват.

Случайно попадам
на възрастен горски човек;

говорим и се смеем,
безспир - защото имаме време.

Слагам в спойлер и оригинала, който е на китайски.
Скрит текст:
終南別業

中歲
頗好道

晚家
南山陲

興來
美獨往

勝事
空自知

行到
水窮處

坐看
雲起時

偶然
值林叟

談笑
無還期

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 22:05 от profi_1

# 248
Белл, пише си, че е 31.12.16г. и в началото и в края. Във видеото на финала се вижда, че отброяват и после все едно е вече нова година, но като се замисля може да е заснето по-рано и излъчено на 31.12. Не знам. Просто датата в комбинация с новогодишния финал ме накараха да помисля, че тогава се е провело събитието.

Профче, благодаря много за превода на поемата. И като сме на нея да попитам нещо. Прекопирайки поемата многократно Сю усвои почерка на 4и. Но защо в 18 еп. го накара да я препише мнократно.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 12:12 от Рори72

# 249
1.За да усвоиш нечий почерк трябва да имаш много образци, от които да гледаш.
2.Влюбените понякога правят неразбираеми неща. Важното е, че ги правят заедно.
3.Това си беше "тяхната" поема. Свързваща ги частица. Код.

# 250
Много благодаря за поемата, Проф. И аз като Рори я издирвах, но безуспешно. Ако си попадала и на тази от 8-ми, също няма да я върнем 🙃

Днешната порция 💜 12еп.
Скрит текст:

С намигване към Рори /във всички епизоди го има, но просто така, днес се сетих/

# 251
И още нещо липсва в 9 мин. клип на награждаването. Наградата на Айю като страдащ герой след което показаха че й предлагат масажиращо кресло. Дано да не са я карали на сцената да сяда в него, че видимо беше много притеснена и нейния 4и принц я подкрепяше навсякъде, но за тази награда трябваше да излезе сама.
Клиповете от сета на голям екран все едно ги виждам за пръв път и забелязвам детайли, които преди не видях. Освен нежното докосване когато репетират сцената с повръщащия кръв 4и на всички моменти на които не снимат я докосва много нежно, сякаш е от крехко стъкло. Дори като й прибра кичурче непослушна коса зад ухото докато чакаха да заснемат раздялата в началото на 12 еп. така нежно го направи, че направо й завидях. Човекът ДжГ ли е такъв, мъжът в него ли, но се набива на очи тази нежност и не мога да си спомня американски или европейски актьор да ме е впечатлявал така. Между клиповете тръгна един, в чието заглавие има луна и може би беше от конкурентния сериал по другата ТВ. Музиката беше нежна като музиката в нашия сериал, девойката нежна като нашия, даже и химия имаше, не колкото при нашите, но повече отколкото при много други екранни двойки. И що за тъп маркетинг на СБС е било да пуснат сериала седмица след този в същите дни и май същите часове, като дори и заглавията са сходни. Другият сериал е бил с 2 серии напред. Че аз още на финала на 1 еп. бях зарибена и ако гледах в реално време по ТВ за нищо на света нямаше да проявя любопитство към друг сериал по същото време. Така че в тази невъзможна ситуация направо си им е добър рейтинга.

# 252
  • Варненска клюкарка
Рори изобщо не съм забелязала, но може би защото съм гледала съкратената фенска версия, където акцента е на нашите хора и емоционалните им и физически реакции. Може би да е запис излъчен в новогодишната нощ.
Предната седмица се прибирах късно от майка ми и поглеждах за десетина минути Принц на покрива.Чух някои интересни неща. Като например че по име се наричат само наборите - има си дума за по-малък и за по-голям на години. Обръщението към по голямо момиче е "нуна"... Тук ще обърна внимание на втория челен сблъсък, където и при най голямо въображение не чувам девойката да извиква Мьонг И нито Мюн Хи както го произнасят на руски името на братовчедката, а подвикна нещо като  "нунье" и в озвучката го превеждат като сестро, вероятно означава нещо като кака..
Косите за принцовете и въобще за мъжете са много важни, от раждането си не са подстригвани, символ на сила, мъжественост, такива неща... В 21в с дълги коси ги гледаха странно, не ги пускаха тук-там... В корпорацията им казаха че не може така и ще трябва да се подстрижат. Реакцията беше "как така ще си режем косите - по добре да си отрежем главите, ако се върнем без коси в Чосон ще ни убият с камъни". Имаше и доста комични моменти как главния и антуража му свикват със съвременните благинки- шампуан, косата ставала блестяща и мека, пийване на кафе лате, приготвено на улицата, в чаша със сламка, изпиха едно след друго няколко, изядоха кутия с бучки захар... Принца купи някакви бонбони, носещи името на любимата му и ги смучеше с кеф, но на антуража си забраняваше да ги смучат😂 Запознанството на ГГ + антуража звучеше така - аз съм роден в годината на коня, аз съм роден в годината на дракона... аз съм принца- това ти стига😂
Писмеността им е толкова сложна, че както се оказа, дори имената си могат да грешат. Главната търсеше нещо, не го намираше и принца я попита с кое кнджи изписва "Ха" от името си. Вероятно канджи е някаква чафка, кръгче или кръстче от йероглифа. Тя го написа с дигиталната писалка на телефона му и се разбра че "Ха"по начина по който го изписва тя означава багаж/товар, а правилното канджи в името и означава Лотос...
Принца е дошъл в 21в за да намери преродената си принцеса, която преди 300 години една сутрин завари удавена... ГГ не ме грабват а разказа ми е от съвсем спорадични и кратки наблюдения. Заради горната история  мисля че АС няма как да го продължат във втори сезон, вече има нещо подобно, макар и в различен жанр. Заснетите и непоказани кадри говорят, че 4ти се е преродил в младия мъж с кърпичката.  Философията на прераждането е че душата си остава същата и рано или късно тэрсещи се души се намират. Щяха да го измислят, сигурна съм, ама късмет...

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 13:18 от Беллора

# 253
Аз не мисля, че Принца на покрива ще попречи на втори сезон, ако решат да го направят. Самият сериал АС е нова версия на китайският, който в Корея се е радвал на голям успех и точно за това го правят, но по свой начин. А в едно интервю на ДжГ което се появи преди 2 дни в ютуб на моите устройства с руски субт. той заявява, че се е върнал в СБС и основно говори за Илджиме (не се смейте, не мога да запомня името, но ме разбирате) и Мунловерс. Казва колко много хората искат 2 сезон и казва нещо, което би могло да означава, че и двата споменати сериала може да заживеят втори живот или нещо такова и чак на финал става ясно, че това видео следва да се разглежда като покана да се гледа втори сезон на сериала Другия ми живот (пак само нахвърлям името, че не го помня). Сложих линк към видеото когато попаднах на него. Виж ти как ще го разбереш, но на мен прозвуча така сякаш самия ДжГ смята 2 сезон за възможен.
Има една особеност. Душата, съзнанието се преражда, но забравя предишните животи. Но пък има случаи на проблясване на спомени. т. нар. де жа вю. А Сю и астронома просто се местят с текущата си инкарнация в тяло на друго място във времето и от там липсата на функция забравяне. Има страшно много възможности за втори сезон. Най-различни и все благодатни. Сценарият не би трябвало да е проблем.

# 254
  • Варненска клюкарка
Пиша набързо от тел, простете ми грешсите...
Рори, Айю е заета в НФ и това как би се вписало в сезон 2 по SВS, дано не измислят да ни радват с друга актриса.
Безумно решение на телевизията майка да пусне сериала по едно и също време с другия. Какво ако бяха изчакали 2 месеца, това не е голямо забавяне. А последните 2 серии сериозно е вдигнал рейтинга, представям си без дублирането как можеше да е..
Аз вече няколко пъти пиша за тази нежнжст зад кадър, която е повече отколкото в сцените.  Репетицията край чаршафите, прегръдката е по нежна отколкото в сериала, тя го гледа в очите, усмихва се. Общуването покрай сцената с повръщането на кръв- там той не си намира 34та стр. от сценария, тя му я търси, той казва нещо докато скрива лице със сценария, смеят се, докосват се нежно и  повече отколкото в сцената.  В сет на пета серия където тя се скрива зад него когато идва кралицата, зад кадър я гали по главата... Гледах други негови сетове, но не видях нежно общуване с колежки. И на две снимки от сета се вижда повече близост отколкото в сериала, наскоро бях ги сложила. Едната обща на актьорския състав, до Айю е братовчедката, значи е ранна снимка до към пета серия седят двамата в долния ляв ъгъл, почти се е посадила в него и една от сета на нощната езда -облегнала се е на него, а в сцената в серията докато яздят на връщане от брега го играе  изправена напред и смутена а 4ти я поглежда и се хили❤ Зад кадър тече нещо като друг сериал не по малко интересен от АС❤
Има много философии за преражданията и все много интересни. Казват че душите на влюбените от предишен живот,  рано или късно се разпознават в новия. Твърди се и че душите се прераждат на гроздове, т.е. пак същите хора които  някога са били по един или друг начин близо едни до други...

Общи условия

Активация на акаунт