Банята - тема 42

• 43 127
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Много ти благодаря! Hug

# 106
Ние днес почнахме с плочките, надявам се да ги довършим. Ама е голямо гъзене 🙄
Вчера си довърших ватата и картона... Може би утре вечер ще фугирам (ако мога да клекна 😁)

# 107
Когато имате шкаф със чекмеджета,слага ли се сифон  или не?

# 108
Е как без сифон в банята? Нещо не разбрах...

# 109
Когато имате шкаф със чекмеджета,слага ли се сифон  или не?
Горното чекмедже е зарязано на П около сифона или се прави по-плитко. Аз по поръчка така го бях направила, но много точно беше изпълнено ВиК-ато.

# 110
Здравейте,някой да има плот от масив в банята?Направих тази невероятна глупост,но плота със шкафа бяха правени по поръчка,може би той не е бил обработен по никакъв начин,защото при омасляване с Осмо няма никаква разлика😡Попива си водата в него и става на петна.При масата ни нямаме никакъв проблем,тя е купена от магазин   този тук леко блести като лакиран е,а нашия стои мат.Каква обработка ще ми препоръчате тк в момента не ползваме мивлата в банята заради плота 😐

# 111
В дома на родителите ми има кухненски плот от масив върху остров. Лакиран е с гаден, отровен двукомпонентен лак за паркет, струва ми се полиуретанов(отровен е докато не се втвърди, после е инертен). Вече двадесет години върху него се леят води, кафета, вино, разни изтекли сокове при рязане на зеленчуци за готвене и т.н. Пазят го от горещо, но не и от мокро. Не е мръднал. Усещането на пипане е гладкост, има блясък. Вярно, че няма мивка отгоре, да му мокри постоянно. Но ми се струва, че на омаслена основа не би могло да стане. Не помогнах много, но това покритие върху дърво съм виждала да издържа на вода.

# 112
  • София
Някаква твърда вакса ще трябва, може би даже за външни условия. Ако не искате лак, дали гланц или мат зависи дали после е лъснато или не. В смисъл чисто естетическо решение за ваксата.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 13:10 от Angel_Dust

# 113
Ние сме с плот масив в едната баня, мокрим го стабилно (две малки деца, колко да пазят) и не са оставали досега петна по него.

# 114
Да,но с какво сте го обработвали?Според мен проблема е,че плота не е купен от магазин,а от мебелист,който въпреки,че го е омаслил,обработката явно не е така професионална и съответно затова плоскостта му не е така влагоустоучива и без петна както другите ни мебели от масив.

# 115
Ние с нищо, поръчах го от някакъв човек във ФБ, който се за имава с дървени плотове за бани, маси и тн. Обаче той с какво го е обработвал, нямам представа.

# 116
  • София
Има и  голямо значение какво е самото дърво.

# 117
Пробвайте с импрегнатор за дърво

# 118
  • Германия
Майсторът вчера започна с банята, харесва ми как се получава

Плочките много ги мислих, много се чудих какви да бъдат, но съм доволна, харесват ми. Плочките за пода още ги чакам…

# 119
TeoM83, дано не ти секна ентусиазма, но плочните на стените започват да се редят от втория ред до горе, или до където ще се редят.
След това се реди подът и чак тогава, върху него трябва да падне първият ред, ако се налага, плочките на долния ред се режат.

Общи условия

Активация на акаунт