Банята - тема 42

• 43 133
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте отново!
В размисъл съм относно душ кабината. Майсторът предлага да я направи без бордове, само със сифон. Аз със се насочила към прагчета ( каквито правят FAT, а може би и други). При вас как е? До сега съм ползвала такива душ кабини само в хотел и винаги става мокра банята. Иначе е красиво.

# 136
има вариант и да се "вкопае" зоната, да е малко по ниска от останалата част на банята, но не мога да намеря подходяща снимка. моите го предлагаха като възможност...

# 137
Ние решихме да е без душ кабина. Банята е малка, 4 кв, да се мокри... Ще я мопвам и толкоз. Да бърша пък стъкла и плоскости допълнително, нещо не е моето.
Вече си имаме фуги 😊 пресни-пресни

# 138
Ние сложихме плот от дъб в пералното помещение и отгоре умивалници. Не се лее чак вода,  случва се да се намокри, но не остават петна. Омаслен е, не лакиран и стои матово. Само дето мивките станаха доста високо, но много исках да са тип купи, а не вкопани в плота, макар че ММ ме предупреди за височината. Обаче много ми хареса как стана и вече им свикнах 😂  

# 139
Здравейте отново!
В размисъл съм относно душ кабината. Майсторът предлага да я направи без бордове, само със сифон. Аз със се насочила към прагчета ( каквито правят FAT, а може би и други). При вас как е? До сега съм ползвала такива душ кабини само в хотел и винаги става мокра банята. Иначе е красиво.
Под на две нива. Така водата не прелива, а Вие не прескачате прагове. Поддръжката е елементарна. По-ниското ниво на душовата зона се прави още със замазката.
Ето няколко снимки, но не знам дали ще се види като се зумне.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 11:53 от drago_2008

# 140
Драго, имаш ли завършената баня от 2рата снимка? Нашите шарки са същите, да видя нещо цялостно 😊

# 141
А точно това имах предвид и аз горе, но нямах подходящи снимки за онагледяване:-)

# 142
Драго, имаш ли завършената баня от 2рата снимка? Нашите шарки са същите, да видя нещо цялостно 😊
По-завършена от това нямам. Утре ще изтрия

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 11:54 от drago_2008

# 143
Благодаря, разумно и изглежда добре.

# 144
  • Германия
Тази баня с толкова различни плочки ми идва малко разхвърляна честно казано. Плочките по отделно не са лоши, но 4 различни вида… 🤷🏻♀

# 145
  • София
...
Купихме си душ за 1200лв от Герака и се счупи на 3 месец и въпреки,че имат 7г гаранция това покривало само дефект на питата,която след като е вградена не знам как мислят,че бих я свалила.
...

Герака ги научих от тук и се завлякох до там лятото.
На самия склад, там, където се взима стоката, след като вече е платена, имаше една супер странна табела в стил 90те: да си гледал какво купуваш, щото няма да ти върнем парите, ако после нещо се обърка. Не помня точно текста, но определено ме отказаха да съм им клиент.

# 146
  • София
Аз пък харесвам всякакви бани и бели и шарени и всякакви, и с 1вид,и 10вида плочки стига сама по себе си да ми е цялостно симпатична и най-важното винаги собственика да си я харесва и да му е готино да си я ползват, в крайна сметка ничие др мнение няма значение...
Нашата мижава 2,5кв баня ще е с 4вида плочки, бяло и синьо... Оооо ужас 🤣🤣🤣 обаче знам, че мен лично ще си ми е удоволствие да я ползвам.

# 147
Обичам цветни бани. И обзавеждане въобще. Не ме е страх от ярките цветове. Харесаха ми предложените бани тук, на duhi_puhi и drago_2008, със здраве да си ги позват.
Angel_Dust, ще чакаме да покажеш.

# 148
Ние почти сме решили да правим тип мрамор, от този със съвсем леко изразените шарки. За акцент ще има или фаянс светло дърво, или нещо сиво. С годините установих, че за всичко това са "моите" цветове - бяло, черно, кафяво, сиво... Харесвах тази комбинация още преди да стане модерна и друго не ми хваща окото. За мен си е класика, която винаги изглежда актуално. Освен това помещението е малко, 4 квадрата, без прозорец и искам нещо светло.

Сегашната ни баня е цветна и ме уморява. Добре че от средата нагоре е почти бяло, та някак я понасям.

П.П. Ако някога решим да продаваме апартамента или да го даваме под наем, една базова баня също е плюс.

# 149
От къде да си купя качествени закачалки с вакум...до сега всички които взехме падат и една малка кърпа не се задържа,а не ми се иска да дупчим....иначе др. аксесоари са на Капитан и са супер !

Общи условия

Активация на акаунт