Банята - тема 42

• 43 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
От къде да си купя качествени закачалки с вакум...до сега всички които взехме падат и една малка кърпа не се задържа,а не ми се иска да дупчим....иначе др. аксесоари са на Капитан и са супер !

Всички падат по някое време и колко ще е времето зависи от плочките. Гладки и непорести задържат по-дълго, но не безкрайно. Но някъде бях гледала вакуумно залепване с индикатор - ако вакуумът е добър той е зелен, ако отслабне става червен и човек закрепя отново преди да е паднало. Но май беше за дръжки за баня, по-отговорна функция.

# 151
Здравейте отново!
В размисъл съм относно душ кабината. Майсторът предлага да я направи без бордове, само със сифон. Аз със се насочила към прагчета ( каквито правят FAT, а може би и други). При вас как е? До сега съм ползвала такива душ кабини само в хотел и винаги става мокра банята. Иначе е красиво.
Под на две нива. Така водата не прелива, а Вие не прескачате прагове. Поддръжката е елементарна. По-ниското ниво на душовата зона се прави още със замазката.
Ето няколко снимки, но не знам дали ще се види като се зумне.
Много съжалявам, че не видях двете нива... И аз си мисля така да правя, но се притеснявам да не се вдигне много прагът на банята към коридора.

# 152
Може и да се вдигне, зависи колко е дебела замазката и как идва каналът.
Ето

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 06:38 от drago_2008

# 153
По повод на тази снимка-снижаването на нивото рязко (отрязано) ли се прави или полегато?

# 154
Кой както предпочита. Аз не харесвам резките прагчета, защото човек се спъва в тях. Други не харесват полегати преходи.

# 155
"Стъпалото" е или 1 или 1.2 см. Толкова обира лайстната, с която се закапачва по-високата плочка челно.

# 156

Ето малко от процесите при нас. Доста прилично се получава.
Ще показвам после и с обзавеждането 😁

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 13:24 от duhi_puhi

# 157
Еми не мога да редактирам повече .. сори за поредните постове. След 2 дни голямо дупене, общо-взето сме готови

# 158
  • Русе
Здравейте, дами
Моля за помощ. Харесах си плочки на Кай Груп за банята, серия Флора (ако има значение). Откривам само мнения отпреди повече от 10 години, които са много противоречиви, но все пак повечето са отрицателни.
Имате ли по-пресни впечатления за тях? Качествени ли са или да гледам други фирми? Кои?
Уточнявам, че плочките ги харесах, заради цветовете само. Simple Smile

# 159
Здравейте,  искам да  сложа две висящи лампи над шкафа в банята. Някой знае ли по какъв критерий да търся? Като напиша водоустойчива лампа или лампа за баня никъде не откривам пендел...

# 160
Здравейте, имам два въпроса:
1. Някой има ли шкаф за баня с мивка от влагоустойчив МДФ? Харесала съм такъв за малка баня, в която душът се ползва рядко и не се предполага директно мокрене, но все пак някакво напръскване или влага може да има от време на време. А и мивката върху шкафа може да пръска - тя ще се ползва редовно. Това проблем ли би било за такъв шкаф? Някой с опит?

2. Може ли да препоръчате от къде да се вземе/ поръча стъклена преграда за душ, с една плъзгаща се част, без да ти отрежат главата от кръста? Отворът е малък, нямам точен размер в момента, но е към 1 м.

Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 13:44 от Alia1

# 161
1. Някой има ли шакф за баня с мивка от влагоустойчив МДФ? Харесала съм такъв за малка баня, в която душът се ползва рядко и не се предполага директно мокрене, но все пак някакво напръскване или влага може да има от време на време. А и мивката върху шкафа може да пръска - тя ще се ползва редовно. Това проблем ли би било за такъв шкаф? Някой с опит?
Благодаря предварително.
Вкъщи в банята сме с шкаф от МДФ и мивка върху него. Директно от душа вода не пръска, че има параван, който отделя, но за сметка на това - пара колкото щеш, особено зимните месеци, когато прозорецът е затворен по време на къпане.
От ползването на мивката редовно се мокри (не обилно, но има капки) върху самия шкаф.
Вече е на 5 години, но поражения няма никакви. Не му треперя, нормално е отношението ми към него.
Може би, обаче, има значение, че е малко по-висок клас мебели. Villeroy & Boch е.

# 162
Вкъщи имаме МДФ шкаф, мокри се от 20 години, не е мръднал. Никаква идея каква марка е.
За вилата взехме пластмасов, ама е по-евтин затова.

# 163

2. Може ли да препоръчате от къде да се вземе/ поръча стъклена преграда за душ, с една плъзгаща се част, без да ти отрежат главата от кръста? Отворът е малък, нямам точен размер в момента, но е към 1 м.

Благодаря предварително.
Вижте готовите в Баухаус ако пасват като размер. Поне не са на Интеркерамик техните. Стъклата за сметка на цената са по 5 мм, но изглеждат добре.

# 164
Интеркерамик е зле, така ли, не че съм виждала техни, но да го имам предвид? Гледам някакви по над 1000 лв. в интернет и не ми става ясно за какво е тази цена...стъкла като стъкла (закалени все), механизми - хубаво, ама чак пък толкова. О, сега погледнах и в Баухаус, там е над 1100. Уау, такива ли са цените на тези прегради?... Update - има и по-евтини. Явно ще ходя на място да гледам. Много голяма разлика в цената има в моделите... Благодаря.

Иначе шкафът, който съм харесала, е на Roca, наддявам се да са им добри. Но в колкотo и магазина да попитах, веднага ми предлагат PVC по поръчка, независимо, че продават този модел на Roca.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 13:54 от Alia1

Общи условия

Активация на акаунт