Банята - тема 42

• 43 111
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Успех Нана
🤗🤗🤗

# 541
  • София
Много благодаря! Изкърти я за отрицателно време. Само подът остана. А аз пренесох сто сака до квартирата. Това е някакъв кошмар да ремонтираш баня.

# 542
Здравейте,
От къде мога да купя пвц мебели за баня, на що-годе прилични цени? Имате ли препоръки?

# 543
Аз специално търся R10 или antislip за пода. Не просто матови.
Къде го пише това? Откакто прочетох тук, все го търся тоя R  и никъде не намирам да го пише. Снимала съм на моите кашона от всички страни, изчетох всичко от до, такъв R няма.

# 544
  • София
Здравейте,
От къде мога да купя пвц мебели за баня, на що-годе прилични цени? Имате ли препоръки?
Подобно на това https://vicard.bg/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-vicard-basic/%D … %80%D0%B8%D0%B760 имаме дванадесета година, мокри се непрекъснато и изобщо не се е променило ПВЦ-то. Но и тогава си бяха доста скъпи, около 450 лв по спомен.

# 545
Здравейте,
И аз имам един въпрос...
Вярно ли е, че след като е готова банята, още 1, 2 дни не трябва да се ползва за къпене. Защото майсторът на нас нищо не ни каза.

# 546
Да, заради фугина.

# 547
Аз специално търся R10 или antislip за пода. Не просто матови.
Къде го пише това? Откакто прочетох тук, все го търся тоя R  и никъде не намирам да го пише. Снимала съм на моите кашона от всички страни, изчетох всичко от до, такъв R няма.

Няма, защото най-вероятно не са R10 или antislip. R9 са повечето плочки за под (гранитогрес). На мен лично (за мен) това ми е малко. Банята ми е малка, мокри се цялата, влизам и излизам с мокри чехли и т.н.

Ето тук в каталога на стр. 6 горе в дясно е показано, че повърхност Nat.(ural) е R10, има и antislip R11, но те са грапави и са за външна употреба (около басейни, примерно).
https://www.ceramicasantagostino.it/media/products/collection/ca … NCRETE_CG2022.pdf

# 548
Здравейте,
Аз си дебна хипермаркетите на промо, зависи какво ти трябва де. Преди НГ от Практикер взехме за банята

# 549
Започвам да обмислям ремонт на баня и в главата ми нахлуват какви ли не важни въпроси.
Имате ли опит със сифони за баня Magdrain? Банята ми е много миризлива и идеята за този клапан ми харесва, но се тревожа дали няма да има проблеми с поддръжката. Банята е в апартамент до морето и няма как да не носим пясък през лятото. Каналите в блока ни са малко странни. Тръбите на каналите на баните имат наклони и изглеждат нормално (виждат се, понеже минават под плочата), но през няколко седмици дебитът на каналите намалява и трябва да използвам една помпичка :/ Предполагам, че някъде не се изтича с лекота, натрупват се нечистотии и това също е една от причините за лошите миризми. Надявам се с ремонта на банята да реша този проблем, освен, разбира се, че смятам да префасонирам всичко.

# 550
  • София
Почвам да се оглеждам за плочки за втората баня, ужас, мисля, че цените са поне по 2от миналото лято... 🙈😝🤦‍♀️

# 551
Angel_Dust, цените са ужас и работата е, че увеличението в голямата си част няма нищо общо с фабриките.

За сравнение за рамонт в Италия какво съм снимала преди няколко месеца. После вкараха енергийния данък и вдигнаха цените с около 7-8% от 16,90 евро на 17,90 евро плочките да речем.
Ето там какво избрахме
Италиански плочки 1 качество
Скрит текст:

МДФ боя врати

Италианска керамика

И винаги има нещо за тези пари на промоция за 6,90 ев/кв.м.

После лъжат тук, че от фабриките много вдигнали цените...

# 552
  • София
В някой от сайтовете го пишеше това за енергийната криза и цените на италиански и испански плочки... Пусто му аз все испански заглеждам🙈 ще видим какво ще излезе.
Поне санитарията, душове, смесители си имам купени от миналата година.
Някак от 18евро до 80-90лв кв... Има малко разлика... дге... Без извинения.
Обмидлям вариант да ди ползвам остатъците от малката+малко докупуване от тях(те са си на старата цена)+само да сменя акцентите и пода. 🤷‍♀️

# 553

Обмидлям вариант да ди ползвам остатъците от малката+малко докупуване от тях(те са си на старата цена)+само да сменя акцентите и пода. 🤷‍♀️
Ами ако ти харесват, защо пък не?!
Ние правихме една баня от 4 вида плочки купувани през годините и взехме 3-4 кв.м. за една акцентна стена. Стана идеална.

# 554
  • София
Уж, за да са по-различни😂

Общи условия

Активация на акаунт