🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 5 (02.10 - 09.10) 🐄

• 37 422
  • 916
  •   1
Отговори
# 15
И аз мисля, че Мажена ще бъде ратай.

# 16
И аз благодаря за темата! Време ѝ е на Мажена. Wink
За ратай при старите гласувах за Альона.
Фермери: Калин и Яни. Нали по думите на Чавдар Дидо много се има с него и Яни. За Калин и Радо е ясно. Та така. Да видим. Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 22:10 от Alucard

# 17
  • София
Благодаря за темата 🌺
Аз пак неразбрала, кой ще избере фермера на новите?

Не се знае още. Утре в епизода ще разберем.

# 18
Благодаря за темата. Гласувах за фермери Гуспата и Калин. А ратаи - Альона и Мажена. И съответно ще имаме женски дуел. Ако Мажена е 1 дуелист, то тя си тръгва. А ако се случи Альона да е първа - сигурно ще дръпне Мажена, та последната пак си тръгва.

# 19
Ако жените от новите пак се съюзят, ще изберат мъж ратай.Ще е малко подло, ако предложат Влад, но от тях може да се очаква всичко...Мажена ще направи всичко, за да не е ратай.

# 20
Кого ще номинираМЕ утре, когато Аксиния я "няма"? Елена или Мажена? Stuck Out Tongue Winking Eye
НоминирВаме се пише 😜

Момчета, благодаря за темата!

Мисля, че Гечо и Калин ще са фермери, Мажена ратай, от старите не знам.

Въпросите за гъбите са много безинтересни и за мен.

# 21
Сега изгледах епизода, влизам само на бързо да споделя Disappointed RelievedDisappointed RelievedDisappointed Relieved
Тоз Радо не виждам кой ще го бие там

# 22
  • Велико Търново
Alucard, точно така. Аз и в предната тема го написах, Лайка също.
Скрит текст:
Във въпроса за различната гъба в две от имената се съдържаше думата "млечница", така че просто нямаше как вярното да е една от тях. Масловката пък няма как да е млечница, така че съвсем логично беше точно тя да е верният отговор
И аз не знам отговора, но бих заложила на масловка.
Логично не ми се струва двете млечници да са различни. Съответно те са в кюпа заедно с рижицата, а масловката е различната гъба, защото и тя е "обикновена".
Щом от 4 се търси 1 различно, дори наличието само на две с еднакви наименования, автоматично "подсказва", че едно от другите две е различното. И понеже млечница и масловка няма как да са едно и също (даже и само заради това, че продуктите, на които са оприличени, са различни), излиза, че верният отговор е масловката.
Вярно - ние като си разсъждаваме, липсва натискът на напрежението от арената, но това го видях още докато Андрей четеше въпроса. Там участниците също виждат въпроса и реално времето за отговор не се ограничава само в 30-те секунди, а се допълва и от времето за прочитане, колкото и да е кратко то. Та този е по-скоро въпрос на логика и досетливост, отколкото на познаване на гъбите.
Но наистина въпросите с тия гъби са излишни. Действително ние като зрители не научаваме нищо кой знае какво, за участниците пък - съвсем. Защото те не могат да го научат, трябва да го запаметят, а то е огромно количество информация. Все едно да "научиш" телефонния указател. С водите и билките е същото.

В епизод 10 на "Животът зад Фермата", в който Мирон показва неизлъчвани кадри от дуела Веселка-Симона, се чува как, когато вече започва да вали, Иван (продуцент) изразява недоволство от това, че арената е без покрив. От 6:15 може да се чуе. Поне аз разбирам думите му като че идеята е била нечия друга, но той не е бил много съгласен с това.

Понеже чета обвинения към водещите, че никой не е попитал Дидо дали е добре, а снощи ми се чу, че този въпрос все пак го имаше, прегледах видеото от момента на падането и след това - от 17:05 нататък. Няма да преразказвам минутата, в която се развива действието, но когато Дидо взема втория чувал след падането, много добре се чува, че Иван го пита "Добре ли си?", на което той отговаря с "Да".

Пренесох си отговора от предната тема, защото докато го писах, видях, че Diavolo е пуснал нова.
Ами... отново БЛАГОДАРЯ!

AuroraBB, снощи го писах, сега ще (се) повторя - Калин може да бие Радо. Той ми е на първо място. Гуспата също може да се понапъне, та той ми е следващият вероятен.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 22:42 от DamaPika

# 23
Радо е силен на силовите битки. Не харесвам Дидо, но бях за него.
Иван много започва да ми опротивява ...

# 24
Да пращат Альона и Мажена за ратаи Simple Smile 
Елена мисля няма да я предложат, че оправя млякото.

# 25
Благодаря за темата!
Зачетох се в първия пост.
Кой е диетологът?

# 26
Благодаря за новата тема!
С отпадането на Дидо направо ми се скърши желанието да гледам. Възпитан, сдържан и интелигентен човек, жалко, че участието му приключи.

Пребори се Радо, беше много нахъсан и концентриран и със сигурност взе страха на много от фермерите.

Нямам никакви предположения за новата седмица. Да се надяваме, че гъби няма да има.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 11:33 от Дидичка

# 27
  • Велико Търново
Владислав
Принципно снимките на участниците в първия пост са линкове към визитките им в сайта на Фермата, но в момента нещо не иска да зарежда.
Аха, оправи се.

# 28
  • earth
Тоз Радо не виждам кой ще го бие там
Алманах за 5 + една с коване за 3-4 и е пътник.

# 29
Благодаря, ДамаПика! Hug

За Дидо-
Скрит текст:
не мисля, че нарочно загуби. Просто болката надделя. На мен ми е чудно как поне не извикаха лекар да го прегледа, поне след падането на релсите. А на следващата игра коланът явно се заби в ребрата нещо.
Той и в края, като се сбогуваше със старите, Финци май беше- тръгна да го прегръща, а Дидо каза, че много го боли и да внимава.
Яд ме е, че отпадна.
Не съм гледала "неговия" сезон, но това, което показа в този, много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт