Политиката в България 3

• 417 275
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Вътрешният министър каза партиите след края на изборния ден. Масово са ГЕРБ и ДПС, като има сигнали и за БСП и ПП.
А конкретните имена къде са? И защо след края на изборния ден?

Да каже прокуратурата имена. Ако се казваше по време на изборите можеше да се сметне за агитация.

Това ми попадна като схема във фейса.

Merri_An, мисля, че по-скоро ДБ ще клекне на ГЕРБ, отколкото ПП.

Скрит текст:
Лорд Сняг, не знам как виждаш реформаторско правителство с Борисов/ГЕРБ Simple Smile С Младен Маринов, Теменужка Петкова, Сачева и сие.
Да, аз вече го написах, но ще загубят и малкото твърди избиратели, които са им останали.
Особено ако и ДПС са там.
Това се твърдеше и, когато ДБ бяха в коалиция с БСП, пък явно на техните избиратели това не им попречи. Вярвам, че и, ако се гушнат с ДПС, пак няма да им попречи.

Честно казано даже се надявам да клекнат на ГЕРБ и ДПС, за да не ходим на избори скоро
Не знам кое е явно, доколкото знам, ти не си от тях - ти си го писала, не интерпретирам.
В структурите имаше отлив тогава.

Не говоря за структурите, а за гласоподавателите (написала съм го ясно). Резултатите са достатъчно красноречиви и това няма нищо общо с факта, че не съм от тях.

Ето:
11.2021 г - "Демократична България" с 6.37%
02.10.2022 г - ДБ - 7% (до момента). Даже са си повишили процентите, което означава, че явно техните избиратели нямат нищо против партията, която подкрепят и, която се води дясна, да работи в коалиция с крайно лявата БСП. Та от там идва и предположението ми, че щом нямат нищо против и дори подкрепят, ДБ да работи с БСП, значи, че има шанс да подкрепят и евентуалната им работа с ДПС в името на дова да има стабилно правителство.

# 121
И колко време ще мине, да се усетят, че от чужбина гласуват само организираните и че трябва да разчитат и да се борят предимно на електорат в нашите граници?
Отговорът е ясен. Но не и за тях, защото си вярват, че са избрани, но не и от хора на територията.
И затова днес имаме наказателен вот.
Защото никой не пожела да стигне до хората.

# 122
  • София
Христо Иванов заедно с ГЕРБ в управление? Явно изоставам от модерните течения в политиката
Добре забравено старо е това. Христос Иванов беше министър на правосъдието на ГЕРБ, който раздели ВСС на две колегии и заложи правата на главния прокурор.

Това никога повече няма да се повтори. Никой не е луд да яде за втори път попарата на ГЕРБ.
ДБ си вдигат процента на тези избори.

# 123
Христо Иванов може да е доволен - миналия път взе 6,3, сега  7-8 процента. Не е много, но пък от сърце. Проблемите на градската десница с други - те са в едни тесни рамки, защото електоратът им е предимно в София,Пловдив,Варна,Бургас, Велико Търново - около 50-60 00 души и още толкова хора в чужбина.

Тук съм - недей със заклинанията. Ако още един -два пъти се повторят тези резултати, ще видиш как ще се направи управление с Герб.  Герб имат почти всички кметове, кметовете държат обществените поръчки за фирмите и общинската администрация. До октомври другата година няма как да намалеят Герб.  и какво - дотогава само ще имаме служебни правителства?

# 124
Карадайъ от вълнение проговори на чист български. После се усети. Simple Smile

Усети? Да не е запелтечил на турски 😮
Доживяхме Ердоган да си има собствена партия в България.
Дано има нови избори на пролет. И да върнат правилото да се гласува само в посолството.

# 125
Герб не са щастливи, Дончев нещо измърмори, Биков изпотен и нервен , кряска на журналистите😀. Голям кеф ако ИТН не им стигнат стотни, да се изявяват от кабеларката. Възраждането щели да работят за тяхно правителство, явно няма да се коалират.
ПП ме изкефиха, ха сега да ви видим ГЕРБ каво ще правите,а?

# 126
1. ДПС не са виновни, че обраха ползите от махането на ограниченията за секции в чужбина. Още тогава предложилите трябваше да си направят сметката, че "умните и красиви" емигранти я се възползват, я не. Тези от РТурция обаче не пропуснаха.

2.ПП се обявиха за твърда опозиция, за да не стане явно, че никой не ги кани в управлвнието. ББ би трябвало да е наивник и политически самоубиец, за да покани такива фурнаджийски лопати  като тях за партньори. А той не е.

3. Правото да критикуват на негласуващите е същото като на неживеещите в БГ да гласуват. Никой за сега не е забранил или поставил под условие мисленето и споделянето.

# 127
Герб не са щастливи, Дончев нещо измърмори, Биков изпотен и нервен , кряска на журналистите😀. Голям кеф ако ИТН не им стигнат стотни, да се изявяват от кабеларката. Възраждането щели да работят за тяхно правителство, явно няма да се коалират.
ПП ме изкефиха, ха сега да ви видим ГЕРБ каво ще правите,а?
Къде ги гледате?
Mr. Smith, вече и за опозицията ли се търси мнозинство?

# 128
  • Другата България
...............
Не говоря за структурите, а за гласоподавателите (написала съм го ясно). Резултатите са достатъчно красноречиви и това няма нищо общо с факта, че не съм от тях.

Ето:
11.2021 г - "Демократична България" с 6.37%
02.10.2022 г - ДБ - 7% (до момента). Даже са си повишили процентите, което означава, че явно техните избиратели нямат нищо против партията, която подкрепят и, която се води дясна, да работи в коалиция с крайно лявата БСП. Та от там идва и предположението ми, че щом нямат нищо против и дори подкрепят, ДБ да работи с БСП, значи, че има шанс да подкрепят и евентуалната им работа с ДПС в името на дова да има стабилно правителство.
А аз писах за “твърдите избиратели“, и аз много ясно съм го написала. Това са именно структурите.
Точно тях визирах, всички избиратели сега, гласували за ДБ, а и не само, далеч не са хора, които споделят идеите им. Много от тях гласуват наказателно, други “преливат“ от ПП, трети са по други причини...така че аз поне не бих се наела да интерпретирам кое “какво означава“, защото ще е лаишко и вероятно невярно.
Иначе, логиката ти е правилна, по принцип. И важи не само за ДБ.

# 129
  • София
Правото да критикуват на негласуващите е същото като на неживеещите в БГ да гласуват. Никой за сега не е забранил или поставил под условие мисленето и споделянето.

Твое мнение. Аз лично мисля, че не върви да си хвърляш фаса на улицата и да викаш колко е мръсно. Или да мърмориш "Тоз' народ друго не заслужава.", а да не си гласувал.

# 130
Айде сега, народът тъп. Тъп, остър - има право да гласува.
Това е резултатът!
Като гледам, няма доволна партия.
Освен Възраждане.

# 131
  • Разпиляна във въображението
И, мисля, че ГЕРБ може да са разчитали на ПП да им клекнат. Или другите партии да им се "предадат". Иначе защо разни -ози проповядват евроатлантическа коалиция от сутрин до вечер, даже и сега, и им се привиждат русофили на всяка крачка.

# 132
  • София
Просто не мога да се насиля да напиша това, което виждам тази вечер- ДПС ли е най-нормалната партия в тази държава???? Божеееее! Като върл техен противник направо не мога да повярвам. Излязаха веднага пред избиратеите си, вярно, че нищо не казаха, ама структурирано с въпроси от журналисти, без какафония и "умнотии".
ПП по типичен за тях начин излязоха, изплеската първото, което им дойде наум, и хукнаха. Sweat Smile
Томислав сякаш беше следващият, който каза нещо смислено, "мислете!".
ХИ, един тон празни думи.

ББ и да остане в сянка, как си представяте да се коалира с хората, които го опандизиха по най-лаишкия начин т.е. по Рашковски?

Аз виждам нещата Герб-ДПС-Янев-ДБ и в краен случай Възраждане. Само тези могат да седнат на масата на преговорите без да има жертви. Sweat Smile И Гешев отива курбан.

А желанията за 40% инфлация, защото не са спечелили нашите, са .........., че ако напишата думата, ще ме имам бан. Използвайте главите си по предназначение, а не с емоциите напред!

# 133
Според мен Герб имат всички поводи да са щастливи. Заедно с ДПС правят почти 100 души и ще задават дневния ред. Трябва им още една партия (това би могло да е Янев или Възраждане - макар и негласно) или да отцепят депутати от други партии. Не е невъзможно видяхме, че от ИТН се отцепиха 6-ма души само за половин година и от Възраждане - 1.
Не мисля, че ще върнат  гласуването само в посолства. Не и скоро.
Първо - идващият парламент ще е къс, а ще трябва да приема тежки закони - бюджет, закон за търпимост, 21 закона, за да се получим втория транш за развитие. А ДПС вече са незаобиколим фактор и с подкрепата на Герб няма да допуснат да се гласува само в посолствата. Това може въобще да не влезе в дневния ред. ДБ   също няма да го предложат, на тях половината им вот е от чужбина. А се съмнявам да го предложат и ПП.

# 134
Mr. Smith, вече и за опозицията ли се търси мнозинство?
Не разбирам въпроса...

Общи условия

Активация на акаунт