Политиката в България 3

• 417 059
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 810
Е, да. Други пък не виждат с какво руснаците са ни навредили.

И защо е този паметник на Рейгън? Те и други НЕ са ни навредили, но паметници нямат.

Това, че има хора, които не са наясно с какво са ни навредили руснаците, обяснява защо всички бивши соц. страни ни изпревариха драстично по развитие и жизнен стандарт. Колкото е по-голям процентът на така мислещите, толкова по-бедна и изостанала ще продължи да бъде България.
Роналд Рейгън е човекът, който започна директен сблъсък с "империята на злото", както наричаше СССР.  Между другото този термин сега употребява дегенератът Копейкин по адрес на Америка. Рейгън отменя отмени политиката на сближаване и започва политика на Надпревара на въоръжаването, като по този начин изтощава икономически и без това западналият Съветски съюз. Студената война се задълбочава и постепенно се стига до краха на комунистическия блок.  Така че Рейгън, а след него и Буш, имат значителен принос за нашето освобождение и разкачане от руснаците.

# 12 811
По тази логика не би трябвало да имаме изобщо статуи на чужди лидери. Защото не се сещам Рейгън какво полезно е свършил за България, че трябва да му се кланяме. С което не искам да кажа, че съм за статуя на Ленин, напротив. Но това какви паметници избираме да градим трябва да е пречупено през националните ни приоритети, а не през напъните да се доказваме на външни сили, което на практика е отново и отново повторение на исторически грешки.

Ще направя грубо перифразиране на един виц, който четох преди едно време. По спомен: Турист дошъл у нас да види забележителностите. Питал тази църква каква е, екскурзовода казал "Александър Невски", наименувана на руски княз. Туристът питал тази улица как се казва - граф "Иван Игнатиев", на руски. После стигнал до един монумент и казал "а това какво възхвалява", а екскурзовода отвърнал: съветската армия. Туристът се почесaл по главата и попитал - "а българските забележителности къде са?".

Спомням си, че ми направи огромно впечатление за България като цяло. Държава, която възхвалява чужди герои, а не своите, е робска. В този ред на мисъл не е изненада, че много голяма част от българите мразят държавата си и манталитетът им е "да ни премине бурята, другари". Просто така са отгледани.

Аз съм силно за преименуването и премахването на всички чужди паметници и улици от България с изключение единствено на паметниците, които възхвалят загиналите за свободата ни. Но това в една свободна европейска държава да имаме повече паметници на чужди, а не на български герои е пълен абсурд. Нима не можем да издигнем паметници на Левски, Раковски, Ботев, Стамболов, които да вдъхват сила и вяра на следващите поколения. Колко герои имаме, а възхваляваме чужди?

Аз съм силно убеден, че ние като българи никога няма да постигнем национално самочувствие и идентичност като велик народ, докато възхваляваме чужд народ. И тук някои ще ме нарекат екстремист, но аз даже не искам и 3-ти март да е наш национален празник. Не само, защото Русо-османската война не е освободителна, но защото самата дата е базирана на лъжа. От една страна, защото Русия ни предава и на Берлинския конгрес идеите им за България хич не са "освобождение", но и от друга страна, защото ние дори и не биваме 'освободени' в реалния смисъл на думата, защото България продължава да бъде вилает на Османската империя. И за финал - възхваляваме отново чужда държава.

За мен много по-удачно би било националният ни празник да бъде 6 септември, когато се опълчваме на всички Велики сили и взимаме това, което ни се прилага и се превръщаме в наистина силна и свободна държава.

# 12 812
Крайно време беше да почнем да обсъждаме и трети март Simple Smile

# 12 813
Тя ако Митрофанова още един два пъти ни нахока на 3 март и аз ще искам смяна на националният празник. Пусти руснаци. Това е като да си родител на убиец. Че ние сме свързани исторически, свързани сме, по славянска линия, по азбука която сме им дали, по религия, по съвпадналите ни геополитически интереси около руско-турската война, ама те правят всичко възможно да се чувстваш все едно си роднина на убиец.

# 12 814
Това постояно спорене за националния празник е вредно за България и обърква хората, обезценява празника. После защо масова хората не зная какво празнуваме на 6, 22 септември и тн.
А лелката Митрофанова не заслужава въобще да я обсъждаме, пък камо ли да променяме нещо заради нея.

# 12 815
Кога ни е хокала Митрофанова баш пък на Трети март? Имам спомени само, че ходи да поднася венци. На връх този празник обикновено се държи нормално.
Нито с нейното хокане съм ок, нито с това на госпожа Мустафа, която си позволява да ни наставлява за голямата ни корупция, докато се вихрят далаверите на Нексо или на Хънтър Байдън.
Хайде, няма нужда.

Крайно време беше да почнем да обсъждаме и трети март Simple Smile
Ще се нагледаме на русофобски изстъпления и тази година.

# 12 816
Спорът за Трети март е напълно измислен с цел да противопостави едни българи на други. И Трети март,и Шести септември са еднакво подходящи за национален празник. Защото Освобождението е процес,а не закована дата...

# 12 817
Това постояно спорене за националния празник е вредно за България и обърква хората, обезценява празника. После защо масова хората не зная какво празнуваме на 6, 22 септември и тн.
Не се считаха за толкова важни дати. Предполагам са се приемали като следствие на освобождението от 3. март.
Лично считам, че подходящи дати са 03.март - освобождение след 500 години пълна зависимост и начало на  "Третата българска държава" или 22. септември - пълна независимост, признаване от Великите сили и Османстата империя и става равноправна с другите държави.
Спор винаги може да има. Напоследък той се оформя като същност на всичко, без да дава плодове, за истина и дума не става.

# 12 818
Между другото през соца Трети март не е бил национален празник. Комунистите не признаваха нито Царска България,нито Руската империя...

# 12 819
Велислава Кръстева е подала оставка от поста в Народния. По-умният отстъпва. А очакванията на Морфов, че ще го уволнят показно от театъра и така ще го превърнат в мъченик на градския либерализъм, не се сбъднаха.
Така или иначе май ще има някакво преструктуриране в театъра и той няма да е на същата длъжност.
https://epicenter.bg/article/Velislava-Krasteva-si-tragva-ot-Nar … Morfov/309565/6/0

# 12 820
Явно изпълни целта си и сега се маха.

# 12 821
Кръстева ли? И каква беше целта и?

# 12 822
  • СИ

Велислава Кръстева е подала оставка от поста в Народния. По-умният отстъпва. ...

Аха...! Завършилите ЮЗУ са от по-умните.      Smile
Титанът на правната мисъл ПееФски също е завършил там.     Smile
ЮЗУ е дало много важни кадри за държавната администрация, както и за политическите партии. И повечето са с удивително сходен профил.      Smile

# 12 823
Кръстева ли? И каква беше целта и?
Точно както други верни депесарски кадри се настаняват в Прокуратурата, СУ и други институции. За да се наставлява и коригира нежелано съдържание, да всее раздор и разединение, да остави морално петно в културата и в театъра. 
Дано не реши да става депутатка.

# 12 824
  • СИ
Точно както други верни депесарски кадри се настаняват в Прокуратурата, СУ и други институции. За да се наставлява и коригира нежелано съдържание, да всее раздор и разединение, да остави морално петно в културата и в театъра.  
Дано не реши да става депутатка.

Видно от общодостъпна информация в Нета, Велислава Кръстева е била депутат в 44-то и 45-тото НС. Електоратът на ДПС няма никакъв проблем с това да гласува за посочените от партията. Затова няма да е изненада ако отново е депутат.
Интересна биография. Родом от Плевен (дъ`ге). Средно музикално образование със специалност Виолончело. Бакалавър по икономика и управление в социално-културната сфера от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград и магистър по политология от Нов български университет. Не е известно кога е прегърнала либерализма и философските идеи на главния хидроинженер в Републиката.         Smile

Общи условия

Активация на акаунт