Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 885
"Ние ще сме първа политическа сила! Ние ще имаме поне 121 депутата! Ние ще предложим правителство! Ние имаме програма, ако не бъде подкрепена, ще трябва да обясняват защо! Ако, не дай боже, ББ спечели, отиваме на избори! Или ние или никой!"
Генерал Атанасов и Кирил Петков.

Объркана съм, сигурни ли са или не са? Политиката не е аз или никой друг. Какви са тези ултиматуми, да не сме се върнали в едни други времена?

# 12 886
Как се прави избор при такова предложение?
Много са различни просто, а и разликата в процентите е голяма. Не е като да се чудиш между ББ и ПП Simple Smile Или ти харесва посоката, която е поела държавата, или не ти харесва. При две силни партии със сходни идеи, които очевидно ти не подкрепяш, да кажеш "ами, не им симпатизирам, но няма да гласувам за друго", за мен е необяснимо.

Както и да е, негласуването също е право на избор, но не е като да не се отразява на курса на политиката - носи се точно толкова отговорност, колкото с гласуването.

Защото ако с избори можеше да се променят системи на управление, то те (изборите) щяха да бъдат забранени.
Голям аргумент. Нещо да не ти харесва, но да не си дадеш зор да го промениш, защото.. Според мен, който не гласува, няма право после да се оплаква от изборите (мое лично мнение, не си длъжен да се съгласиш), но най-често негласувалите са най-недоволни. Парадокс.

# 12 887
"Ние ще сме първа политическа сила! Ние ще имаме поне 121 депутата! Ние ще предложим правителство! Ние имаме програма, ако не бъде подкрепена, ще трябва да обясняват защо! Ако, не дай боже, ББ спечели, отиваме на избори! Или ние или никой!"

Объркана съм, сигурни ли са или не са? Политиката не е аз или никой друг. Какви са тези ултиматуми, да не сме се върнали в едни други времена?
Това са го краднали от "Възраждане", с тази разлика че едните са добрите сили, а другите са маргинализирани лумпени.

# 12 888

Симптоми на безкрайно объркани хора и скъсали с реалностите безполезни (дори вредни) индивиди.
генерал Атанасов още колко време мисли да паразитира в политическото пространство.

# 12 889
Слушам Добрев и се чудя... Той нещо по същество каза ли за ГЕРБ...Trollface

# 12 890
Че нямало да вдигат доходите да не помпат инфлацията .....Както обикновено, бедните ДГД, те си имат приоритети и сред тях не са пенсионери и социално слаби.
П.П. В смисъл той пак не говореше за ГЕРБ, но се възмущаваше на ПП кактака вдигали те доходите. При 300 лв пенсии и от тях 290 лв за лекарства на месец за един пенсионер. Как не го е срам!

# 12 891
Че нямало да вдигат доходите да не помпат инфлацията .....Както обикновено, бедните ДГД, те си имат приоритети и сред тях не са пенсионери и социално слаби.
П.П. В смисъл той пак не говореше за ГЕРБ, но се възмущаваше на ПП кактака вдигали те доходите. При 300 лв пенсии и от тях 290 лв за лекарства на месец за един пенсионер. Как не го е срам!
А като се вдигнат доходите, какво ще се случи с инфлацията, според теб? Ще падне!?

# 12 892
А като се вдигнат доходите, какво ще се случи с инфлацията, според теб? Ще падне!?
Пак ли ще говорим за разкошния разточителен пенсионерски живот, който водят нашите баби и дядовци ?
Или мизерията, в която са закотвени е постулат на икономическата  стабилност е страната.

# 12 893
Скрит текст:
Пак ли ще говорим за разкошния разточителен пенсионерски живот, който водят нашите баби и дядовци ?
Или мизерията, в която са закотвени е постулат на икономическата  стабилност е страната.
Като се вдигнат пенсиите и заплатите нашите баби и дядовци ще продължат да водят "разкошен, разточителен пенсионерски живот". Нищо няма да се промени, инфлацията веднага ще изяде увеличението, кога ще се разбере това вече?

# 12 894
Тя БСП от 20+ години аха,да изчезне,но все не изчезва...!

Преди 20 години колко бяха прпоцентите на БСП, че нещо ме гомни амнезията? 17 ?
сега могат само да мечтаят за тях - 8,5 процента. Колко хора гласуваха заБСП през 2001 и колко - сега?
Да стопяват се, защото са основно пенсионери, а те бавно измират. Да, този процес не е бърз, но тенденцията е ясна.
През 1991 колко бяха социалисите, колко са сега?  През 2017 бяха малко под милион - 955 000. Днес шест години по .късно те са 232 000. А колко хора гласуваха за БСП на Лилов 1990 - над два милиона.
Както се вижда стапят се, но процеса е много бавен. Аз защо казах че може да са нужни още 7-8 години и ще почнат да се борят за влизане.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 09:43 от Лорд Сняг

# 12 895
  • Deutschland/HE
Нещо интересно за листите.
https://www.dnevnik.bg/izbori-2023/2023/02/27/4454614_manol_peikov_se_vkljuchva_v_listite_na_produljavame/?fbclid=IwAR2H3RhrggbjiMqmtcQQn8f8FrBniHzOpPxpLKT0U2Y9Nb7ACFrUffnyXzE

Манол Пейков се кандидатира за депутат от листите на "Продължаваме промяната - Демократична България". Това съобщава той в профила си във "Фейсбук". Манол Пейков е издател, организатор на кампаниите "Генератори за Украйна", книги за библиотеката в Болград, както и дарителски акции за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Пейков е бил депутат от "Демократична България" в 45-ото и 46-ото Народно събрание

В публикацията си посочва, че ще бъде седми в списъка с претенденти за народни представители в Пловдив. Водач на коалицията там е Никола Минчев от "Продължаваме промяната", когото Пейков изрично посочва, че цени и казва, че сам е избрал да бъде на седмо място.
Първо е неизбираем, ако не го класират с преференции, второ ще е напълно безполезен какъвто беше и в два предни парламента.
Част от депутатските му преживявания:
Скрит текст:
* * * Ден 0
Четири нови ризи. Две нови вратовръзки. Преместване на копчето на панталона с 15 см.
Не съм обличал костюм от последната сватба, на която кумувах.

* * * Ден 1
Колата – на синя зона, с две хартиени талончета, внимателно изчислени да покрият пролуките между шестте есемеса.
Сграда: старата, сиреч – истинската. Вход – главния, току покрай протестиращите, после покрай журналистите. Така или иначе никой не ме познава.
Парламентарното кафене:
Кафе: 0.41 лв
Минерална вода: 0.67 лв
Сандвичи: без никакви украси.
POS терминал: няма.
Пребърквам си джобовете и не без изненада откривам, че днес не съм взел никакви пари в брой. Дори и стотинки нямам в този празничен панталон. Срам – не срам, налага ми се да поискам от някой съпартийник десет лева на заем.
Влизам в парламентарна зала.
Точно на десетата минута се окъпвам с кафето от глава до пети.
Е, как да не му се възхищаваш на Пепе Мухика? Изкарал е целия си президентски мандат (Уругвай, 2010–2015) с един-единствен костюм.

* * * Ден 2.
Все още нямам пропуск за безплатно паркиране. Не разполагам и с хартиени талончета.
Преди зелената зона започваше под Московска, сега започва от Дондуков. Нищо, спирам там, пускам четири есемеса и стискам палци да свършим до 13:00.
Парламентарно кафене. Днес всички сандвичи са украсени с по-една краставичка. Слава богу, все още стават за ядене.
Парламентарна зала: страстите са нажежени. Депутатите в средната част на залата блъскат по банките като Хрушчов в Обединените нации. Само дето не са си свалили обувките.
Наистина ли ще ми плащат да гледам всичко това? За подобен спектакъл бих очаквал да ми искат пари, не да ми дават.
На обяд – в столовата, първо депутатско кюфте, 1.87 лв. Бива. С лютеница – съвсем бива.
Не свършихме до 13:00, нито имахме достатъчно дълга почивка, за да се разходя до Дондуков. Напразно се надявах онези от Центъра за градска мобилност да се забавят повече от 15 минути, та да пусна нови четири есемеса. На седмата минута получих известие, че са ми сложили скоба. Първата ми депутатска скоба.
Междувременно един колега от ИТН ме светна, че мога да спирам на парламентарния паркинг без да чакам да ми издадат пропуск. Утре ще опитам.
* * * Ден 3
Промъквам се на парламентарния паркинг с известна тревога да не ме навикат. Полицаят поглежда костюма ми (не мен), сетне учтиво и крайно уважително ме насочва къде да спра, без да ми иска каквото и да е доказателство за депутатската ми същност. (Поне да беше поискал временната ми карта!)
Изведнъж осъзнавам неумолимата истина: в този момент на междуцарствие всеки, облечен в костюм и пристигнал малко преди или след 9:00 сутринта, би могъл да паркира съвършено безпрепятствено на парламентарния паркинг.
Парламентарното кафене: днес всички сандвичи са украсени с краставичка и домат.
Работата не отива на добре.
Парламентарна зала. Все още гласуваме ръчно – с вдигане на ръка. Ако това ще е жертвата, която трябва да направим, за да останем е старата сграда – преглъщаме я без никакво замисляне.
Само дето не разпознавам повечето от хората, които се изказват. Час по час питам Наско Славов (който е имал неблагоразумието да седне вляво от мен) кой е този или онзи. Той търпеливо ми обяснява.
* * * Ден 4
Системата за гласуване вече е инсталирана. С две големи информационни табла в двете половини на залата. Ако не друго – повече няма да ми се налага да разпитвам кой говори в момента.
Сандвичите в кафенето – все така с краставица и домат, все така неядливи.
Добре че има кроасанчета. Тези със сирене свършват бързо, но и с локум стават.
Следобед внезапно откривам, че ако тръгна в обратната посока, пътят за тоалетната е два пъти по-кратък.
..и т.н. от ежедневието на този велик депутат.

И не можахте да оцените иронията в този текст?

# 12 896
Много са ми смешни тези от ПП и ДБ. След като едва наредиха листите си, сега вече започва истинското забавление. Ще гледаме известната игра от детската градина "Прееби другарче", в техния случай - прецакай другарчето с преференции. Голяма забава предстои. Истинска детска градина са.

# 12 897
 Тез пенсионери ,развалиха държавата. Не са мастодонтите , не са спекулантите, не са картелите.
Че има големи, дето са повече от заплатите, и аз искам да знам за какви професии се получават и какво са внасяли за максималната, но е  факт, че  1 200 000 хил са мизерни пенсионери.  Смачкани средни пенсии от постоянните  увеличения на минималната  и те станаха минимални ,после спорим за  сив сектор и пари в плик.
 И да внасяш и да не внасяш - все минимална пенсия.
 Хвърлят пари  в бездънни каци, крадат от магистрали, от емисии вчера се доказва, пенсионерите виновни за престъпността и  кражбите на държавата. На едро хем разсипват и пари няма.

# 12 898
подкрепям CasaDelSol
Между това един закон да не е приложим и да не се прилага – разлика гоялама. Законът е неприложим когато не е съобразен с местното законодателство и е „спъван“ от други закони; иначе казано създава се „параграф 22“. Закон който не се прилага е закон по който няма санкции. Най-добрият пример – няма наказани за пресичане на червен светофар, макар че има такъв закон и никой нормативен документ не пречи на прилагането му.

ПП и ДБ сами не усещат какъв капан си вкарват. Ако утре не сформират поне 45 процента няма как да сформират правителство (евентуално с възхода). В резултат постепенно ще получат отлив от гласове. Тяхното с този не мога- с онзи не мога е смешна работа, бетер детсак градина
С ДПС и Герб не могат - мафия. с Възраждане - фашисти. С ИТН- предатели. А на БСП раздават ултиматуми за хартиената бюлетина и външната политика сякаш БСП си няма избиратели.
Не съм чул обаче да казват от какво могат да се откажат? Кой приоритет не им е чак толкоз важен?

# 12 899
А ако не се вдигнат какво ще се случи според теб? И говорех специално за пенсионери, не за повсеместно вдигане. Или ако измрат, ще подобрим показателите? И знам какво е инфлация, спокойно. Въпросът е дали ти знаеш какво е мизерия на възрастен и болен човек през 12 г. управление на ГЕРБ?

Общи условия

Активация на акаунт