Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 870
  • София
АРТЕМИС, при първото му питане в движение от журналисти каза, че е руски. Това, което си публикувала, беше казано доста по-късно от първоначалната му изцепка, в опит за замазване на същата.

Може, пропуснала съм го това.

Но помня дълбокомисленото: "Видно е, че Русия ще спечели тази война, но няма да спечели мира." Laughing

Чудех се кой му ги пише репликите. Сигурно Деса. Laughing

# 12 871
а КОЙ предупреди Ковачки, да духне към Дубай?
Жената на Гешев, работи за Ковачки, но това е пълна случайност.

# 12 872
Духнал? За това ли Комарницки пише за дубайска листа на изборите.
 Голямо разузнаване има той.

# 12 873
Духнал? За това ли Комарницки пише за дубайска листа на изборите.
 Голямо разузнаване има той.

Е то това е новината. Европейската прокуратура подготвя изненадваща акция, но няма изненадани.
Който трябва си е хванал самолета.

Преди няколко дни, прокурори от европейската прокуратура се върнаха при Гешев. Случайно съвпадение се получава.

# 12 874
  • София
От Дубай се връщаш доброволно, само ако врагът ти поръча сериозно ступване. Simple Smile

# 12 875
Радев днес като се изказваше за териториалната цялост на Украйна и как сме били за нея направо ме разби от съскане, на моменти и запъване и преглъщане накрая. То отвътре му идва такова съпротивление, че направо е потресаващо как ги изрече тези слова....

# 12 876
Стига сипвахте безпочвени обвинения към българската прокуратура. Тя работи само в интересите на народа и Емирейтс! 😝

# 12 877
  • Разпиляна във въображението
Имам приятел, който работеше някъде като наблюдател на границата между Русия и Украйна. Когато започнаха ученията на руснаците, той каза, че според тях е дрънкане на оръжия. Не очакваха нападение. Когато руснаците навлязоха каза, че може би Украйна ще падне до броени дни. Та не е като всички да са вярвали, че Украйна ще даде такъв отпор. Направо са изненадани.

Интересно ми е какво са предложили ЕС на Сърбия за Косово.

# 12 878
  • София
Стига сипвахте безпочвени обвинения към българската прокуратура. Тя работи само в интересите на народа и Емирейтс! 😝

То, българската диаспора в Дубай стана по-голяма от местното население. И все милионери. Всяка страна мечтае за такива имигранти. Simple Smile

# 12 879
Е добре Тесла,  защо тогава не махнат и НДК и Партийния дом, след като “ние като общество”  не смятаме комунизма за добър и полезен. Искат да се махат “аксесоарите“, но  основата си стои.
Какво общо има НДК с МОЧА? Културен център, ползван пълноценно, срещу нещо, което определено трябва да се разкара от центъра на София. Дори и седмокрилия го разказаха, а той беше просто грозен и рушащ се още от построяването му.
Аз обаче съм бясна за друг невероятно силен паметник, който не само махнаха, а и до голяма степен са унищожили при строежа на НДК - мемориалът на загиналите българи в различните войни. Лъвът е оцелял и сега е на местото на седмокрилия, но черните мраморни плочи с имената на загиналите са потрошени при демонтажа...
Общото е комунистическата инициатива.
Значи ли, че оценяваш положително ( и по инициатива) построеното от комунистите?
Защо демонтираха Петолъчката, а сградата оставиха :Joy
Тесла, има голяма разлика между неприлагане на Закона и “неприложим” такъв в правото на дадена държава.
Не подвеждай хората.

# 12 880
Законът може да е неприложим в реалността,в културата на даден народ,а не в правото. Например ако забраните със закон шкембе-чорбата,тоя закон няма да може да се приложи. Виж забраната на тютюнопушенето в затворени помещения може.

# 12 881
Нещо интересно за листите.
https://www.dnevnik.bg/izbori-2023/2023/02/27/4454614_manol_peikov_se_vkljuchva_v_listite_na_produljavame/?fbclid=IwAR2H3RhrggbjiMqmtcQQn8f8FrBniHzOpPxpLKT0U2Y9Nb7ACFrUffnyXzE

Манол Пейков се кандидатира за депутат от листите на "Продължаваме промяната - Демократична България". Това съобщава той в профила си във "Фейсбук". Манол Пейков е издател, организатор на кампаниите "Генератори за Украйна", книги за библиотеката в Болград, както и дарителски акции за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Пейков е бил депутат от "Демократична България" в 45-ото и 46-ото Народно събрание

В публикацията си посочва, че ще бъде седми в списъка с претенденти за народни представители в Пловдив. Водач на коалицията там е Никола Минчев от "Продължаваме промяната", когото Пейков изрично посочва, че цени и казва, че сам е избрал да бъде на седмо място.

# 12 882
Законът за домашното насилие НЕ е неприложим, а НЕ се прилага, както повечето закони. И това не е заради самите закони, а заради отговорността на институциите спрямо изпълнението им и контрола, от изпълнителната власт, и правосъдието в ръцете на съдебната власт. Това няма общо с теориите на Тесла за “ неприложим” закон, когато не се прилага, а за неоснователно бездействие или неправилно действие.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 01:30 от CasaDelSol

# 12 883
И аз не разбирам, защо не гласуваш за Възраждане щом са най-близо до убежденията ти? Защо пък аз трябва да съм благодарна, че някой не гласува?
Но дори да не са твоите хора, защо не гласуваш с "не подкрепям никого"?

Защото ако с избори можеше да се променят системи на управление, то те (изборите) щяха да бъдат забранени.
Или на народен език - избори - това е цирк, в който на избирателя е отредена ролята на маймуната, скачаща през обръчи за еднократна награда - захарче.

# 12 884
Има един парадокс (математически) – колкото повече хора гласуват,толкова по-малко значение има гласът на отделният човек.

Общи условия

Активация на акаунт