Политиката в България 3

• 417 046
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 90
ПП приемат загубата и се готвят да са опозиция. Няма да влизат в коалиция с ГЕРБ.

С това говорене - ние при никакви условия няма да приемем коалиция с Герб и ДПС - те на практика поемат отговорност че няма да има реформаторско правителство. Герб плюс ДПС  представляват близо 40 процента от гласувалите . Герб,ДПс и Възраждане са половината от гласувалите.
ДБ плюс ПП са малко повече от 25 процента. Не може да отхвърляш категорично половината от гласувалите, особено ако  с твоя съюзник, сте два пъти по-малко хора. В противен случай ще платят цената, че пречат да се състави правителство.

# 91
Христо Иванов заедно с ГЕРБ в управление? Явно изоставам от модерните течения в политиката

# 92
Кирчо ще остави "другаря" Борисов да се пържи в собствената си мазнина,като го остави да направи правителство...
А милиардите, кой ше ги усвоява??????

# 93
  • Разпиляна във въображението
Вътрешният министър каза партиите след края на изборния ден. Масово са ГЕРБ и ДПС, като има сигнали и за БСП и ПП.
А конкретните имена къде са? И защо след края на изборния ден?

Да каже прокуратурата имена. Ако се казваше по време на изборите можеше да се сметне за агитация.

Това ми попадна като схема във фейса.

Merri_An, мисля, че по-скоро ДБ ще клекне на ГЕРБ, отколкото ПП.

Лорд Сняг, не знам как виждаш реформаторско правителство с Борисов/ГЕРБ Simple Smile С Младен Маринов, Теменужка Петкова, Сачева и сие.

# 94
Христо Иванов вече е бил в управление с Борисов

Мириел, лесно -САЩ ни натискат да сключим евроатлантическа коалиция - Герб-ПП-ДБ

Борисов ще обещае да направи крачка назад - като Доган - и ще постави да речем Т.Дончев за министър-председател.
ПП и ДБ ще дадат /негласно/ индулгенции на хората от Герб и ще се задоволят с главата на Гешев. И с приемането на Плана за развитие и козметични промени в правосъдието.
Този филм вече сме го играли между Реформаторския блок (чиито наследник е ДБ) и Герб, не е невъзможен.
Ще кажат че се прави консенсусна политика, заради доброто на България.

Засега може и да се отложи, защото Украйна започна да печели войната, но ако пред зимата нещата се запекат на следващите избори САЩ ще ни натиснат много яко да сглобим евроатлантическа коалиция.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 22:45 от Лорд Сняг

# 95
  • Другата България
Скрит текст:
Вътрешният министър каза партиите след края на изборния ден. Масово са ГЕРБ и ДПС, като има сигнали и за БСП и ПП.

Да каже прокуратурата имена. Ако се казваше по време на изборите можеше да се сметне за агитация.

Скрит текст:
Лорд Сняг, не знам как виждаш реформаторско правителство с Борисов/ГЕРБ Simple Smile С Младен Маринов, Теменужка Петкова, Сачева и сие.
Да, аз вече го написах, но ще загубят и малкото твърди избиратели, които са им останали.
Особено ако и ДПС са там.

# 96
Най-лесно е в опозиция, гледаш грешките и плюеш, а на следващите избори качваш процентите.

Там са избрани всичките и е време да спрат да мрънкат, че нямало да се коалират с този и онзи. Ами да се! Това им е работата, да движат държавата. Особено в положение като сегашното да не се правят на невлюбени.
Писна ни! Колко пъти трябва да хабим пари да ги избираме - те ще са все в подобни проценти. Да си сядат на з-ците и да заработят нещо друго, различно от подготовка на предизборни обещания.

# 97
  • Буркина Фасо
Или четворна коалиция ПП+БСП като в миналия парламент.
видя се избора на народа - последните в коалицията не са им по вкуса.
такава коалиция не може да има мнозинство.

# 98
  • Разпиляна във въображението
Дончев е Борисов. Все едно.

# 99
Кирчо ще остави "другаря" Борисов да се пържи в собствената си мазнина,като го остави да направи правителство...
Нека!
Да замрази пенсиите;) , да го видим  как ще повлияе на инфлцията - ха ха. И левчето на бензина си чакаме Wink
Да управлява Борисов 6 месеца и до там ще е с ГЕРБ  и едни местни избори да позметат малко твърдия електорат!

# 100
...

Имена? Може ли цитат с линкове кога на предишни избори е имало цитирани имена по време на изборния ден? Нямат право да казват партии, да не говорим за имена.
Имаха време и преди изборния ден, а и не трябва ли това да се промени. Нали купуването и продаването на гласове беше престъпление. Оставят да ни омайват по ТВ престъпници се оказва. Как и кога ще се променят нещата, ако приемаме това (и други неща от политическата ни реалност) за нормални.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 22:51 от solnichka

# 101
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Да, аз вече го написах, но ще загубят и малкото твърди избиратели, които са им останали.
Особено ако и ДПС са там.

Това се твърдеше и, когато ДБ бяха в коалиция с БСП, пък явно на техните избиратели това не им попречи. Вярвам, че и, ако се гушнат с ДПС, пак няма да им попречи.

Честно казано даже се надявам да клекнат на ГЕРБ и ДПС, за да не ходим на избори скоро

# 102
  • Другата България
Мдааа, интересно поведение на ГЕРБ, по-скоро, очаквано такова.
Високомерно, всъщност, не знаят какво да кажат, защото още не е спуснато от Банкя.
Май нищо ново няма да се случи, а моят оптимизъм следва да премине в обичайния ми реализъм.

# 103
Не виждаш ли плоската манипулация в схемата?

# 104
Дончев е Борисов. Все едно.

Мириел, то и Карадай е Доган (Местан опита да го играе автономен, но видяхме какво се случи), но този номер -
с "почетен председател" засега минава пред Европейските партньори. Каракачанов късно се усети, Доган сложи свой човек.
Дори Меркел отдалеко подготви Урсула фон дер Лайен да я замени. Да не припомням как Елцин направи Путин премиер или пък Путин - Медведев президент. Европейските политииц постоянно говореха за "либералния" Медведев, чак докато се върна Путин на власт.
Номера минава, Герб могат да го пробват. Ясно е, че КП и ХИ не са глупаци, но ако в американското посолство из скръцнат със зъби,че трябва силно евроаталантическо правителство на всяка цена ще го направят, с цената на минимални отстъпки.

Общи условия

Активация на акаунт