Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 135
Според мен отлагането на въвеждането на еврото не пречи да се проведе референдум по въпроса. С колко се отлага - година, може и месеци. Просто няма да е от началото на 2024 г. Референдумът касае по-дълъг период.
И аз мисля така. Едното не пречи на другото.
С референдума твърдо отлагаме еврото за доста дълъг период от време.
Затуй и ще се отложи референдумът.
Не може да сме против нещо дето още го няма
Не виждам защо да не може. Той референдумът ще трае минимум година и обсъждането поне още толкова.

# 12 136
Боряна, не е толкова опасен той, колкото неграмотността в народното събрание. И качеството на законопроектите.
Ето това е страшното

# 12 137
  • Пловдив
Слушам и гледам КП. Отново се върна в напушеното състояние. Не знам как избирателите на ДБ ще гласуват за новата коалиция с това лице, което я представлява.
Според мен трябва да го спрат от публични изяви.

Слушах и ББ, за първи път го виждам толков експресивен и навит. Интересно ще стане ли депутат...

# 12 138
Народното ни събрание е изображение на избирателите... Stuck Out Tongue Winking Eye
Моментна снимка от полароид

# 12 139
България не я пускат в Евро-зоната,защото се управлява от русофили и комунисти. Нали ако ги пуснат може да извършат някой зулум срещу еврото като валута,заради интересите на Кремъл! Всичко е политика.

И това е една от причините, да! И също беше обяснено подробно. Срам за страната ни-пробита руска губерния. Всички бивши соц. страни ни изпревариха и задминаха по стандарт и интеграция в евроатлантическите структури. И като естествен резултат държавата с най-голям процент русофили е на дъното по всички показатели.

Мисля, че няма бивша соц. страна, която да е изоставала от нас по стандарт, та тепърва да ни изпреварва. Дори Румъния влиза в ЕС с по-голям БВП на глава от нас, а не съм сигурна каква друга евроатлантическата структура има освен НАТО, в която сме интегрирани, колкото всеки друг.

Ако има смисъл да се срамуваме е, че за толкова години не успяхме да дръпнем от последното място икономически, но за това по-скоро е виновна крадливостта, некъдарността  и тесния егоистичен хоризонт на местните случайници, които изпращаме в парламента като каймак на нацията ни.

# 12 140
  • Разпиляна във въображението
Едни казват, че законът на Зарков е противоконституционен, други смятат, че не е. То и много хора повтарят, че основната задача на СП е да направи избори, но ето едно хубаво изказване на проф. Атанас Семов по този повод - https://www.youtube.com/watch?v=syCgYootNIQ от 1ч.47 мин.  Това е малко като каква роля имал президента - на обединител, а не разединител, а в Конституцията пише съвсем различно Simple Smile

Нинова все по-истерична. В голям филм се е вкарала. Ако има противоконституционност КС може да реши да или не. И без това в последните една-две години работата им, май, се е увеличила с постоянни тълкувания.

# 12 141
Според мен отлагането на въвеждането на еврото не пречи да се проведе референдум по въпроса. С колко се отлага - година, може и месеци. Просто няма да е от началото на 2024 г. Референдумът касае по-дълъг период.

И кое точно ще определи референдумът? Това е все едно да те питат искаш ли да имаш топла вода, ти вече имаш инфраструктура и кранче. Няма аргументи срещу еврото, всичко са емоции на 3 ракии и да “пазим бг лева” . Драхмата е около шест пъти по-стара от лева и гърците не загубиха национална идентичност, щото на тая струна се реве и ако не бяха в еврозоната кризата, която минаха щеше да е е в пъти по-зле.

# 12 142
Тююю,изпуснала съм Киро.Защо други по-богати страни не искат еврото,а ние се натискаме?
Борисов потвърди пред Цецка,че ще стане депутат.

# 12 143
  • Буркина Фасо

И кое точно ще определи референдумът? Това е все едно да те питат искаш ли да имаш топла вода, ти вече имаш инфраструктура и кранче. Няма аргументи срещу еврото, всичко са емоции на 3 ракии и да “пазим бг лева” . Драхмата е около шест пъти по-стара от лева и гърците не загубиха национална идентичност, щото на тая струна се реве и ако не бяха в еврозоната кризата, която минаха щеше да е е в пъти по-зле.
гръците са отминали кризата ???
бая острови ще трябва да продадат. Smiley

# 12 144
Това е лъжа! Ако Гърция беше с драхмата,щеше да изкара много по-лесно Кризата и вече да я е забравила.

# 12 145
Кризи минават лесно с печатане на банкноти.

# 12 146
  • София
Интересно това как ще повлияе на референдумчето на Възражданци.
Това си помислих и аз. Логично би било да бъде отложен.

Както Нексо на ДБ, Магницки на ГЕРБ, ДПС, БСП.
Няма да има коалиция 😢
Европа и Америка искат БСП да бъде унищожена. Бойко многократно спекулираше с евентуална коалиция , за да повлияе на избирателите на БСП
Скрит текст:

Е, ако брилянтното партийно управление и хартиената бюлетина на Корнелия дадат резултат и БСП влезе в следващия парламент, могат отново да се пробват с хартиен флашмоб "БСП е за истинска съдебна реформа". Laughing

# 12 147
Това е лъжа! Ако Гърция беше с драхмата,щеше да изкара много по-лесно Кризата и вече да я е забравила.
A, да, то така се избягват кризи - като печаташ до безкрай пари и накрая си Зимбабве. Гърция единствено оцеля, защото ЕС наля милиарди в изплащането им на дълга. който беше повече от 200% на БВП.

# 12 148
  • София
Ето я листата на ПП, на ДБ още не са ясни. https://tribune.bg/bg/politika/koi-sa-vodachite-na-listi-natr/

# 12 149

Много тенденциозно заглавие...Кои са водачите на листи, натресени от ПП на ДБ?

Общи условия

Активация на акаунт