Политиката в България 3

• 411 372
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 315
  • Другата България
Трябва чистене в ПП. Безбожно много егоисти, като Дунчев, в тази партия, които мислят само за себе си.

Според мен и КП трябва да се оттегли. Говори твърде много без да мисли и това отблъсква. Не бих гласувал за ПП, именно заради него. Дори декларираните им намерения да са искрени, неговото хаотично бръщолевене ме кара да сменям канала със същата скорост, с която Бойко Борисов, Мая Манолова, Тома Биков и още няколко ме провокират да сторя същото.

Ако даде път на хора като Никола Минчев, бих се замислил дали да не ги подкрепя.
Откога го говоря аз това, същото.....за Никола Минчев, за КП, а и за Христо Иванов.
Друг е въпроса, че този човек Дунчев ме отблъсна с опитите си за изнудване, току що го слушах. Не било изнудване,  било диалогичност. Да бе, да, и мармотът наднича от ъгъла! Ще хвърля “бомба“, ама първо отправил ултиматум, аа, да, не било ултиматум, било защитаване на позиция. Трявбало да се освободи партията/коалицията /не разбрах точно кое/ от по-възрастните хора, защото те били статуквото и се обградили с послушковци ала ГЕРБ, ама няма да каже и имена, думам ти дъще - сещай се снахо.
Дори и да е искрен в това, което казва и за което се бори, категорично ме отблъсна с това шикалкавене. Бъди директен, “стреляй“ направо, говори с имена, с факти, с конкретика, това публично изнудване и заплахи дори в ГЕРБ мисля не се е случвало, там ББ държи здраво “юздите“, такова шикалкавене е присъщо само на него, но пък на него му е позволено, един вид запазената му марка.
Но пък се затвърждава все повече и повече мнението ми, че предстои поредното харчене нахалост на едни милиони, ей така, за поредните безсмислени избори, които нищо няма да променят за страната, само преди тях ще лъснат поредните “кирливи ризи и рокли“ на някакви хора, на които и за които “народа“ никога не е бил водещ мотив за нещоправене.

# 12 316
... Смешно ми е как някои се ловят и за сламка, само и само да засилят безпочвените си надежди, че ППДБ няма да имат висок резултат. Няма да са първи, ясно е, че ГЕРБ и ДПС сега с хартиената бюлетина и масов вот на махалите, старите номера с протоколите ще са първи, но второ място ще имат. Важното е ДПС да бие копейките-просто за престиж, че не са толкова много заблудените.

Без изобщо да съм избирател на ГЕРБ, да напомня, че те са на първо място и и от машинния вот, а от събирането на две партии не произтича непременно автоматичен сбор на досегашните им резултати.

# 12 317
Тръмп назначи родата си да му помага,но Кирил Петков не може да иска помощ от баща си?!

От кога Тръмп е мерителна единица за адекватност? Да не говорим, че и неговото решение да намърда половината си рода на разни позиции в Белия дом беше обект на разискване и критики. Подобни решения (дори понякога да са основателни) винаги ще предизвикват особен интерес/дискусия.

# 12 318
Скрит текст:
Тръмп назначи родата си да му помага,но Кирил Петков не може да иска помощ от баща си?!
От кога Тръмп е мерителна единица за адекватност? Да не говорим, че и неговото решение да намърда половината си рода на разни позиции в Белия дом беше обект на разискване и критики. Подобни решения (дори понякога да са основателни) винаги ще предизвикват особен интерес/дискусия.

Плюс, че назначенията /дори да са спорни/ обикновено вървят с някаква отговорност, съответни разрешения за достъп и пр. Пост "баща на... "  засега не е регламентиран и не подлежи на никакъв контрол.

# 12 319
Както се очакваше:
"Никой от нас не е по-голям от каузата, никой от нас не е по-голям от обединението. Това ми е отговорът за Александър Дунчев", каза Кирил Петков.
https://dnes.dir.bg/politika/kiril-petkov-za-dunchev-nikoy-ne-e-nad-kauzata
Явно вярва, че ще успеят да имат 130 депутати в НС. Целта оправдава средствата.

# 12 320
Аз единствено мога да кажа, че за мен КП се оказа изключително диалогичен човек.

# 12 321
Аз единствено мога да кажа, че за мен КП се оказа изключително диалогичен човек.
Той е диалогичен, но не е далновиден.
Отделно, че диалозите му са непремерени, слуша уж, после гони. Сещам се за някакви " диалози" в МС с някаква съсловна организация, дето ги изпъди от срещата 😄

Жалко за Дунчев.
На КП не са му важни хората, а бройките. Количество пред качество.
Много ми е любопитно кой ще води листата в СОбласт

# 12 322
Моля,моля,не сравнявайте топ тенисист с Киро.Тениса е индивидуален спорт.Обикновено до изграждането на добър състезател,участва цялото семейство.Финансово,логистично,мениджерски и т.н..Всячески подкрепяш отрочето си да пробие в големият спорт и се фокусираш само в/у това.При десетки топ тенисисти,родителите присъстват навсякъде неотлъчно.Дори да не са били тенисисти,но влизат в крачка и помагат.В случая,кой е тоя бай Петко и в качеството на какъв ''капацитет'',ще се бута непрекъснато в политиката на цяла държава?!Той прави за посмешище сина си.Кире често повтаря:''моят татко,моят татко.....ми каза''.Тати за Ленче,нещо каза ли ти?Joy И за чий чик-чирик ни пробутва татьо си?!Какъв авторитет може да е за нас бай Петко?
Развалиха ни разходката в любима част на София.В деня на траур,възпоменание на един достоен българин,попаднахме на предизборно митингче на пп.Вместо да си изпием кафето на спокойствие и слънчице,се изнесохме бързо.Sad Киро каза на събралите се,че има нужда от тях,за да управляват заедно.Дрън,дрън.Той да се вкопчи във властта,пък после ще видим.....Wink Но,докато има балъци,ще има и тарикати.

# 12 323
Той е диалогичен, но не е далновиден.
Отделно, че диалозите му са непремерени, слуша уж, после гони. Сещам се за някакви " диалози" в МС с някаква съсловна организация, дето ги изпъди от срещата 😄

Жалко за Дунчев.
На КП не са му важни хората, а бройките. Количество пред качество.
Много ми е любопитно кой ще води листата в СОбласт
Хубаво го припомни този случай. След като излезе запис от срещата се чу, че срещу министър-председателя се истеричaт знайни и незнайни особи. Даже много ги изтърпя тогава.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 18:50 от BacuTy

# 12 324
Grinning Как влизаш в гражданската квота на една партия.
Я, по сериозно избирателя не яде доматите с колците.
А Руди гела нали се биеше в гърдите, че изграждал партийните структури, каква гражданска квота.
Като ги разправяте такива оправдания, защо си мислите, че някой им се връзва.

Зари, не съм партиен член. И само за информация, досега не съм гласувала за ИТН или ПП. Да не говорим за партиите от статуквото.
Руди гела си е адвокатът на Гриша Ганчев и беше за далаверата в ИТН. Защо го приютиха ПП е неприемливо за мен. Факт, че отказа да подкрепи Славчовото "прекратяване на агонията" и си излезе от структурите на ИТН.
Божанков е част от гражданската квота на БСП. Имаше собствено мнение и напусна парламентарната група на БСП  след гласуването си за военната помощ. Ако бях ПП, и аз щях да му предложа място. Но не и на водач на листа.

Голямата разлика е, че действията на Руди и Божанков са се случили преди редене на листи на други партии.

Действията на Дунчев са всичко друго, но не и загриженост за партията. Даже и е мноооого интересно. Той знаел, но щял да си замълчи. При условие, че го направят водач на листа. Laughing

Ама Дунчев първо се е съгласил с предложението на КП, после "неговите хора избухнали" и сега вече не е съгласен. А разговорът се води по телевизията със заплахи и изнудване. Не ми е ок, не харесвам такива хора.
Премислил е.  Преди да отиде в БТВ е писал на Кирил да си ревизират решението.

Е, и? КП му е предложил собственото си място. Ама Дунчев знае, че ако не е първи, никой няма да гласува с преференция за него.

П.п. Малко офф-топик лични спомени. Миналата година съм на главната улица на  градче извън София. минават партийни доброволци и раздават листовки. Обяснявам им, че не гласувам тук, а и не харесвам водача им в района, в който гласуват. Хората без никакви притеснения казаха, че затова са преференциите.
И Татяна Дончева е адвокат на Гриша Ганчев, в тази светлина опитът му да я дискредитира крие користни цели.

# 12 325
Плюс, че назначенията /дори да са спорни/ обикновено вървят с някаква отговорност, съответни разрешения за достъп и пр. Пост "баща на... "  засега не е регламентиран и не подлежи на никакъв контрол.
Точно. Тръмп поне им даде постове, та да действат официално. С което не искам да кажа, че това е ок. Най-малкото представлява конфликт на интереси да си назначиш цялата рода на важни места. Не съм наясно с този вид законодателство на САЩ, но едва ли е разрешено подобно нещо.

# 12 326
Както се очакваше:
"Никой от нас не е по-голям от каузата, никой от нас не е по-голям от обединението. Това ми е отговорът за Александър Дунчев", каза Кирил Петков.
https://dnes.dir.bg/politika/kiril-petkov-za-dunchev-nikoy-ne-e-nad-kauzata
Явно вярва, че ще успеят да имат 130 депутати в НС. Целта оправдава средствата.

Точно на такъв отговор от КП се надявах. Сега чакам да видя колко му стиска на Дунчев да си изпълни заканите.

🍿🍿🍿🍿

# 12 327
Други може и да ги устройва.
Устройва ги нов Борисов? Интересно....много интересно.
Бас ловя, че Дунчев нищо повече няма да каже.
Как ще каже? Нали сега е на килимчето да дава отчет как си позволява да се цепи от партийната линия на правата вяра...

Интересно дали ще се откаже от каузата си или ... ще намали изборните резултати с едни 5-6 процента

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 20:54 от Анонимен

# 12 328
  • София
Моля,моля,не сравнявайте топ тенисист с Киро.
Аз не сравнявам Кирил Петков и Джокович по успехи и популярност. Сравнявам, че и на двамата бащите не си слагат катинар на устата и говорят повече, отколкото трябва. И излагат децата си. Не им сравнявам и щетите, които нанасят.

Други може и да ги устройва.
Устройва ги нов Борисов? Интересно....много интересно.
И на мен ми е интересно защо гласуваш за ДПС с ДП начело на листите, ама на, приемам ти избора, след като те устройва.

# 12 329
Избирам най-малкото зло...

Въпрос. Ако Пеевски не е в листата, ще гласуваш ли за ДПС?

Общи условия

Активация на акаунт