Политиката в България 3

• 417 231
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 690
Да успееш да превърнеш всеки протест или шествие в парад на простотията не говори добре. Thinking

Зависи от гледната точка. Други пък не намираме за простотия да критикуваш Радев за прокремълската му позиция, с която руши имиджа на България. Естествено, че днес всички прокремълски групи заливат с помия вчерашното шествие. Не виждам защо форумът да е изключение. И тук сме събрани различни хора.

0:39 / 0:46
Явор Божанков
6 ч.  ·
Един ден децата ни ще се гордеят с нашата позиция.
България е на страната на свободата. На страната на нормалността. На страната на Украйна.
Инициативите на доброволци събраха милиони. Генератори, дрехи, детски храни и още и още.
Руското посолство отвори банкова сметка за подкрепа на “специалната операция”. Не се похвалиха колко българи са дарили? 👀
Украйна ще устои. Светлината и свободата ще надделеят.

# 12 691
Е, когато громеше Мутрите, беше велик. Едни и същи хора минаха от Осама към разпни го.

# 12 692
Е, когато громеше Мутрите, беше велик. Едни и същи хора минаха от Осама към разпни го.
Осанна чак да е било не знам. Просто Радев  използва  вече съществуващия протест за собствен рейтинг...Както всичко, фактически...там, където пръста си не е мръднал да трупа дивиденти.

# 12 693

Съдим го според делата му. За съжаление сега обслужва путинските интереси и ни излага.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 18:06 от Лоритта

# 12 694
Скрит текст:

Съдим го според делата му. За съжаление сега обслужва путинските интереси и ни излага.
Крайно време е Христо Иванов да реформира съдебната система.

# 12 695
Нда. И Явор Божанков им е авторитет.
Нямам навика да слушам политически номади и фурнаджийски лопати. Днес говорят едно, утре - друго. И винаги най-гръмогласни и със силните на деня. Нарича се безпринципност.

# 12 696
И аз не харесвам тази ситуационна екзалтация, едни и същи хора ги употребяват различни политически субекти и те все кълват ли, кълват.
😀

# 12 697
Радев много майсторски изигра голяма част от народа. С право тия дни Баце припомня, абе вие го избрахте, сега му искате импийчмант. Влезе в образ на натовският генерал, и успя да накара много днешни евроатлантици да гласуват за него, дето днес се чудят с какъв акъл са гласували за него. Между другото имаше хора в темата предупреждаваха че това ще се случи, и казваха не гласувайте за Радев, това е кандидат в чиято кандидатура е участвало руското разузнаване, и той няма да работи за интересите на България. Ще съжалявате после, не се поддавайте на антигерберизма му, оказаха се прави. Но истината е че Радев е силен политик. Силният политик е двуличен, а Радев е истински хамелеон, защото през първият мандат си скри истинското лице, за да получи втори мандат. Ако го беше показал по рано нямаше да го получи. Не случайно се обърна срещу най продемократичните и проевропейски сили в България веднага като получи вторият мандат. Не го направи по рано, защото нямаше да го получи. За мен лично Радев е доказано силен политик, другият такъв е Борисов. За мен това са двамата най силни политически фигури в новата история. Силни не означава че действат в интерес на народа, макар че това е относително кое е в интерес на народа, ако питам да речем възрожденците кое е в интерес на България, направо ще се ужася от това което ще чуя. Силен политик означава да се задържиш дълго на върха на държавата, в това отношение няма 2 мнения, Радев и Борисов са най силните политици в най новата история на България. Единият управлява рекордно дълго, другият е едва вторият президент който ще изкара 2 мандата.

# 12 698
  • София
Радев много майсторски изигра голяма част от народа. С право тия дни Баце припомня, абе вие го избрахте, сега му искате импийчмант.

Това е демокрацията. Имаш правото и да си смениш мнението.

# 12 699
Дори фактът, че коментираме този паметник през няколко месеца в темата е достатъчно показателен за това точно колко противоречив е.
Много интересно мнение Хоуп. Наистина!
Какво мислиш за 3-ти Март като национален празник на Р. България?
По един или друг начин е свързан с Русия, а не със СССР и Трети Украински Фронт. На практика МОЧА възхвалява окупаторите които са украинци а не руснаци, но няма да издребняваме

# 12 700
Днес чета ,че всички в Трети украински били руснаци ,нямало един различен от руснак. Емил Джасим. Историк  е, обърна ми представите. Аз провокирах всъщност с това "украински", дано го прежалят руснаците, проруските, но  и да отчетем, че нищо общо няма с войници. Няма фронт и бойни действия   у нас, напили се с метил и  умрели има няколко ,касти няма под него и  е политически паметник на превъзходството.
 Ми не съм била права, не знам къде да сверявам.

# 12 701
Бор_яна
В състава на Трети Украински са влизали и първа, втора и четвърта българска армия. По тази логика - паметникът е в чест на българската армия.

Сега гледай какво става, но това са историческите факти Joy

# 12 702
Днес чета ,че всички в Трети украински били руснаци ,нямало един различен от руснак. Емил Джасим. Историк  е, обърна ми представите. Аз провокирах всъщност с това "украински", дано го прежалят руснаците, проруските, но  и да отчетем, че нищо общо няма с войници. Няма фронт и бойни действия   у нас, напили се с метил и  умрели има няколко ,касти няма под него и  е политически паметник на превъзходството.
 Ми не съм била права, не знам къде да сверявам.
Емил Джасим ...ха-ха. Този е синоним за ...хайде да не казвам за какво, че ще получа бан.

# 12 703
Аз не мога да разбера какво значение има дали в съветската окупаторска армия има руснаци, украинци или българи. Това е паметник възхваляващ, СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, е издигнат от българските комунисти, във възхвала на всичко комунистическо, начело с Великият Октомври през 1917 г.

Склуптурна композиция върху източната фасада на паметника. „Октомври 1917“

Не знам дали изобщо се знае какво точно възхвалява тоя паметник. И да, мястото му не е в центъра на София, от много отдавна. Ако комунизма не се беше доказал като вредна за човечеството, непостижима утопия, мястото му щеше да е там, но не е. Като потомак на комунисти го казвам. Истински, по убеждение, десетилетия преди 9 септември вярващи в идеалите на комунизма, и неговата цел, от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите, за щастието на цялото човечество.

# 12 704
Скрит текст:
Дори фактът, че коментираме този паметник през няколко месеца в темата е достатъчно показателен за това точно колко противоречив е.
Много интересно мнение Хоуп. Наистина!
Какво мислиш за 3-ти Март като национален празник на Р. България?
По един или друг начин е свързан с Русия, а не със СССР и Трети Украински Фронт. На практика МОЧА възхвалява окупаторите които са украинци а не руснаци, но няма да издребняваме

Хайде, следващата кукичка - Трети март.
Коментирали сме я тази тема, също както сме коментирали и МОЧА. Нямам твърдо мнение по темата, нито мисля, че е на дневен ред (поне за мен не е). Ако излезе на преден план - ще изслушам имащите какво да кажат и ще формирам мнение.

След всичко това казано - фактологията покрай историческите събития е пределно ясна. Да, Руската империя е освободила България. И не, не го е направила от алтруистични подбуди, т.е. защото е била много загрижена за “славянските събратя”. Свободна България е обслужвала по-добре геополитическите й интереси, особено в контекста на борбата за надмощие в Източна Европа с Османската империя. Това не определя действията на Русия като добри или лоши, просто ги констатира като такива, каквито са.

Общи условия

Активация на акаунт