Политиката в България 3

• 417 180
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 765
И да сме президентска република пак ще е все тая, парламент трябва да приема законите и като са толкова разногласни партийките вътре пак нищо няма да се приеме. Трябва ни нещо по-еднолично, един човек да взема всичките решения, направо да си върнем хаганата 🤨

Не е баш така. Между изборите, НС приема някакви закони с плаващи мнозинства, именно защото никоя партия не носи политическата отговорност като лице на изпълнителната власт/МС. Ако президентът назначава МС, а партиите в НС само гласуват закони (без да излъчват МП и МС), ще е по-различно според мен.

Така или иначе, у нас политическата криза постепенно се оформя и като институционална (на практика, НС и МС не работят съвсем добре в този си вид и отношения). В дългосрочен план ще трябва да се мисли за промени, без да претендирам, че знам коя е правилната посока.

# 12 766
Хората даже няма да разберат, че ВМРО няма да участват на изборите. И Мая Манолова, ако пропусне никой няма да разбере.
Това са партийки, които съществуват като само смучат пари и ако се наложи да дадът 2-3 гласа в парламента, ако са там. Те за политики не се борят.

# 12 767
Ами и според мен, ако искат правителство от сега, да се договарят първите по прогнози и да разпределят парчетата баница. ГЕРБ и ПП+ДБ да сядат и да се договарят нещо и толкова.  Иначе е ясно, че Атанасов  търси да консолидира антиГЕРБ вота, но времето минава, а хората забравиха золумите на ГЕРБ, и това вече не е първа тема, както беше преди 2-3 години.
Аз се чудя управлява ли му се изобщо на някой? Освен на Нинова, де. Не може на 15ти избори да ходим, не е сериозно. Ако седят и чакат пълно мнозинство, да забравят. После ще реват срещу Радев и ще го импийчват Simple Smile)))
А какво значи "да разпределят парчетата баница"? и по какъв начин се съвместява с "управлява ли му се изобщо на някой?"
Последно какво искат партиите да управляват, за да ядат баница или да не управляват, за да не носят отговорност?
Или всички, които не ни харесват искат само да ядат баница без да носят отговорност и никой от нас не ги избира, а падат някъде от небето.

Имамм предвид да разпределят министерства, да съобразяват приоритети, ако трябва сфери на влияние и да си правят договорките. Да се обявява гръмко как ще се ходи пак на избори, ако не си първи,  а после да ревеш, че Радев управлява, показва липсва на връзка с реалността. Есента съвсем няма да им се сформира правителство и управлява, защото пак ще идва зима и ще е мн по-трудно. Свикнаха на лесното. Дефакто, Атанасов обявява, че не е готов на никакви коалиции в името на сформиране на правителство, но неговата партия е партия-петпроцентник. Айде с ПП ще увеличат резултата, но нямат шанс за сериозно мнозинство. 

# 12 768
  • В небето
Не разбирам защо се карате! Те това чакат - от началото на т.нар. "промяна" или "преход" българите все се карат. Непрекъснато се делим на "комунисти"-"седесари", "цесекари"-левскари" и пр. Докато се караме за абсурдни неща "ония" крадат с пълни шепи. Реално сме разделени на "тарикати" и "балъци".
П.П. Моето мнение е, че паметници не трябва да се събарят. Те са памет за нас и за поколенията. Показват добро и зло. Но конкретно, ако на мястото на "Съветска" (както наричат монумента децата) построят паметник на Кънчо Путкодеров (български фолклорен герой), аз съм съгласен. Така хем няма да има недоволни мами, хем татковците с гордост ще разхождат децата си в парка.

# 12 769
И да сме президентска република пак ще е все тая, парламент трябва да приема законите и като са толкова разногласни партийките вътре пак нищо няма да се приеме. Трябва ни нещо по-еднолично, един човек да взема всичките решения, направо да си върнем хаганата 🤨
Точно сега еднолични решения се вземат от партийните водачи, та там са си хаганат. Поне три-четири партии са узурпирани от самовлюбени нарциси, които трябва, но не искат да пуснат кокала (Бойко, Корнелия, Атанас Атанасов, Кирил Петков ...).

# 12 770

Точно сега еднолични решения се вземат от партийните водачи, та там са си хаганат. Поне три-четири партии са узурпирани от самовлюбени нарциси, които трябва, но не искат да пуснат кокала (Бойко, Корнелия, Атанас Атанасов, Кирил Петков ...).

Няма как да стане. България е царство на индивидуалисти и разбирачи от всяка тема.
Екипноста се развива още от детската градина и училище, та чак до университета.

Затова и Дунчев, навири нос или опашка, защото и на него му е трудно да е екипен играч и да е част от нещо. Постоянно се отлюспват и хора, на които нещо не им харесва. Идеално положение няма, но ние не сме се научили да се съобразяваме и да работим заедно, въпреки различията за обща цел.

# 12 771
  • София
Едно време имаше един хубав лаф: "Не може в системата да циркулира пикня, а от кранчето да тече амброзия".
Кой пречи на българския народ да се надигне да гласува и да избере някой различен от тези, които го крадат, някой различен от са самовлюбените нарцисисти и различен от тези дето били намерили лесното да не управляват, а само да предизвикват избори. Праламентът ни е отражение на нацията ни. Ама нямало за кой, ама всички били еднакви - ами щом са еднакви значи и ние сме същите. Пък щом не искат да се обединят, значи електората им не го иска.
А ако смятате, че това не е резултат от вашите решения, а някой ни е спуснал политиците свисше, ами тогава няма какво повече да направите - явно този някой е по-силен от вас и ще трябва да търпите.

Между другото чакам с нетърпение да видя какво ще се случи до година - две, като поизмрат балъците. Аз лично нашите земеделски арендатори не ги имам за балъци (замъците им са по-големи от моя), но ако някои ги влече да се изживяват като парии и презрени, но мога да им преча.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 17:33 от Gorg0nzola

# 12 772

Няма как да стане. България е царство на индивидуалисти и разбирачи от всяка тема.
Екипноста се развива още от детската градина и училище, та чак до университета.

Затова и Дунчев, навири нос или опашка, защото и на него му е трудно да е екипен играч и да е част от нещо. Постоянно се отлюспват и хора, на които нещо не им харесва. Идеално положение няма, но ние не сме се научили да се съобразяваме и да работим заедно, въпреки различията за обща цел.
При Дунчев проблемът дойде от областната организация, която не прие да се спуска парашутист за парламентарните избори. Иначе Дунчев преди това се беше съгласил, но след като дойде отпор от местно ниво и той дръпна назад,

# 12 773
  • София
Симидчиев ще води София област. Което е прекрасно, но лишава 25 МИР от възможност за префенциален избор, Хазарта не е особено блазнещ.

# 12 774
Бобоков по Нова. Прекратено и второ обвинение, поради липса на доказателства.
Каза в прав текст, че Борисов управлява всички министерства и в момента.

# 12 775
Скрит текст:
Едно време имаше един хубав лаф: "Не може в системата да циркулира пикня, а от кранчето да тече амброзия".
Кой пречи на българския народ да се надигне да гласува и да избере някой различен от тези, които го крадат, някой различен от са самовлюбените нарцисисти и различен от тези дето били намерили лесното да не управляват, а само да предизвикват избори. Праламентът ни е отражение на нацията ни. Ама нямало за кой, ама всички били еднакви - ами щом са еднакви значи и ние сме същите. Пък щом не искат да се обединят, значи електората им не го иска.
А ако смятате, че това не е резултат от вашите решения, а някой ни е спуснал политиците свисше, ами тогава няма какво повече да направите - явно този някой е по-силен от вас и ще трябва да търпите.

Скрит текст:
Между другото чакам с нетърпение да видя какво ще се случи до година - две, като поизмрат балъците. Аз лично нашите земеделски арендатори не ги имам за балъци (замъците им са по-големи от моя), но ако някои ги влече да се изживяват като парии и презрени, но мога да им преча.
Какво значи "вашите решения"?  Ти какво точно решаваш?

# 12 776
  • София
 Аз не смятам, че илюминатите или САЩ ми спускат отгоре правителството или състава на парламента. Но ако смятах, че са толкова влиятелни и го могат , не виждам какво бих могла да направя, след като очевидно не съм им достоен съперник (доколкото аз не мога да назначавам правителства).
Иначе аз с моето решение за кого да гласувам, определям дали тази партия ще влезе или не в парламента, а с преференциалния си вот и насочвам кой точно бих искала да видя в парламента.

# 12 777
Каза в прав текст, че Борисов управлява всички министерства и в момента.
За настоящите проблеми все е виновно предишното правителство, никога настоящите управляващи. Докато не изобретим машина на времето няма как да се оправим 🤣

# 12 778
Аз не смятам, че илюминатите или САЩ ми спускат отгоре правителството или състава на парламента. Но ако смятах, че са толкова влиятелни и го могат , не виждам какво бих могла да направя, след като очевидно не съм им достоен съперник (доколкото аз не мога да назначавам правителства).
Иначе аз с моето решение за кого да гласувам, определям дали тази партия ще влезе или не в парламента, а с преференциалния си вот и насочвам кой точно бих искала да видя в парламента.
Значи и ти си "съучастник" за избраната наличност от политици, та нямаш основание за "вашите решения".

# 12 779
Брей, даже Плевнелиев призна, че ако цялата история със санкциите по Магнитски е само геополитика, САЩ ще изгубят тежест (а на него хич не му се искало, разбира се). Чак не мога да повярвам. Той лоша дума за САЩ май не е казвал досега.

Общи условия

Активация на акаунт