Аутистичен спектър - обединена тема

• 147 957
  • 806
  •   1
Отговори
# 510
Ама много ви обичам  Hug
Дара, благодаря  bowuu
Какво пък - може и балетист да стане като порасне и да носи обувки балерински  Crazy дето се ходи на пръсти  Simple Smile Ще питам утре ОТ-то да видя какво ще ми каже.

юл4е  Hug

Ама голям брейн сторминг му удряме днеска Simple Smile

Да - може и това да е - той неможе да скача с 2 крака заедно. А на тази възраст би трябвало да може. Довечера ще му разгледам краката /ако даде, и ако въобще може нещо да се види с просто око де /

# 511
Ако разликата е малка, нищо няма да видиш. А и Артур не носи обувки, така че и по обувките не може да разбереш. Заведи го на ортопед. Пиша с къси изречения, защото помагачът много ме редактира  Rolling Eyes

# 512
Не не съм писала - не мислех, че има връзка някаква - ходи само на пръсти всъщност  newsm78 като балерина. Иначе може да си стои на цяло стъпало - като е клекнал да играе примерно, но ходи и бяга на пръсти.
  Това беше първото, което направи впечатление на лекар при Кирил. Само когато подтичва или тича минаваше на пръсти, с крачета леко навътре. И малко разхвърляни движения. Термина "разхвърляни" е на докторите.
  Един безплатен съвет за садо-мазо обувките. Произвеждайте и по-големи номера. Ще ги пуснете по сексшоповете.

# 513
Wolf , ти ще си ни селсмена за обувките - я какви маркетингови трикове знаеш  Joy

Кирил има ли проблем с вестибуларния апарат? И с какво обесниха ходенето на пръсти?

# 514
  • София
Ходенето на пръсти беше описано като един от признаците за аутизъм в единствената излязла на български книга... Аз също се вълнувам от този въпрос, Дара много често ходи на пръсти. Определено е свързано със самостимулации и незнам какви още проблеми. Дано да се намери повече инфо по въпроса.
Евентуално ортопедичен проблем е и ако е пораснал много бързо, може сухожилията да не са се разтегнали достатъчно, но при нас съм сигурна, че е от приемането на света.

# 515
  Изобщо не го обясниха. Тръгнахме по невролози и психиатри. И до сега. Говорят за аутизъм, но няма такъв официален документ или епикриза. Само на хвърчащи бележки. Пишат первазивно разстройство или ГРР. Тук такива диагнози слагат и от един преглед за половин час. Имаме и други диагнози доста. И от невролози, и от психиатри.
  Някои аутисти се страхуват и от дълги успоредни линии пред тях. Кирил по рано стоеше нерешително на прага на стаята, после притичваше до тоалетната, та сменяхме пътеката в коридора.

# 516
А вие кога проходихте?
Моя син проходи късно, но в рамките на нормалното - на 18 месеца.

# 517
днеска тръгнахме от обувките и стигнахме във вестибуларния апарат  Crazy

от сайта на центъра за изучаване на Аутизма:

Toe Walking

накратко - може да е признак на аутизъм
дължи се на проблеми с вестибуларния апарат обикновенно, и се смята за проблем ако детето ходи така след 3тата си година.

може да се дължи и на визуално -вестибуларни проблеми, можело да се коригира с призмови лещи, понякога с  /айде пак в садо-мазо отидохме/ с отливки  Sick или операция

# 518
Аз нещо не мога да направя връзката между корекцията на зрението и гипсирането на краката, за да се удължат сухожилията. В статията е малко неясно, но мисля, че става въпрос за различни проблеми, които имат като резултат едно и също действие - ходенето на пръсти.
Разбира се, възможно е и да бъркам. Не съм специалист все пак. Ще ми се да знам обаче ако има действително разлика в дължината на бедрените кости около половин см да кажем, това дали би се компенсирало при ходене на пръсти (то е пружиниращо ходене), така че на човек да му е по-удобно, отколкото ако ходи на цяло стъпало? При ходене на цяло стъпало би се появило леко накуцване и умора при по-дълго ходене.

Тити, отговарям тук, че да не пиша нов  постинг - в статията на Деси пише, че е точно това -незрялост на нервната система и е нормално за деца до 3 години, но не е нормално със сигурност при деца над 5 години (признак е на неврологична незрялост). Цитирам почти дословно.

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 19:52 от юл4е

# 519
А бе и нашия син откакто е проходил ходи на пръсти.Като попитахме невролога ни отговори,че било признак за незрялост на мозъка

# 520
Здравей "Валенцето", извинявам се ,че чак сега се включвам с идея по въпроси от предишната 25 стр. При едно то децата , скоито работя ми беше необходим цял месец, за да седне на столчето и да работим в художественото ателие. Моят кабинет е пълен с играчки, книжки, пъзели и тем подобни неща - идеални за разсейване. Това ,което ми идва на ум е да се заинтересуват от това какво прави детето, например - на пързалката е: да успее да се впише в играта или в нещото, което прави детето в момента, а не да налага собственото си желание, трябва детето да пожелае да работи. Може да му обособи специален кът и да го назове с някакво име, след което да  представи този кът на детето. Може да се опита да използва параван (в детските градини госпожите имат такъв  за куклен театър)

# 521
  • София
Незнаеща,благодаря ти за съветите! HugСпециалистите се опитват да го направят-например тя е в басейна с играчки и те я карат да им подава по две топки-първо на ресурсната,после на психолога.Тя го прави,после пак..и така.Но на тях им се иска тя да седне на столче и да имат истинско занятие,което в тази среда е невъзможно.Не,че детето не може да се концентрира,просто наистина дразнителите са доста.А и не винаги занятието им преминава там,което е лошото.Ако салона е зает с деца,които имат занимание някакво,се търси друго място за в момента и така.Което според мен вреди на детето,защото тя се обърква къде какво се прави-къде се играе,къде се учи..

# 522
Валенце, Буби е малка, така че занятията трябва да са съвсем в игрова форма. Не е необходимо да седи на столче, за да учи.
Тебе още ли те гложди въпросът с аутистичните черти?

# 523
  • София
Оф,ами не само ме гложди ,а не знам вече...мисля,чета,говоря...и тотално се обърках.Според психолога си е чист аутизъм,според мен-не.Всеки ден се убеждавам,че не е типичен аутизъм,макар да има някои черти.Колкото специалисти работят с нея,толкова различни неща чувам Rolling Eyes.
Зара,ще ти пиша на лични,пак за съвет ще те търся Hug.

# 524
Ще чакам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт