Отговори
# 150
Ние минахме пак през преглед , снощи вдигнах кръвно 144/80/110 , а попринцип съм с ниско. Като ходих до спешното се беше свалило , гледахме на видеозон всичко изглежда наред с водите . Пуснаха ми тонове и там сме добре и се прибрах 🤗.
Много съм интересна ама нали всеки ден ми се случва нещо 🤣🤣🤣. Изписаха ми хапче , но казаха да го пия само ако се покачи кръвното от 140/90..  До сега никога не ми се е покачвало и се шашнах. Шийката е 30.24

За гнездо пари не съм давала а ми е подарък , то кошара , люлка хамак ,шезлонг толкова много неща за спане едва ли си струва , но си ги имаме ...Лично аз съм с мои пари нищо не съм купувала. За количката и кошарата мама даде пари ние си ги избрахме и за люлката хамак , бабата на ММ даде пари , ние е избрахме пак. Другите гнездо , шезлонг и т.н са подарък...  Мисля да купя един вграден гардероб , бях много очарована като го видях в Практикер .

# 151
Kaderay27 следи си редовно кръвното, че си е доста опасно състояние. Аз всеки ден го меря по няколко пъти по съвет на АГ.

Момичета аз още нищо не съм купила.. 🤣 Набелязала съм неща и до там, реших да пазарувам като вляза в 8ми месец и тамън да изчакам някое и друго намаление през Ноември. Много неща ще ползвам от семейството и близки приятелки. До последно се чудих за количка и реших, че няма да давам пари за нова, а ще ползвам тази от сестра ми, въпреки че 3 бебета са минали през нея. Намерих си и столче за кола втора употреба, доста запазено, ще ходим да го видим на живо този уикенд и ако ни хареса го взимаме, че доста удобно върви с адаптори за шасито на количката, която ще ползваме (вече не могат да се намерят никъде на пазара, че е стар модел).

Иначе съм си харесала кошара, матраче, чаршафчета и разни други неща. Но доста от тях ще разпределим по роднини за подаръци, че всеки пита какво искаме.. 🤷🏼♀

# 152
Ох, аз също нищо не съм купувала и списък нямам, а и да купя, няма къде да ги складирам. То е вярно, че имам много неща от каката, някои дори и с етикети, но за родилното нищо нямам. То и не се знае как ще раждам😁 че с тия пируети на бебка из корема ми, вече не мога да се ориентирам как е обърната.
Днес беше последния ми работен ден, колегите ме изпратиха сантиментално, едва се сдържах да не се разплача...
Сега ще имам време да подреждам, че покрай ремонта всичко е *** 😁 Не, че мога, но по малко всеки ден. 😁

# 153
Много ви благодаря на всички за списъците за неща за болницата, ще ги препиша по-късно и ще започна да търся откъде да ги купя Grinning (бебе борсата във Варна е супер, ние се преместихме преди 2 години от Варна в София и толкова си бях свикнала там с всичко, направо ти завиждам за нея)
Записвам и козметиката да се разровя, май никоя не е взела Uriage, значи и аз сигурно ще клоня повече към Мустела.

Muflon, за гащи за в болницата питах (извинете, че не уточних). Ще взема и аз еднократни и някакви стари мои ако не успея да намеря нещо, което би ми било удобно за евентуално секцио. Иначе аз пък си карам в момента с безшевното бельо на Лидл. Купих си 9 броя Grinning Нито ми стягат, пречат на корема, а и си ги носех и с рокли лятото и са много удобни. Пък и бяха 3бр за 12.99лв. Иначе и аз на Н&M им харесвам нещата, сутиени за кърмене ще търся там, макар че още си нямам на идея дали няма да пораснат тия гърди и после да ми стягат като размер. Засега не съм вдигнала, от 75В станах на 80В-85В и то много зависи от типа сутиен, горе-долу си ги чувствам големи колкото са ми били преди цикъл. Grinning

Tiffany A, на мен също ми е много приятно когато всички се изказваме. Особено както си ти с дългите постове като мен, с искрено удоволствие ви чета всички в темата.

Викиту, благодаря за препоръката за магазин в подлеза на България Мол. От там минавам за АГ-то така че ще мина да видя там какво има преди да купувам от интернет. Ще си взема и аз такива с копченца, много се надявам да имам кърма така че ще се снабдя с каквото мога. Иначе и аз мисля 2-3 броя, да си имам после и за вкъщи, изглеждат удобни Grinning

Относно сърбежа, аз имам само по корема и то ако нося тия гадните дънки за бременни. Grinning Просто се мажа пак с кремчето за стрии и се успокоява. Но пък си се мажа по цялото тяло и през цялата бременност, а и от преди това дъъълги години с един лосион (емулсия) на Талодерма. Еудермол 0 (розовият) е моят вариант. Мисля, че има Еудермол 0 син вариант с хиалуронова киселина, но аз просто съм си свикнала с розовият без такава екстра. Grinning

# 154
Щом ви сърби, мажете се много. Сърби, защото кожата се разтяга. За да избегнете стриите -мажете се. Миналият път точно по време ня сърбежа се сдобих с няколко, а се мажех редовно, но не по-често от нормалното... по онова време ме сърбяха и краката от вътрешната част на бедрата, но там се мажех обикновен лосион за тяло -грешка. Там имам много стрии. Та сега мажа навсякъде и ако ме засърби, слагам промишлено количество 😁

# 155
Аз от вторник вече се водя в 8ми месец, направо не мога да повярвам как лети времето. Сдобихме се от познати с количка, креватче и матрак. Аз съм купила само едно чувалче за спане, което тук едно от момичетата ми препоръча. Много е сладурско.

Сега чакам ММ да докара скрин, който избрахме от ИКЕА, за дрехите на бебето и да започна да пазарувам някакви неща, че се чувствам доста неподготвена. Имам чувството, че бебчо ще се роди и аз няма да имам нищо за него Grinning Не знам някоя от вас дали така се чувства, предполагам такива емоции са нормални.

Аз съм се спряла на козметиката на Uriage, защото ползвам техни продукти от години и съм доволна. Но това ще е на проба грешка предполагам.

Исках да попитам вие каква марка перилен препарад ще използвате за дрехите на бебето? Омекотител ще ползвате ли или по-скоро не?

# 156
Аз ползвах бял Персил, без омекотител. Постепенно, като порасна, въмедох и омекотител. Смятам и сега да е така. В началото гладех всичко, но после взех сушилня и спрях да гладя.

# 157
Момичето, това с подаръците е готино и мен ме питат роднините и знам, че искат да купят по-скъпи неща. Не нещо за 50 лв, но те ще купят каквото кажа след като родя и при идване в къщи
А предвид времената ММ сигурно ще ги пусне февруари,март 😁
Та за това не ми е ясно как да стане. При вас как е?

# 158
Здравейте момичета! И аз вчера си взех нощници за бременни с копчета от двете страни , взех ги по 14.90лв- 2 бр купих. Аз най вероятно ще съм секцио ще ми трябват ли повече нощници за болницата. Бебка е 1.700 кг в 31 г.с доктора каза че е добре. От другата седмица 32г.с се пада, започвам да следя тоновете всяка седмица. Напълняла съм с 8 кг до сега.

# 159
Панда, козметиката на Uriage в момента е намалена в Sopharmasy и Медея. Може и на други места.

Вики, мерси за отговора за нощниците!

Като ви чета, момичета, разбирам колко съм остаряла. Срам ме е да си напиша годините тук, ама айде, щото съм с второ, ми е простено да съм на 40. Grinning Като ви чета как роднини ви подаряват и купуват неща, големи неща и всякакви неща, баби, дядовци... и разбирам колко отдавна сме остарели с моя мъж. Не само няма баби и дядовци, ами не чакаме подаръци от никой. Може би няколко семейни приятели ще искат да подарят по нещо дребно и съм запазила спално чувалче, машинка за бял шум, нощна лампа, за всеки случай, но това с подаръците и грижите от по-възрастните поколения е минало свършено. Въпреки това не ми е носталгично. Сега сме в силните си години и ние се грижим за поколението след, а това преди все още се оправя самО за радост, дано за по-дълго. Те поне са ни раждали млади. Та, много сте ми младички и сладички. Grinning Хубаво е да сте по-млади родители. Извинявам се за лиричното отклонение!

Доколкото знам, обличат майките по време на секцио в едни еднократни нощницо-престилки с връзки на гърба, но дали навсякъде е така, не знам. Да кажат миналите през секцио.

Аз ще купя мнооого нощници, а и пижами за след раждането. Първо щото в нас се мотая по такива, вместо по нормални дрехи, с по някоя жилетка отгоре, та ми трябват повече. Второ, щото при кърменето първия път се потях като в сауна. То не бяха горещи вълни да ме обливат, то не беше преобличане по сто пъти на ден. Гърдите ми течаха, някой път бебето ме изцапа, добре че не беше от повръщащите. Та... Много! За мен. Вие си знаете за вас. Simple Smile

# 160
Аз пък съм +10кг . Уж не ям много , но корема ми последните дни адски много ми тежи , чувствам се като кит . Вчера си взехме количката голямо разглобяване и оглеждане падна . И аз се чудя колко нощници да взема ,имам едни пижами супер удобни горната част е като риза с копчета до долу ,а долната няма чак толкова голям ластик ,ако родя нормално мисля че и тези ще стават . Още повече с превръзка и теч отдолу няма ли да е по удобно да сме с долна част ? Вече започвам лека полека да сортирам нещата на бебето . Тук клизма не правят , при нормално раждане оставяли да се случват нещата естествено ,което за мен не е много окей . Чудя се дали да си взема на своя глава клизмички.
Ние също не очакваме подаръци . Родителите на ММ имат голям мерак да взимат всичко , но постоянно им  удрям контра . Първо защото и ние си харесваме разни неща и накрая става така че ние неможем да купим и харесаме нищо , защото те вече са взели . Ето сестра ми с 300зора ми даде 2 космонавта ,ще изкарам зимата с тях . Няколко дни по-късно с ММ видяхме космонавт в който се влюбихме , но няма как освен за по следващата зима Confused . Айде боденце , някоя дранкулка как да е , но останалите неща са си за нас .
Я кажете колко бодита и ританки са нужни в началото ?

# 161
  • Варна
При нас има желаещи за подаръци, но на мен ми е трудно. От моя страна родителите  ги научих така: плащаме всичко казвам им колко долу горе са разходите за бебо и те да си правят сметка колко ще ни дадат. Но от страна на ММ много искат да знаят кое точно е от тях и за сега гнездото и евентуално раждането ще плащат. За количката всички изявиха желание викам на ММ ми да дават всички 😁😁😁😂
Нещо  не ми харесва това с наричането това е от този ,онова от онзи. Приятелките ми като ме питат ще им казвам конкретно нещо колко долу горе е струвало (неудобно ми да искам скъпи неща затова всичко ние си плащаме и  ще казвам приблизителна цена) 
Доста близки отрязох с даването на дрехи сега малко съжалявам , защото наистина няма смисъл да купувам много, но ...характер винаги първо скачам после мисля 😁😁😂😂  беше ми мерак всичко да си накупя аз 😐

# 162
Muflon аз съм на 35 с първо, хич не съм първа младост 😂 Но просто загубихме няколко годинки лутане по тукашните инвитро клиники докато не ни дойде акъла да отидем в Турция 🤨

А за подаръците аз имам уговорка с родителските тела от двете страни, както и с близките роднини и приятели, че ние ще подготвим списък с конкретно избрани от нас неща и те от него ще си изберат. Около нас всички така са правили.. хем родителите са си ги избрали, хем другите не се чудят какво да вземат, което ще се ползва и ще е полезно. За колеги сме взимали направо ваучери за Хиполенд/Дундьо и подобни, да си го похарчат както сметнат за добре, като винаги е имало и нещо индивидуално (я боди с готин надпис или клипс държач с името на бебето).

Мен ме беше обзавела манията всичко да е ново за първо бебе, но с това лежане у нас, имах време да премисля и реших, че е ненужно.. после само да хвърлям или да се чудя на кой да давам и аз 😳 И толкова много са нещата, че финансово си е голям разход, а както в Токуда ще раждам и се чудим за стволови клетки, по-добре да си спестим всичко, което можем 😁 Повече неща ще се ползват по няколко месеца само.. и след това в килера 🫣

# 163
  • Вестерос
И аз съм на 35 😁

Аз да се оплача, цял ден чакат тъпите европът за кошарата, ангажирах си и хора, че няма как да я внеса в нас..  никакви не се обаждат, накрая чрез магазина се свързах, не успели днес, утре ще я носят 🙄

Взех си стерилизатор на Кенгароо, онзи 3 в 1 за затопляне и за варене на пара.

И аз исках всичко да си купя сама, но да ви кажа много ми дойде от полза ходенето на майка ми в Одрин, бая неща накупи като дрехи, както и една позната каквото ми даде- дрехи, корито със стойка, повивалник, активна гимнастика. Нищо не връщам вече 😁

Муфлон, така като чета май ще взема повече от три нощници, за всеки случай.

Кестенче и на мен ми дадоха един космонавт, ама късмет, че беше 62 номер, та си харесах 56 и го взех, да има 😁 После мисля да продавам във фб в разни групи. За въпроса ти аз съм си писала по 4,5 от вид- боди с къс, някой друг с дълъг, толкова ромпъри и толкова блуза + ританка. Мисля с късия да обличам под блузката примерно. Имам и две елечета. Чудя се дали и под ромпъра не се слага боди, но може би зависи от температурата в стаята. Все пак може и само по ромпър и с одеяло отгоре да стои.

Не мога да си харесам шезлонг, искам да се движи. 🤔

# 164
Еха колко много сте писали 😀 ние сме млади на по 25 години, ама никой нищо не ни предлага да купи за бебка😀 от племенницата на ММ ще вземем количка ( аз и не планирах да я купим преди да се роди така или иначе, тя ни е бонус ) доста дрехи ни дадоха, но аз и имах купени някакви през месеците. Имаме 10тина бодита, толкова панталони/ританки, 2-3 ромпъра и жилетки/блузи с дълъг ръкав 5-6бр. Купихме космонавт, както и дрешки за изписването също. Чувалче за сън ще взема утре на Томи типи 2,5тог което може да се пригоди и за столчето за кола,което ни устройва супер. Като цяло сме си на последните метри - кошара ( утре в рая тоис има някаква кампания по случай годишнината им, евентуално ще поръчам) корито евентуално, защото имаме някакво и ни остава хигиенен комплект ( ножичка,четка за коса, аспиратор за нос и т.н) и мокри кърпи и още малко памперси. Както и неща за мен за болницата, надявам се да не получаваме много неща след като се роди без да ни питат, защото всичко е розово и всички налитат на розово, а ние не харесваме😀 кога планирате да подготвите чантата за болницата? Мисля си,че някъде към 34та седмица вече трябва да е готов.

Общи условия

Активация на акаунт