Отговори
# 210
Ние ползвахме аспиратор за прахосмукачка. Доста стресиращо ни се струваше. Наистина изсмуква всякакви сополи. Обаче има един проблем. Силното засмукване от прахосмукачката, дори да е много кратко, има недостатък, че лигавиците в нослето отичат, подуват се и после пак може да стои като запушено. И да, голям рев е, не от шума, бебета обичат такива шумове. Още го пазя този аспиратор, но не знам дали ще го ползвам с бебчо. Може би в краен случай, ама най-краен.

# 211
  • Вестерос
Аз вече купих за нос ама с дърпане с уста, леля ми съм гледала така й чистеше носа на братовчедка ми, първо капе физиологичен разтвор и после смуче. Не знаех, че има за прахосмукачка.

# 212
Момичета пазете се много, страшни вируси върлуват.
elistoy все едно сме преживяли един и същ ден. Петък срещу събота бях с ужасни киселини, чак място не успях да си намеря ( сигурно леща няма да искам повече през живота си), спах точно 1 час, станах, купих си кола, изпих я и хоп на грим, че бяхме на фотосесия. От там се прибрах и добре че фотографката закъсня, че като започна едно повръщане.... ужас.... олекна ми малко и тръгнахме. Фотосесията мина страхотно, жената ми отдели 2 часа, вместо 1, като цяло беше супер усмихната и с много яки идеи, та принрах се след това и легнах и така от вчера с 37,8 температура и повръщане. Звънях на Аг, изписа деган 2по1 и парацетамол 3 по 1, накарах мм да купи и биозин мама, обаче доки каза да не бързам с него, дразнел корема. Спрях повръщането, започна разтройство, сили нямам от леглото да стана. Къде ме хвана тоя вирус не знам. Иначе в петък ходих да видят бебата, добре е, беделанка не иска още да се обърне  на горна граница за размера си е, в сряда пак съм на лекар, доки иска да я види за 5 дни колко качва. А аз съм отслабнала с 2 кг, явно дебеланка си ме смучи яко от сега хихи Simple Smile след това прочистване в същност може и повече да съм свалила де Stuck Out Tongue Winking Eye
Та пазете се, върлуват страшни вируси, стискам на всички болни майчета палци, бързо да се оправят Heart

# 213
И аз днес се чувствам много отпаднала, то нормално времето или е топло или студено . Все ми се спи и вдигнах пак кръвно 150/80/110 , пих хапче и уж се оправи.
Почвам с бабешките илачи , че не ми се боледува пак камоли да не говоря за ковид.
С това кръвно какво ще стане аз се ушашавих вече , то едното оправям оп +++++. Никога през живота си съм нямала високо кръвно на 20 съм, да имам високо кръвно , бременна ми е притеснително.

# 214
  • Вестерос
Ужасно е това с повръщането и разстройството. Началото на миналия месец го бях хванала и аз, май ви бях писала, точно като правих и обременяване с глюкоза. Поне мен за два дни ми мина повръщането, температура един ден имах, но ММ го влачи почти седмица. Направо е мистика къде се заразих аз, че после него, навсякъде ходя с маска.

Кадерай, не е за подценяване кръвното, следвай какво ти казва лекаря ти, дано не вдигаш пак Hug

# 215
И аз днес се чувствам много отпаднала, то нормално времето или е топло или студено . Все ми се спи и вдигнах пак кръвно 150/80/110 , пих хапче и уж се оправи.
Почвам с бабешките илачи , че не ми се боледува пак камоли да не говоря за ковид.
С това кръвно какво ще стане аз се ушашавих вече , то едното оправям оп +++++. Никога през живота си съм нямала високо кръвно на 20 съм, да имам високо кръвно , бременна ми е притеснително.

И мен много ме е страх от високото кръвно. Моя приятелка така накрая последните месеци вдигаше кръвно. Меря го и аз постоянно. Досега беше ниско цяло лято от жегите, пък и аз съм си с ниско по принцип. Сега гледам, че долната граница почва да преминава 80. Не знам как е с киселините при вас, това е най-отвратителното е цялата бременност при мен. Не мога да спя от тях. Нито денем, нито нощем. Не издържам вече.

# 216
При мен до момента положението с киселините е съвсем приемливо - разбрах от какво получавам и ограничих тези храни и засега ги овладях.

Моето кръвно също взе да се покачва в сравнение с досега. Винаги е било 90/60, 100/70, а последните сутрини след кафето ми заглъхват ушите и като го измеря е 120/80, но се надявам да е “ефект” от кафето.

Стискам палци на всички, които сте лапнали бацили, да минава бързо и без проблеми. 🍀

# 217
Има ли някой без име зя бебето? Месеците си минават, а нямаме име. Нямаме и варианти. Ако се роди на някой имен ден, ще ни реши въпроса. Но извън това...

# 218
  • Варна
Има ли някой без име зя бебето? Месеците си минават, а нямаме име. Нямаме и варианти. Ако се роди на някой имен ден, ще ни реши въпроса. Но извън това...
Май и ние сме още така имаме само едно предположение, но някак не сме били категорични. Скоро бяхме на почивка в Пловдив седнахме в едно кафене и изчетохме всички имена....не стигнахме до консенсус. По принцип той е по традиционните имена, аз харесвам по различните. В крайна сметка бях избрала едно,което е много символично и така като гледам ако не падне някое име от някъде и не се спогледаме като по филмите...това ще е името.
Не съм обсъждала и с родата, че тогава ще стане още по-голяма каша.

# 219
Момичета дръжте се, малко остана! Хайде на всички ни да ни минават болежките и да се настройваме за най-доброто 🤗

Аз също успях да настина и бях с болно гърло и сополи.. Хем излизам само за прегледи и ММ работи от вкъщи. Трудно ще се опазим, аз си пия биозин мама профилактично от Септември.

Днес реших да си поръчам крем против стрии на Wooden Spoon (олиото ни на Мустела пак привърши), до сега не съм пробвала марката.. а в ebag има доста намалени техни бебешки продукти, но се чудя дали да взимам, защото четох противоречиви мнения за миризмата и консистенцията. Някоя от вас да има опит ?

# 220
Овладях температурата (засега), и утре сутрин ще ида при личната. Отрицателен тест за ковид и грип (вече са комбинирани).
Но...супер странно нещо се случва - имам много мънички пъпчици по дланите на ръцете, пълни с вода все едно, и червени петънца, които стават и те на пъпчици...  много сърби и боли като ги пошесам...😳😳😳 И възглавничките на пръстите ми са червени, а дланите бели..
Отделно гърлото ми е много зле, правих компрес с ракия, и ще спя тази нощ с него.
Дано утре личната ми даде някакво обяснение, че съм изумена. Не мисля, че е шарка 🤔 Карала съм само едрата.

# 221
Flame, за скъсената шийка ми казаха на последната морфология, която беше на 20 септември. Въпреки че лежах в нас и само изризах да взема малкият от градина, в петък ме заболя много корема и веднага отидох в болницата. Един от лекарите ми каза, че добре съм направила, а не съм решила да остана вкъщи и да си пия лекарствата. Утре ще ме изпишат, но определено в болницата ми е по- спокойно.

# 222
Овладях температурата (засега), и утре сутрин ще ида при личната. Отрицателен тест за ковид и грип (вече са комбинирани).
Но...супер странно нещо се случва - имам много мънички пъпчици по дланите на ръцете, пълни с вода все едно, и червени петънца, които стават и те на пъпчици...  много сърби и боли като ги пошесам...😳😳😳 И възглавничките на пръстите ми са червени, а дланите бели..
Отделно гърлото ми е много зле, правих компрес с ракия, и ще спя тази нощ с него.
Дано утре личната ми даде някакво обяснение, че съм изумена. Не мисля, че е шарка 🤔 Карала съм само едрата.
ММ изкара такъв вирус със същите симптоми преди няколко години. Ако е същото-това е детски вирус по принцип.

# 223
В събота бях на ЖК - бебо е главично разположен, тежи цели 1.300 грама, и мърда като за световно. Шийката ми казаха че е 34 мм(28 седмица).
По съвет на АГ трябва да правя отново обременяване, нищо че бебето не е едро, но нали имам ИР...
Аз от началото на бремеността пия биозин мама по едно на ден, но  от четвъртък ми е сухо гърлото и го вдигнах на 2 на ден, заедно с чай и лукчета.
Иначе преди 3 седмици изкарах чревния вирус -  12 часа повръщане и диария. АГто каза деган,пробиотик и много течност(хидратин).
Черпя ви виртуално - вчера се присъединих в клуба на 3+ ! (Без сники, че ще търсим от къде да си вземем рано рано торти 😄)

# 224
  • Вестерос
Честит рожден ден! Да си здрава и щастлива! 🌹🎉

Общи условия

Активация на акаунт