Отговори
# 195
Аз бях така, но без температура, но с дълбока кашлица и болка в гърдите. Помогна ми и мед от борови връхчета и инхалации с натриев хлорид
 Оправих се за седмица, но ме удари в дясното ухо, което ми е възпалено и ме боли. Ходих на уши, нос, гърло и ми изписа биозин мама и капки за ухото. Болката отмина, но още ми е заглъхнало. И заради болки и контракции пак ме задържаха в болница. 😞

Момичета, аз съм с болно гърло, болки в цялото тяло и 38° Т, държа студени и мокри с оцет кърпи, и взех паратамол, пия чай от джинджифил с мед и лимон, който много ми помага.
Явно и този триместър не ми се размина температурата..  
Много се надявам бебка да не страда..😒
Ако някой знае още някой бабешки лек, да сподели...
[/quote]
Разболях се най малко 5 пъти досега и най-бързо станах на крак , с инхалации+физиологичен разтвор , мед с топла вода и лимон и пиеш всеки ден по 2 пъти , за температура парацатамол и отцет с вода чорапки. Ако ти е запушен носа ти препоръчвам с две ръце Муконазал Натурал Спрей.  Пий много компот и вода , аз лично само така се оправях с други лекарства като оксицион , авриод и други не ми помогнаха.
Инхалациите си ги правих 3 на ден , чорапите с оцет бяха все , разтвора с мед го пиех 2 пъти в чаена голяма чаша и много вода, и всяка вечер се къпах.

# 196
elistoy, банално или не, една пилешка супичка ще ти дойде много добре. Аз си цедя после лимонче в купичката и винаги ми е светвало. Както и мнооого течности, вода или чай.

munepiue, дано бързо се оправят нещата и всичко да е било просто моментно състояние. Heart

---

Ние ходихме до RayaToys на живо да вземем някои неща като чаршафчета за леглото, протектори за матраци и кошче и пак чаршафи за количката, одеяло и такива дреболии. Иначе от "големите" неща си купих помпа за кърма, стерилизатор и взехме активна гимнастика. Всички люлки на мен ми се струват, че са в по-седнало положение и макар да ги водят 0+, ММ е на мнение да изчакаме да порасне малко и ще ѝ купим, та затова взехме гимнастиката, за да може в хола да си седи в нея за малко и да не пренасяме кошарата. Simple Smile (но си записвам вашата люлка, щом има доволни да я вземем по-нататък)

Уж за бързо отидохме, пък седяхме 2 часа и още са ми заглъхнали ушите. И преди ми се е случвало когато много ми падне кръвното. Надявам се до утре да се пооправя, така и не сме си купили апарат за кръвно. На мен ми го мериха само преди БХС и това беше, АГто така и не ми го е мерил. Знам, че си е ниско и от преди.

# 197
  • София
Момичета, сила и кураж! Всичко ще е наред с вас и бебетата. Изпращаме ви положителна енергия и ще се помоля за вас!

За гърло: аз пих чай с мента и лимон. Компрес с извара помага да облегчаване на болки в гърлото и издърпва настинката. Докато бях с Ковид това ме спаси от слизане на гной към белите дробове.

# 198
Много прегръдки и бързо да те изписват 😘

Аз бях така, но без температура, но с дълбока кашлица и болка в гърдите. Помогна ми и мед от борови връхчета и инхалации с натриев хлорид
 Оправих се за седмица, но ме удари в дясното ухо, което ми е възпалено и ме боли. Ходих на уши, нос, гърло и ми изписа биозин мама и капки за ухото. Болката отмина, но още ми е заглъхнало. И заради болки и контракции пак ме задържаха в болница. 😞

Момичета, аз съм с болно гърло, болки в цялото тяло и 38° Т, държа студени и мокри с оцет кърпи, и взех паратамол, пия чай от джинджифил с мед и лимон, който много ми помага.
Явно и този триместър не ми се размина температурата.. 
Много се надявам бебка да не страда..😒
Ако някой знае още някой бабешки лек, да сподели...
[/quote]

# 199
Munepiue прегръдки и бързо изписване всичко ще е наред.
Момичето което роди тризнаците , как сте всичко наред ли е ? Извинявам се , че се обръщам така ,но ти забравих Ник нейма😃
Как е момченцето 💙 Изобщо не се притеснявай искам да ти споделя , че имам два племеника родени недоносени : 690 гр в София и сега е на 4 . 
Тази година се роди още един  принц роден в Русе с термин 9 септември беше, но се роди на 20 юни 890 гр. И двете деца са живи и здрави ,особено мъничето на 4 е голям звяр. До колкото помня стояха горе долу към три месеца🥰

# 200
Момичета, колко време може да се пие Парацетамол най-дълго? На 16ти съм при Аг и ще я питам. Тя ми каза да болката в краката да пия 3х1. Аз не пия така,а когато вече стане нетърпимо,но пак на ден по 1 горе долу или през ден пия и се притесних.

# 201
Много благодаря на всички за съветите! Утре ще си направя все пак тест за ковид...
Пия илачи, и мисля положително...
Днес ми се случиха и хубави неща - направих бременната фотосесия, и щеше да е страхотно ако не вдигнах температурата там.
Мога да кажа само хубави неща за Госпожа Череша и екипа й - тя е много внимателна, мила, бъбрива, предразполагаща. Отдели ми 2 часа вместо един по план, пуснаха ми духалка в краката, защото ми беше студено, изпрати ни с бисквитки, и брошка с черешки🍒
Учила е за акушерка в Щатите, и ни показа първа помощ на бебе на една кукла...изобщо, и много образователно беше.
Друго хубаво от днес - етърва ми донесе 3 чанти с бебешки дрешки, и люлка шезлонг🥺 като видях някои от дрешките толкова мънички, и щях да се разплача😄
Вечерта трябваше да завърши с романтична вечеря аз и мъжа ми, както бях и с грим и прическа, но...отменихме резервацията, махнах грима и косата и сложих кърпите с оцет😆  Здраве да е!🙏🤞

# 202
  • Вестерос
Празнуването ще има завбъдеще,  сега трябва да се лекуваш.

И аз си поплаках като видях някои мои дрешки, които взехме за бебка.

# 203
Elistoy, аз току-що изкарах ковид. Болките в гърлото ги преборих веднага не с най-приятното, но много ефективно - компрес с ракия на шията. Една нощ спах с това, после смених компреса и стоях още един ден и всичко като болки мина. Кашлица, ако имаш, се преборва по същия начин, но компресът е само със студена вода. Аз пиех и компот от дюли, загрят до горещо като чай, това ме облекчаваше. Имам домашно лекарство приготвено от дюли за кашлица, което си прилича баш на сладко. Само дето като не можех да ям нищо няколко дни, толкова захар на гол корем ми дойде много. Много ми помага авирон по схемата в листовката, но този път не се сетих на време за него, иначе е напълно ок за бременни. Вит.С и вит.Д в големи количества също помагат.  Пожелавам ти бързо оздравяване и леко да мине!

Днес бях в друг квартал да видя приятели и те ме заведоха на квартално магазинче, откъдето си накупих евтини турски нощници различни дебелини, за кърмене и не за кърмене (но с копчета отпред и пак стават). Затова, ако нямате наблизо такива магазинчета, разпитайте си познатите, все някой ще знае нещо. Много добри попадения има по такива места. Там имаше и сладки бебешки дрешки, но не точно новородени размери, на цени, които ги няма по сайтовете. Пак бяха турски. Харесвам турските материи много. Китайски не купувам заради неизвестното количество пестициди в техния памук. То и за турските не ми е известно, ама...

Започнах да чета книгата за кърменето на Хедра. Много ми харесва, има всичко в нея и се чете увлекателно.

# 204
Момичета, какво мислите за тази количка 🤔

https://preonow.com/products/62ffabfb03940f00142f4eb1?utm_source … 8bY0pfBR6qXVklAwk

# 205
Сетих се нещо за покупките да споделя за тези, които ще имате бебе за първи път - ще трябва да се подсигурите и с аспиратор за нос, защото бебчетата не могат да издухват секретите от нослето. Колкото и "страшно" и нелепо да звучи, вземете с накрайник за прахосмукачка. Имах тип капкомер -не можех нищо да измъкна, после взехме такъв, който се ползва с помощта на една тръбичка, която се поставя в устата ня родителя и посредством всмукване извлича секретите -вършеше работа, но ММ си прокле и майчиното мляко при едно боледуване. А аз дума не давах да се каже за прахосмукачката. "Как ще я ползвам за бебето -абсурд". Но след разговори с други семейства, той взе без да ме пита и "о,чудо!" -без усилия, бързо и лесно се случиха нещата. А бебето докато се усетеше, беше с чисто носле. Така, че смело взимайте с накрайник за прахосмукачка, ако вече не сте взели.

# 206
Аз взех  зимна Кика боо.Допада ми. Единствен минус,че няма покривало на кошницата. Ще я ползвам до юни и веднага на лятната минавам .

# 207
Munepiue, дано бързо да овладеят контракциите и да нямаш поводи за притеснение вече. А ти по свое усещане, че нещо не е ок се насочи към болница или при преглед се установи скъсяване?

Altaya, много го мисля за аспиратора за нос и тъкмо съм разяснила на ММ, че това със смукането ще е една от неговите задачи, и сега се разколебах пак. Казвали са ни, че за да е ефективно трябва силно да се дърпа. А носенето на прахосмукачка всеки път (по няколко пъти на ден като се налага) не е ли голяма хамалогия и шумът не стресира ли допълнително детето?

# 208
По няколко пъти на ден е само, когато е болно, но тогава пада яко смукане от бащата, и детето се изнервя повече, защото е по-бавно. С прахосмукачката става за миг и докато се усети бебчо, вече е готово всичко.

# 209
Откъде се купуват тези аспиратори с накрайник за прахосмукачка. Малко тъп въпрос ама...... ми е за първи път Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт