Отговори
# 300
Kaderay27, опитай се да се успокоиш. Аз от 22-ра седмица знам, че шийката ми е  23 мм. Отначало се почувствах много зле, но доктора ми даде кураж и ми каза да не се залежавам много и някакси успя да ме успокои. Аз освен хапчетата съм и на терапия с Утрогестан и слава Богу от август до сега скъсяването ми е само още 1 мм.
Така, че се опитай да бъдеш максимално положително настроена и да не се ядосваш. Мисли, че бебка вече е достатъчно голяма и всичко ще бъде наред.

# 301
Какви хубави постове, вдъхващи кураж но всички. Стискайте зъби, остава още малко. Аз от вчера съм с гърлобол, пия чайове, отвереме-навреме и Ефизол, но не прекалявам с него. Дано да е само настинка и да не се влоша, че не ми се занимава с лекари и лекарства. ММ днес замина в командировка за няколко дни и ме остави сама да организирам рождения ден на каката. Той ще дойде но готово, направо на празника, но както и да е...🙂
Идеята с дневниците е прекрасна, но не е за всеки... Пробвах миналия път, не си получи, едва успях да попълня бебешката книга, която ми подариха. Сега дори и не се сетих. Иначе първият път имам 1 снимка като бременна, и то по желание на една приятелка. Скара ми се, че нямам нито една снимка и взе, че ме щракна. Естествено не се харесвам, но не я изтрих. Сега обаче имам 3-4селфита в огледалото -този път се чувствам по-добре, дори една идея и красива... не съм подуто слонче както преди.😁 Въпреки малкото снимки първия път , клипчета с движенията на корема имам много-как ритка, как хълца... сега още не е толкова видимо хълцането, че да започна с клипчетата.

# 302
Altaya, рано ли е за клипчетата още? На мен понеже ми е първа бременност мислех,че моя бебок не е достатъчно силен да се вижда как се мърда корема. Все пускам камерата като го усетя,но няма видимо почти нищо 😃 това ме успокой,че ще имам и аз такива

# 303
Ами предишния път клипчетата са ми предимно от 9м. Имам клипче точно на хълцанията на бебето , и който не ми вярваше, че хълца, му показвах. Сега пак имам няколко с леки движения, но в края са най -видими. Сега само някакви трептения в 1 голям корем😁
Иначе и двата пъти съм с предна плацента, може би мамите със задна, ще се похвалят с по-видими движения...

# 304
Много ви благодаря! Снощи ходихме до бърза , защото въпреки приема на допегит кръвното ми се качи на 160/90 и се събудих с втрясване,треперене. Като стигнахме там беше ниско😑Стоях на тонове и се върнах. През ноща усещам , как се подувам и все повече ме болят очите , а сега кръвното ми е ниско..... Нещо става , АГ каза да стискам зъби поне до 35+1....5 седмици най -малко.... Сега се чувствам добре , намалхме лекарствата и да използвам утрогестан, нощем. Качила съм килограм за седмица😑
Моля стискайте ми палци , и аз стискам на всички , бебка да си дойде , когато трябва. Мен не ме притеснява, че ще е в кувиоз, а че няма да вземат , решение на време....! Успех на всички. Малко остана наистина💖

# 305
Kaderay, а апаратът, с който мериш, сигурен ли е? Аз имам домашен, елекронен с маншет. Винаги ми дава разлика от обикновения, докторски. Онзи ден се ядосах много, меря гръвно 137/70, след 2 мин пак меря- 149/77. За мен тона е много високо кръвно. Оттам ММ ме заведе на лекар - аз в тиха истерия, рев, заради високото кръвно +ходене... и буквално да 5 мин разлика от меренето вкъщи и при лекар , кръвното ми излезе 120/80. Тоест, всичко ни наведе на мисълта, че домашния апарат ме е излъгал. Съветът ми е, не се шашкайте, ако вкъщи е високо, спокойно отидете при лекар да го мери, може да е грчешка.

# 306
Всичко  ще е наред,Kaderay.Може нещо от притеснение да вдигаш за кратко кръвно.
Аз имам.висок пулс.Постоянно ми е лошо и не знам  дали е от него,не мога и  да разбера Sad Нямам търпение да родя  бебо и да ми олекне.
Как сте с килограмите?И аз  яко качих за две седмици,около 2кг.Накрая май най-много се качва,но смятам,че повече от 12кг няма да ги направя.Или поне така мисля,но ако качвам по кило на седмица ще са поне 15 .Ще има бомба. С първото свалих бързо,но хапвах по-малко.Сега от 7ми месец все съм гладна за тесто и сладко.Опитвам се много плодове  поне да ям ,защото обичам,но те са между другото  май.

# 307
И аз се включвам да ви кажа, колко се радвам че си споделяме така, наистина!!💓 Друго е, когато общуваш с хора, които преминават през същото и са мили един към друг!
На всички, които се притесняват и минават през трудни моменти - всичко ще бъде наред накрая, малко ни остава - кураж и сили❤️🙏

Иначе съм вече 5ти ден с моята "бебешка шарка" , този детски вирус😒 Най-после спах повече от 3ч тази нощ, и вече се подобрявам. Само ме притеснява, че за втори път тази бременност пия антибиотик (преди 4 месеца Акцеф и сега Панцеф), и се надявам да не повлияе неблагоприятно на бебето 😔.
Другата седмица идва прегледа ми НАЙ-ПОСЛЕ,  и тръпна в очакване да видя колко е пораснала, защото беше много мъничка на ФМ.
Все още нищо не купуваме, само приемаме подаръци от близки.
Този петък излизам майчинство, и ще си направя списък, за да действаме по него.
Една много ХУБАВА новина - братовчедката на мъжа ми, роди естествено момченце 4кг тази сутрин!!!👶❤️

# 308
Kaderay27 стискам ти много палчета да овладеете положението 😘 4-5 седмици нищо не са.. не остана! Повечето вече е минало 🤗

Аз съм със задна плацента и е някакъв луд купон на моменти.. цяла нощ не съм спала от шутове, ритници, лакти и каквото там има още.. Последните две вечери е направо 🫣 И хълцането се вижда даже.. всичките движения се виждат ясно на корема. На моменти има едни доста резки движения, от които ми се разтриса целия корем, та даже мисля че ще ме отмести 😂  А за килограмите - аз съм качила около 3, макс 4 кг (онзи ден бяха 3.100).

elistoy честит ви юнак 🤗 Не се притеснявай от това, че пиеш антибиотик, аз какво ли не приемах през тази бременност.. лекарства като за през целия ми живот на куп 🥺

# 309
elistoy, честито за увеличаването на рода! Едро се е пръкнало бебчето, дано майката да е добре и бързо да се оправи!

Калдерай, и аз щях да те питам какъв апарат ползваш, да не е от електронните, че мн заблуждават. Ние сме с обикновен докторски на sendo, и го препоръчвам, точна е машинката. ММ вдига кръвно и заради неговия дневник търсехме нещо стабилно,а сега аз го ползвам и от него повече 😁

Аз нещо взех мн да дърпам напред с килата, 3 + за шестия месец на фона на общо 3 за всичките предни месеци. Може би и допълнителният прием на протеин изиграва роля. Днес реших да не закусвам, чистих банята и се вихрих из къщи, и в резултат на обяд преядох до степен да ми стане лошо. Чудя се какво да хапвам, за да не се получава подобен вълчи глад, а и да качвам по-постепенно.

# 310
Вчера след прегледа купихме нов , именно поради тази причина.Нещо моментално ли е незнам но усещам , че става нещо защото ставам червена ими залъгват ушите , треперя и т.н

# 311
Момичета толкова много сте изписали и така се разчувствах от всички емоционални постове. Напоследък хормоните явно си казват думата и при мен 🤭

Edelvais123 аз се следя в 1АГ и мисля да раждам там. Ако не си избрала, мога да ти препоръчам моя доктор - д-р Йован Даскалов. Изключително спокоен, разбран и грижовен.

Цитат на: Edelvais123 [/url
link=topic=1487372.msg45418380#msg45418380 date=1665508067]
Аз знам къде ще раждам (1АГ София),но не съм харесала доктор  и само се чудя. Само сменям имена в главата си.Още е рано  за срещи ,но към 34 седмица  смятам ,че е време за разговор.

Кураж и само позитивни мисли на всички момичета, които боледуват или са със скъсени шийки. Малко остана и ще си гушкаме сладките бебочета. 🥰

# 312
Вчера след прегледа купихме нов , именно поради тази причина.Нещо моментално ли е незнам но усещам , че става нещо защото ставам червена ими залъгват ушите , треперя и т.н

Нормално е веднага да усещаш неразположение, при условие, че си с ниско кръвно по принцип. Треперене, нервност, краката отмаляват... Има начини за сваляне на кръвно, но щом АГ е изписал хапчета. Кисело мляко с канела, краката в леген с гореща вода( не знам само горещото колко е препоръчително за бременни), чай от маточина. Уж все са безвредни... Може да пробваш с млякото и канелата. Няма да навреди и е сладко като десерт си го хапвай.

# 313
Момичета, много мили неща споделяте! ❤
И аз откъм средата на Б започнах да пиша как се чувствам в един Дневник на бременността, който си взех с благотворителна цел (средствата са за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми да заченат). Записвам емоциите си и промените, които настъпват в мен, както и резултати от прегледите и мисля, че един ден на порасналото ни момиченце ще ѝ бъде интересно през какво сме преминали заедно.

Елистой, и моята бебка е от “мъничките” според АГ на прегледа за трета ФМ. Днес отново бях на преглед след като вече месец приемам протеин и хапвам повече белтъчини и резултатът от тях е налице, за щастие. Разликата в обиколка на коремче е намаляла и бебка си расте. Около 1800гр. в 32+4 е - не е голямо бебе, но е здрава, храни се и наддава, така че вярвам, че всичко е нормално.

Кадерай, много е вероятно да вдигаш кръвно от притеснение, затова опитай да си наложиш да не мислиш за това. Аз също се усещам, когато вдигна - заглъхват ми ушите и ми прималява, пулсът ми се ускорява много. Но бъди спокойна, защото бебчето вече е голямо, а освен това се следиш често и ако се наложи лекарите ще реагират веднага. А с повече почивка и положителни мисли ще избутаме още няколко седмици, че даже може и да преносим 😊

# 314
Момичета, чета си и си рева....  колко емоционални страници! С предната бременност бях щастлива, пъргава, всичко беше купин и почивка за мен. С тази обаче...... малееееееее, горкото ми детенце, все на нея си го изкарвам. Нервен съединител от няма и къде. Все да викам, все да нервнича... абе себе си не трая честно, не знам другите как ме траят. Все притеснена, все изнервена, все мислеща... 
Та се сетих че с каката четях тук една достааааааааа дълга тема " Смешно ли е раждането", която така миндесхтваше хубаво, че съм плакала от смях, такива истории има, които още помня. Отидох да раждам нормално с всички истории от тази тема и търсих все веселото и смешното в ситуацията, та нищо не разбрах от раждане хихи Simple Smile Препоръчвам с 2 ръце, намерете тук в форума и започнете от тема 1, страница 1, история 1 Simple Smile После ми кажете дали света не е станал някак по забавен.... аз също ще го направя ( сигурно за луда ме имате вече хахаха)
Трябва да се усмихваме, сз от петък съм с киселини и през деня и през нощта, апетит нямам, едвам ям един таратор( без мазнина и чесън и добавки) за вечеря с филия хляб, днес съм на ябълка, като цяло много зле от към апетит. За месец и половина нямам качен кг, даже съм свалила 2, та съм си от началото до сега +13 ( не са малко разбира се), корема ми расте, всеки ме пита дали ще раждам тази седмица, дали са 2, 3 и т.н. та ме карат да се чувствам още по " красива" всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт