Отговори
# 345
  • София
Здравейте момичета! И аз се задъхвам вече по често, даже когато говоря нещо се запъхтявам Simple Smile Тази нощ не можах да спя от киселини, вие имате ли? Как се борите с тях ? Купих си газирана вода за днес ако се появят пак.

Аз използвам гелчета на допъл херц. Вчера вечерях само салата и чудо, нямах никакви киселини. Бях си подготвила 2 дозички за вечерта, но не се наложи. Почвам да осъзнавам, че храненето спомага сериозно за киселините. Винаги щом хапна, паста или нещо по-тежко се появяват ужасни киселини дори и през деня.

# 346
Йей, ендокринолога каза, че резултатите от обременяването не са толкова зле - да внимавам да не се отпусна с хляба и сладкото.
За киселените използвам Гавискон (зависи от самите киселени понякога ги премахва, друг път е само известно облекчение и за това гледам да го взема преди сън). Без значение какво съм яла легна ли надясно веднага ми се появяват, на ляво нямам проблем (бебето притиска жлъчката отдясно), аз и преди това си имах киселени в зависимост от храната, но откакто съм бременна всеки ден от началото ги имам, тъй че вече съм им свикнала Grinning

# 347
  • София
Да дам инфо за стволовите клетки, че се спряхме в края на крайщата на Future Health и локация Англия.

Не искаме да рискуваме с допълнителен транспорт след това от Англия до Швейцария, въпреки, че се извършва в специален резервоар. Останах с добри впечатления от консултантите и получихме подробна информация за услугата.

Комплектът за пробовземане се дава при сключване на договор и си го носите в болницата с вас - представлява една запечатана кутия на която си има товарителница за превоза след това. От вас нищо друго не се изисква. Звъните на посочен тел преди раждане / тръгвате за болницата и се изпраща куриер да вземе пробата веднага след пробовземането. Пробата се изпраща се със самолет на DHL до лабораторията майка в Англия за обработка. После чакате резултати около месец. При успех, се доплаща цената и се получава сертификат, ако по някаква причина не е успешно съхранението (вирусни заболявания на майката и прочее) ви връщат 50% от капарото.

# 348
  • Вестерос
Продуктите ми на Мустела са от серията с авокадото. Лосионът за тяло и измивния 2 в 1 миришат еднакво, на нещо тревисто, но слаба миризма усещам. Олиото за мазане мирише подобно на тях, за мен не е едно и също, малко по- наситено е. Но на мен ми миришат приятно като цяло.

# 349
И аз получавам задух като легна по гръб. Понякога и настрани за кратко. И като седна в леглото също понякога. Бебето ме рита в ребрата, явно вече е станал голям. Усещам как ме разтяга от единия до другия край. Одеве се чудех, ама това бебе има да качва още две кила. Опитах да си представя две кила месо в едно парче и този обем как се намества в корема ми... не можах да си го представя!

С киселините има значение какво се яде. Трябват ви повече експерименти. Аз получавам от сладки храни, както и течни, направо ми се връщат в гърлото. Аз имам правилото и на ранната вечеря. 6 часа да съм приключила. И ако може да е нещо сухо. По принцип през деня киселини получавам, ако минат 3 или повече часа от последното ядене. Почти не огладнявам и нямам апетит, киселините ме подсещат да ям. Вечер обаче е обратното - празен стомах ми трябва на лягане. Въпреки това доста често последната седмица опирам до содата. Точно преди лягане взимам малко и заспивам. През нощта нямам проблеми, както и сутрин. Правете експерименти да видите какво ви помага.

Значи, който измисли лекарство против гадене и повръщане в началото на бременността и лекарство против киселини при бременни, ще стане милиардер!

# 350
Здравейте момичета! И аз се задъхвам вече по често, даже когато говоря нещо се запъхтявам Simple Smile Тази нощ не можах да спя от киселини, вие имате ли? Как се борите с тях ? Купих си газирана вода за днес ако се появят пак.

На мен за сега ми помагат зелените (кисели) ябълки. Казвали са ми, че и прясното мляко много помага,стига да може да пиеш прясно мляко,макар че още не съм пробвала с него. А от медикаментите са ми изписвали Гавискон. Аз до преди да забременея нямах проблеми с киселините,но сега доста често имам. Предимно вечер или ако нещо се свия.

# 351
Ходих в Соффарма да го помириша. Миришат си еднакво-Да! Аз си имам проблем като цяло с миризмите и рядко ми допада нещо. Купих на Юриаж млякото и измивния гел и вкъщи като се мацнах с млякото, то същото като на Мустела, а гела там го мирисах и ми допадна. Много сгреших с тази козметика. Вероятно е качествена но не я понасям. Кажете друга марка, моля ви😬
Продуктите ми на Мустела са от серията с авокадото. Лосионът за тяло и измивния 2 в 1 миришат еднакво, на нещо тревисто, но слаба миризма усещам. Олиото за мазане мирише подобно на тях, за мен не е едно и също, малко по- наситено е. Но на мен ми миришат приятно като цяло.

# 352
IRusinova, не го мисли, с каквото и да го къпеш, бебчето си мирише на бебче и е най-прекрасната миризма.😊

# 353
  • Вестерос
Аз нали още не понасям миризми, та исках на нищо да миришат, ама няма ...
Бях чела, че има много доволни от Бочко. Аз взех на Бочко само крема за подсичане.

# 354

Включвам се с киселините, че ми е топ тема. Нищо не помага. На ръба съм вече и не ги издържам. Лекарства, сиропи, ябълка, газирана вода, прясно мляко преди лягане, дъвка .... никакъв ефект....

# 355
  • Вестерос
В Италия имат едни дъвки за бременни против гадене и повръщане. Може да измислят нещо и за киселините след време.

# 356
Задъхванията са ми като легна на едната страна, аз по гръб съм прилегнала/седнала само след баня докато мажа корема с крем против стрии и тогава нямам задъхвания. Но легна ли на страни.. особено на лявата страна и е нещо страшно 😳

И аз като теб Muflon не си го представям какво ще е с още +2кг, тази малката ми разчеква целия корем по диагонал.. направо се чудя какво точно право вътре 🫣

За киселините просто внимавам с храните и знам от кои точно ги получавам и през деня нямам никакви проблеми. Лошото е че като легна вечер на едната страна, въпреки че рано вечерям.. а лягам късно, и хоп изненада.. задух + киселини 🤷🏼♀ нещо притиска там и това е..

Явно ще си караме с тези неразположения до края, стискаме зъбки още два месеца, оплакваме си се тук на воля и това е 😂

За козметиката се чудя какво да те посъветвам IRusinova - на wooden spoon видях, че има такива без аромат. Аз ползвам доста неща на Avene & Bioderma & Aderma & SVR с по-неутрални аромати, но идея нямам как миришат бебешките им серии.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 15:30 от Butterfly_Lilly

# 357
И мен ме почнаха киселините от известно време. Няма лек! Четох, че сега бебето яко избутва хранопровода нагоре и за това лек няма. Има нещо вярно, за това какво се хапва. Онзи ден правих тиквеник, умрях от киселини. И зехтин пих и мляко пих и сода и газирана вода и ябълка ядох и хапче смуках_нищоооо. На другия ден не ядох от него и нямах киселини. Вечер се засилват и при мен нооо тъй ще е. На Бочко крема за подсичане и аз го купих и много ви допадна. Ще купя и от техните продукти и спирам. Като се роди принца сам ще покаже от кое, как и защо😃. Някой да си е купил повивалник с твърд гръб?Ако може марка и сайт🙏😚

# 358
Аз да попитам на някой налага ли му се да минава през телк за болничен? Знае ли колко време се чака и каква е процедурата?

# 359
Аз да попитам на някой налага ли му се да минава през телк за болничен? Знае ли колко време се чака и каква е процедурата?

Странно... Аз ходя на ЛКК и след нужните  подписи си взимам болничния.По принцип ходя с час.Вече взех последния. Скоро предстои първото майчинство  45дни преди термин. Имате повече от 6 месеца ли направени  в болничен?

Общи условия

Активация на акаунт